IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

én egyébként sem látok túl sok hasonlóságot a két képsorozat között

Willenbrock
Persze mert Lenin él...😊

Vogel
Érdekes, hogy az öltönyös képen a jobb keze ökölben van, a mosósnál meg kinyújtva.

Zoli1O5

Keskeny a mezsgye okos és gyáva között! Csak semmi pánik srácok!

Na az viszont a gázkarhüvelykujjnál lévõ "i" gomb. Akkor valóban villog a kormányon a HATSwitch. Nekem nem mûködik, mert továbbra sem megy a profiler. De akkor minek a kormányon jobbra lévõ "MODE" váltó? Az ugyanazt csinálja,nem?

Si vis pacem, para bellum.

macleody
Én is oroszt tanultam még annak idején 😊 Azt írja profilt lehet váltani vele anélkül, hogy kilépnél a játékból. Ha nyomva tartod a clutch gombot elkezd villogni a Hat Switch LED. Föl és le váltogathatsz a gázkaron megjelenõ profilok között, jobbra nyomva aktiválhatod a kiválasztott profilt, balra nyomva a Hat Switch-et törölheted az épp aktuális profilt. Például, ha külön csináltál profilt mondjuk egy messerhez meg egy bombázóhoz, válthatsz anélkül, hogy ki kéne lépned a játékból. Mondjuk nem tudok angolul egy szót se, de valami ilyesmit ír 😊
Hali. Oroszt tanultam ezért ezt kérem lefordítani. De ha lehet magyarítva és szájbarágósan. Megköszönném egy vírtuális sörrel. XD.

You should also see a button on the throttle labeled I, this is referred to as the Clutch Button. The clutch button allows you to alter profiles on the fly. This is useful because if you have made two separate profiles for different aircraft, you can change profile without having to close your simulator. In order to change profile, press, and hold the clutch button. You will notice that the Hat Switch LED will begin to flash. Use the North and South clicks to scroll your profile list displayed on your MFD. The East click will activate the profile displayed on the MFD. The West click will clear the profile from your controller. The profile for FSX can be downloaded here.

Talán ebben benne van az a fránya magyarázat.

Forrás a saitek honlapja. Nézegettem más fórumot is, de ott is csak kérdések vannak.

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

A hüvelykujjnál lévõ kapcsolót valóban "pinkie" néven aposztrofálja a program. A leírásban váltónak (shift) jelzi, de nekem most, ha az IL2-ben állítom, "Button 6"-ként azonosítja, és sima gombként mûködik. Azért nem gondolom, hogy a Z tengellyel záróretesze, mert a settingsben két dolgot is lehet állítani ezzel kapcsolatban (Enable Clutch mode, Latched Clutch Button, mindkettõ on/off).

Zpogi
Igazad van,tényleg. Akkor passzolom én is.

macleody
Az a pinkie switch.
Zpogi
Ha jól emlékszem a clutch gomb a boton van,mégpedig a kisujjnál lévõ gomb az. Ezt onnan sejtem,hogy nekem arra volt állítva a nagy kaliber és,ha be volt kapcsolva a clutch funkció akkor nem mûködött.
A funkcióját tekintve,meg szerintem is megduplázza a gombok számát mintegy shift gombként mûködve.

Mondtam én, hogy nem iszol rendesen reggelente. Lehet, hogy esete iszol helyette rendesen ? XD
Amúgy érdekes, de tényleg arabnak látszik a lány.
Lehet az is.

Na ja..de ez övön aluli <#alien>.
Olvassatok inkább törit..és legyetek Buddhisták.

Le a kalappal a román történész elõtt.
Csak azoknak, akiket érdekel a történelem, és hajlandóak gondolkozni.
Itt.

Her Laca
[/url][/img]

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Skacok ez nem ide való de beteszem ide mert valami hihetetlenül megragadott ez a fénykép.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

macleody
Nem. Ha kihúzod a reteszt annyi történik, hogy reteszeli a joy-t, tehát nem lehet tekergetni. Pedált használok ruddernek, ha nincs reteszelve a joy akkor mûködik joy-val is meg pedállal is a rudder. Ki kéne próbálni esetleg autós játéknál, hátha valódi kuplungként mûködik a dolog a gázkarral. Egyébként ha a clutch be van pipálva controllersben és nyomom a gombot a gázkaron villog a POV a joyon. Rémlik valami, hogy ezt a gombot használva lehetett váltogatni a profilok között, a gázkar kijelzõjén meg is jelentek az elmentett profilok, olyan fájlszerkezetben ahogy a gépen is található. De már nem emlékszem hogy csináltam anno.
A Lenin mauzoleum meg mindig mukodik? Ezek se hallottak meg a "nyugodjek bekeben" kifejezest. Szegeny Lenin "a hos ki csak nepenek elt" 😊

Her Laca

Ez a clutch mód azt jelenti szvsz. amit írtam. Valszeg ha kikapcsoljuk a boton azt a reteszt, akkor a bot oldalkormánya nem müxik. Tehát nem érzékeli a játék sem. Ekkor lép életbe a csatlakoztatott pedál. Ha nem engedélyezzük, akkor hiába van a lábpedál csatlakoztatva valszeg a játékok a boton lévõt veszik elsõdlegesnek.

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

😊 Viccen kívül tényleg ki kellene szûrni az ilyen csalókat, nekem egy játékoldalon teljesen elvették a kedvem az ilyenek, fõleg hogy ott nem is nagyon szankcionálták õket.😞 Én este a Szivárvány harcosai címû filmet néztem meg, ez egy tajvani film és a japán megszállók ellen harcoló, ilyen tajvani hegyi emberekrõl szól. Nekem tetszett.

