91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • levy668
    Valamennyire megy, de még nagyon bizonytalan vagyok.Pl a német gépeknek nagyon jellegzetes a szárnya azokat kiszúrom, plusz ők sárgás nyomjelzőt használnak, míg az oroszok pirosas jellegűt (kivéve pár orosz gépet, csak hogy jó legyen nekem:))
    a problémák a p-40, mig-3, la-5-nél kezdődnek, mivel azok szárnya messziről nem annyira jellegzetes még nekem. A törzsekhez/farokrészekhez egyenlőre hülye vagyok, majd lelövök pár száz hülye random AI-t, aztán csak belemegy a szemembe a forma.És ezek csak a vadászgépek voltak, ott vannak még a bombázók/alacsonytámadók.....
    Utoljára szerkesztette: levy668, 2017.09.07. 08:33:03
  • PhantomAss
    A régi Il2-ben még talán szarabb volt a fóka mint a BoS-ban, mégis lehetett vele akár győzni is.
    Az biztos hogy nem fordulóharcos, inkább úgy kell kezelni mint egy modern jetet, tartani a nyélgázt, kihasználni a nagyobb sebességet és szép nagyívű fordulókat csinálni, aztán ha valaki eléd kerül annak adni egy kis ólmot és már potyog is le, de nem szabad nagyon húzni a botot. Ha nagyot kell fordulni akkor hagyni kell , továbbmenni, aztán visszajönni.
    Türelemjáték.
    Mondjuk ha a valóságban is ilyen lett volna akkor nincs pilóta aki repül vele az tuti. Ennyire szar biztos nem volt.
    A DCS azért jobb, sokat repültem a D9 fókávval, és jobban is fordul mint az Il2-ben anno.

Amúgy a gépek felismerését nálam az segítette, hogy megfigyeltem az egyes gépek jellegzetességeit, amit már nagyobb távolságból is kirajzol a program. Persze nem mindegy milyen grafikai részletességgel nyomod.
    Pl. a Mustangnak a törzs alatt van a légbeömlője, ezért vaskosabb is a törzse, és a szárnyi is vastagabbak talán.
    A Spit szárnya elliptikus és talán picit nagyobb a pozitív v beállítása, szembe repüléskor ez is feltűnő, a kabintető meg olyan pici hogy alig látszik. A Fóka csillagmotoros, hosszú szárnyakkal, nincs más hasonló gép a DCS-ben.
    Egy idő után simán rááll a szemed, ha szembe repültök akkor is.
  • levy668
    Ezt a "majd kiválogatja" sztorit kihagyom.Állandó játékosköre van a szervernek (30-40 ember) ahol lógok, és ha híre menne, hogy mindenre lövök ami repül háát..
    Eddig mindenki rendes volt hozzám, lehet ez megváltozna.Amúgy a szimes világ nem olyan nagy(hányan játszhatnak esténként rendszeresen multiban, 200-250-en?), ha globálisan gyökérnek könyvelnek el a BoS-ban akkor nagyon megszívattam magam.

Utoljára szerkesztette: levy668, 2017.09.07. 08:24:08
  • Solt
    Sajnos nem tudom pontos idézni a sztorit, de a lényeg az, hogy le kell lőni mindenkit, aztán majd a jó Isten kiválogatja! :D Egyébként amíg nem bizonyosodik be valakiről, hogy barát, addig a ellenség... :)
  • levy668
    Ma beültem a fókába... hát borzalmas voltam:)
    Rájöttem arra, hogy a legnagyobb problémám jelenleg a gépfelismerés, legalább 3 csókát elszalasztottam emiatt.Pedig a nagykönyv szerint lettek megközelítve,valamelyik észre sem vett, de egyszerűen nem megmondani azt, hogy milyen gép van előttem és nem mertem lőni.( természetesen kiszúrtak amíg merengtem)
    Érdekes dolog is történt, ugye az elcseszett rácsapások után menekülőre fogtam, csutka gázon kb 1-2 percig enyhe ereszkedésbe, majd vízszintesen.Mikor látom messziről, hogy a kedves ellen megunta az üldözésemet, teljes gázon elkezdtem enyhén emelkedni,A következő pillanatban csatt, eltűnik az egyik kormánylapátom, azután a pilóta feje is. Nem tudom hogy érhetett utol(ez egy másik lehetett nem az aki üldözött), de nagyon magasból és nagyon gyorsan kellett jönnie.Nézegettem hátra(amíg volt fejem) nem láttam senkit csak azt aki üldözött.

