IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VO101Tom
Minden steamen keresztül frissül.
Sõt, a jelenlegi trendeket figyelve, ha a folytatásokat nem is veszed meg, az azokat érintõ rendszerszintû frissítéseket akkor is megkapod. Mint a ROF avgy az ARMA pl, nem veszel meg minden gépet, de kívülrõl láthatod azokat (armában butított grafikával használhatod is), repkedhetsz velük egy szerveren, és a program alapja mindenkinek a legfissebb. Logikátlan lenne, ha õk nem így csinálnák. Nemrég írtak errõl, hogy minimum 10 évig akarják ezt a játék motort használni, de azért van ennyi szívás benne, mert valami modulos felépítést csinálnak, hogy a program alkotórészei egyszerûen szétszedhetõk, cserélhetõk legyenek. Pl ezért vannak kidolgozva a szárazföldi jármûvek is annyira, hogy sok tankos játék is megirigyelhetné.

www.pumaszallas.hu

Egy kérdés lenne. A most vásárolt játékokat az új fejlesztés ( grafikus motor újraírva ) mennyiben fogja érinteni ? Vagy a steam-on keresztül frissül majd minden ?
Zpogi
Köszönjük!<#worship>

VO101Tom
dev update. Elmúlt két hét fórum kérdéseire a válaszok:
nagy vonalakban a lényeg:

- Fognak mûködni a rádió parancsok a következõ patchban, vagy a jövõben?
- Igen, dolgoznak rajta

- El lehet-e majd hagyni a gépet leszállás után
- Igen, de alacsony prioritású dolog.

- A MOD-késztõ csomag dokumentációja készül-e már?
- Igen, de lassan. Aki ezeket a doksikat írja, ugyanaz az ember, aki fejleszti a játékot. El van temetve most más feladatokkal, nem írkál.

- Hivatalosan bemutatjátok az új embert, aki a Flight Modellen dolgozik?
- Egyenlõre ismerkedik a Clod gépeinek feléptésével (programozásával), és egy életre elég referenciája van. Jelenleg nem kell neki külsõs segítség, de korszerûsíteni akarják a közösséggel való munkát (bevezetnek valami normális bug kezelési-listázási szoftvert talán? Ahogy a nagy cégek?). Ha -remélhetõen nemsokára- kérdéseik lesznek, akkor a válaszokat már nem BlackSix fogja gyûjteni (ahoghy most pl.), hanem közvetlenül a témát fejlesztõ ember kapja meg (nem csak az FM-rõl van szó).

- Lehetséges lesz futtatni három monitoron?
- A srác most is három monitoron használja, ha a kérdezõnek nem mûködik, akkor pontosítsa a problémát.

- Lesznek valaha navigációs fények, leszállófények, füst, mint az il-2-ben?

- Korábban említették, hogy lesz IL-2 Compare -hoz hasonló program ide is (mûszaki paraméterek részletes, hivatalos leírásai). Lesz ez a játékhoz, vagy elvetettétek a dolgot?
- Igen, ezen már dolgozunk, de csak a folytatáshoz (ez nemtom pontosan mit jelent, BOB gépei nem lesznek benne, vagy hogy csak akkor fog megjelenni?)

- Van-e kapcsolat a videokártya gyártókkal, mert az AMD-n több a hiba mint az Nvidián
- Kapcsolatban vagyunk velük, állandóan kommunikálunk, idõnként fel is keressük õket (asztalborogatás? 😊 ). Minden grafikai hibát kijavítunk, ezért van újraírva a grafikai rész. A folyamat azonban nehéz és hosszú. Lehet, hogy msot nehéz elfogadni, de jobb újraírni, mint a régi hibáit foltozni ki tudja meddig.

- Lesz 20mm-es Hispano a Spitfire-hoz?
- Ez már volt téma a közösségben, ennek nincs értelme. Ha reálisan megízhatlanná tennénk, akkor senki nem repülne vele. Ha irreálisan megbízható lenne, az hatalmas elõnyt adna a szövetségeknek. Nincs szükségük ilyen megkérdõjelezhetõ dolgokba belemenni, ami csak konfliktusokat okozna.

- Tervezitek upgradelni a meglévõ, vagy készteni úõj online mapokat?
- Nincs upgrade, újak készülnek.

- Tervezitek a lelõtt pilóták vizi mentését?

- Tervezitek, hogy a repülõgépek leszakadó alkatrészei ütközési modellt kapjanak?
- Igen, ez is a része a fizikai fejlesztésnek, amit most csinálnak.

