7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
-
CaptSpock #5668 Urak! egy kérdés a lightscribe-ról !
Vettem egy LG 4167B-t ami hivatalosan tudja ezt a funkciót, vettem egy Verbatim LightScribe DVD+R lemezt is. Van hozzá egy Nero 7 Premier is, amire hivatalos oldalán szintén kipipálva a LS. És akkor nekem miért nem műxik?
Nincs meg az az ikon a Neroban, ami kéne. -
Dual layeres DVD-t hoyan lehet szészedni 2 dvd-re, ha nem akarok tömöríteni? DVD-Decrypterel megoldható? -
Szia. Pont Téged akartalak először priviben megkeresni, mert láttam, hogy már aktív művelője vagy a DVD2DVD-R programnak. de aztán csak megoldottam.
Hogy érted azt, hogy 80 %-ig javallott a használata?
A maradék 20% ? -
izb #5665 80%-ig javallott a használata.
-
Köszi a válasz. A DVD-Shrinket nem nagyon akartam használni, mert nekem gyanús, hogy közel 30 perc alatt végez. Más fórumokon sem rajongtak túlzottan.
Habár már másoltam vele és meg kell valljam, igazán nagy minőségromlást nem tapasztaltam. De akkor már jobbnak találtam az Intervideo DVDCOPY 4.0 verziót, a Kapitány és Katona című filmet kb. 40-50 perc alatt abszolválta, 72 cm képernyőn nem látható minőségi különbség.
Sikerült egyébként megoldanom: a Világok harca című film volt az alany.
Sorrend: DVD-decrypter > DVD2DVD-R (+ CCE 2.67) > DVD-LAB.
Nagyon szépen megcsinálta, azt hiszem ennél maradok.
Köszi egyébiránt, hogy időt szakítottál rám. -
Hali
Megtudja mondani valaki hogy kiszeretném írni a Pite 4-et avi-ban és azt nem játsza le az asztali dvd lejátszó(Néróval írtam adat cd-ben és újraírhatóra)!
miért van ez?
ja bocs ez cd írás de remélem tudtok segíteni -
Én a dvdshrink-et használom ilyen alkalmakra.
Eccerü, könnyen szétszedhetö vele 1 dvd (mármint kivehetö rola ami nem kell, külföldi hangok,felesleges feliratok extrák stb), és sztm elég gyors is.
Vagy multkor 1 egész dvd (7.6gb-s volt), rakattam rá sima dvd-re.Igaaz ez 1 régi fekete fehér film volt,minöségromlás nem vettem észre benne.
De filmeknél nem is,de koncert dvd-knél sajn elöjöhetnek minöségi hibák a tömörités miatt.
Legalábis van itthon jopár Ákos dvd,és azokrol let másolat hogy ne a origi pörögjön,szétvágva külön koncert külön extra.
Sajn a koncerten ha sok a "egyforma "fényhatás (sry a porias fogalmazásért), akkor biza kikockásodik a kép pl: hirtelen kék fények vannak a képen vagy ha megjelenik a száraz "füst".
Filmeknél ilyet nem láttam még.
Ha divx-mpeg-wmv akarsz dvd-re irni akkor divxtodvd progi,vagy ha feliratot akarsz ráégetni divx mellé akkor sztm a dvdsanta a tutko.
Csak felirat kezeléshez kell a vobsub, automtata elindul a kodolásal amint dvdsanta-t elinditod . -
Új vagyok még ezen a téren, mostanáben másolgattam néhány DVD-t.Visszaolvastem a legtöbb fórumon és igyekeztem minél többet tanulni. Mivel nagyon sokan javasolták a DVD2DVD-R programot+CCE, kipróbáltam. Azonban egy 8,7 GB méretű filmbőlnem egy DVDlemeznyi adatot tömörített, hanem 5 GB méretet.Az még mindig sok 1 DVD kiíratásához. Miért van így?
Ilyenkor még további "csiszolgatások" kellenek az anyagon vagy esetleg azért, mert óvatlanul az "expert" opciót állítottam be a programban?
További kérdéseim: egy elkészült másolat minőségét miként lehet objekttív módon lemérni, milyen mérőszám van erre?
Használta már valaki az Intervideó DVDCOPY 4.0 programját?
Sok jót írtak róla, kipróbáltam, elég szép másolatot csinált. De összevetve a CCE-vel történő kódolással - ahol gyakran órákat megy a gép - ez a progi is kb. 40 percalatt kivégzett egy filmet. Kiváncsi vagyok mások véleményére is.
Köszi minden érdemleges választ ! -
powerdozer #5660 Hát pont ez az x-akta egy része, mert volt olyan DVD amit nem zártam le, pedig a Nero is figyelmeztetett, hogy valamelyik oprendszer nem látja esetleg az állományt, és mégis így lezáratlanul jó volt, de amit a napokba írtam, idáig mindegyiket lezártam. -
Most lehet hülye kérdés lesz, de a lemezeket írás után lezártad? Nem minden meghajtó képes olvasni a lezáratlan lemezeket. -
powerdozer #5658 Hali!
X-akták!!!!
Egyszerűen nem tudom, hogy mért van, hogy pár hónapja megírtam 2 DVD-t haveromnak, bár beolvassa a Samsung DVD -meghajtója, de nem lát rajt semmit, gondoltam csak szar a meghajtója. Nálam minden ok volt. Most valamelyik nap írtam egy másik ismerősömnek, neki Samsung DVD írója van, nem tudom pontosan milyen, de a probléma megint bekövetkezett, kezdtem kissé gyanakodni a Samsungokra! Először egy Arita DVD-R -re írtam 8x-osan, és semmi, aztán megpróbáltam egy Fujifilm DVD-R -re 4x-esen, ismét semmi, érdekes hogy nálam ok, egyébként nekem egy Pioneer 109XLA Dvd-íróm van. Szobatársaimnál is kipróbáltam, náluk is minden ok, mindkettőjüknek Lg DVD -je van! Valami ötlet, hogy mi a lehet a gond, lehet hogy csak bal f.sz vagyok, vagy mi????????
-
Elképzelhető szerintem, amúgy nemtudom, mindenesetre egy próbát megér, hogy átdugod egy jó kábelre. -
Meglehet...de akkor minden más menne, csak a dvd-ket írná el?? -
Kábelhiba esetleg? -
Jóestét emberek!!
Segítségeteket szeretném kérni egy elég nagy gondban. Szóval. Mostanában a gépem, kb 2 hete rendszeresen rontja el a dvd-ket... Mind windows, mind linux alatt... Gondoltam meghalt a dvd író, ezért visszavittem, adtak egy másikat, de teljesen más márkát. Az első Samsung volt, a mostani LG. De a probléma ugyanaz. Az írásnál nem ír hibát, de amikor ellenőrzi a lemezre felírt adatokat, akkor mindíg kiírja, hogy hiba... most írtam el a hetedik rossz dvd-t, szóval kezdek már kicsit ideges lenni miatta... :P
Várom a tanácsokat. -
BenceYCE #5653 Póbáltam nem megy -
ez akkor jpg pl?
És ha mappákba külön-külön raknál 512 darabot,ugyse lát többet? -
BenceYCE #5651 A másik meg sajna teljesen féreértettük az egészet mivel Laci Bélának nem kép fájl-t kell tudni kiírni hanem, hogy őt idézzem: "FÁJT"
"SZIASZTOK KÉP FÁJT HOGY KEL FEL IRNI NÉROM NEM ISMERI FEL A FÁJT"
Mondhatnám nekem ez nagyon fight!
Az asztali dvd-m akkor sem olvas 512-nél többet... :( -
subos -
van -
Lacika 79 #5648 OFF
van pite 4?
-
Engem is, már kiejteni is szar :D -
-
Ettől a képfájl kifejezéstől kiver a víz. -
JAJ! :D
Tisztázni kéne, hogy milyen képfájlt akar kiírni, jpg-et vagy iso-t.
Gyanítom, hogy nem jpg-t akart a Neroban a "burn image" opcióval kiírni :D -
izb #5643 Miért ne lenne jó??
Ha jpg simán felismeri,és egymás után lejátsza. -
BenceYCE #5642 Engem is érdekelne, hogy jpeg képeket hogyan lehet asztali lejátszóba begyömöszölni mert adatként kiírva 512 db képnél többet nem akar megjeleníteni a Denon 1710-esem. :( -
Nehogy adatként írd ki, az úgy nem lesz jó, jáj! Milyen kiterjesztésű az a képfájl? -
laci béla #5640 KÖSZI
-
izb #5639 dvd-re adatként írd ki,és úgy már okés lesz. -
laci béla #5638 SZIASZTOK KÉP FÁJT HOGY KEL FEL IRNI NÉROM NEM ISMERI FEL A FÁJT
-
basszameg ez de bonyolult. a hang biztos passzol mert gépen megnéztem a filmet.
és kösz -
Rosszúl tudod, az a szinkron nemfog szólni úgy, ahogy mondod.
Itt nézelődj, én biztos nemfogom lépésről lépésre leírni, mert baromi hosszú lenne:
http://free.x3.hu/macsman/
A lényeg, hogy a szinkront mp2-re vagy ac3-ra kell konvertálnod, a feliratot dvdmaestro formátumra, a filmet szedd szét képre-hangra (m2v-re és ac3-ra), majd a dvdmaestroval osszetudod rakni.
Egyébként a szinkron biztos passzol a videóanyaghoz? Mert ha nem, akkor még azzal is kell szórakozni. -
Hi!
A Következő lenne a kérdésem:
Letöltöttem az amerikai pite 4 et. letöltöttem hozzá feliratot és magyar hangot is utólag. A Filmet ami eredeti hangú ( Angol) Átkonvertáltam dvd formátumba és már csak arra vár hogy kiírjam. Na most hogy kell írnom a dvd-t ahhoz hogy lehessen feliratot illetve magyarhangot választani? A hanghoz van sejtésem ( Az hogy a hang<wmv fájl> fájlt belerakom az audio ts mappába.) Szóljatok ha rosszul gondolkodom. De a feliratról fingom sincs.
Szal légyszi segítsetek hogy hogyan kell kiírni egy filmet + feliratot + hangot hogy lehessen változtatni a feliratok között illetve a hangok között!
Kösz
Sland -
izb #5634 ja ez igy igaz.
tv-én tökéletes. -
Nomeg mivel video dvd-t csinál belőlük, szerintem a minősége is romlik a képeknek (lehet tévedek, még sosem csináltam ilyet), ami tv-re biztos elég, de kinyomtatni egy 720*512-es képet már nem a legjobb. Szerintem ha ilyet fogsz készíteni, akkor egy másik lemezre mentsd le az eredeti anyagot is. -
BenceYCE #5632 Thx a tippet végső megoldásként jól jöhet. Csak a jpg visszanyerésével lehetnek gondok de jobb híjján megteszi. Thx mégegyszer! -
BenceYCE #5631 Megpróbálom... -
izb #5630 Unlead movie factory!
Ide betöltöd az összes képedet,és a végeredmény egy vob filé lesz.
Úgy tudod használni,mintha sima dvd video lemezt. -
Esetleg szétpakolni külön könyvtárakba és úgy felírni egy lemezre? Pl 500-asával/könyvtár.