Na mind1 vissza a gyakorló ai-hez random gépek orrvérzésig amíg meg nem tanulom a gépek formáit.
  • Klusi86
    Papa, azt hiszem megfejtettem ezt a letöltési sebesség csökkenés anomáliát a BoS-nál: a kliensben a settings fül alatt, tegyél egy pipát a "Prefer web distrubiton" négyzetbe, ez kikapcsolja, hogy másoktól töltsd, ha úgy tetszik torrent módjára a játékot. Nekem ezután újra begyorsult a letöltés. Érdekes módon már a héten 3x jött ki valami 100-200 megás patch vagy mi, de changelog az nincs
  • LacAI
    A Fókában az a jó,hogy egy rácsapás egy gép. 4 ágyú plusz a két kereplő és minden szakadt ami előtte volt.
    Emlékszem egyszer Drebil nagyon megsértődött rám,még össze is szólalkoztunk utána. War volt ,én Fókával voltam ,ő meg Lavórral , valahogy rám akadt (fogalmunk sem volt ki kicsoda) , mögém került én meg irány az egyenes lenyomtam a vasat. Ő jött utánam derekasan ,viszont patt helyzet lett belőle,mert annyira nem tudtam eltávolodni,hogy ráforduljak,ő meg annyira nem tudott megközelíteni,hogy meglőjön.Repkedtünk le föl a térképen egyikünk sem akart leesni:)) A végén ő unta meg és kivált,nekem meg több se kellett és utána eredtem.Le is lőttem,na ahogy meglátta ki lőtte le ,voltam én minden csak fehér ember nem:))Mondjuk ha tudom ,lehet nem bántom.
    Egyszer meg a 77 esek megkértek,hogy álljak be ellenfélnek mert repülnek valami war gyakorlást.Voltak vagy hatan ,heten. Én Fókával egyedül.
    Nézelődtem és mit látok.Egymás után szépen libasorban repültek vagy 2 ezerrel alattam. Rájuk vetettem magam és végiglőttem a sort hátulról előre. Asszem Ales meg még valaki maradt csak a levegőben ,de csak pár percig:) Meg még mennyi jó fókás történet van:)
  • VO101Tom
    DCS az bonyolult kérdés. Hogy mennyire precíz a fóka modellezése, azt nem tudom megmondani. Sajnos sem D-9 sem K-4-ről nincs eredeti gépkönyvem, vagy tesztjelentések, ezek nélkül mérni sem lehet semmit. Az biztos, hogy az alap FM nagyon jó, de a gépek paraméterezése, egyéni jellemzőik ettől még lehetnek hibásak itt-ott.
  • Nohab
    A DCS-ben jól csinálták meg a Fóka FM-jét?