- Lesznek katonai rendfokozatok, kitüntetések?
- Igen, a folytatásban.

- Lesz dinamikus idõjárás?
- Igen, a folytatásban.

- Lehetne a repülõgépeket teljesen nyitott hûtúvel indítani?
- Nem értem ez miért lenne játék-funkció.

- Mit jelent az, hogy az egyedi skin méret befolyásolja a teljesítményt?
- sávszélességre vonatkozik

- Tervezitek rendbetenni a Bleinheim Flight Modelljét a klapott referenciák alapján?
- Igen.

- Terhelési limitek lesznek a Flight Modellben? (Maximum G, túlterhelésnél tovább romló sérült részek)
- Ez nagyon flusztráló kérdés. Van szerkezeti modell, amit fejlesztenek, de ami IL-2 ben van, az itt nem megoldható. (nemtom itt mit akar modnani, talán hogy ezt képtelenek mérni, hogy melyik gép hol és mikor tört el).

- Lehet készteni az SDK-ban dinamikus hadjáratot?
- Ahhoz nem kell SDK.

- Lesznek dedikált szerverek?
- Igen, de csak késõbb.

edit (BlackSix válaszai késõbbi hsz-ben):

- van megjelenési idõ a következõ patchzoz?
- nincs

- A folytatás változtatásai/fejlesztései vonatkoznak a Clod-ra is (pl IL-2 - PF)?
- Én magam ezt nem tudom

A kérdéseket folyamatosan gyûjtik, és 1-2 hetente Luthier BlackSix-en keresztül válaszolja meg õket.

www.pumaszallas.hu

Ma meghozta a DHL-es futár a COD-ot. Ki sem bontom, majd csak a karácsony fa alatt. A gépre még úgyis várni kell, viszont tavaszig úgysem lesz idõm.
Zpogi
Itt van a mai development update.

Laca , neked van mikro szaggatás? Mert nálam 45-50 fps körül is iszonyat érzékelhetõ földközelben. Mondjuk lehet azért vagyok rá érzékeny' mert a ROF-ban nyomokban sincsen ilyesmi. Ugyanazon fps szám mellett.
Kíváncsi vagyok az új motorra.

ezaz<#eljen> köszi <#taps>

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

Her Laca
Megvan 😊 Kínai:XD

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca

Her Laca
Milyen linket? Kicsit pontosíthatnál,mert fogalmam sincs mirõl van szó😊)

Laca add légyszi azt a linket megint, te tudod fejbõl hol van meg hány másodperctõl 😄 Van egy ismerõsöm aki el akarná kezdeni a gémet és mondta hogy megyük darálni a luftwaffét, erre mondtam, õ megy max és én vagyok a "darálnivaló" Erre mondta hogy akkor majd kicsinál és meg akarom kérdezni tõle hogy úgy szándékozik-e?😊 De elõbb persze segitek neki megtanulni

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

ne viccelj 😄
fecska
jah nem láttam bocsi

fecska
ha francia akkkor
à bientôt viszlát /örültem
a les az azok
killer meg gyilkos

igazából nem értem miért van ott a les. lehet, hogy egy kifejezés, és hiányzik valami, ami számukra egyértelmû. kb 4 éve nem beszéltem franciául, sajnos már elfelejtettem ezeket.
á bientot les killer. francia. ha jól emlékszem az 'á bientot' az a nemsokára/hamarosan találkozunk, les killer pedig gyilkosok.
a románok se tudták lefordítani, hogy "ave cezar vavan" amig nem jött a székely Áron bácsi és megfejtette, hogy "a vécé zárva van"

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Her Laca
Mit jelent ez? "a bientott les killer"
Nem tudom lefordítani.

én úgy veszem észre, hogy most az ünnepek közeledtével felmentek az árak szokás szerint. Ha nem vagy nagyon befûtve érdemes lenne megvárnod a jövõ év elejét és akciósan vásárolni.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Her Laca
Igen egy 4 magos proci,AMD -t nézzél olyan 3 GHz est az olcsóbb,egy lapot hozzá valami AM3+ ost. Ebbe késõbb tudsz másik procit venni.4 giga ram elvileg elég,de azok olcsók most ha tudsz akkor inkább 8 gigát. VGA az mint írtam vagy egy gtx560 avagy egy HD 6950 es az van 2 giga rammal is. Táp ,ház ,vinyó. Tápból normálisat vegyél erre figyelj.

