119
Partition Magic gond
  • trackmaniac
    Köszi, már megoldódott, úgy csináltam, ahogy írtad; feltettem megint a 8.0-át, majd leszedtem, és így már fel tudtam rakni a nortonost.
  • CzGobe
    felteszed a 8.0át megint és leszeded rendesen, de lehet csak 1 restart elég neki
  • trackmaniac
    Sziasztok!

Nem tudom, nézi e még valaki ezt a fórumot, de hátha...

Szóval a problémám az lenne, hogy fenn volt a gépen a Powerquest-es Partition Magic 8.0-ás verziója. Letöltöttem a Norton-os 8.5-ös PTMagic-et, majd installálni akartam, persze előtte uninstall a 8.0-ás verzió. Erre azt írja ki, hogy először távolítsam el a 8.0-át, majd utána próbálkozzak ismét. Már a regedit-ben is kitöröltem mindent, ami a 8.0-val kapcsolatos volt. Mi ilyenkor a megoldás szerintetek?

Please help!
  • blg73
    ext2 akart lenni, elnezest!
  • blg73
    Particionalt mar valaki Partition Magic-kel WINDOWS alatt EXT" formatumura egy diszket? Ha igen, kerem keressen meg a tapasztalataival!
    Koszonom!
  • Trade
    error 100 hibauzenetet kapok mindket gepemen.Tudna vki segiteni?partition magic 7,8-al egyarant
  • Molnibalage
    A 80GB-os adatvinyómmal valami nagy gubanc történt. Tegnap még minden rendben volt, ma meg gépet belövöm, gond nélkül felismeri de nem lát rajta semmit. 0 bájt hely és 0 bájt van rajta RAW formátumban az XP szerint. Mintha egy zsír új vinyó állapotában lenne, amin végig kell menni Partition Magic-kel. A PM is látja, de úgy, hogy fullra tele van szerite a vinyó, de a partíció neve meg ez ?c?, mikor eredetileg Data-nak kéne lennie, ja és emelett még lát egy extended particót is és az is tele van, de a E:?c? az extended alá van rendelve Mi a túró lehet ez?

Egy kép, hogy miről is van szó.

Ki mit ud erről, hogyan lehet visszanyerni adatot?
  • Green Ghost #72
    Hello. Lenne 1 nagy problémám, remélem tud valaki gyorsan segíteni.
    Partition Magic 8.05-el mergeltem egy 250 gigás winyo 10 és 240 gigás partícióját. Mikor a végzett az adatátmozgatással, ahelyett, hogy befejezte volna a müveletet, hibaüzenettel kilépett. (vmi header error?)
    Ezután a windows nem látja semelyik particiot sem, a 10 gigás része "sértetlen" maradt, de a 240-es része unallocated lett, minden adatommal együtt eltűnt a partició. Megpróbáltam GetDataBack-el visszahozni, amit lehet, de amit visszahozok, mind nem olvasható és ezt irja ki a program:
    "Missing signature in partition table (sector 20482875) of drive 'HD128:'(FSIFC:343) 004D5008"
    Nagyon fontos lenne visszahozni valahogy az adatokat, remélem tud vki segiteni.
  • Adam II
    Nekem a vinyóm kicsit szét lett barmolva egy hozzánemértő személy miatt a Partition Magic 8-al eltűnt az egész vinyó csak 5 GB látszódott belőle ain nem volt adat na mármost vissza lett csinálva de olyat csinál ,hogyí néhány fájl nem nyitható meg és nem is másolható ha másolni vagy törölni akaorm akkor azt írja ki ,hogy írásvédett ha le akarom szedni róla az írásvédettséget akkor azt írja helytelen attribútum nem hajtható végre meg ilyenek és azt írja ki újra ismét mégse a mégsét fogadja csak el. Mi lehet a gond?
  • adsa
    nagyon szépen köszi
  • Dj Faustus #69
    Lehet. Partition Magic-ben (vagy más partíciómenedzser programban) a Merge partiition (partíciók vagyis részek egyesítése) segítségével.
  • adsa
    köszi a választ és még van egy hülye kérdésem
    lehet-e két particióból egyet csinálni előre is köszi
  • Dj Faustus #67
    "a partition magic tud particiót formatálni?"
    Meg a Vezérlőpult/Felügyeleti eszközök/Számítógép-kezelés/Tárolás/Lemezkezelés/Meghajtón jobb klikk/Formázás is. Nem kell hozzá külön program.

"Van egy 80GBos winyóm kb. 20GB fontos cuccal."
    1. Szabadíts fel minimum 20 GByte-nyi szabad helyet a vinyón (jobb ha egy kicsit többet).
    2. Méretezd át a partíció méretét 60 GByte-ra (vagy kisebbre). (Resize partitions)
    3. A felszabadult helyen hozz létre új partíciót. (Create new partition)
    4. Pakold át a 20 GByte-nyi cuccost.
  • CzGobe
    arra van! :P
  • adsa
    a partition magic tud particiót formatálni?
  • CzGobe
    Valaki hozzáértő, keratív valakit szeretnék megkérdezni arról, hogy hogyan tudnék új XPt felrakni úgy, hogy ne vesszen el minden adatom. Van egy 80GBos winyóm kb. 20GB fontos cuccal.
  • cenobite
    Nagyon köszönöm!
  • me and a monkey
    Ebben a topikban a megoldás.
  • cenobite
    Sziasztok!

