IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Richthofen barátom...alakul a kedvem, de még nagyon sokszor van mélypontom.
Meg az irányok amiket bemondanak is elég kuszák...ha jól sejtem nem csak az én egységem irányai hangzanak el, szokott lenni román is, de egy idõ után mi van ha összekeveredek egy másik német csapattal?
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F
hehe
miazhogy fél óra rep uncsi??? nézegesd a mûszereket.csinálj menet közben teljes chek-listet stb. jódolog a mûszerekkel foglalkozni😊 emelkedj fel 5kmre heinkellel és állítsd be hogy jöjjenek 9es spitik. v la7-esek. na akkor fogod utálni az elbaszott idõt. nema úgy hogy jaj el köll repülnöm egyik reptérrõl a másikig.netán meg kell védeni a földi céljaimat... 😄 onlinewaron régen kimásztunk a térképrõl direkt, pedig az plusz sok idõ... ez a legjobb az IL-2ben. mennyi vissza cfs3azni ha kell az "izgalom". muha 😊
amikor 30 percig próbálsz egy kis fekete pontot becserkészni, nem érted, hogy emelkedik folyamatosan.
aztán megpucolod a monitort...
majdnem sírtam...
Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...
Nyugi, még évek múlva is lesz kudarcélmény bõven, ez nem vicc.
Bár a figyelmem laggolna, ez az online-ozás elég keserû dolog, ha az ellen gép mögött 50m-rel úgy dönt, hogy tartunk egy laza 5mp-es szünetet... :S
Egyébként érdemes kitanulni a variométert figyelve, hogy mi az a maxmimális emelkedés, amit tartósan tud a gép (nem lassul le), és az emelkedési sebességet tartani azon a szinten, nem a haladási sebességet figyelni.
Személyes vélemény, hogy ha a maximális emelkedés a cél, akkor WEP-et be és hûtõ nyitva (a kis sebesség miatt kevésbé számít a hûtõ által okozott plusz légellenállás). Persze a WEP-pel és a gázkarral játszva, hogy a túlhevülés ne tegye tönkre a motort.
És nem is minden gépnél okoz számottevõ légellenállást a hûtõ nyitása.
Hasonlítsd össze az eredményeidet ezzel: Il-2 Compare 4.07m
Gép: BF-109G-10
Gáz 101%, nincs WEP, átlagos sebesség 260km/h
A következõ idõket mértem:
1000 - 1:48
2000 - 3:06
3000 - 4:26
4000 - 5:56
5000 - 7:34
6000 - 9:14
7000 - 10:54
Il-2 Joy control
A szükséges részt ki kell hasjtogatni, majd bele egy irattartó mappába, ami lehetõleg átlátszó. Erre lehet rajzolni is meg jegyzetelni is bevetés elõtt. Régebben gyakran alkalmaztam. Sokat segít a navigálás során. ma már csak a WOE szerveren repülök, oda meg nem kell tudni navigálni.
OFF
Tudom, unalmas, hogy mennyit dicsekszem, de azért is... 😊
WOE stat lap
itt a link: http://mission4today.com/index.php?name=Downloads&file=details&id=1021
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
- grid neve, pl B8, AI11, stb
- gridet 3x3 azaz 9 kis kockára osztva a numerikus billentyûzeten látható számokkal azonítva egy pontosabb pozíciót adunk meg
- magasság
- esetleg irány
pl. I'm in bravo 8 keypad 5 at 4.5k, heading east (vagy heading 90)
uganez chatben I'm B8k5 4.5k hdg 90
Vagy 2 bandits I15k1 ~3k
Pl.: Hogyan viselkedik a terület légvédelme?
Milyen színû fényjelzõket lõ az ismeretlen gép?
Milyen a repülési profilja?
Hogyan viselkednek a már azonosított gépek vele?
Milyen célpontokat támad?
Ha pici pont és helyben fordul, akkor Spitfire.
Ha magasról, nagy sebességgel zuhan, akkor P51, P47, P38 vagy a mi oldalunkon Messzer, ill.Dora9.
Stb...
Idõvel ez majd kialakul benned, de addig sokszor le fognak lõni...
Azt hiszem, Richthofen írta korábban, de megismétlem: ameddig nem bizonyosodott be, hogy baráti, addig ellenségként kezelendõ!
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Amúgy még nem voltam olyan szituációban, de egy igazi fullreál harcnál hogy azonosítod messzirõl hogy ki az ellenség és ki nem? Egy 4 motoros bombázót meg tudok különböztetni a messereinktõl de van amikor elég sok féle típus repked és ráadásul még ha rátapadok az üvegre célkereszt nézetben is csak kis pontok.
