IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VO101Tom
Miért, nem úgy volt? :)

www.pumaszallas.hu

:) nem nálam van. Én csak a szállító vagyok. Alig várom, hogy meglegyen a kártyám és repülhessek végre a messzával

Belelapoztam az elejébe, LaGG 3-assal repülnek és úgy szedik le a Messzert és Fókát benne, mint a legyet.
Zpogi
Az lesz az szerintem Jani :)
...csak Mihajlik
Mondjuk a borítóján meg pont egy Lavocskin van :)

Utoljára szerkesztette: Zpogi, 2016.12.03. 18:43:50

- A "Válótársak" című sorozathoz nem te adtad az alapötletet ? Ott is az egyik férj a malaccal lépet le az asszonytól. :))

- I. Pokriskin : Háborús égbolt
- S. Ambrose : Vad égbolt
- M. Stephani : Utolsó repülés
- V. Mikula : Stuka

- Üdv Laca ! Jók a borotváid, szoktam nézni a sárgán őket.

PhantomAss
Nem működik az ffb? Pedig kéne mennie.
Nálam DCS és RoF alatt működött jól.
Nem hinném hogy a win10 okozza a problémát.

GOOBY, pls

Szia Tomi!
Nekem van és tökéletesen működött win 7 alatt. Sajnos váltottam win 10-re és ott gyakorlatilag nem volt meg az ffb hatás.
Mivel olyan joy, ami nekem megfelelt volna, és ez főleg az ffb-t jelenti, nem volt a piacon vettem egy MS Sidewinder 2-t. Privátban elküldtem a telefonszámom, ide csak azért írtam, mert segítséget szeretnék kérni abban, hogy az Il-2 BoS-ban, és a DCS FC3, vagy DCS 1.5-ben hogyan lehetne úgy csatlakoztatni, hogy jó legyen az ffb hatás. Egyszer már nekifutottam ennek a kérdésnek a másik fórumon, hát nem sok sikerrel jártam.

Gigabyte Ga-Z97P-D3, Intel Core i5-4460 CPU @ 3,20GHz, 8,0GB RAM NVIDIA GeForce GTX 750 Ti

Sziasztok! Volna-e valakinek elfekvőben Saitek Cyborg 3D joy? Donornak kéne. Akár kifizetem vagy le is lehet nálam repülni egy iskolakör erejéig szilveszterkor ha az időjárás engedi vagy legkésőbb nyáron :)
Köszi. Na ma már nem jutok el könyvtárba, marad a hétfő.. A fiam amikor még kicsi volt, kapott egy tengeri malacot. Közben már rég szakítottam az anyjával, a gyerek meg középiskolás... <#wilting>De a malacka még él, és a volt párom meg a gyerek is rajong érte. Pedig hát ugye egy malac nem egy észlény.. Na őt kell ma elszállítanom orvoshoz, mert megvakult. Mondjuk vannak tippjeim-Pl, hogy 2x annyi idős, mint ameddig egy átlag malac él<#nevetes1>

A rendes címe, ha egyre gondulonk Jakov Danyilovics Mihajlev : Sólyom család
Nem is anyáztunk, teljesen korrekt párbeszéd volt... :))

www.smart-bus.hu

VO101Tom
Krascsenics Lajos: Egy Magyar Királyi Vadászrepülő Visszaemlékezései is nagyon jó.

www.pumaszallas.hu

Talán az utsót is, de nagyon Köszi. Megnézem holnap

Zpogi
Még ezeket találtam a polcon: Egy magyar királyi vadászrepülő visszaemlékezései, Banditák nyolc óránál, Antoine de Saint-Exupéry: Háborús írások

Zpogi
:)

Az egy Jak pilótáról szól az Orosz fronton.

A sólyo század mégse..szia Laca. Remélem alakulsz.

Bakker..az összes megvolt.

