7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
  • Aramir
    A CloneDvd-t régen (jó régen...) nézegettem, ritkaszar minőségben dolgozott, még a Shrink 2.x-es verzió volt csak akkoriban, de minőségben jócskán verte.
    A CloneDvd-s film kockásodott, mint az állat, fostalicska volt.
    Nemtudom, azóta változott-e a minősége, valószinüleg igen, de elöbb hasonlítsad össze mással.
    Instant Copy pl jó, az már régen is jobb volt minőségre, mint a Shrink, próbáld azzal, de ha ragaszkodsz a Shrinkhez, akkor elöbb a DvdRemake-t próbáld ki:
    http://www.dimadsoft.com/dvdremake/index.php
    Ezzel leszedheted a menüt, felesleges gombokat, stb., majd a végterméket meg a Shrinkkel tömörítheted.
  • Aramir
    A DvdDecrypter az mióta tömörít?
  • Met
    instant copy
  • bigapó
    jaja, cloneDVD tökéletes, sőt egy-két összehasonlítás után jobb a tömörítési aránya, mint pl a decrypternek (shrink-nél nem néztem asszem), azaz ugyanolyan beállítások (hangsávok, extrák) után jobb minőséget érhetsz el (legalábbis %-ban jobb, aztán, hogy kiírva mi a különbség azt keresse az akinek van rá ideje). szerintem a cloneDVD a nyerő.
  • evid
    CloneDVD-t próbáltad? Az extrákat az is leszedi, a menüt meg megtarthatod.
  • fifi
    "így a menű is ugrik"
    na ez az!
    más megoldás nincs? mert a menü jó lenne... :)
  • Aramir
    Ráböksz a re-author-ra, majd csak a filmet húzod át a dvd structure ablakba, igaz, így a menű is ugrik.
  • fifi
    dvd shrink a téma

ki akarom venni az extrákat egy az egybem, mert így nyernék 1,35giga helyet. de ezt nemtom hogyan kell...
    mit tegyek?
  • Met
    dvd-re rá szoktam rakni a feliratot ha nincs rajta, Maestróval, de jó lenne ha a menüt is vissza tudnám rakni
    hogy lehet?
  • me and a monkey
  • me and a monkey
    Igen, erre gyanakodtam, próbáltam egy 1 Mb-os kis filmet átkódolni a CCE-vel, de csak monoton kék képernyőt kaptam.
    Köszi a privát választ, válaszoltam.
  • ZaJanga
    trialként látod de full-ként műxik
  • izb
    nem valószínü.he he
  • me and a monkey
    Illetve megannyi crack-et találtam már a 2.7.02 verzióhoz, megcsináltam mindent ami a txt vagy nfo file-ban le volt írva, de a program indításakor továbbra is a trial vezió jelenik meg. A "megokosított" programban is trial felírat szerepel továbbra is?
  • Jena
    Köszi!
  • izb
    Media Supported: DVD-ROM, DVD-R(DL), DVD-RAM, DVD+R(9*4), DVD-RW, DVD+RW, CD-ROM, CD-R and CD-RW with 80mm and 120mm diameter
  • Jena
    HI!A Nec 4550 tudja írni a DVD-Ram-ot?
  • me and a monkey
    Áttúrtam a fórumot, megnéztem amiket írtál, megtaláltam a Rebuilder topikban a nyáron feltett CCE-t de a Rapidshare-s link már nem él.
    Nem tudnád feltenni valahová vagy priviben megírni, hogy hová írjak mailt és akkor esetleg postafordultával elküldeni?
    Előre is köszi.
  • ZaJanga
    www.dvdzona.hu
    itt keresgélj ügyesen
  • ZaJanga
    a 2.70.02.01 a legszebb és nagyon sokat gyorsult!
  • MacrosTheBlack
    Én úgy tudom a 2.67 a legjobb minőségre még mindig.
  • Lteebee
    Meg a princo, intenso, bulkpaq, stb.
  • bigapó
    ja, valami olyasmi. kékes-lilás színű. (egyébként enyhén színvak vagyok:))
    már mikor megláttam nem fűztem hozzá sok reményt, de ehhez képest csak a vége rossz:))
  • Roll
    Véletlenül nem ezüst-kék ridisc lemez a ludas?
    Csak azért kérdem mert nálam az produkált olyan
    dolgokat, hogy megakadt a film, szétesett a kép stb.
  • Ramore
    Igen, köszi a linket és természetesen a cikket is! :)

A cikkben felsorolt két dvd írón kívül van még LightScribe funkcióval bíró dvd író?
