DVD írás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bigapó
1. Honnan tudok leszedni (egyben) olyan teszteket, ami a házimozi beállításához van? Hang-kép-nemtommi tesztek. a dvdcenter oldalán a FAQ-ban találtam linkeket, de ezek külön kis fájlok (ahogy látom). nincs meg valakinek ez egyben?
a "DVD Demystified disc"-rõl beszélek most.

2. a DVD-írón is be lehet állítani a régiókódot. ezt 5-ször változtathatom meg. érdemes beállítani a Magyaro.-i régióra vagy teljesen felesleges?

The Matrix has you...

Lteebee
Hogyhogy sok?

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

Laalee
ata33at tud csak, ami egy 10gigas vinyonál még mindig sok 😄

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

bigapó
oks, kipróbálom. azt talán még elviselem, hogy lassabban fog másolni, úgysem használom olyan sûrûn.
olyat is hallottam, hogy meg szokták adni a mobil rack-ben lévõ vinyót ideiglenes tárolónak (nero-nál, többinél nemtom). gondolom tudod mirõl beszélek, mert nem biztos, hogy ez a neve😊)
Ha ez lesz a megoldás(a 40 eres kábel), akkor ez lesz a nyerõ, mert így legalább tudom majd használni mindkettõt és egyszerre.

The Matrix has you...

Lteebee
Hát elsõ körben csak kapcsold ki a vinyót!
A 40 eres kábel kompatibilis lesz a vinyóval, de lassú lesz az adatátvitel vinyóról vinyóra, mivel nem használja ki az ata133-at, csak 66-ot tud így(asszem).

bigapó
Jelenleg Secondary Master-en van. A Slave-en egy mobil rack van, 10 GB-os Seagate Barracuda (a boltot azóta felhívtam és azt mondták, hogy elõfordulhat, hogy egyes vinyókkal összeakad). Elég csak nem bekapcsolnom a vinyót vagy le is húzzam a kábelt a rack-rõl? ha kicserélem 40 eresre, az kompatibilis a vinyóval, tehát annak elég ez a fajta kábel? ekkor lehet az, hogy nem is akadnak össze?

The Matrix has you...

Lteebee
Szóval elsõ körben master legyen az író!
Az IDE kábelen más ne legyen, csak a 109-es, a többit tedd másik csatornára.

Ha így sem megy és van másik ide vezérlõd is, próbáld azon is!
Lehet, hogy a 80-eres kábel nem kell neki, kicserélheted 40-esre.

bigapó
Hi!

Lenne egy óriási nagy problémám!

Múlt héten vettem egy Pioneer DVR-109 DVD-írót. Elég nehezen állt fel vele a rendszer, de végül most már mûködik, illetve mûködne ha 😊)
DVD-t nem tudok írni, mert "kommunikációs hiba" üzenettel leáll az írás pár % után. próbáltam 8x és 4x is. mindkét esetben ugyanez a hiba. szimulációban is ugyanez.
CD-t azt ki tudtam írni csakhogy mikor telepíteném a játékot, akkor vagy el sem indul a telepítés (a program nem válaszol hibaüzenet) vagy elindul, de menetközben fagy ki. Ez szerintem összefüggésben lehet a kommunikációs hibával.

Mit tudok tenni? Visszaviszem a boltba? Ott kicserélik ilyen hiba esetén is vajon?

The Matrix has you...

Laalee
a rendszer diktatorikus, és igy jo

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Aramir
Szóbakerült, hogy valaki kiakar írni egy játékot DL lemezre, én írtam, hogy felesleges arra, mert megoldható sima dvd-r-re is, a többit nemtudom, mert leléptem itthonról, lehet volt még utánna más is.
Persze nemvolt kihangsúlyozva, hogy biztonsági mentés lenne az eredetirõl, de rossz az aki rosszra gondol 😄

Mik voltak benne??
Atomtitkok??
Mert ha nem,akkor kár volt törölni.😊)

Aramir
Én láttam, sõt, az egyik hozzászólásom is eltünt 😊

Szerinted igy van??
Na ne már😊)
Fõleg aki nem látta azt amit kitörölt.
Na ne már.