Vettem egy 200 Gigás Samsung vinyót, szűzen felraktam rá az xp-t de csak 135 gigát lát belőle. Ez mitől van? Mit szúrtam el? Most szerzem be a partition magic-et, mert még nincs is particionálva. Mi a teendő, hogy lássam mind a 200 gigát?

Előre is köszönöm a választ!
  • Kaszi46
    igen meg lehet csinálni:P!

sikerült, adatok megmaradtak, kb2 óráig tartott.
  • Kaszi46
    szisztok!

Van nálam egy kölcsön vinyó(200GB), számomra fontos adatokkal(56GB). Sajna vissza kell adnom, de nem tudom hova rakni a rajta levő cuccokat, a gazdája pedig rendszert szeretne rá telepíteni.
    A kérdés az lenne, meg lehet-e úgy particionálni, hogy a rajta levő adatok ne vesszenek el?
    (PowerQuest PartitionMagic Version 7.0)

• Ronny
    miért van az, hogy a 3 particómból csak egyiknek tudom állítani a méretét(ő az egyetlen aminek active a státusza)?
  • lck #57
    Gondolom Partition Magic -es partíció egyesítésre gondolt. Nem Windows alatti formázgatásra. Rég használtam ilyet, de valahogy úgy működik hogy kér egy mappanevet amibe az egyesítés egyik partíciójának az adatai belekerülnek. Aztán egyesíti a kettőt. Az egyesített partíción a megadott mappában benne lesznek a másik partíció fájljai.
  • arsene
    attól függ, hogy rendszerparícióról van-e szó, vagy csak úgy van a HDD-n két part. és azokat akarod egyesíteni?
    utóbbit a Számítógép kezelés->Lmezkezelés-nél tudod elvégezni, kb. 10-15 perc alatt megvan a formatálással együtt. persze az adatokat mentsd el.
    előbbi esetben macerásabb és a rendszered működését kockáztatod vele, gondold meg, szükséges-e az egyesítés. ha új rendszert akarsz, akkor a telepítés során szépen megadja az instrukciókat, hadd ne kelljen itt leírni. telepítéshez itt találsz segítséget.
  • stupido
    HI!

Fontos kérdés!

Ha van egy vinyóm két partícióval, akkor hogy tudom egyesíten őket, hogy újra csak egy partíció legyen?
  • Tomicsek
    Összeolvasnád? (lefordítanád, én még a füstjeleknél tartok)
  • ppk
  • Tomicsek
    Én nem használtam még, csak belinkeltem hátha jó lesz neked.
  • ppk
    a C-n van 14giga, az F-en meg 114giga,és 200gigás a vinyom . . . azt mondták evvel bele lehet nézni miujság . . . . de ahogy visszaolvastam,látom haza is lehet vágni vele a vinyon lévö cuccokat . . .
  • ppk
    ez 44mega,viszont amit én leszedtem multkor,az meg pont fele :) igaz azt megsem tudtam nyitni :)
  • ppk
  • Tomicsek
    Itt.
  • ppk
    tudna linkelni vki egy 8.0-ás verzát? köszike!
  • bazza
    no most az a baj, hogy bármit is próbálok csinálni, mindig kiírja, hogy too few clusters. még akkor is amikor a cluster méretet növelném... msot akkor micsináljak?
  • TothLaci
    Ezt én sem értem
  • pedestrian
    mi a teendő, ha partícióösszevonás után a partíción lévő adatokat nem lehet elérni. Ugyebár beteszi őket egy mappába, de ezt a win üresnek látja.
  • bazza
    Mindegy, de mikor a D-ről a C-re pakolnék át pár gigát, akkor a reboot után, mikor végezné a teendőket, akkor vmi hibát jelez. No mindegy, csak gondoltam...itt talán tudnának segíteni.
  • bazza
    Emberek, nem értek hozzá ezért inkább kérdezek. Ez lenne a vinyóm:
    C: NTFS Primary (Win)
    Extended: Primary
    D: NTFS Logical

Mi lenne az az Extended? (a D: van ebben az akármiben, lehet hogy a C:-nek kéne?)
  • Dodo55
    A 7.0-nak megtaláltam egy debug logját:
    ntCheckBootExecuteKey: Error 2 reading BootExecute key in registry.
    }
    Exiting enStartEngine... Return value: 10002 Time = 0:02
    Init failed: Error 10002.

Entering enStopEngine(...) ID:193 File:Engine.cpp Line:381
    {

ntDiskInfoRebuild ...DbgMgr->Uninit

Itt lehet a gond, csak nem tudom mi az pontosan
  • Dodo55
    Ilyen nincs! A 7.0 se megy: