91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Paladin
    Rendes infrás cuccnál nincs gond, max ha direktbe a nap süti az ember képét, nekem a ps3eye konkrétan infra nélkül is tökéletesen biztosan működött (a modolt Hama meg pláne)
    A 3DOF meg azért elég nagy hátrány. Inkább megnyomom nagynéha a center gombot...
  • repvez
    Nekem is van egy PS3asom, de nekem valamiért még webkamera ként sem üzemel normálisan pedig gyári nem használt .
    A microfonját nem tudom használni , és a képet se mindig jeleniti meg.
    Egyébként ha valakinek nem szérszedhető a kamerája akkor aliexpresszről pár dollárést lehe venni M12es lencsét és hozzá való foglalatot 18mm es csavar rögzitéssel igy akár a kamera FOV értékét is tudod változtatni és aok a lencsék alapból IR kamerához készültek tehát az IR fényt nagyon jól átviszik.

DE ha nem szeretne veszödni valaki a kamerával és a ledekkel meg , hogy elmászik a középpont vagy lassan reagál a fejmozgásra akkor a EDTracker nevű cuccot érdemes használni , ez nem optikai elven követi a fejmozgást igy a fény zavarás kizárt és a giroszkóp+mágnes tér kettőssel bárhogy rángathatod a fejed nem mászik el .
    Egyedüli hátránya, hogy csak 3DOF-ot tud, de megodható vele Fake 6Dof is. a komponenseket szintén be lehet szerezni hozzá aliexpressen vagy ebayon és pár forrasztással kész vagy 40 dollárért megrendelni készen .
  • VO101Tom
    Leon, fb-n láttam, hogy beújjítottál valami dell érintőképernyőt? Én is nagyon szemezek egy ilyennel, ugyanolyan felhasználásra, csak nem feltétlen DCS-hez :) De még nem döntöttem a típus mellett. Mennyire jó az amit vettél? Láttam, hogy árulsz egy régit, ahhoz képest csak méretben van különbség, vagy műszakilag is?
  • Paladin
    Ps3eye-nál vigyázni kell, mert kétféle van, és az egyiknél nem lehet megbontani az optikát, és kiszedni az ir szűrőt. (Beszoptam :) ).
    ((Ezen az oldalon láttam csak leírva, hogy kétféle van, persze csak amikor már láttam, hogy az enyémmel valami nem oké, és direkt erre kerestem. A képek közben áldozatul estek valaminek, de valami thumbnailek maradtak. Talán abból is látszik, melyik melyik))
    Viszont a kamerabeállításokkal játszva meg lehet oldani, hogy ha nincs a hátad mögött fény, és ilyesmi, akkor anélkül is megbízhatóan működik.

Egyébként én egy olcsó hama kamerát használok, simán modolható volt.
    Utoljára szerkesztette: Paladin, 2017.09.11. 16:32:07
  • Torzonborz
    A clip az megvan, ilyen kapcsolással meg normál és ir leddel. A gond az, hogy ez az ms cam nem nagyon látja csak a sima ledeket de napközben az sem jó mert baromi sok a zavaró fény. :(
    Akkor azt hiszem szerválok egy ps3 eye-t,köszi szépen.
  • levy668
    Ha megnyitod az opentrackert, bökjél az input-> pointracker1.1 melletti kis kalapácsra, a megnyíló oldalon a threshold csúszkával tudsz finomhangolni.
    Én is ps3 eye camot használok, én nem vettem ki az infra szűrőt mégis remekül működik.ebay-ről rendeltem 800nm-es ledeket(2 usd volt 50 db kb.), azoknak levágtam/lecsiszoltam az elejét szépen felpolíroztam és tökéletesen működnek.Sokkal jobban mint a méregdrága osram ledek.
    6.8 ohmos ellenállással, ptc biztosítékkal, ki-be kapcsolóval a pc usb-ről megy.
    Ezt a kacsolást használtam:

Utoljára szerkesztette: levy668, 2017.09.11. 15:40:23
  • Klusi86
    Ps3eye. 100fps-t is tud (felbontás függő). Olcsó használtan, könnyen kiszedhető belőle az infra szűrő. Nekem még egy floppyból van a mágneslemez egy darabja a lencse elé rakva így méginkább nem zavar be egyéb fény az érzékelésbe.
  • Torzonborz
    Srácok, opentracknél kell vmi spéci beállítás, hogy az ir-t jobban érzékelje a kamera? Vagy akkor lesz jobb ha a kameráról leszedem az ir szűrőt? Gondolom igen. Plusz van vmi ajánlott kamera? Van otthon egy céges microsoft lifecam vx-2000 de azt nem szedném szét. :D
    Egy ilyen olcsóbb Genius FaceCam 1000X jó erre?
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2017.09.11. 14:18:50
  • Solt
    Részemről passz... :)
  • Lysandus
    Nincs valakinek egy műszerész ismerőse Bp-en vagy környékén? A G940-en kellene cserélni két gombot - gondolom ez a mikorkapcsoló lenne hivatalosan. Hibajelenség: ha lenyomom a gombot

a: előfordul, hogy nem történik semmi,

b: beragad, tehát ha nem nyomom, akkor csinálja, amit csinálni kell (lő)
  • Solt
    Az örök darab... :)
  • Valka
    De megörültem egy pillanatra, összekevertem a G940 joy-al....
  • Solt
    Urak, van pár eladó cuccom ha valakit esetleg érdekel az írjon privátot,

Logitech G930: LINK Nektek 20000.-Ft

Asus Cerberus Headset: Bontatlan, két év garanciával 15000.-Ft LINK

Dell U2414H, 9 hónapos, pixelhiba mentes, Oázisban kalibrált, garancia nincs rá: 50000.-Ft LINK
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.09.09. 10:12:21
  • Papa01 #87403
    Köszi Klusi, igen, ezt a lehetőséget is olvastam, korábban kipróbáltam..:(
  • Solt
    Passz! :) Vonyítottam amikor megláttam.. :D
  • Paladin
    Én Opentracket használtam, a FaceTrackNoIR is jó opció, csak BoS-ban volt vele egy bug a felfelé nézésnél, nem tudom az még megvan-e.
    De az opentrack teljesen jó freetrack alternatíva.
  • Lysandus
    Zseniális! :-D Hol lehet ilyet kapni? :-)

Annyi munka azért van vele, hogy át kell festeni a fekete keresztet fehérre. :-)
  • VO101Tom
    Én úgy tudom, hogy a freetrack olyan licenceket másolt le engedély nélkül, ami a TrackIR tulajdona (vagy konkrétan .dll fájlokat használ a TrackIR szoftveréből? Valami ilyesmit olvastam), ami miatt a legtöbb szoftverből kifejezetten ki lett tiltva. BoS azt tudom, hogy ilyen. CloDhoz ami van megoldás, az sem hivatalos -khmm- nem is tudjuk ki csinálhatta -khmm-, szóval programonként kell megkeresni a megoldást. BoS-ban asszem valami orosz szoftvert kell használni Freetrack szoftvere helyett, de nem tudom, hogy mi az aktuális állapot most. Esetleg kérdezd meg a fórumban, ha három éves a topik, attól még megkérdezheted, hogy manapság mi a helyzet.
  • VO101Tom
    jajj
  • GPx8
  • Solt

:D
  • Pordycus
    Sziasztok!
    Hosszú idő után ismét kipróbáltam az Il-2 BoS-t és meglepve tapasztaltam, hogy a korábbi fps problémáim teljesen megszűntek.

Freetrackel kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni, mert a BoS fórumán lévő megoldások már minimum 3 évesek és egyik sem működik.
    CloD War Thunder 1946, mindenhol megy rendesen de itt nem hajlandó, hiába állítottam be a configba, hogy " old_trackir = 1", sem az előbb indítom az opentrackert utána a játékot majd bezárom és hagyom a freetracket futni móka nem jött be.
    Valaki rajtam kívül végigjátszotta már sikeresen ezt a játékot?
    Válaszaitokat előre is köszönöm!
  • VO101Tom
    Azért ezt nem kell annyira szigorúan venni, irányt helyesbíteni lehet a rossz motor felé is, ettől nem fogsz leesni, de a nagy bedöntésű fordulókat kerülni kell.

A légcsavar állásszöget úgy kell elképzelni mint autóban a váltó fokozatait. Ha az autó kettesben üveghangon visít, attól még nem fog gyorsabban menni mint normál fordulatszámon ötödikben. Repülőgépnél ugyanez. A légcsavarnak elég nagy légellenállása van, ha túlságosan nagy állásszöget adsz neki (forgási síkhoz nézve) akkor lefullasztja a motort. Ha túl keveset, akkor túlpörgeti. Az optimális fordulatszámon tartva fogja a legjobb hatásfokkal húzni a gépet.
    Ha a motor megáll, akkor viszont már nem a forgási sík felé mutató légellenállása lesz a faktor, hanem a szemből érkező megfújás szerinti, és akkor lesz a legkisebb légellenállása, ha a tollak éle leginkább előre mutat. Vagyis a normál üzemben ez lenne a legnagyobb állásszög, ezért kell a leálló motort látszólag a legnagyobb terhelése felé tekerni, akkor fog legmesszebb siklani a gép.
  • levy668
    Köszönöm!
    -Van vitorla mód, teljesen elfelejtettem, máskor fogom használni.
    -Szóval akkor egy kicsit lógatom a jó motorra, miközben kompenzálom a csűrővel és az oldalkormánnyal az "egyenes" haladás reményében, ok.
    -Ha a reptér csak egy kicsit van a rossz motor irányában(mittomén csak 20 fokkal), akkor megkockáztathatok egy óvatos iránymódosítást a rossz motor felé, vagy inkább tegyek meg a jó motor irányába egy majdnem teljes fordulót és úgy álljak irányba?
    -No igen az ideális fordulatszámokat meg kell néznem típusonként, de nagyon jó tudni, hogy ezzel is lehet játszani.(belőttem 100%-ra a prop pitchet a jó motoron, hogy az majd húz....közben van optimális megoldás is.)
    Nagyon szépen köszönöm, ezek baromi jó trükkök.(sajna nem kaptam képzést 2 motoros cuccra, szóval csak találgattam)
  • VO101Tom
    - Nézd meg, hogy van-e olyan kapcsoló, ami a légcsavart vitorla módba állítja, vagy ha manuálisan kell tekerni, akkor a legmagasabb légcsavar állásszöget állítsd be amit lehetséges. Ezzel a rossz motor légellenállása jelentősen csökkenni fog.
    - Lógasd a jó motor oldalára (@ iRobot, itt a rossz motor felé kell lépni, hogy a horizonton tartsd az orrát).
    - Rossz motor irányába tilos fordulót kezdeni! inkább jó motor felé 270 mint rossz felé 90 fokot (folyamatosan a jó motor felé legyen bedöntve).
    - max gáz mellett a motor fordulatszámára is figyelj, ha túlpörög az azt jelenti, hogy a légcsavar nem terheli le annyira, amennyire lehetne.
  • i robot
    Fordítva akartad írni? Jó motor irányába lép, trimm.
  • levy668
    Urak egy gyors kérdés.
    A pe-2, bf-110 esetében 1 motor halála esetén van valami speciális trükk, hogy a levegőben tartsuk addig amíg el nem tudok vánszorogni a legközelebbi reptérig?