Zpogi
Szia! :)

102.VO_Herr_LacAI

102.VO_Herr_LacAI

Herr_LacAI

rookie

AI_rookie

102.VO_Herr_Laca

Herr_Laca

Herr_Gézengúz_Laca

LeonSilver
Szevasz LacAI

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Solt nak reagálva
Olvasom én a fórumot ,de meddő vitákba minek szólja bele. Elanyáztok itt derekasan:))No meg már annó megmondtam a véleményem a 3X7 ről ,kb mint Leonnak ,csak ő árnyalja és udvarias. De mit rugóztok ti ezen,menjetek oszt lőjétek az ellent.Különben szerintem ezek inkább légiharc szimeknek tekinthetőek,többet nyom a latban a taktika ,az észjáték mint a gépek vélt vagy valós tulajdonságai.Szerintem. Régen is azt mondtam,hogy olyan mint a sakk. Persze nem árt némi nemű jártasság a kezeléshez .Na UFF.Majd jövőre újra szólok:)
Utoljára szerkesztette: faxkivan, 2016.12.02. 19:00:51
Zpogi
Fehér Sas kék mezőben, Hans-Joachim Marseille Afrika csillaga, Heinz Knocke: A hazámért repültem, Oroszlán az égen, A 633-as repülőszázad, A Sólyom Század, Adolf Galland: 104 légigyőzelmem, Utolsó repűlés...
Utoljára szerkesztette: Zpogi, 2016.12.02. 18:59:55

Holnap megyek könyvtárába. Légyszi nyomjatok 3-4 m 2 vh könyvet, ne Tobakossat, mert azt mind olvastam
Töszi

VO101Tom
Ez teljesen biztosan így van, a Team Fusion azért tud ennyi ideje működni, mert nem kértünk pénzt a patchekért, és a közösségtől olyan pozitív a megítélés, amit nem akartak maguk ellen fordítani.

www.pumaszallas.hu

LeonSilver
Az én szememben a 777 egy fosbojler cég. Nőjön köröm a pöcsére mindazoknak, akiknek valaha is bármilyen közük volt a céghez. Pont. <#hehe>

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Azt hiszem a lényeget fogtad neg, mert sokan köztük én is azt hittem, hogy a CLOD folytatása lesz a ruszki fronton.
Régebben Tom belinkelt oldalt ahol még az eredeti CLOD folytatása lett volna, a keleti fronton hasonló repülő kiosztással. Aztán megvette a 777 a CLODot és vitte tovább kissé leegyszerüsitve. Én csak azon csodálkozom, hogy mig Loft ott volt a 777nél hogy nem zárta el a CLODot a Team fusiontol. Szerintem gondolt rá, csak az akkor még jobban megutálják.

VO101Tom
Buzzsaw és IvanK csinálták az FM-et, ezt a NACA szabvány szerinti szárnyprofilokat Buzz integrálta bele. És egész jó lett elsőre is, mondjuk ehhez kell az is, hogy az FM alapjai is elég faszán vannak megírva - leszámítva ugye a légnyomásesést magasság függvényében, de köv. patchban az is javítva lesz.

www.pumaszallas.hu

Én legalább olyan mélységű dolgot vártam, mint a CloD, csak a keleti fronton. Máig vérzik a szívem, hogy nem az lett.

Egyébként szerintem FM-ben a CloD a csúcs. A TF-esek a szárnyprofil modellezéssel megoldották az évtizedes vitát. A repülési jellemzők ezzel nagyjából maguktól a helyükre kerültek. Gondolok itt pl a "de volt, hogy a 109-es jobban fordult, mint a Spit" vitára. A CloD-ban tényleg van olyan. Ha nagyobb az energiája. Egyenlő energiával viszont a Spit fordul jobban. Sose gondoltam volna, hogy ezt megoldja valaki, de a Team Fusionnak sikerült.
Lehet igazad van, nem voltam biztos benne.
Az viszont biztos, hogy par ember szóvatette ezt a valtozast.
Azért még bizakodok :-)

VO101Tom
Nem, akinek Jason visszafizette, az "Bongodriver" néven fórumozott. Volt valami 4000 hozzászólása, amikor nagy anyázások közt végleg kirakták. Kritikát írni egy dolog, de bongó elég rendesen átesett a ló túloldalára...

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
És sajnos a következő lesz a záró évad, akkor jutnak el a kincses sziget kiindulásához...

www.pumaszallas.hu

Black sails. A magyar címe: Fekete vitorlák nagyon jó sorozat.
A kincses sziget előzménye (Robert Louis Stevenson) kb. olyan 30-40 játszódik a könyv előtt.