Kösz a segítséget, akkor utána érdeklõdök mennyiért lehet szerezni. Mennyit ajánlatok a COD-hoz? Legyen 4 magos legalább, legalább 1 GB videókártya, 4-8 GB RAM? Mi kell még?

ui.: most hozta ki a futár a CoDot😊

Her Laca
Nem hiszem ,hogy ennek lenne köze a dologhoz. Random vannak a fagyások,csak nagyon zavaró ,amikor hosszú perceket töltesz azzal (akár 20-30 percet is,hogy jó pozícióba kerülj) és ez a vége. Spit II -ek ellen kénytelen az ember okosan játszani,mert ha csak nem fakezû vezeti,akkor biza tud meglepetéseket okozni,és én minden ellenséges gép pilótájában egy magasan képzett krapekot látok.😊 Aztán max kiderül,hogy nem az ,de esélyt nem szívesen adok nekik.

Mert nem mindegy ,hogy ilyen az ellenfél😊

Vagy ilyen

Her Laca
A srác azt írta,hogy alapból is jó legyen a cod hoz és ne nagyon kelljen vele foglalkozni. Na most összeszámoltam hirtelen .
Vegyünk egy AMD procit egy 4 magosat az 30 és akkor jó áron vette.
Akkor 8 giga ram 14 ezer. Akkor egy AM3+ os lap mondjuk ami jó is 15-20 de legyen 15 ezer. Egy 500 W os táp az olyan 15 ezer.VGA 50-60 ,ez alatt értelmetlen venni. 6950 radeon vagy 560 NV.
Ez is minimum 120 ropi ,és még egy kuckó is kell ami mondjuk 10. Ja és HDD. Az most aranyárban van de legyen egy 20 as .Máris 150 ,és igencsak nagyvonalúan számoltam.

Ata és más konfig keresõk: nézzétek meg a www.pc-outlet.hu oldalon a konfigokat. Esztergomi srácok csinálják, 3 év gari, és gyárilag feltuningolják a tuningolhatókat, ha kéred 😊

Zuhanó repülõn soha nincs ateista..

Bakker, 2 napig nem olvasom a fórumot, aztán lemaradok a 3K-s CloD-ról.. ehh.. remélem lesz valami Karácsonyi akció is 😊

Zuhanó repülõn soha nincs ateista..

LeonSilver
Én lecseréltem az 1055T-t. Hat mag az igaz, de kb. semmi sem használja rendesen.

@Vogel: Igen, elhagyható. Viszont ha van külön hangkártya, akár csak egy szaros Audigy1-es, akkor az bizony sok terhet levesz a professzor válláról.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Vogel
Jó pár napja csak konfigokat olvasok itt 😄

btw: hangkari is elhagyható.

Sanyo
😊 Leírhatom a konfigom, ezt kb. megúszod 100 alatt:

AMD 1055T, 2.8GHz, 6 mag, hozzávaló olcsó Gigabyte alaplap, semmi extra
12 giga ram
nVidia 460GTX, 1 giga rammal
Sb xfi
a vinyók mindegy
Chieftec 650W táp

A procin és a videókártyán ne spórolj, a ramból elég lesz 4-8 giga is.

www.pcpilot.hu

PhantomAss
a prohardver piacot ismered?
esetleg nézz szét ott, ha nem muszáj hogy új legyen
én majd mindig ott vásárolok és sosem volt probléma
egy 4magos am3-as amd, alaplappal+rammal kb 45-50 körül megvan
egy gtx460 40e körül van (vagy sima 560)
nem lehetetlen a 100-ból kihozni, de utána kell járni, nem új alkatrészek da valszeg garisak, a proci tuti elég lesz még, videokártyát meg cserélhetsz ha lesz pénzed
szerintem...

GOOBY, pls

Érdekes amit írsz. Én nem szoktam sûrûn a másik mögé kerülni de amikor igen akkor nekem is gyakrabban kifagy mint máskor. Lehet a sérülés lemodellezésemet kéne maxról lentebb venni, mert lehet az elsõ találatoknál fagy ki.

Her Laca
Sajnos a jelenlegi hardverárak,és a játék hardverigénye tükrében, ez hogy finom legyek, lehetetlen. Ha csak a processzort alaplapot,memóriát,hdd-t ,házat,tápot nézzük,akkor is bõven ezen összeg felett áll meg a dolog.És akkor még nem beszéltünk a vga ról. Elvileg pár hónap múlva az új grafikus motor már kissebb hardverigénnyel is beéri,így javaslom várd meg, hogy akkor mi is kell a játék alá. Most a 100000 jószerivel elmenne egy vga proci párosra, és akkor még engedékeny voltam.