  • LacAI
    Mondjuk egy FW miatt már visszamásznék a fotelba. Ej de szép is lenne ahogy a csatorna meg a sivatag fölött keselyűznék:) A spitek meg csak hullanának:)
  • Lysandus
    Értem! Nem is kérdezek többet! :-)
  • VO101Tom
    A TF5-ben nem lesz, annak a planesetje már végleges, de nyilván nekünk is megvan a roadmap tovább, ráadásul a 190-es már Afrikában is megjelent a végén, szóval azon kevés típusok egyike, amit elég nagy biztonsággal meg lehet tippelni, hogy benne lesz-e a TF5 utáni peccsekben vagy nem :) De én nem mondtam semmit :)
  • Lysandus
    Nocsak! Mégiscsak lesz A Fóka a CloD-ban? :-) Ha titkos még az infó, ne válaszolj! :-D
  • VO101Tom
    Az oroszok meg voltak győződve róla, hogy szar gép volt, és egyszerűen nem hajlandóak azokat a teljesítményparamétereket adni neki amik a német tesztekből átjött (emelkedési bug, arra emlékeztek, milyen magyarázat volt?). Tipikusan az amit túloldalt a Spittel felfelé, itt lefelé kerekítenek, és a gép híre miatt nem használnak pontos adatokat. Keleti fronton az orosz pilóták nagyon féltek a 109-estől, de egyáltalán nem féltek a fókától, aminek két oka volt. A fóka nem volt magassági vadász (csak a széles fesztávúak, D, Ta, stb), a feltöltője is hasonló magasságra volt belőve, mint az orosz vadászok, ráadásul a keleti fronton inkább alacsonytámadó, Jabo gépnek használták, és a veszteségeik is magasak voltak. A keleti fronton ráadásul csak a Sztálingrádi Csata idején vetették be először, amikor már az oroszoknak is jó gépeik kezdtek lenni (viszont Leningrádnál repültek, Sztálingrádi Csatában egy sem vett részt, ehhez képest a BoS prémium gépe lett úgy, hogy ott sem volt, és a legszarabb FM-et programozták neki...). Szóval ezeket összeadva jött az ki, hogy a Fóka rossz gép. Ugyanez volt a régi IL2-ben és ugyanez van BoS-ban is. De hidd el, a Clodban nem lesz az ;) Én már fenem rá a fogam :)
  • LacAI
    Mi az ,hogy kicsi vagy a Fókához? Teljesen máshogy kell vele harcolni mint bármi mással.Mondjuk ez az IL2 öröksége amúgy,mert szinte biztos vagyok benne,hogy eredetileg nem így repült az a gép. Valamikor az 1C kitalálta,hogy ez ilyen és azóta mindenki így csinálja meg.Holott az Angliai csatában amikor megjelent lerepülte az égről a Spiteket ,és ezt nem a német hanem az angelus pilcsik mondták.Mi több még Chuck Yeager is úgy aposztrofálta,hogy a háború legjobb gépe volt. Szóval ez mindegy is,van egy különbség közte és a többi között itt és ha jól alkalmazkodik hozzá az ember akkor rettenet egy mészáros . Csak annyi kell,hogy sok türelem ,figyelem és akkor utolérhetetlen a vas.
  • levy668
    Én úgy tapasztaltam, hogy még kicsi vagyok a fókához:) Mondjuk nem ártana üzembiztosan azonosítani az ellent mielőtt rácsapok.
    Én úgy vagyok vele, hogy először "kezesebb" gépeken gyakorolok, utána lépek feljebb a nagy ligába.
  • LacAI
    Ez a BnZ gép dolog szerintem marhaság. Akik tudják mi a légiharc azok egy spittel vagy egy Jakkal vagy bármivel is úgy harcolnak. Akik meg csak a botot tudják hasra húzni és nem gondolkodnak azok forgolódnak.
  • levy668
    Igen, a saját bőrömön ez volt az első tapasztalat, hogy a sebesség az élet.Német gépeknél ez hatványozottabban igaz.(aki leáll forgolódni az oroszokkal annak kaput.)
    Közben sikerült magamnak egy "roadmap"-ot felállítani a gépekről.
    szóval yak-1(hogy beleszokjak) -> 109 F4 -> fw190/la-5 vagy hasonló BnZ gépek, és csak utána a többi a változatosság miatt.
  • LacAI
    Én még egyet tanácsolok. Mindig de mindig tartsd a lendületet meg.Soha ne akarj belassulni más mögé,(persze van amikor az ment meg ha befékezel) legyen szempont az energiád megtartása .Ritmus ,lendület,jó célzás ,helyzetfelismerés ,helyzet értékelés és kb ez a titka mindennek ebben a dologban.
  • LacAI
    Tök mindegy kikkel repülsz ha jók. A finnek amúgy jó arcok.Nagyon régen ,de tényleg nagyon régen én egy lengyel sráccal barátkoztam össze még az Il2 alatt még a Lobbyt sem ismertem ,ez azt jelentette,hogy mindig azaz MINDIG lelőtt:)) Nagyon bosszantott a dolog és tényleg gyakoroltam amikor csak tehettem. Aztán egyszer legyőztem.És egyre többször. Sok sok évvel utána összefutottunk az ATAGON már a CLOD al.Jó barátként beszélgettünk .Katarchuk volt a neve ha jól rémlik. Már ő sem repked rég óta . De sok jó arccal meg lehet ismerkedni.Vannak olyanok akikkel már egy döntetlen is nagy dolog. Velem is volt,hogy az egyik lengyel sráccal vagy fél óráig dogoltunk miután összeakadtunk aztán kiegyeztünk döntetlenben,majd mindenki hazament:)
  • levy668
    Hogy 2 óra gyakorlással miket el nem lehet érni.....
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    (mármint naponta, évekig:))

No igen én azt a szerencsétlen hurricane-t simán meszának néztem volna(a szárnya miatt), csak az utolsó pillanatban ismertem fel.Bőven van még mit gyakorolni.
    De kezd nagyon megtetszeni, valószínű megpróbálok összehaverkodni a finnekkel, ha már az ő szerverükön lógok olyan sokat.(kevesen vannak, full hard,nincs 2.vh gps szóval ha itt jól navigálok akkor nagy gond nem lesz később)
  • LacAI
    itt meg van lassítás,igaz utólag .
  • LacAI
    Itt egyik kedvenc cselekményünk annó. Nem tudom hány gépet kaptam el egy repülésen de elég sokat.
  • LacAI
    Ha van készséged hozzá (és ezek szerint van) akkor tényleg csak azon múlik,hogy sokat csinálod. Előbb utóbb eljut azz ember oda,hogy az agya elég pontosan kiszámol mindent ,elé tartást satöbbi,és vezeti a kezed. Én aszondom,hogy ez a legfontosabb a gyakorlás. Na meg amit én preferálok.És asszem Tom is egyetért evvel. Többször mondtam már,hogy szerintem a légi harc az egy sakkjátszma. Előre kell tudni vagy sejten mit akar a másik,eleve úgy kell belemenni a harcba,hogy csak előnyös helyzetből,persze aztán van amikor muszáj improvizálni,met meleg a pite,szóval sok összetevős ez a dolog. Sok sikert a továbbiakban..Ja zenére vitézkedj.Nyílván kemény Rock ra:)) Ritmuson sok múlik.
    Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.09.05. 11:57:18
  • sgforum
    célzásnál az a lényeg hogy sose a gépet lődd, hanem azt a helyet ahova a gép megy.Hogy mennyire tartasz elé, azt a sebesség határozza meg. a vektorok különbségének értéke minusz "a" x gyök2.

ez az időbelassítás szvsz hülyeség, jimmy henridx se úgy tanult gitározni hogy lassabban játszot, hanem hogy sokat gyakorolt.
    ha gondolod írj privát üzenetet, tapasztalt online pilóta vagyok, sok szimet kipróbáltam, a warthunderben pl béta óta jelen vagyok
  • levy668
    Köszönöm, ezt a lassításos dolgot ki fogom próbálni.Alapvetően azt vettem észre, hogy a célzásommal túl nagy gond nincs(ok nyomába sem jön a tieteknek, láttam clod-os videókat...bakker...), egy bizonyos távolságon belül, sőt a gyors manőverezés közbeni hirtelen közel áthúzásos gépeket is jó tempóérzékkel kapom el.
    Természetesen baromi sokat fogom gyakorolni.

Szerencsére a leszállás-felszállásokkal nincs nagy gond, azokat az oktatóm a fejembe verte annó:)Max akkor cseszek el valamit, ha kapkodok, vagy ha rohadtul nem olvastam el az adott gép manuálját.(stall speed, mennyi flaps kell stb..) Most a VFR-re feküdtem rá, csak rohadtul hiányzik a nyomtatott térkép amire rajzolhatok.
