97
Kreed, Duality, Unreal2, Doom3... a PS2-nek leáldozni látszik..!
-
#54 A leglazább jelenet meg amikor láthatatlanul bemegy a tudós melett :)
De nézitek ti egyáltalán ezt a múvit?? Csak én írtam eddig róla :))
Na majd talán holnap, biztos csörgött a pizsi.. -
#53 Külön felhívnám a figyelmet arra a részre, amikor a nagy robot(a végefelé) heatcammel megtalálja a fsz-t, és elkezd lőni rá. Valami kegyetlen jól néz ki, ahogy fut, és csapódnak be a töltények a háta mögött. De eleve a robot kidolgozása is nagyon brute. -
#52 Na felért a file, be is linkelem a lusta fórumozók kedvéért
Duality PC in-game múvi
Dikkma: Detori? -
#51 Detori, nem én szabom meg, ki mit töröl, haggyámá.. :)
Amúgy nekem tök új a játék, nem hallottam eddig róla.
De azért tudtam ellenőrizni, van-e már ilyen topic =) -
#50 Az uploadba nyomom. 56 megás mpeg egyébként. -
#49 Ok, elkezdem feltölteni, hátha most nem törlik. -
#48 ez mondjuk igaz a tapétánál, vagy ilyesmi.
de a pl szőnnyegpadlónál, az embereknél (van egy gef3-as techdemo, valami fekete csávó van benne asszem, na azon is jó a BM), a különböző elektronikai cuccoknál, áramköröknél, téglafalnál, bármi ilyesminél hasznos a BM.
vagy mondjuk nézd meg a monitorodat. a tetején lévő rácsot/lyukakat kicsit boyolult és fölösleges lenne egy játékban geometriával megoldani, BM-mel viszont annál egyszerűbb és jól ís néz ki (ha nem nézed nagyon közelről).
de bármilyen ember alkotta tárgyon lehet bump mapelni a gombokat, kiemelkedéseket, repedéseket stb. -
#47 ez igaz , de olyan kicsi mértékben érdes
amit már 20 cm-röl nem látsz
-
#46 na az eleje kicsit félrérthető volt
szóval:
A valóságban alapból nincs semmilyen "map", textúra vagy ilyesmi. De igazából minden felület érdes.
így helyes
-
#45 persze a valóságban alapból nincs semmilyen "map", textúra vagy ilyesmi.
DE. igazából MINDEN felület érdes. nézz már körül version, hol látsz te tükörsíma felületet magad körül???
nézd meg a bőrödet, a szőnyeget, a falat, egyik sem síma!
és a játékokban még a nagyobb göcsörtöket, bemélyedéseket, áramköröket, szőröket, stb sem tudják geometriával megcsinálni.
amire érdemes textúrát rakni (márpedig a legtöbb objectre érdemes), arra érdemes bump mapet is tenni!! az üvegen és a nagyon síma fémen kívül mindenre.
(de mondjuk ha a fémfalon esetleg vezetékek, koszok, bemélyedések, kopások vanna, akkor arra is!)
még prerenderelt 3d-s képeknél (ahol nem nagyon kell spórolni a poigonokkal) is szinte mindenre tesznek bump mapet, nagyban növeli az élethűséget -
#44 rajta
már alig várom :)
-
#43 "Amúgy sem tudnánk másról beszélni a játék kapcsán, mert nincs róla több infó"
Már hogynelenne több! Már talán több, mint 1 hónapja fent van a neten egy 4 perces in-game múvi, amiből ezek a gyenge screenshotok vannak. Anno feltettem az SG ftp-jére, de másnapra töröltétek. Én szívesen feltöltöm megint, de akkor légyszi ne töröljétek, ha lehet..
Egyébként a videót látva nem egyszer elállt a lélegzetem. Még 3. szorra látva se akartam elhinni, hogy in-game múvi, pedig az!
Szóval amint Dikkma beeegyezik, megint feltöltöm az SG re.(Egyébként Xboxra és PC re fog megjelenni, a múvi a PC-s verzióból van) -
#42 én azt nem értem ,hogy minek annyi bump mapping egy játékban?
a valoságban nem sok felület bump-os
vagy a doom3 fantasy világban játszodik
-
#41 nem tudom hogy milyet tud a radeon. elvileg tud az mindent, bár elképzelhető hogy külön kell megírni arra meg a gef3-ra az effektet, lévén az openglben nicnsenek ilyen beépített dolgok.
az árnyékokhoz meg elég megnézni azt a régi d3 videót a gef3 bemutatójáról. nem túl jó minőségű, de abban már elég jól látszik -
#40 mondjuk azokra az árnyékokra kiváncsi leszek
tudom hogy a gef3-ban van hardveres árnyék képzés
de az messze nem tökéletes
a redeon8500-ös tud ilyen árnyékokat?
