IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

me262 kapcsán köszi mindkettõtöknek (mondjuk én úgy emlékeztem, hogy amikor leveszem a gázt, akkor szokott kigyulladni, de könnyen lehet, hogy nem figyeltem)

Ami a quake-ezést illeti: nem szoktam online repkedni, nincs is mivel. Egyelõre a FB-nél tartok, ott is kb. az a kategória, hogy 4x4 bombázó ellen a quick mission editorban. 😊

Joy: csak a polcra kirakva fogtam meg, de a kezem végigér a markolaton és borzasztóan irritált a kisujjamnál lógó tûzgomb.

... az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez így van...

Trucker39
Nekem még sohasem sikerült az alsó tûzgombot véletlenül megnyomnom a harc hevében. A kapcsolók és a tekerõk mind nagyon jól használhatóak és mind kézre állnak.
A Quake meg nem épp jó példa ebben az esetben. Ha úgy repülsz, mintha Quake-znél, akkor online repülés során te leszel az ügyeletes agyag galamb. Szerintem egyáltalán nem kell rángatni semmit sem. Abból csak átesés, meg gyakori halál lesz.

A Me-262 igazi példája a "finoman kezelendõ" mûszernek. Nem rángatni a gázkart. Indításkor 0 helyzetbe, majd fokozatosan pörgetni 6000 fordulatig. Guruláskor nem szabad lekapkodni a gázt, ha fékezni akarsz. Mindig kerékfékkel fékezni, 40 km/h fölé nem engedni gyorsulni talajon. Kifutón lehet több, csak elõre kell gondolkozni, hol szeretnél megállni. Felszálláskor finoman tolni a gázkart maxra, majd ha overheat van finoman visszavenni 80%-ra. Vízszintes repüléskor kitrimmelni a gépet, majd gyorsítani. 450-500 km/h sebességnél már bírja a 100% tolóerõt is. Kanyarodásnál figyelni, nehogy elkopjon a sebesség, mert akkor sajnos lelõnek. Leszálláskor megfelelõ távolságban gázt 0-ra levenni, besiklás alapgázon. 300-350 km/h sebességgel simán lelehet szálni. A kerékfék megfogja a gépet, hiszen ezzel nehezen lehet orrabukni.

Mark007
Me-262 motorja elegge uj volt meg akkor, instabil.
Nem a hutes, hirtelen gaz miatt robban.
Lassan kell neki adagolni, nem hirtelen, es akkor jo lesz.

Mondjátok! Miért van az, hogy ha Me262-vel repülve, a gázkart 0-ra állítom, kigyullad a hajtómû? (sõt... mintha 50% alatt is ez történne)
Megszûnik a hûtés? De akkor a motor kikapcsolása is tüzet kellene, okozzon... az viszont tapasztalataim szerint nem okoz ilyesmit.

... az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez így van...

Strami11
kimondta, hogy nem veszem meg utanna? 😊 en is gyulolom amikor valami crackelve meg van, meg ilyen gugyesegek... 😄 meg jo erzes is amikor a doboz itt csucsul az asztalon 😊)) Es ha olyan jo jatek akkor meg meg is erdemlik a "tamogatast" 😊

Ha azt akarod, hogy az álmaid valóra váljanak, ne aludj túl sokat!

Én. Mert mint korábban többször említettem, számomra ez szimpla játék, nem több, mint mondjuk a Quake3Arena. 😊
Viszont ma újra megnéztem és... hát mechanikailag OK, de a kapcsolók és egyéb kütyük katasztrofálisan gagyi anyagból vannak. Ráadásul amit megnéztem, annak a gázkar része valami pehelysúlyú darab, ami egy rossz irányba tett mozdulattól felugrik az asztalról.
Kicsit odébb, 4000Ft-tal drágábban meg már a PRO-t árulták, ha jól láttam.
Ami viszont végképp kiakasztott: a markolaton elöl, alul található tûzgomb. Akaratlanul is benyomom, ha megfogom a kart.
Na mind1, szóval nekem nagyon nem jön be.

Mark007
Te tudod 😊 De en utana megvennem, hogy meglegyen eredetiben, es azert ennyivel tamogassam oket....