Ez melyik fim? :D

A Béna.

Erről hallottam én is valamit, mármint a srácról a három monitorjával, ha minden igaz talán Jason a "saját" pénzéből fizette vissza a srácnak a motyó árát, mert az elkezdte őket minden lehetséges fórumon fikázni. Amúgy tényleg sokat változott a kommunikáció a 777 részéről, mikor kijött a BOS és kiderült, hogy hagy maga után némi kívánnivalót akkor nagyon durván seperték le a negatív kommenteket! Szerintem pár dolgot elbasztak az FM terén és ők úgy gondolták, hogy egyszerűbb azt mondani hogy "jól van az úgy, kussoljál" mint megjavítani a hibákat ha egyáltalában meglehet javítani. Máskülönben szerintem így is javítanak pár dolgot csak nem verik nagydobra. A Fóka FM-jéről meg annyit, hogy régebben szinte naponta zárták be a fórumot ahol szóvá tették, hogy mennyire szarul repül, nem vicc tényleg lezárták hétfőn azzal a magyarázattal, hogy a Fóka FM-je nem vita téma hiszen tökéletes, aztán szerdán valaki indított egy másik topikot, cselesen fogalmazva a címet, hogy pl: Hogyan repüljünk a Fókával (aztán zárójelben oda írta még, hogy nem az FM van szó) aztán kb. az ötödik hozzászóló máris elkezdte fikázni az FM -et, pár válsz rá, egy kis vita meg személyeskedés, egy más leidiótázása, és a topik máris zárva, hogy már megmondtuk hogy a Fóka FM-je....tökéletes és ennyi, és vasárnap indult ujra az egész. Gondolom ezekután csak úgy voltak vele, hogy csak átkellene nézni ezt a dolgot.
Azért is gondolta mindenki azt, hogy ez valami nagyon komoly repcsis játék lesz (vagy szimulátor nekem mindegy csak ne kezdjük újra...) mikor azt írták, hogy a hideg idő miatt, a gépek motorja kicsit többet bír és ezáltal pár kilométerrel nagyobb a sebesség. Na itt páran azt gondolhatták, hogy de fasza még ilyen apróságokra is gondoltak, biztos über fasza lesz minden, aztán kiderült, hogy ettől kicsit bonyolultabb a helyzet! Szerintem is az egyik legnagyobb gond a kommunikációjuk volt, a ROFban teljesen normálisak voltak, a BOSban meg valahogy elkezdtek hisztizni.
Utoljára szerkesztette: feca1229, 2016.12.01. 22:27:10

VO101Tom
Ja, emlékszem én is, egyik napról a másikra bejelentették, hogy a két magos procik mától nem támogatottak. Ugyanez volt BoS-nál a több monitoros rendszerekkel, egyik napról a másikra megmondták, hogy a grafikai settings alatt nem állítható a felbontás, csak annyi, hogy magas vagy alacsony, meg ilyenek. Akinek három monitora volt, az megszívta. A fórumon volt egy gyerek, aki konkrétan két héttel korábban kérdezte fórumon, hogy megvenné, de csak akkor ha három monitoron is működik. Végülis nem hazudtak, a kérdés pillanatában még működött :) Emlékszem ebből is hatalmas botrány lett, mert a srác tök normálisan kezdte, hogy oké, így járt, akkor felejtsék el egymást, de kéri vissza a pénzt... Ó, pénzt vissza? Hát azt nem lehet... hogy végül visszakapta-e azt nem tudom, de pörgős kis topik volt amíg be nem zárták :/

www.pumaszallas.hu

LeonSilver
Ja, tényleg.És arra hivatkoztak, hogy mostantól a 64 bites vindóz nem támogatott oprencer :D Az idióta barmok

Az lesz az! :D

www.smart-bus.hu

LeonSilver
Aha, megkerestem.valami win7 64b / 2 magos proci probléma volt, ami miatt az off fórumon is ment a kurvaanyázás.

LeonSilver
Hát, igazán már nem emlékszem, de valami proci mizéria volt

LeonSilver
És tudod, ha azt mondják, hogy Igen, lebasztuk - bocsi, dolgozunk a javításon, akkor valószínűleg a mai napig repülök a RoF-al és a mai napig pénzt költök náluk. De ez a megmagyarázás... soha nem bírtam bakker! Ja, és azért jó sokat kellett várni, hogy kijavítsák a szarukat.

