119
Partition Magic gond
  • Dodo55
    Van 1 gondom:
    A Norton Partition Magic 8.0.5, és a még PowerQuest nevű Partition Magic 8 is ugyanazt a hibát csinálja indításkor:

Utána meg mindenféle windowsos hibaüzeneteket ír ki.
  • hmhm
    Milyen windowsos fájlok kellenek a PM futtatásához?
    Indításkor kiad egy hibaüzenetet hogy fájl nem található 203, és kilép.
    Már próbáltam újra telepíteni, máshonnan indítani de hiába. Előtte nem volt ilyen gondom.
  • szemes
    Üdv mindenkinek!

A Norton GHOST 2003-at használtam régen rendszermentéshez, amikor még AMD-s konfigurációm volt, nagyon szépen ment a mentés. Most lecseréltem egy celeronra mert nagyon melegedett. A rendszermentés most már nem megy, amikor újraindítja a gépet a mentéshez, nem indul el a mentés. Lefagy az egész. Az FDISK -el kell kellett mindig visszaállítani az aktív partíciót és kitörölni, azt amit Norton Ghost létrehozott. Nagyon örülnék, ha valaki meg tudná mondani, hogy mit csinltam rosszul, mert azt nem hiszem el, hogy celeronra nem jó. Biztosan kihagytam valamit, mert egy másik AMD-s gépen is futtattam régen, de most mióta azon is celeronos lett azzal a géppel ugyan ez a helyzet.

Segítség !!
    Kovács attila
  • Zsolo007
    Köszi!
  • lck #35
    Igaz.
  • Zsolo007
    Sziasztok!

Partition magic 8.0-ban van olyan funkció hogy partíciót külön lehet választani formázás nélkül, ha jól értelmezetem. Igaz ez? Ez azt jelenti, hogy mindenféle adatvesztés nélkül kettévághatok egy partíciót?

Remélem lesz válasz hamar :)
  • El Brujo
    PqRP partícióról ( partitionmagic gyártotta) az adatokat vissza tudom nyerni vhogy?
  • koki44
    Tudna valaki egy linket adni egy partition magic 8 hoz? Előre is kössz!
  • lck #31
    A fájlrendszer miatt van. Nincs mit tenni.
  • HellBurner
    Vettem egy 160GB Samsung vinyót és a partition magic ott hagy az elején 7,8MB helyet és nem tudok vele mit csinálni (8.0)
  • nemcsakfeel
    FreeBSD 5.2.1 et, de nem települt fel a szerencsétlenje, mert vmi eszközmeghajtót nem talált a cdn.

ranish is kiir 3 particióra hibát sajnos.. pedig vagy 15 GB-t meg kéne menteni. w98 megy most, és 7-8 giga van NTFS partición.. :(
  • AtomHeart
    Amugy melyik BSD-t raktad fel? Alola particionaltal? Legkozelebb majd a telepites elott particionalj ranish-el...
  • AtomHeart
    Egyes unix rendszerek mas CHS mappingot (vagy mianyavajat...) hasznalnak, es szetcseszik a vincsi particios tablajat, hogy windozos particiomenedzserek mar csak a fejuket vakarjak...
    Ajanlom figyelmedbe ranish pm-et (Google->"ranish+download"). Ha ez is hibat jelez, akkor inkabb particionald, meg formatald ujra...
  • Csaba
    Szerintem használd az Acronis Partition Expertet. Az ritka király progi. Pl. nekem is Maxtor a winyóm, és pár perc alatt csináltam a 40Gb-os egyben levő winyómból (amin 14 Gb adat van) 2 partíciót. Természetesen úgy, hogy az adatok változatlanul megvannak.
  • nemcsakfeel
    8.0 ással:
    "Error 117,
    Partition's drive letter cannot be identified"
    BSD-t tettem fel, és ezuán lett ez a baja.
    8.05 ben javitották már??????
  • lck #24
    Nem tudom hogy megoldás e, de ha van lehetőséged próbáld ki a 8.05-öst.
    ( Ez már symantec-es, mert a Power Quest-et megvette ) Lehethogy ebben javították.
  • sfec
    hali. Gondolom ismerős a probléma csak nincs egyértelmü magyarázat rá: Partition Magic 1611 hibát generál maxtor hdd-nél particionálás közben. MI A MEGOLDÁS?
  • gz8
    Ez persze csak akkor igaz, ha a rossz szektorok ellenőrzését kikapcsolod, mert akkor legalább tízszer tovább tart, és szerintem tök fölösleges, ha van egy rendesen karbantartott vinyód. Mekkora a valószínűsége, hogy PONT fáljrendszer konvertálása közben keletkezik egy (rakás) rossz szektor? Szerintem elhanyagolható.
  • 12346
    bameg mit össze nem paráztatott mindenki, hogy sokáig tart fatből ntfsbe konvertálni, meg adat mentés stb, erre tök fölösleges volt. rányomtam, hogy konvert, egyszer-kétszer rákérdezett, aztán restart. és utána már ntfs volt... ennyit erről. kb 2 perc némi kérdés olvasgatással együtt.
  • dtk1985
    Hali
    Át lehet valahogy helyezni az xp bootoláshoz szükséges dolgokat az egyik meghajtóról a másikra? Nekem azert kellene mert a D-re raktam föl az XP-t, a boot fájlok és az mbr-t viszont a C-re kerültek. Késűbb felraktam a BootMagic-et, hogy választani tudjak XP és 98 kozött. Ez nekem úgy van beállítva hogy az XP a C-ről bootol a 98 pedig az G-ről. Ha XP-t bootolok látom a C meghajtó tartalmát, ha 98-at akkor a BootMagic a G meghajtót teszi be C-nek így nem látszik a valódi C tartalma. Ez lenne a gondom, mert ezt én látni szeretném. Ha az XP bootfájljai a D-n lennének akkor nem cserélne meghajtót a BootMagic és mindkét oprendszer mindegyik meghajtót látná. Hát ezt jó bonyolultan fogalmaztam meg :) Azért ha valaki tud segítsen.
    Kössz
  • nemcsakfél
    Bootmagic -et ismeri valaki? Még régebbi ( 3.xes PM el egybe volt , de v 5 nél váltak szét ). Hogy tud betölteni ext3as partíciót? kell hozzá vmi spec beállítás? a régebbi ,ext2 őt nem akarta indítani..
    A grub (linuxos betöltő manager :) pedig nem tudom használni.
  • Met
    Gondolom, mivel windows-os progi, nem arra találták ki, hogy a winben megcsinálja és utána format c:- kell:)
    Van egy két dolog amit jobb ha kiteszek cd-re, mivan ha áramszünet lesz stb.
    Még nem szántam rá magamat mert vga-t akarok cserélni és akkor úgy is win reinstall kell. Szóval összekötöm a kellemeset a hasznossal.
  • nemcsakfél
    ha átméretezel egy partíciót akkor nincs semmi gond, windózt se kell úrja rakni, egyszerűen megszokja a változást..
  • Met
    Köszi, még gyüjtögetem az arhíválni valót és rászánom magamat:)
    Majd referálok.
  • AtomHeart
    a PM az maga a biztonsag. Csak csinald nyugodtan, nem lesznek problemaid. En is legalabb ezerszer particionaltam vele, olyan is volt, hogy egy feladat felenel leallt, de meg akkor sem vesztek el az adataim...nem kell beszarni...
  • Met
    A Norton Systemworks2002-nek nincsen ilyen funkciója? Ha van akkor nem biztonságosabb mint a PM?
  • lck #13
    Nem kell félni a PM -től! Én már soxor használtam ( 8-as )és megcsinált mindent. A legfontosabb hogy amíg dolgozik DOS alatt hozzá ne nyúlj a géphez, még ha úgy látod hogy nem csinál semmit akkor sem ( ha 2 óra akkor 2 óra ) Pesze az áramszünet az pech.
  • Harder
    Én már elég sokszor csináltam ilyet gépeken, eddig (lekopogom gyorsan) nem volt gond vele. Persze ha van lehetőség bizt.mentésre, azt ne hagyd ki!

----------------------------------------
    Harder | www.gyik.com
  • Met
    Természetesen akartam menteni. Csak gondoltam megkérdezem, hogy mire számítsak, fdisk stb.
    Ha nem muszáj akkor kihagynám, persze utána winreinstall.
  • Met
    Hello!

Van egy 40 gigás vinyó a C:6 giga a maradék a D:
    A C-t szeretném a duplájára növelni. Ha rá engedem a Partition Magic-et akkor megmaradnak az adatok?
  • SaWo
    http://hlc.warez.hu kicsit pár linket végig kell kattingaatnod, de h bejucc az ftp-re akkor ott fenn lesz a partition magic 8
  • Cölöpverő
    Ismét előguberálok régi topikot.

Valaki mondjon címet ahonnan szépen leszedhető a 8as vagy akármeik másik csak müködjön nekem.
    serial is kell de nagyon.
    SÜRGÖS!!
  • agyhalál
    Próbáld ki ezt: http://www.blez.it/cr-p/partitionmagic5.zip
    Vagy ha nem megy, akkor keress a http://astalavista.box.sk/ -n.
  • CyberBoy
    Hi! Nem tudna valaki, serialt az 5.0-ás Partition Magichez?
    Köszi!
  • FormatC
    Szia!

Milyen filerendszerü particioót akarsz átméretezni?

FC
  • Willy
    Nincs. Az elsődleges C meghajtót egyik particiós progi sem engedte még eddig 2 Gb-nál nagyobbra méretezni.
  • Wolf SK
    Hello! Az a gondom, hogy miután felraktam az XP-t, kicsi lett az elsö partició 2GB-ja. Semmi gond, gondoltam, leszedtem a Partition Magic 7-et és átszabtam a particiót. Újrainditás után azóta mindig kiirja, hogy not found winnt2001..., majd rendesen feláll a Win. Igen ám, de a partició maradt a régi 2GB. Már vagy 3x megcsináltam, de mindig ugyan az az eredmény. Ja és nem demó a partition magic, mert a többi operáció müxik, csak ez nem. Valami 5let?
    WolfSK