DVD írás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grebber
De TDK-k pl a TTG02 jó lemez jobb mint a Phillips (FUJIFILM03)?

Next PC upgrade: 2022

PPeter
Én DVD-Videora ezt a lemezt 6x-osan írom, adatokkal meg attól függ, mennyire sietek. 😄

BURN.HU / CDGRAB.HU

Pio 109, 1.57 firmware, 16x verbatim dvd+, írásnál 6x vagy 16x a jobb? A 6x még CLV, a 16x már PCAV.
Aramir
Köszi, ezt jó tudni.
Nemmintha olyan sok lemezt írnék 1X-en 😊

PPeter
Ha nincs vele bajod, akkor nem kell frissíteni. De általában elmondható, hogy - fõleg az újabb, gyorsabb lemezek használatához - nagyon üdvös a frissítések alkalmazása, illetve vannak az író mûködésében utólag felfedezett hibák konkrét kijavítása miatt is fontos firmware frissítések.

BURN.HU / CDGRAB.HU

Ramore
Szerintetek mennyire fontos a dvd író firmware-jének a frissítése? Az enyémen még az eredeti gyári van rajta, amúgy semmilyen gondom sincsen, csak úgy érdekelne a véleményetek.
PPeter
Nem csoda, az 1x-es sebesség a 107-esnél a gyorsabb lemezekhez nem volt MID specifikusan kidolgozva, hanem a lemezen talált Generic kalibrációs érték alapján próbálta meg az író megírni.

BURN.HU / CDGRAB.HU

Lteebee
104,105 2x-en általában ász.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

Lteebee
Köszi.

Aramir
Köszi, korrekt.
Én csak a saját tapasztalataimat írtam le, még van egy 107-es íróm, az azzal megírt 8X-os lemezek 1X-es írásnál általában a kukában végezték.

PPeter
A dolog azért ennért bonyolultabb. A 8x-os és 16x-os lemezeket nem (csak) azért nem lehet a modern írókkal 1x-esen vagy 2x-esen megírni, mert a lemezek alkalmatlanok lennének rá. Ugyanis a lemezek alkalmasak bármelyik írási sebességre, ha az adott sebességnél olyan beállítású lézerrel dolgozik az író, ami megfelelõ adattárolási jelszintet valósít meg a lemezen, legyen ez akár 1x-es vagy a névleges maximális (pl. 16x-os) sebesség. Más kérdés, hogy általában 3-4 írási stratégiát, azaz 3-4 támogatott írási sebességet dolgoznak ki egy-egy lemezhez (MID-hez) az írók firmware-ének finomításakor, és hát valahol érthetõ, hogy a gyorsabb sebességû írásokhoz adnak stratégiát, hogy ki lehessen használni a gyors lemezt és a gyors írót (ha már megvetették velünk) és nem is foglalkoznak azzal, hogy az 1x-es, 2x-es írási sebességet is megoldják. Az is lehet, hogy ehhez már olyan beállítású lézerimpulzus kellene, amit az adott hardver (enkóder chip, fejvezérlõ, optikai fej együttesen) már nem is képes létrehozni optimálisan. Tehát csak egyrészt igaz, hogy a 16x-os lemezeket azért nem tudjuk lassan írni, mert a lemez alkalmatlan rá. Sokkal inkább az adott hardver és a lemez kombinációja együttesen kizárja olyan írási stratégia alkalmazását, ami jó eredményre vezetne, ezért ki sem dolgoznak ilyet hozzá. Vagy a fejlesztõk sokkal inkább a névlegeshez minél jobban közelítõ, egyre gyorsabb írási stratégiák fejlesztését helyezik elõtérbe (ami érthetõ, hiszen legtöbben azért vesznek 16x-os írótr, hogy ki is használják ezt a sebességet). Ha mondjuk veszel pár darab (egyforma) 16x-os lemezt és megírsz egy példányt 4x-esen, egyet 8x-osan, egyet meg 16x-osan ugyanazzal az íróval, könnyen lehet, hogy a 4x-esen írt példány rosszabb minõségû lesz, mint a 16x-osan égetett, viszont a 8x-os lesz a legszarabb, ugyanis nem feltétlenül csak a sebességen múlik: elõfordulhat, hogy az adott lemezhez tartozó 8x-os írási stratégia az adott író adott firmare verziójában kevésbé sikerült jól, mint a másik kettõ. Egy firmware frissítésnél meg majd borul az egész, és mondjuk azzal írva meg a 8x-os lesz a legjobb. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy a PC-s minõséegellenõrzések során kapott PI/PO grafikonok nem mindenhatóak, és egy érzékeny asztali lejátszóban alkalmasint jobban mehet egy 4x-esen írt (de PC-n rosszabb minõségellenõrzési eredményt kapott) lemez, mint egy 16x-osan írt példány, ami PC-n nézegetve ugyan jobb értékelést kapott, de a konzolod, lejátszód összefossa magát tõle. Tehát óvatosan az általánosításokkal.

BURN.HU / CDGRAB.HU

Aramir
Magasabb PI/PO értékek pl. Vagy nálad mit jelent a szarabb minõség?
Egyébként mire célozgattam és hol oktattalak ki?

Lteebee
Hiába töröm a fejem, nem jövök rá.
Biztos, mert nem értek hozzá.
Kioktatásért elég sok helyre tudok menni, ha akarok.
Lécci, ne célozgass, hanem mondd, hogy miért!

Aramir
De ha egyszer szarabb lesz a minõség, akkor mégjobban fog ciripelni, persze felõlem úgy írod, ahogy akarod, csak egy tanács volt. Viszont gondolkozz el azon, hogy vajon miért nem engedi több író az 1X-es és a 2X-es írást a 8X-os lemezeknél. Biztos kibaszásból 😄

Annak nem csak annyi kell hogy booktype settings legyen a cucc?
Lteebee
Mondd ezt mag a ps2-nek is, ami ciripel majd, mint a huzat!

ibrik
Én most pár napja pl. TYG02-es média-azonosítójú 1-8x TDK DVD-R vettem az Auchanban és az íróm 5 írási sebességet is felajánlott hozzá: 2x, 4x, 6x, 8x és meglepõ módon a 12x-t is.
Mondjuk mindegy, mert úgyis 4x-esen írom a filmeket ezekre (8x) a lemezekre.

Mondjuk a "gyári névleges sebesség" tényleg 8x-os.

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

grebber
Igy TDK terén elolvastam az összes TDK-s hozzászolást nagyából.

Tehát marha sok fajta TDK van : MCC, TY, TTH, CMC ,TTG01, TTG02

Ezek közül melyik a gyengébb??

Aramir
Ne akard lassabban írni, mint 4X-es, szerintem.
Egyébként nemtudom, már a 108-as sem engedi.

Szevasztok!
Lehet, hogy volt róla szó, csak azt szeretném kérdezni, hogy csak a Pio109-es vagy az összes új dvdíró nem tudja 4x sebesség alatt írni a 8x lemezeket?

grebber
Mi a bajotok a TDK (TTG02) dv-vel??

Lteebee
Mondjuk az xwave nekem sem sokat ferizik aritával sem.

Laalee
semmit sem szol hozzá az asztali lejátszó, észre sem veszi.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Lteebee
Valószínû, de énegyelõre 8x veszek.

16x lemezre sztem jobb a 6x mint a 2x, de majd PPeter megcáfol (vagy nem).
Lteebee
Filmet 2x, vagy 4x írok.
Csak eljátszottam a gondolattal.

Aramir
Talán nem 8X-an kéne írni a filmeket 😊
Írd 6X-an, ott nincs váltás, kb 2 perc a különbség.

Jól el van vele........

Lteebee
Királyság.
Képzelem, mit szól ehhez egy asztali lejátszó...

PPeter
Teljesen normális jelenség Z-CLV írásnál, ott van a zónaváltás, amikor leáll az odáig 6x-os sebességgel futó írási mûvelet, ezen a ponton az író újrakalibrálja a lézert, majd 8x-osan folytatja tovább.

BURN.HU / CDGRAB.HU

Punker
én is most vettem 109-est, a 106-ossal nem tom mit csináljak 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Lteebee
Nemrég van a 109-esem és gyakran használom még a 105-öt is, szal nem tûnt még fel.
Na mindegy.

Gagyinak lehet hogy gagyi,de ez van..........

Lteebee
De lemegy 0-ra?
Tök gagyi.

Normálisan megírja a lemezt??
Valszeg ott van az elsõ váltás.
Nekem 44-45% van ugyanez.Lemezek tökéletesek

Lteebee
Nézem itt a decrypterben az én 109-emet.
Azt csinálja 8x-os írásnál, hogy kb. 8%-nál szépen lemegy a sebesség nullára, aztán felmegy 8-ra.
Ez így okés?
Mert nekem nem tetszik igazán.

Lteebee
<#ejnye1>

mp3-nál már nem tûnik fel, lehet ezért nem vettem észre. 😉
NeoMaN
nekem még nem volt olyan 8x-os lemezem, aminél nem jelent volna meg a 12x-es írás lehetõsége a 108-asnál
bár monnyuk úgyis csak 6x-osan vések

Lteebee
Másolásvédett audiora egész jó a plextools.

😊

Anno volt plextor cd íróm, felraktam, de sok értelmét nem láttam. Ezért kérdeztem hogy van-e gyakorlati haszna is. Én nem vettem észre, de hátha.
PPeter
Bocs, de azért elmehetnél a Plextor oldalra is, vagy a PlexTools oldalára, és elolvashatnád, megnézhetnéd, hogy mit nyúj a PlexTools program. Bocs, de arra végképp nincs idõm, hogy minden termékrõl mindent beírjak ide.

BURN.HU / CDGRAB.HU

Elvileg Taiyo Yuden vagy hogy írják, szal az gyártja, és állítólag jókat csinál. Mike szokott mindig ilyet venni.
PPeter
Ha valóban TYG02, és nem TTG02, akkor az Taiyo Yuden, de én csak TTG02 MID-del ellátott 8x-os TDK DVD-R lemezt láttam, TYG02-est nem.

BURN.HU / CDGRAB.HU

Igazából a sata miatt gondoltam rá. Jó nekem az ha állítgatom a dolgokat plextoollal vagy anélkül? Milyen extrát tudok vele amit anélkül nem?
Lteebee
Tajo

ibrik
Hmm...
Ma vettem az Acuhan-ban néhány 1-8x TDK DVD-R lemezt, amilyet szoktam.
Bettetem az íróba és megjelent a 12x-es írási lehetõség is (mondjuk mindegy, mert a filmeket mindig 4x-esen írom).
Na akkor mondom ránézek a médiakódjára: TYG02 - azt találtam róla, hogy Fuji.
Igaz ez? Találkozott már valaki vele?

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

PPeter
Sok tekintetben jobb, rugalmasabb, de az írási minõségben egy-két lemeznél a NEC, Pioneer írók már jobbak nála. Cska akkor érdemes Plextor PX-716-ost venni, ha a hozzáadott érték (PlexTools programmal való rugalmas beállítás lehetõségek, minõségi tesztelési lehetõség) számít neked annyit, amennyivel drágább.

BURN.HU / CDGRAB.HU

Írásban milyen a plextor, jobb mint a pio / nec, vagy ugyanolyan?
Lehet hogy támogatja, nem néztem meg az alaplap könyvet. 😊