Aramir
Az #5115-ben megindokolta szerintem.

lol, minket meg az érdekelne, hogy Te miért vagy ilyen? azt sem tudjuk, mirõl van szó. Ha pedig nem lennék kíváncsi, valszeg semmi új dolgot nem tudnék meg, és segg hülye lennék.
Ha már a kíváncsiságnál tartunk: a "moderátornak" nem kell megindokolni, hogy mit miért csinál? csak fogja magát, és kitörli az egész internetet, ha olyan kedve van éppen? Félreértések elkerülése végett: nem fikázni akarok (valszeg annak tûnik) csak próbálom megérteni, hogy is mûködik a rencer 😛
mert ha így, akkor az nem gömbölyû valahogy.
Ha te mondod😊)

Helló. Én egy olyan programot keresek, amivel az eredeti dvd-rõl le lehet szedni az extrákat úgy, hogy a menüben aztán az extrák pont ináktív legyen, szóval ne lehessen rámenni.

Lteebee
Ez két dolog miatt van.
Mert kiváncsi gyerek vagy és mert nem olvastad a #5117-et.

ez engem is érdekelne <#fejvakaras>
Lteebee
Most komolyan mondok neked valamit: töröltem néhány hsz-t.

Te most komolyan,csak érdeklõdnék!!!
Ki warezol szerinted??

Lteebee
Ne warezoljatok már!

nem a kõolajszármazékok árának növekedése fog emelkedést gyakorolni a lemezek árára, hanem az, hogy akkora a kereslet irántuk, hogy a gyártás lemaradásban van az értékesítéshez képest, és szeptemberre hiány fog kialakulni a világpiacon. legalábbis amennyibe hinni lehet az elõrejelzéseknek. de ha beigazolódnak, akkor jelentõsen nõhetnek az árak(ami keresletszabályozó jellegû lesz)és minden eddiginél jobban elöntik a piacot a márkásnak feltüntetett gagyik. én már bevásároltam

Lteebee
Lehet, hogy a nero-t nem állítottad át cd-rõl dvd-re?

Aramir
UDF/ISO-ban kozz létre a Neroban egy szesszió folytatást, majd jelöld ki neki az elõzõ szessziót, ami a lemezen van, pipáld be a lezárást, és nyomj rá az írás gombra, elvileg így lekéne zárnia.

agyhalál
Elötte azért még kapok Nerotól egy ilyen üzenetet.

Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!

agyhalál
Kösz a "segítséget". Tisztában vagyok vele én is, hogy lekellene zárni. Neroval próbáltam, de meg se mozdul. Alcoholnál pedig nem találtam utólagos lezárásra lehetõséget.

grebber
Persze.Zárd le 😄

Next PC upgrade: 2022

agyhalál
Alcohol 120%kal próbáltam kiírni egy TDK lemezre a Battlefield 2-t, de érdekes módon nem zárta le a program a lemezt. Amikor megpróbálom újra kiírni rá, akkor úgy látja, hogy a lemezen már van adat, de pl. Sajátgépen már üresnek látja a lemezt.
Létezik erre valami megoldás?

Aramir
Én meg csak vártam, hogy dráguljon, de nem történt meg 😊
Már elis felejtettem, csak a kérdés miatt jutott eszembe, hogy volt egy ilyen hír.

PPeter
Ez elég balf@sz egy hír volt a születése pillanatában, ugyanis mire a kõalajszármazékok áránka növekedése a vegyiparon át a mûanyaggyártáson keresztül beszivárog a CD/DVD-iparba, egyéb tényezõkkel majd kompenzálják és az amúgy a nõvekvõ volumen miatt lefele tartó világpiaci CD/DVD-árak kiegyensúlyozzák. Minimális hatása lehet.

BURN.HU / CDGRAB.HU

Aramir
Úgy tudom feljebb fog menni, idézek egy hírlevélbõl:

"A DVD lemezek ára várhatóan emelkedni fog, mivel a köolaj ár (és azzal együtt a köolajszármazékok ára) emelkedik, amit a gyártók beleépítenek a lemezek árába is.
A RITEK pl. már most 8%-ot emelt az erösödö USD miatt, és további emelések várhatóak."