  • VO101Tom
    A célzás gyakorlásra van nekem egy módszerem, akiknek ezelőtt tanácsoltam és kipróbálták, mindenki nagyon pozitív visszajelzést adott róla. A módszer az, hogy amikor dogfightban egy gép mögé kerülsz, akkor lassítsd le a játék futását olyan 1/4 sebességre (nyilván csak AI ellen működik offline). Qrva jól fogod érezni, hogy hova kell célozni, mert rá vagy kényszerítve, hogy célozz. Viszont látod lövedékenként, hogy mikor hova sikerült lőnöd. Azt is látni fogod, hogy normál esetben mennyire NEM kell rángatni a botot, hogy is van az, hogy a botot/pedált egy helyben tartva tudod követni fordulóban a másikat. Hidd el, hogy ez qrva sokat számít, épp nemrég beszéltem egy régi il2 pilótával, aki anno az egyik virtuális században is repült, később war thunderezett, mostanában Cloddal is repked, ő pl azt mondta, hogy nyolc év óta ezzel a módszerrel tanult meg először normálisan lőni és célozni, pár nap alatt annyit fejlődött a légi harcban, hogy alig hiszi el. Asszem ennél több igazolás nem is kell rá

Ezt a lelassítást minden más helyzetben is használhatod, leszállásnál pl egy kilebegtetést hol kezdj meg, hogy tarts három pont helyzetben, hogyan ne koptasd el a sebességet, satöbbik. Utána normál sebességen sokkal jobban fog menni minden (persze, ha előtte kicsit utána olvasol, hogy minek is kellene történnie a manőverek közben).
  • LeonSilver

Szerintem senki nem untattál! Kössz az írást!
  • levy668
    Leírom mai élményemet, hátha érdekel valakit.
    Először is köszönet LacAI-nak a tanácsokért, megfogadtam az ai-s gyakorlást(igaz csak 1-1 felállásban, de mindig nehezítettem az "agyán"), igen jól kitapasztaltam azokat a típusokat amikkel szeretnék repülni.
    Betévedtem a virtual finn pilóták szerverére, egy kis vfr gyakorlásra(a finnek rohadtul utálhatják az oroszokat, mivel én voltam az egész szovjet légierő), erre látok valamit repkedni.Az azonosítással ugyebár nem kellet sokat törődni:) Egy nagyon élvezetes légiharc után/végén(én yak-1, ő valami 109-es nem tudtam azonosítani a típust) sikerült néhány jó találatot bevinni, kigyulladt.Én szépen mellémentem és néztem ahogy kiugrik, és pötyögtem be a good fight-ot a chat-be.Leütöm az entert, kb 5 mp-t megyek még, 1 koppanás a motoron leáll. Klántársa beírja hogy: :-P.
    Hagyott egyébként leszállni egy mezőre, nem darált le:)
    Valószínű egy kezdő-haladó pilótát oktathatott egy vérpró, hogy menjél Jürgen adjál neki, majd kielemezzük mit rontottál el.Hát most lesz mit elemezniük:) (A srác szerencsémre szépen lassan elkoptatta a sebességét, sőt még az a trükk is bejött, hogy emelkedés közben küldök rá néhány nyomjelzőt ,erre ő meg beijed és leborít)
    Élvezetes volt na. Bocs, ha valakit untattam.
  • Papa01 #87347
    Oké, semmi gond, néha én reagálom túl a fórumos HSZ-eket, sokszor számomra nem úgy jön át, ahogy az író gondolta. Köszi, hogy írtál! :) A vinyós tippet megnézem háta...
  • Paladin
    Bocs, nem cseszegetni akartalak, amiért nem steam-est használsz, távol álljon tőlem :)
    A BoX rendhagyó kiegészítős szisztémája miatt totál érthető is, ha valaki nem azt választja, ráadásul az akciók sem mindig ugyanolyanok. Szerintem én sem ott vettem egyik darabját sem, de onnan használom, mert ami a frissítéseket illeti, abban az infrastruktúrában (tapasztalataim alapján) jobban bízom, mint a ruszkikéban. (A dlc-ket meg nyugodtan vehetem továbbra is a készítőktől, ha akarom.)