  • Lteebee
    A tömörítésnek ehhez semmi köze.
    Szar lemezre van írva, valszeg szar íróval, vagy gyorsan.
  • bigapó
    tegnap kaptam egy másolt DVD-t, egy RiDisc-et egész pontosan. Thomson márkájú asztali lejátszóm a film elejét szépen vitte, a vége (kb 5 perc) viszont annyira rossz, hogy nézhetetlen. megakad több másodpercre és vagy kockázódik vagy megjelenik a következő kép, egy-két hangfoszlány és megint áll. tippem szerint a tömörítés a végére eléggé olvashatatlanra sikeredett, ezért csinálja ezt. megnéztem a hangsávokat és 4 hangsáv is rajta volt. szerintem ez egy kicsit sok. pl héber és cseh nemtom kinek kell:))
    Ja, és a Pioneer-íróm egyáltalán nem tudta beolvasni a lemezt. felpörgeti, aztán hirtelen leáll. megint pörgeti, megint leáll. ennyi...
    a lemez minősége és túlzott tömörítés lehet az oka ezeknek a dolgoknak?
  • izb
    Ebben teljesen igazad van elismerem.
    Viszont.
    Nem sok értelme van vesződni egy olyan tartalommal ami 80% shrinkes transzkódolás után is élvezhető minőségü marad.
    Én azt vallom,hogy ha egy film 5,4-7GB akkor érdemes CCE-vel bajlódni,viszont ha kisebb akkor nem.
    Ennyi.
  • PPeter
    Mármint a LightScribe működése, technikai háttere érdekel?
    KLIKK
  • Ramore
    A lightscribe funkcióról lehet tudni valamit?
  • PPeter
    Alapvetően hibás megközelítés, ha a tömörítéssel elérni kívánt relatív méretcsökkenés mértéke alapján választasz tömörítő programot, hiszen ha csak 1% méretcsökkenés a cél, akkor is a teljes videót át kell kódolja a program. A tömörítő számára irreleváns, hogy mekkora volta forrás és mekkora a cél, a végeredmény minőségét alapvetően az enkóder képességein kívül a célként megjelölt bitráta határozza meg - ezért bármilyen kicsi relatív tömörítésről is beszélünk, célszerű mindig a lehető legjobb enkódert választani, márpedig a valódi MPEG-2 enkóderek mindig szebb minőséget adnak, mint a gyorstömörítő "transzkóderek", amelyek a forrás MPEG állomány felépítésére építenek az új anyag létrehozásakor.
  • izb
    Ha a film nem igényel nagyobb tömörítést akkor shrink,ha igen akkor CCE.
  • me and a monkey
    Mivel a 2.7 a legújabb és állítólag a legjobb, ezért azt próbáltam beszerezni. Több helyről sikerült is, de egész egyszerűen nem sikerült a "trial" változatot teljes értékűvé varázsolnom pedig elvileg a "segédanyag" is mellékelve van a tömörített file-ban.
    Pl:itt.
    Így marad a 2.67 verzió, nem lehet túl sok különbség.
    Mivel múlt időben fogalmaztál ezért megkérdezem, most mivel csinálsz magadnak a Mediamarktban legálisan megvásárolt példányaidről biztonsági másolatot, gondolva arra a lehetőségre, hogy tűzvész vagy cunami pusztítson Mo-n.
  • izb
    Én a 2.5 változatát használtam elég sokat.Nekem bevált.
    A többiről nincs tapasztalatom...
  • me and a monkey
    Értem, köszi. Van minőségi különbség a CCE 2.7 (állítólag a legjobb) és a 2.5 vagy 2.67 között?
  • izb
    Ilyen nem nagyon van.
  • me and a monkey
    Aha, értem. A már említett prograsmról mi a véleményetek?
    DVDCOPY magyar nyelven
    DVDCOPY angolul
    Valamint az érdekelne, hogy van-e valamilyen objektív mérce arra nézve, hogy milyen minőségű a másolat. Leszámítva a vizuális ellenőrzést persze.
  • Met
    Igen, úgy értette. Ha a tömörítési arány több mint 80%.
  • Aramir
    A tömörítés arányára gondolt szerintem :)
  • Aramir
    Azért ha bekapcsolod az analizálást és a képélesítést, akkor van az 1.5-2 óra is, és jelentős minőségbeli javulást hoz, igaz a CCE-t még így sem éri utol.