Ezt kb egy hónapja írták, de én még nem vettem észre, hogy jelentõssen drágábbak lettek volna a lemezek, bár lehet még csak a raktári áruk mennek, és nem ért el ide, passz.

grebber
Én ezeket a DVD-ket szoktam venni.

Verbatim (MCC) 150/db
Phillips (FUJIFILM03) 100FT/db
TDK (TTG02) 100FT/db

ffxi
Emberek! Igaz, h drágább lesz az üres DVD ára? Mert ha igen akkor betárazok! Most komolyan mennyire lesz drágább? Éredemes bízníszelni?

Fákjúal!

Ha az ár számít, ne dual layert vegyél. Kb. 10-szer annyi mint egy ugyanolyan mezei.
Ha azt nézzük hogy 120-140 fityingértis lehet kapni a neten, akkor ez is sok. 😊
Aramir
Verbatim

dual layeres lemezt akarok venni, de azt csak boltban tudok. néhány darabról lenne szó mindössze.viszont számít az ára is. mit érdemes venni?

ibrik
A legutóbbi TYG02-esek darabját 270-valahány Ft-ért vettem az Auchan-ban.
Új szálítmány lehetett, mert a polcok elõtt volt még pár nagyobb doboz, bennük a 10 db-os dobozokkal, amelyeket még nem pakoltak ki.
Inkább a Metróban drágábbak. Azok még több, mint 300-ba kerültek.

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

Ott elég drágák a lemezek, nem? Van vagy 3 kiló.
ibrik
Ja, és az #5070-es hozzászólásban említett legutóbbi TYG02-esek is az Auchan-ból vannak.

ibrik
Konkrétan emlékszem, hogy a TTG02-eseket a Metroban vettem 10 db-os slimtokos kiszerelésben, a többi meg (TTH01) az Auchan-ból való - de asszem egyszer vettem 5 db-ot a Tesco-ban is.

ibrik
Van TTG02-es is, meg még TTH01.
Eddig nem is nagyon néztem az azonosítókat, de most hogy megnéztem a régebbi lemezeket, amit még az elõzõ LG 4163B-vel írtam, a TTH01-eseket a NEC akár 16x-osan is megírná. Az LG-vel a 8x volt a maximum.
Bár a gyári névleges írási sebességre vonatkozó adat a TTH01-esen nem elérhetõ.

Elõször nem értettem mi ez a többmenetes a neroban, ott nem kell multipass a jobb minõséghez, aztán rájöttem hogy multisession. 😊
Akkor jó, nem kell aggódnom. 😊

Ha kirakom az írót usb házba (thermatake silverriver 5.25", usb 2.0), max mekkora sebességgel merjem írni?
grebber
De általában milyen média-azonosítójú amiket veszel? Mert én szinte bárhol vettem TTG02-es volt.

ffxi
THX!!

Fákjúal!

ibrik
DVD Video-nál nincs jelentõsége - ott nem is jelenik meg a multi-session választási lehetõség. Ilyenkor automatikusan lezárja írás után a lemezt.
Sima adat íráskor (DVD-ROM) pedig mindegy.
Annyi a lényeg, hogyha már nem akarsz további adatot írni a lemezre, akkor lezárathatod (egymenetes), de ha még máskor is akarsz további adatokat írni ugyanarra a lemezre, akkor a többmenetest (multi-session) válaszd.

ffxi
Hi all! A burning rom mindig megkérdezi, hogy többmenetesen vagy egymenetes írjak. Melyikre bökjek rá? Nem nagyon akarom elbaszni, mivel fogytán a készletem. THX!!!

Fákjúal!

ibrik
Passz.
Én eddig még csak 1-8x TDK-kat használtam, tehát nem nyilatkozhatok arról, hogy a többi márkához képest jobb vagy rosszabb.
Amit betettem, azt csak érdekességnek szántam.