Strami11
oks, koszi mindenkinek... viszont ha a dolog ennyire kerdeses eloszor letoltom (...) 😄😄

Mark007
Az SST nem feltetlenul kell (nekem pl. nem is mukodik EVO-val valamiert😞 ).
Vista-ra meg nincs SST, talan kiadjak a jovoben.
Be tudod allitani, ha a joy mukodik rendesen, driver van Vista-ra, ugyhogy mennie kell teljesen.
A kerdes hogy a szim. megy-e Vistan. (Lacusch69 irta, hogy masnak ment)

Bucser
ki mondta, hogy aviatort vegyél? Ránézésre is gagyi... egyedül a seperate throttle miatt vennék, de akkor már inkább CH throttle...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

2 hét alatt szétesõ? Arról beszélek, hogy az azonos gyártótól származó aviatorom ránézésre, fogásra némileg jobb anyagokból készült, mégis két hét után elkezdett szarozni (konkrétan a potméterek ennyi idõ után elkezdtek kikopni, pedig alig használtam)

De mondom: készséggel elhiszem, hogy ez a kaphatók legjobbika manapság, ettõl még szörnyen gagyi a megjelenése. És persze kérdés az is, hogy amit ma lehet kapni, az pontosan ugyanolyan-e, mint amit ti használtok évek óta. Ugye "jó" szokás egyes gyártóknál, hogy az eleinte jó minõségben legyártott cuccokat késõbb egyre pocsékabb anyagokból kezdik elkészíteni... 😞

Strami11
tehat magyarul a Vista alatt joyyal nem igen megy, vagy megy csak nem lehet beallitani..? (ha jol ertem... 😄)

Bucser
Kifelejtetted KV hogy az ideírkáló emberek 90%-a nem havi 4-5 órát tol vele hanem napit😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

ja a 40ezerrel meg erõteljesen át lennél baszva.már 20 végétõl lehet kapni.
neharagudj, de elhamarkodott kijelentéseket ne tegyél már. marhára nincs tapasztalatod a joyyal kapcsolatban. 2 hét alatt szétesõ? mi a fenérõl beszélsz? sztem az ide írkáló emberek 87,9%-a több joyon túl van már és nemhiába mondjuk azt hogy ez a legjobb joy ami elérhetõ közelségben van.nekem személyszerint volt egy thrustmaster, meg egy logitech joyom. mind a 2 elhasználódott.a thrustmaster sztem nemvolt egy év se. nekem lassan két éves lesz a csöppség de bajom még nem volt vele. egy embert ismerek akinek vissza kellett küldenie, de neki nem a mûanyaggal volt gondja. uh aztmondani hogy ez egy mûanyag szar hát nem egy éppen tapasztalati úton szerzett kijelentés.

out
Be tudod állítani vele, hogy az egyes gombok a billenttyûzet mely gombjának, vagy gombjainak feleljenek meg. Pl nekem az EVO F4 gombja Fókára van állítva, nyitja a radiátort, állítja a légcsavart, kapcsolja a teljesítmény növelõt. Mindezt egyetlen gombnyomásra.

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

Strami11
koszi 😊
Es bocs, de a Saitek-profiler micsoda? 😊:$

Her Laca
"Mellesleg attól, hogy nem adok rá eszetlen összegeket, miért ne lehetne véleményem róla? "

Már hogy a viharba ne lehetne véleményed.😊 És hát kinek mi az eszetlen összeg. Nekem speciel pont jó az árfekvése.De hidd el nem véletlenül használják nagyon nagyon sokan ezt a mûanyag izét. A logitech meg max kormányt tud gyártani de joy-t azt nem. Személy szerint bármelyik logitech botot egy hónap alatt tönkreteszem ,pedig már nem is repkedek minden nap. Erre komoly fogadást is hajlandó vagyok kötni bárkivel😊))

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Info a Puma-fórumról:
Megy az Il-2 St.1946 Vista alatt, de a Saitek-profiler nem mûködik.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Fából? Szeretnéd, mi? 😉

sztem tök jó lenne egy olyan joy ami fából van. nekem kéne. tényleg.
http://www.galaxisnet.hu/mtermek.php?id=9410

Mint látható, a Vista egy piros X-et kapott... (Persze lehet, hogy van valami megoldás)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

PhantomAss
lassan 3 éve van x52-õm, de soha meg sem fordult a fejemben, hogy azért mert mûanyag leszóljam😊
egyszerûen nem lényeges, tõlem lehetne fából is ha jól mûködik

GOOBY, pls

Ezt vagy a PRO-t? Tartok tõle, hogy nem mind1. 😊
Egyébként készséggel elhiszek róla bármit, de a látvány... fotó alapján még meg is vettem volna, ha komolyabban "repkednék", de ez a közvetlen találkozás eléggé illúzióromboló volt.