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

Tenyleg, az jo film. Gyerekkoromban lattam utoljara, szerettem. Meg Benny Hill is jatszott benne 😊

Her Laca
Most néztem a film+ on az ó azok a csodálatos férfiakat.
És persze az õ repülõ alkalmatosságaikat😊

Her Laca
Ez így van😊 Csak tudod van az a klasszikus mondás egy bizonyos nagyorrú irodalmi ficaktól hogy " magamat kigúnyolom ha kell"😊

Mert béna vagy.

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

NA sikerult teljesen hulyeseget irnom... Megkernem valamelyik illetekest,hogy tavolitsa el az 57701 es hsz-t
Koszonom!

Clutchrol most annyit:hogy fingom sincs...

A Béna.

a Clutch ha jol emlekszem:
gazkaron eger felett van a kissebik poti,annak a kozepe a clutch gomb.
Elvileg ezzel megduplazod a gombok szamat,mert ugye siman is meg tudsz minden gombot nyomni egyszer meg a clutch-val is.
Clutch-kuplung.
lehet ez igy kicsit zavaros de adok egy peldat:
Gombok A B C D Clutch+A=E Clutch+B=F Clutch+C=G Clutch+D=H.
Tehat alapbol van 4 gomb de kapsz plusz negyet ha hasznalod a clutchot.
De megeshet ,hogy tok rosszul emlekszem,csak most kezdek visszarazodni a repulesbe.

A Béna.

Nem jarok nem jarok... Valoszinuleg azert mert utalom,meg nem tetszik...
Jonnek en kezzel labbal de pont van eleg nyomorom most.

A Béna.

Lala ,valami mas lesz az, a kis pocok valoban fixalja a botot de ott semmifele elektronika nincs,csak egy fix retesz.

A Béna.

Na jó pihit mindenkinek, megyek dögleni, mert reggel meló.

Nem jársz repülni vaze XD
A fiam már reppenne veled egyet.

Ezzel az allamadossag dologgal annyi a baj hogy az nem fizeti vissza aki akarja.
Semmit sem tudnak csinalni ha holnap azt mondjuk nem fizetunk.
Es ha holnap azt mondjuk nem fizetunk akkor hip-hop Magyarorszag osszes gondja meg van oldva,ugyanis a gond itthon nem a korrupcio meg a politika...Nem ott mennek el a nagy penzek.
Az igazi biznisz az az allamadossag.

A Béna.

Clutch settings van a botkormány bal oldalán alul egy kis pöcök. Azt ha kihúzod, akkor kikapcsolod ( ill. rögzíted az oldalkormányt) és pedált tudsz csatlakoztatni. Nyeresn ezt vettem ki. Reteszelheted a boton lévõ oldalkormányt.

Willenbrock
OFF de érdekesség:Anglia 2006-ban fizette vissza a világháborús USA szállítmányok utolsó törlesztõrészletét,Oroszország pedig megtagadta a törlesztést.Így már értem miért lehet a világ egyik legkevésbé eladósodott állama...
http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6lcs%C3%B6nb%C3%A9rleti_t%C3%B6rv%C3%A9ny

Willenbrock
Így akkor: http://www.youtube.com/watch?v=eHglEeb9teE&feature=related

Willenbrock
Nem rakta pedig flash tag közt volt a cím,na mindegy.

Willenbrock

Willenbrock
Ilyesmit akartak az oroszok:

Ilyen lett 😊

Her Laca
Erre fogadni akartam éppen😊

X52. A MFD-nél a "Clutch settings" mit takar? Biztos az én figyelmetlenségem, de a manuálból sem tudtam kiókumlálni.

acidrain
Leütve!

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Her Laca

Magyar lány nyerte meg.

VO101Tom
Nate-nek eladósorba került a régi cucca:

Használt HOTAS rendszer X52+Pro Flight Rudder eladó!
Saitek X52 Flight Control System HOTAS (gázkar+botkormány) 20.000 Ft
SAITEK Pro Flight Rudder Pedals lábkormány 20.000 Ft
A kettõ együtt 30.000 Ft!

www.pumaszallas.hu

Elõször is köszönöm. Másodszor bekaphatják, ezt õ is érzi.
Harmadszor:azért remélem , hogy az eredeti file-ban mahhinálhatom az adatokat ugye

Nem csak copyznak az oroszok, van ott kreativitás is bõven, csak a jó Isten mentsen meg tõlük :

Her Laca
Hogy gyanakszom e?😊) Én nem gyanakszom ,konkrétan biztos vagyok benne.
No majd ezután minden ATAG os repülésrõl veszek trekket ha ilyennel találkozom elküldöm neked.
Gyanítom ugyanazt csinálják mint annó az Il2 ben ,elindít egy gombra valami letöltést . Most visszagondolva amikor másodjára meglõttem ,ugye gyorsan jöttem õ meg hirtelen ugyan azt csinálta amint kopogott az áldás és belém laggolt ,én felrobbantam õ meg tovább repült.

VO101Tom
Ha csalásra gyanakszol, akkor vegyél trekket, csinálj screenshotot, és pontosan írd föl a faszi nevét. Csak így tudok utánakérdezni, hogy ki találkozott hasonlóval.

www.pumaszallas.hu

Köszi, kipróbálóm!