Nem valami oprendszer támogatás szűnt meg egyik pillanatról a másikra és abból volt a kalamajka? :))

www.smart-bus.hu

LeonSilver
Ja. De nekem valami 8 magos (vagy 6, már nem emlékszem) procim volt, és azzal szar volt úgy, hogy a peccs előtt nem volt semmi probléma.
És elkezdték megmagyarázni, mint a válogatott a Mexikói vb-t :D A proci a szar... anyátok, az

Igen, erre emlékszem, de nekem már akkor is 4 magos CPU-m volt, így a probléma nem volt húsba vágó részemről... tudom, hogy neked nagyon fájt, morogtál is rendesen! :))

www.smart-bus.hu

LeonSilver
Azért már RoF-nál is kimutatta a 777 a foga fehérjét. Mert minden nagyon jó meg fwsza volt, amíg ki nem jött egy peccs, ami miatt egyes procikkal használhatatlan lett a játék. És hát persze nem ők voltak a balfaszok.... Én nagyon szerettem, egy csomót repültünk együtt az ezsgés srácokkal, de nálam ott elvágták magukat.

Pöcs kivan... anno még, hogy védtem őket... :)

www.smart-bus.hu

VO101Tom
Mindenki ezt várta. És technikailag szerintem a BoS egy kifejezetten jó program. Tized annyi szívás sem volt vele, mint amennyi a cloddal volt kiadásakor, a BoS-nál egyedüli komoly technikai probléma a netkód. Online csak nagyon kevés gépet tud normálisan kezelni. Ezért is volt annyi balhé a fórumokon, mert sokan sajnálták, hogy a jó alapokhoz ilyen elbaszott játékmechanikai döntések és megvalósítás társult.

www.pumaszallas.hu

Mondjuk azért ezt jó olvasni... kíváncsi vagyok mi lesz. Én azért is vagyok annyira mérges rájuk, mert anno a maga idejében a RoF annyira jó kis program volt, én abszolút azt vártam, hogy a BoS erre rátesz még egy lapáttal.

www.smart-bus.hu

VO101Tom
BoS fórum és Jason kommunikációja az utóbbi pár hónapban érezhetően javult, Jasonnal volt egy élő interjú BoS kapcsán, és ott pl pár percig beszélt a Team Fusionról is, meglepően pozitív hangnemben. Szerintem rájött, hogy a clod nem igazán konkurenciája a BoS vonalnak, vagy az is lehet, hogy Loft kirúgása számít ennyit, nem tudjuk. Azt nem gondolom, hogy a BoS-ban nagyon sok, mélyreható változás lenne, bár állítólag átállnak Dx11-re és az egyik legutolsó dev update alapján az FM programozó gyerek is új (egyből talált is hibát az Fw 190-ben, és ami még furcsább, erről dev update-ben szó is esett), a modulokat, fícsöröket alapvetően nem fogják megváltoztatni. Amiről pletykálnak, hogy az egyjátékos módot akarják még jobban fejleszteni, hogy ROF szerű kampány legyen ebben is.

www.pumaszallas.hu

Szerintem EZ! :D

Levezetésnek jöhet egy AMD vs NV flém? <#gonosz1> De kár, hogy Laca nincs itt... :)))

www.smart-bus.hu

Igen, elég sokáig lehetne ezt még nyújtani, bár őszintén meglep, hogy egy ennyire konkrét definícióval rendelkező kifejezést ennyire eltérően ítéljünk meg. Nyilván ennek az okát a PC-s és a szóba pilótai keretekben kell keresni, de pont ezért is gondoltam azt, hogy azért ennek a megítélésénél legalább az irány, a cél azért mérvadó... :) No sebaj, újabb tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak! :)

A BoS-s megállapítással 99%-ban egyetértek... nagyon sok feszültség, konfliktus a viselkedésük, kommunikációjuk miatt van.

www.smart-bus.hu

PhantomAss
Szóval, szerintetek melyik ma a legjobb pc-s szimulátor? <#eplus2><#hehe>
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2016.12.01. 13:06:54

GOOBY, pls