Amit próbáltam: pedál belépve a rossz motor irányába, a csűrő finoman, hogy egyenesen tartsam. Óvatos trimm a döglött motor felé, mivel azt tapasztaltam, hogy a teljes trimmtől faszán lezuhanok.Flaps elfelejtve instant zuhanás.Gáz maxon, néhány hűtési szakasszal, és nagyon óvatos kormánymozdulatokkal próbálom vízszintesen tartani/manőverezni.
    Van valami, amit még ki tudnék próbálni?Valószínű én voltam az egyetlen aki karc nélkül bezuhant egy erdő közepébe(a pilótám totális egészségnek örvendezett vala, kivéve a barna gatyáját), kár, hogy nem csináltam screenshotot.
  • sakkay
    haa. Köszi.
  • levy668
    A legtöbb játékos egyszerre online a játék történetében.
  • sakkay
    Mi az a all-time peak?
  • Torzonborz
    Steamchart elég jó kiindulás ilyen szempontból:

IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad:
    105 playing 15 min ago
    235 24-hour peak
    287 all-time peak

IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover:
    47 playing 20 min ago
    124 24-hour peak
    403 all-time peak

Tudom, hogy nem mindenki használ steamet de itt a nagyságrend a lényeg.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2017.09.07. 15:24:44
  • VO101Tom
    A SOW fórumon olyan 1200 regisztrált tag van, ők főleg az onine századok kemény magja, akik online wart repültek bármikor. Az ATAG fórumon kb 13000 felhasználó van regisztrálva, ebben persze benne vannak azok is, akik egyszer regeltek, de azóta felé sem néztek, azok is akik akik minden este online lógnak. Ezekkel szemben a 777 fórumán a regisztrált tagok száma több mint 120000. Tehát nagyságrendi különbségek vannak SOW-ATAG-777 között ami a fórum látogatók számát illeti (és ezért is kell minden TFS hírt először 777 fórumán posztolni, ok, ez gyakorlatilag pár perc különbséget jelent, de akkor is a 777 az első. Ettől függetlenül a TFS belső fórumozása még mindig ATAG-on megy). Gyanítom, hogy a BoX hibái ellenére az online játékosok is többen vannak ott mint itt.
  • Lysandus
    Nos, az ATAG szerver két hónaponként nullázza a statjait, úgy 8-9-10 oldalnyi felhasználó szokott rajta lenni a végén. Egy oldalon 200 név van (most számoltam meg), tehát ami a CloD-ot illeti, ez olyan 2000 ember. Ebből 7-800-an aktívabbak, ami mondjuk heti rendszerességet jelent. Van aki ezekből játszik a BOS-BOM-stb. szériával is, de az nem olyan sok, viszont ott több az orosz, akik szerintem a CloD-ból már kikoptak. Tehát körülbelül 3000 ezer online felhasználó lehet a CloD és a BOS-BOM-stb. szériát tekintve.
  • LacAI
    Avval sem volt problémám :)) Már az angelusok lövésével:)
  • levy668
    Valóban:) Egy minta szerű rácsapás volt kb 90% találati aránnyal:) Valahogy baráti tűznél mindig pontosabb az ember, bezzeg amikor az ellent kellene lőni.
  • LacAI
    Különben mindenkivel előfordúl,hogy néha benézi:)
  • LacAI
    Egyszer megfogalmazta valaki jól.Olyan mint egy mozdony. Úgy is kell vele jönni menni:)
  • LacAI
    Rém egyszerű a felismerés. A hűtőt nézd a szárny alatt. Nagyon jellegzetesek.Messzánál ugye két egyforma ,Spitnél ugye ha hátulról nézed a jobb oldalon van egy nagy,Jaknál középen a törzs alatt egy nagy doboz,Lavornál a motor alatt egy doboz és stb. Ezeket figyeld meg meg a szárnyformát. Orosz gépeknek teljesen más a szárny kialakítása ,egyszerűen meg lehet különböztetni.
  • Solt
    Nem is gondoltam komolyan, maga a sztori illet volna ide, de nem emlékszem, hogy ki adta elő és pontosan milyen környezetben.
  • PhantomAss
    Igen, a nyomjelző is jó taktika, azzal is már messziről nagyjából lehet tudni ki kivel van.
    Nem lesz itt gond, repülj amennyit tudsz azt jönni fog a siker.
    Ahogy Laca is mondta a gyakorláson múlik.