Egyébként egyszer én is tapasztaltam hasonló lassulást, steam mellett is, mint amit írsz, és totál nem értettem. Mire rájöttem, hogy a hdd sata kábele hibás, és az okoz egy lemezhibát, ami miatt nem megy a telepítés... :)

Utoljára szerkesztette: Paladin, 2017.09.03. 15:56:11
  • sakkay
    Ja, gondolom. Nem tudom mi van az ilyen ember fejében.
  • Papa01 #87344
    Igen, kínomban már próbáltam teljesen új telepítést is... teljesen legyalultam, még a mappát is, és új kliens progit is szedtem le.. de ahogyan olvastam Steam-eseknél is előjön ez a probléma, szóval az sem lenne megoldás. ha átváltok.
    Mondjuk ami még érdekes volt, h tegnap elég jól jött le, a legvégén lassult be olyan 30-40kb/s-re.. 2 óra után meguntam, leállítottam, majd újra elindítottam a telepítőt.. ekkor ugyan leszedte, de indításkor kifagyott. Lehet hagyni kéne hogy azt maradék 100-200Mb-ot leszüttyögje a 30-40kb/s-el és úgy megnézni mit csinál..
    Jah tényleg gáz... de az az érdekes, hogy a RoF-nál ilyen gond nincs, pedig ugyan ez az elv megy ott is.
  • LeonSilver
    Hát.. nem hiszem, hogy romák voltak. Még az elsőnél talán-talán, mert az egy bronz Il-15 volt. De ez egy kőből faragott repülő volt (Bf-109).
    Ez nem egy oylan tárgy, amit el lehet adni. Mert egy faragott vázát, angyalt, mit tudom én mit el lehet passzolni. De ezt?
    Vagy tudta az illető, hogy mi ez, vagy csak megtetszett neki..
  • Klusi86
    Papa, ha jól értem te csak patchelni akartad, mert ott volt a gépeden régebb óta. Lehet egy újra telepítés megoldja, mert új klienst szedsz le az oldalról és az már stabilabban jobban tölti le az egész játékot, esetleg telepíti a függőségeit. VGA driver naprakész? Tegnap amúgy kijött valami 170 megás frissítés, mondanom sem kell 3x kellett újra indítanom a klienst míg sikerült telepíteni. Ez azért elég gáz, annak a kevés embernek aki játssza sem tudnak kellő sávszélességet biztosítani
    Utoljára szerkesztette: Klusi86, 2017.09.03. 10:12:31
  • sakkay
    Sajnos ott tart a világ, hogy abban reménykedem cigók voltak, és azt se tudták ki az, mi az, vitték mert pénz. Ha viszont magyar volt és tudta mit csinál.............
  • LeonSilver
    Gondolom hallottátok, hogy ismét megrongálták [b]Vitéz Szentgyörgyi Dezsőf/b] síremlékét.
    Most minden viccet félretéve kérdezem tőletek, barátaim, hogy milyen ember az aki sírról lop vagy megrongálja azt?
    Most az, hogy virágot vagy toronyórát visz el. Isten bizony, az eszem megáll.
  • Papa01 #87339
    Igen, valószínűleg e-mail lesz... :) egyéb ötletem nekem sincs.
  • feca1229
    Kár, hogy igy jártál. Nálam tökéletesen működik. Azonban időm nincsen rá sajnos. Próbáld meg par nap mulva hátha akkor. Vagy esetleg irj nekik levelet, hogy ez a kotú játék nem megy miért nem megy?
    Az enyém sem Steames nem is tervrzem a váltást.
  • Papa01 #87337
    Ezt "szopatós" stílust hanyagold már, légy szíves. ;)
    Semmilyen anti-Steam érzelemről nincs szó... a szimulátorokat, eddig -ha tehettem- Steam nélkül vásároltam meg, mert a Steam-es kiadásokhoz tartozó DLC-k sok esetben később jönnek ki, kapják meg az adott frissítést. De egyébként is, ha van nem Steam-es verzió miért baj, ha valaki azt választja? Csak BoS-om van.
    Utoljára szerkesztette: Papa01, 2017.09.03. 07:27:27