Egy aviator, már amennyire ez annak nevezhetõ...
OK, hogy az összes többi is hulladékból készül, de amit tegnap láttam, az alulmúlt minden eddigit. 😞
És hát ugye a 40000 körüli ára elég húzós ahhoz, hogy ne legyen ennyire gagyi.
(megjegyzem, volt Logitech-em és kidolgozottságban és egy éven belüli mûködõképességben magasan verte a mostani aviatort is)

Mellesleg attól, hogy nem adok rá eszetlen összegeket, miért ne lehetne véleményem róla? Odamentem a boltba, megnéztem, megfogdostam, tipikus példa a két hét alatt szétesõ kínai szemétre. (hogy valóban szétesik-e, azt egyelõre nem tudhatom, de kb. ilyen érzést kelt IRL valója)

Her Laca
Megkérdezhetem ,hogy neked millen Joy-od van?
Mert azt hiszem a Thrustmaster HOTAS Couga-on kivül mindegyik bot emílyen mûanyag vacak,így nem értem hova ez a velõs megállapítás. De ha van pár százezer forintod persze vehetsz az eredeti botok pontos másolatát is.
De ha milliókkal rendelkezel ,akkor leszállítanak neked komplett kabinokat is. Nos ha neked ilyened van megértem ,a gagyi jelzõt ,de ha valami logitech vackod ,vagy ne adj isten még "igényesebb" botod van akkor én a helyedben inkább nem véleményeznék.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Nos csak annyit tudok mondani,hogy jelenleg talán ez a legjobb VH-s rep szim. (pedig már vagy hat éves.) Biztatlak,hogy vedd csak meg.
Az Il2 közösség pedig igen fejlett kis hazánkban sõtt az egész világon.
Vannak századok ,de ha felmész a HyperLobby-ra hát ott dúsan találkozhatsz magyarokkal, sõtt vannak közös ts szerverek is ahol beszélgetni is lehet repülés közben. http://hyperfighter.sk Innen letölthetõ.
Vistáról nem tok nyilatkozni ,de azt hiszem van aki avval használja.

Strami11
Sziasztok mindenki! 😊
Tervezgetem megvenni ezt a jatekot mert egesz jo aron van, meg elegge megfogott a grafika videokban (thx Utube) meg aztan valami lovoldozos repulo szimulator is kene... meg egy kerdes: az on-line modban vannak vmi squadronok, klubok, vagy akarmik? es ha valaki tudja, hogy mukodik-e Vistaval akkor plz irja le.. 😊
Elore is koszonok szepen mindent! 😊

Trucker39
Ha te mondod... Igaz, magam "csak" fél éve "tapizom" ezt a mûanyag izét. Most már több mint 300 online igazolt órával a hátam mögött. Amióta ezt a mûanyag izét használom, jelentõsen megnõtt a légi, valamint a földi célok elleni hatékonyságom. Százalékokat is írhatnék, de fölöslegesnek tartom. Elegendõnek tartom azt megjegyeznem, hogy repülésközben egyáltalán nem kell levenni egyik kezemet sem a botról. Helyes és célszerû beállítások után és természetesen azok kézségszintû elsajátítása után olyan érzés, mintha a kezem meghosszabbítása lenne. Tudom, elhangzott már itt a fórumon, hogy nem fejt ki semmi ellenállást a bot mozgás közben. Van akinek ez nagyon rossz, nekem kifejezetten jó. Napi átlagban 2-3 óra online repülés során nagyon fárasztó lenne bírkózni a bottal. Most mondhatná bárki, hogy minek azzal bírkózni. Többnyire bombázókkal repülök és ritka, hogy sérülés nélkül térek haza. Ekkor bizony ellen kell tartani a bottal. Sajnos nem lehet minden géptipus ki trimmelni, így kézzel tartva, viszont javaslom, próbáld ki, esetenként akár 15 - 20 percen keresztül ellentartani.
Lehet szidni, becsmérelni ezt a botot, bocsánat, hivatalosan Flight Control System a neve, de szerintem megérte az árát. Ha egyszer sikerül kipróbálnod a pedált is, nos az lesz az igazi élmény. Próbáltam a Saitek Rudder Pedals-t. Sõt, minden nap próbálom, hiszen itt van az asztal alatt egy példány belõle. 😊

Ma volt szerencsém IRL McTapizni egy Saitek X52-t.
Hmmm... jó, jó, hogy ma már minden médincsájna, de ez azért túlzás. Ennyi gagyi mûanyagot egyrakáson, amennyi ezen a két bigyón van... tragikus. 😞

Vogel
Kössz, több helyen írták hogy 2 monitor nem támogatott csak 3 minimum 😛 Ezé van conf.ini-ben use3renders és nem use2renders 😞 Ideje beszerezni TH2G-t 😄

Trucker39
Szia!