Sziasztok!
Lenne egy nagy kérdésem, kérésem:
PCt szeretnék összerakni, de nem értek egyáltalán hozzá. A COD-hoz kéne, de egy olyan, amit lehet fejleszteni még, ha akarom jó sokáig, de alapból se kelljen vele nagyon foglalkozni pár évig. Tehát hogy a COD nagyon jól fusson rajta, és ne úgy, mint a mostanin a 1946, hogy 20 gépnél már akad és még csak nem is max a beállítás... Teljesen 0ról kellene, mert ami ebbõl marad az csak az egér, a joy meg a billentyûzet. 100.000 körül szánok rá, de tudok akciósan szerezni néhány alkatrészt, úgyhogy ha írnátok valami jó konfigot azt megköszönném😊 Olyasmi kéne, mint ami a Pcpilot oldalon van képek, vagy szebb😊

Her Laca
Hogy rohadna meg az összes orosz játékfejlesztõ .
Gyönyörûen kidolgozom a támadást alattam 2 gép egy hurkány meg egy spit,elõl a hurri rázuhanok egy lövés Pk felhúzom ,nézek hátra spit jönne erõsen de nincs kraft de azértr tüzel bele a vakvilágba,látom már billen ,én is billentek ,zuhanok rá kitölti a revit ,na akkor tûz. ÉS!!! Launcher exe leáll!!! Hogy rohadna meg. Elegem van.

Her Laca
Akkor jöhet mindenki az ATAG ra😊 hurrá<#taps>

Nekem ma hozta meg a DHL és szerencsém volt, mert nekem is csak 3000.HUF-t számoltak fel.😊

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

repvez
Szintén holnap jön meg nekem is, Köszönöm az infót !

Kár hogy nem lehet megnézni hogy a következö napokban mik lesznek akcioban vagy hogy miröl maradtunk le, de jó ötletnek tartom ezt az akciot 😊
Hálás köszönet! <#worship><#worship><#worship>

Visszajeleztek, holnap már érkezik is. Már csak vas kéne alá...
Oké, köszi szépen.
Az arcade=0, arcade=1 re valtoztatva, ha jol emlekszem.

Sziasztok!

Az IL-2 1946-ban régen láttam, hogy ha offline gyakorol az ember, a conf.iniben be lehet állítani, hogy ha ez el
lent lövöm, akkor a találatokat valamiis nyilacskákkal jelezze. Mit kell átírni, vagy hol lehet beállítani?
Settlers, 1993. Ha a játék kalózmásolatnak érezte saját magát, vas helyett disznó termelõdött. Technikai fejlõdés és dolgok szevasz...

Si vis pacem, para bellum.

LeonSilver
Ez nem õk találták ki 😉
Mindenesetre nem rossz, de lehet erre is találnak majd megoldást.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Her Laca
Ez hatalmas😊

Ennyi 😊 Nagyon nagy ötlet.

Na én is megrendeltem az 576-nál.
Lesz valami a fa alatt.
Aztán majd meglátom mikor lesz vas alája.

WOT : Huntanker IL-2 : VO.102_Togyo CROSSOUT: Borharapo

PhantomAss
hát fogggalmam sincs hogy honnan jött, valahogy az "airship"-bõl alakult, meg volt egy 12 éves amerikai kiscsaj akivel együtt repkedtem sokat akkoriban, valahogy együtt találtuk ki és megtetszett 😊
nameg asszem a worms-ben is van vmi hasonló "csodafegyver" 😄

GOOBY, pls

Her Laca
Biza😊 És én meddig nem tudtam,hogy te magyar vagy ez az Égi bárány eleve honnan jött?😊) AirSheep nem tudtam hová tenni😊

PhantomAss
jájj rnzoli szervere, mennyit repkedtem ott 😊
de jó így visszagondolni

GOOBY, pls

Vogel
Suliban UAV-ot építünk 😊 Auchanos RC feltuningolva robottal. Feladat: felszállás manuálisan, reptér körberepülése robotpilótával (elõre programozottan), majd leszállás automatán, földfüggetlen magasságmérõvel (de lehet manuál lesz). Eddig tetszik az óra 😄