-
#39 egyik sem.
mivel pixelenkénti árnyékolás lesz, amit pl a karaktekernél egy nagyobb felbontású mesh alapján számol ki, tehát ez fejlettebb mint a matrox féle embm, ahol az egyébként simán vertexenként bevilágított tárgyra számolta rá egy grayscale map alaján. de ez a fajta megvilágítás nem csak a bmp mappingben nyilvánul meg, hanem pl minden tárgynak egységesen real-time, pontosan vetülő árnyéka lesz, semmilyen félmegoldás (még az mgs2-é is az, ha megnézed, "recések" az árnyékok), meg ilyesmik.
végülis az opengl-en keresztül programozott pixel shader effekteknek nincs külön nevük (ezért is jó a gef3 - olyat csinálnak vele amilyet akarnak, nem csak előregyártott Dx effekteket használnak)
azért írtam az EMBM-et mert ez áll kb a legközelebb hozzá. (a Doom3-ban is lesznek csillogó/tükröződő és ugyanakkor bm-es felületek. végülis az EMBM is kb ennyit tudott.) -
#38 Mielőtt anyázásba fulladna a dolog: nem azért mondtam, hogy a konzolokat fikázzam, csak azért, mert a konzolok teljesen hidegen hagynak. Nem pont rád, hanem az átlag konzolosra értettem azt a beszólást. -
#37 a doom3-ban nem lesz EMBM
csak sima bump
vagy tévedek???
-
#36 hagyd már ezt a joy témát
jobb bill+egerem van ps2-höz mint neked pc-hez
ok?
-
#35 Nem tök mindegy? Engem csak az érdekel, hogy PC-n jelenjen meg. Az, hogy a konzolosok mit bénáznak a joy-okkal, az engem nem izgat. -
#34 Tudom, én adtam a topicnak az alcímet.
És még nincs szétcseszve a topic, ez értelmes beszélgetés.
Amúgy sem tudnánk másról beszélni a játék kapcsán, mert nincs róla több infó.
Úgyhogy, elmegyek tanulni.
..és miután Dikkma megteremtette a Duality topicot, látta, hogy ez jó.
:DDD -
#33 Hmuda --> ?? tudom, ez tök egyértelmű, már nem azé' :)
Nekem is megvan. PS2-n nem tudom, hogyan nézne amúgy ki. -
#32 "textúra dolog elvileg megoldható"... ne viccelj már!
-
Dante #31 Version, nem lesz Doom3 PS2-re, az tuti, mondta Carmack! -
#30 figyelj, Carmack kereken felhozta érvnek, hogy a ps2 egyszerűen nem tud ilyen szintű pixel shader effektet produkálni, mert nem támogatja. ennyi. és amíg nem mutatsz egy játékot ps2-re ami használ EMBM-et, addig igazat is adok neki.
-
#29 a textura dolog elvileg megoldhato
a bump mapping is,
de ha mindenen bump lesz a doom3-ban az már
nem fog menni a ps2-nek
igaz hogy a gef3-nak se
majd meglátjuk...
-
#28 ahhoz hogy a doom3 ps2-n jol nézzen ki
nem lebutitani kéne az engine-t hanem teljesen ujra kéne irni
de ez nem valoszinü hogy megtörténik
emiatt egy ocska port lesz mint a többi
-
#27 persze, de ez nem portolás kérdése. másban jó a két fajta gép
ha direkt ps2 írnak valamit akkor sem tud annyi textúrát és olyan bump mappingot produkálni mint a doom3 pc-n.
-
#26 a portolás más gépröl kicsit nehézkes
mivel a ps2 meg a pc architecturája nagyon különbözik
pl a mgs2 particle effectjeit megnézném milyen
pc futtatná le normális sebességgel
pl: robbanáseffect,viz alatti világ stb...
-
#25 Persze, hogy nem fog tökéletesen futni. Viszont mát a demo alapján is hatalmas sikerre számíthat. -
#24 hát ez korántsem biztos.
memória, memória, memória...
mellesleg fejlődni is fog ahhoz képest, nem hiszem hogy a végleges U2 maxon futna ilyen gépen. -
#23 Dikkma: ja. Unreal 2. Valami baromnak sikerült kilopnia az ECTS-ről a tech demót és felrakta netre. sikerült megnéznem egy haveromnál.
Vesion: ez igaz. Egyszer be is szúrtam a 'Pc-s játékoknak leáldozott' topicba a hírt. -
#22 azt mondta Carmack hogy nem lesz D3 ps2-re, vagy ha esetleg mégis, az nagyon lebutítva. (ppxl shading hiánya és kevés memória miatt)
és játék szempontjából is valószínűleg igencsak jó lesz, az ID single játékai eddig sem voltak gyengék (doom, doom2, q, q2) -
#21 ha ez igaz ,akkor futni fog simán ps2-n
-
#20 Az U2? -
#19 Dikkma: láttam egy ECTS kiállításról származó techdemót. Mondhatom, hogy a grafika király. Egy 500mhz-es gépen GF2-vel királyul futott. -
#18 Version: egyszerű. Carmak az egyik legjobb programozó, de mégsem tudta úgy megirni a Doom3-at, hogy értelme legyen átrakni PS2-re. Lehet, hogy majd kaptok egy butított változatot. -
#17 csak. -
#16 Az Unreal Tournament elég gagyin néz ki PS2-n, szóval nemtom, az U2 milyen lesz, de reménykedjünk, nem csak a PC-sek szűk, 12 évesnél fiatalabb rétege élvezheti majd.
:D -
#15 van doom1,doom2,quake3
mér ne lenne doom3 ?