Néhány link, hátha találsz közöttük használható:

Dual monitor
Multi monitorok
Triplehead2go

Help!

Az Il-2 pilcsik között használ valaki Linuxot?

Na, a ruszkik "vetítéseirõl" is külön fórumot lehetne nyitni <#taps><#nyes>

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

PhantomAss
de a civileket úgy számították ki a ruszkik, hogy a gépbõl kilõtt lõszerek a földön (!) lõttek át, ütöttek agyon ennyi embert
no komment..

GOOBY, pls

További érv Hartmann mellett: az oroszországi tárgyaláson 345db nagyértékû (sic!) szovjet repülõgép megsemmisítését és 700civil halálát "verték rá". Az elõbbit nem tagadta, az utóbbit viszont igen.
Namost ki az a marha, aki 80gép elpusztítása helyett ennek több, mint 4szeresét ismeri el egy ellenséges ország hadbírósága elõtt?

http://english.pravda.ru/society/2002/12/13/40785.html

Vogel
sziasztok!

próbálkoztam 2 monitoron játszani (CRT+LCD ws). Kiterjesztett asztal, 2048*768-ra állítottam a felbontást a conf.ini-ben. Ennek ellenére 1024*768-ban indul, a kép kettéosztva, a maradékot fekete sáv tölti ki kétoldalt. Tudtok vmi megoldást, hogyan kéne széthúzni (torzításmentesen) a képet? Gondolom vmit buherálni kell conf-ban. thx

Pont errõl van szó. Nem kamuzott, hogy bevetésenként két gépet lõtt le, hanem minden negyedikre esett egy gyõzelem. Vagyis a 352 hihetõbb, mint a 80...
Épp ezért nem is tartom reálisnak valamelyik angol pilóta értékelését, miszerint "Pips" Priller száz-egynéhány gyõzelmével egyenértékû az õ huszon-egypár gyõzelme. -Mert Priller több bevetésen volt-indokolta...

Bizony. Becze azt is megemlíti, hogy az arany frontrepülõ jelvénynek nagyobb respektje volt, mint a II. osztályú vaskeresztnek, mert 110 bevetést túl kellett élni. Még ha nem is lõtt egyetlen egy gépet sem. 1450 bevetést túlélni....

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

Her Laca
"Annyit még hozzáteszek, hogy H. 1450 körüli bevetésen vett részt és minden 4. bevetésre esik egy gyõzelme, ami nem túl kiemelkedõ (1450/352)."

Nos ehez csak annyit tennék hozzá,hogy ezt azért túl is kellett élni.
És ez az ami elvitethatatan szerintem. Ezek az emberek nem átlagos teljesítményt nyújtottak ,és mindegy is mennyi volt a légigyõzelmük.
Pl mint Rudel. Na az sem volt semmi . És ,hogy nem volt kiemelkedõ teljesítmény?? Hát szerinted mi a kiemelkedõ? 😊)

Her Laca
Hát például utalást tesz a könyvébem ,az Elfelejtett Hõsök-ben is , de a roncskutatók oldalán is többször megfogalmazta ezirányú kétségeit.

ezeket a bizonyos Becze Csaba kifejtéseket hol lehet elolvasni?

Bucser
de ott van Mölders és Galland is példának...

Her Laca
Drágáim!! Becze Csaba többször is kifejtette már,hogy szerinte túlzóak Hartman eredményei. Õ elég járatos az ezirányú kutatásokban ,ezért is meggondolandó az állítása. De véleményem szerint,ha túlzó is volt ,ez a bõdületes szám ,nem tartom valószinûnek ,hogy nagyságrendekkel kevesebb volt a "valós" légigyõzelmeinek a száma. Szerintem kár rágódni ezen ,meg kell hagyni neki ami az övé . Nevezetesen hogy a földkerekség legeredményesebb vadászpilótálya volt. Azon már el lehet vitatkozni,hogy a legjobb volt e. Szerintem volt nála jobb ,de hát ez az egyéni véleményem. Megjegyzem ,aki az Il2 ben Hartman taktikályát alkalmazza az nagy valószinûséggel igen eredményes pilóta lessz.
Ha Hans-Joachim Marseille - taktikályát ,akkor valószinû hamar lelövik.
Ahhoz tehetség kell. UFF.

Én sem ide szántam, nem is Neked válaszoltam, de most ide is beteszem (picit átalakítva) 😊

Hartmann 352gyõzelmet IGÉNYELT. A roncskutatók oldalán olvastam Becze Csabától (igen...), hogy az oroszok 80 körülire teszik H. valós gyõzelmeinek számát. (A Puma fórumon is volt róla szó, és orosz propagandának tartották. Sajnos a fórumuk ismét "nullázódott".)
Szerintem persze ez a szokásos orosz ferdítés, de nagyon nagy az esélye, hogy nem 352 db valós gyõzelme volt. Személy szerint ennél valamivel kevesebbet tartok valószínûnek, de a kicsit több sem kizárható.
A luftwaffe.cz oldalon felsorolt gyõzelmei pl. nem egyeznek meg hartmannerich.com-on találhatóval. Sajnos spanyol nyelvû, de itt is felvetik a 352 vs. 80 esetet. (A cseh oldal 2 Mustangot ad neki, a spanyol 6-ot. A 4x Mustang lelövést a cseh oldalon P39-ként jegyzik. Lehet, hogy "amerikai vadászgép"-et jelentett, vagy más kavarodás történt)
Annyit még hozzáteszek, hogy H. 1450 körüli bevetésen vett részt és minden 4. bevetésre esik egy gyõzelme, ami nem túl kiemelkedõ (1450/352). Ennek fényében viszont jobban hihetõ a 300 feletti szám, mint a 80.
Az Obleser-féle eset is H. mellett szól. Obleser megvádolta, hogy hamisak a gyõzelmei. Következõ alkalommal együtt mentek bevetésre, és kénytelen-kelletlen igazolt H.-nak pár perc alatt 2 gyõzelmet.
Vagy a Málnássy-sztori... (H. akkor már nagy hírnévnek örvendett. 60-70gyõzelemmel épphogy átlagos lett volna...)
A német sajtó folyamatosan adta közre a gyõzelmeit (másokét is), nem hiszem, hogy ekkorát hazudtak volna. Márcsak azért is, mert sok experte csõrét baxta volna, hogy érdemtelenül más a sztár, nem õk...
Szóval lehet, hogy "vetített" az öreg, de nem túl nagyot...

Ezt nem ebbe a topikba szántam, de azért ide is elküldöm hátha kicsit izgalmasabban pörög majd a topik:

Tekintsetek eretneknek, de azt azért még megemlíteném, hogy én azért nem veszem be hang nélkül Hartmann-nak mind a 352 gyõzelmét. Tökéletesen elfogadom, hogy H. kivételes képességû pilóta volt, és azzal is tisztában vagyok, hogy mennyire szigorú volt a légigyõzelmek igazolása a német oldalon. De azért azt se feledjük el, hogy háború volt, és kõkemény propaganda folyt a csapból is. Na már most adott egy tehetséges, szõke, kékszemû (az aria faj megtestesítõje) fiatal katona, aki egy impozáns haderõnemnél, a légierõben szolgál. Idõvel kitûnik a képessége és kimagaslik a többiek közül. A propaganda gépezet azonnal lecsap rá és innentõl kezdve már üstökösként szárnyal és élõ legendáva testesül. Haddjuk, hogy ez H.-nak tetszet-e vagy sem, élvezte-e a rivalda fényt vagy sem, a propaganda szempontjából érdektelen, hiszen csak eszköz, neki csak a eredmény fontos (mindegy milyen áron). Viszont a lakosság a bajtársak és az egész német hadsereg és társadalom szempontjából nagyon nem mindegy, mert igen is igénylik, mert szükséges a morál fentartásához, inspirálóan hat, és a többi és a többi.

De nem vagyok történész, csak eljátszottam a gondolattal. Ha még élne a jó öreg Hartmann bácsi biztos nem kötném rá a hazugság vizsgálót, hogy tessék má' mondani, télleg annyi vót az annyi? 😊))

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

0,33nál pont az beaufighter 😊 ki csöppség.ollyan jól lehet vele írtászatot rendezni ha vki bekerül elé.monnyuk túlcsúszik ésakkor muhhahahahahahaaaa.
Mark007
Pont azt kerdezte, ami 0:33-nal van..Eloszor en is A-20-at akartam beirni.
Nalatod, mondtam, hogy nem ismerem...😄

beaufighter nem bombázó^^
egy A20 meg egy beaufighter