Gondolom menjek hozzá közel és vagy lõ vagy nem? 😊
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
http://www.airwarfare.com/Sims/FB/fb_maps.htm
Leegyszerûsítem neked. Elõször is ballagj el egy papír írószer boltba és vegyél egy 360 fojos szögmérõt. A bevetés elõtt tanulmányozd a térképet , a szögmérõvel határozd meg a kükönbözõ útirányokat ,ezeket írd le egy papírra a szektorok nevével. Értelem szerûen 0 az észak 90 fok kelet stb. Szóval szépen lejegyzetelsz mindent, memorizálod a jellegzetes tereptárgyakat a megadott szektorokban ,ez sajnos leginkább a a folyók krikszkrakszában merül ki ,de az erdõsávok is elég felismerhetõek.
Na ha mindezzel megvagy felszálsz és lerepülöd az utvonalat és ha hazataláltál hát akkor jól csináltál mindent. Valahol fent vannak a neten a térképek nyomtatható verziói,ha kinyomtatod õket még könnyebbé teheted a dolgodat lévén folamatosan elõtted van.
Fordulj 1 kicsit ki felszálláskor és akkor látni fogod a felszállást😄
Bár az aikkal kicsit nehéz repkedni ha nem te vagy a géppár parancsnok..
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
No mindegy, kipróbáltam egy fullreál karriert, elõtte alaposan átnézegettem a térképet is, próbáltam memorizálni az irányt. Elég rossz, hogy a Frigyesen csak egy féle iránytû van, ami a checkpointok felé mutat. Szerencsére tudtam melyik égtáj felé menjek, de nem láttam senkit (pilótafülkébõl nem vettem észre hogy már mindenki felszállt elõlem...), úgyhogy kíváncsiságból kiugrottam hogy megnézzem a térképen végülis merre felé menjek és pont jó úton voltam. Pech, de nagyon el voltam bizonytalanodva úgy, hogy senkinek a nevét nem láttam vagy hogy egyáltalán merre megy. A checkpointos iránytû meg végüls megbízhatatlan mivel nem feltétlenül érintem õket nem?
Direkt nem írtam típust, mert abból megint napokra vita lenne. 😊
Ha lehet egy indiszkrét kérdésem, ugye tudok neten menni biztonsági másolattal? Feltételezem, mivel nem kért kulcsot...és ha nem vagyok vak akkor itt nem ubi.com online van hanem hyperlobby nevezetû valami. Eddig csak az FB AEP van meg csak meg kell gondolnom a többit "színes" vagy nem túl színes lemezen szerzem meg. Az a 7k forintos élvezõpálca ígyis sok de remélem hogy nem fogom megbánni.
Védd a tradert, egyél thiefet!!!!
A Stuka bombázó nagyon jó kis gép. Rengeteget repülök vele. Különösen a Ju-87-B2 verzió a kedvencem. Standard felszerelésként visz magával az ember egy SC1000-s bombát és többnyire a probléma megvan oldva.
A torpedózásban meg nem tudom mi lehet nehéz.
1. Keress egy olyan poziciót, hogy a hajót oldalról kaphasd el.
2. Csökkentsd a magasságot 50-60 méterre.
3. Kapcsold be a levelstabilizátort
4. A bombacélzó nézõkéjét tekerd teljesen elõre
5. Az oldalkormány trimmel finoman állitsd be a hajó közepét a nézõkében.
6. Itt jön a "varázslat" én olyan 4-5 másodperccel, a hajóba történõ becsapódásom elõtt oldom a torpedókat, kikapcsolom a level stabot és emelem a gép orrát és visszakapcsolok a fülke nézetbe.
7. Bumm! Kishajó elsüllyed, nagyhajónak hozni kell még két torpedót.
Ha már itt tartok még egy trükköt megosztok:
Hogyan támadjunk hajókat Ju-88 bombázóval? Ez az egyik kedvenc "sportom".
1. Akasztassunk fel a bombázóra 4 db SC500 bombát.
2. A késleltetést állítsuk 2 sec-re
3. Több hajó támadássa esetén egyszerûsítünk, vagyis olyan megközelítési kurzust veszünk, hogy a két hajó egymás mögött látszódjon.
4. Jön a "varázslat". Lesüllyedünk a víz fölé 20!! méterre.
5. Nem szoktam használni a level stabot mert itt gyorsabban kell dolgozni. Így viszont nagyon könnyen csobbanhatunk, tehát csak óvatosan.
6. Tartva a magasságot, nagyon! közel megyünk, majd oldjuk az elsõ két bombát. Itt, hogy mikor kell oldani, azt nem tudom leírni, hiszen nem számolok, hanem ösztönösen oldok. Mindenki, akit érdekel a dolog gyakoroljon, vegye fel trk-be, stb. rá lehet érezni.
7. Az elsõ bombák oldása után azonnal fel kell kapni a gépet, mert a hajó teteje magasabban van, mint ahol repülünk. A felkapás után, azonnal visszanyomni a gépet 20m-re, szintbe tenni és oldani a következõ hajóra.
Kereskedelmi hajók és rombolók esetében, két bomba elegendõ egy hajó elsüllyesztésére. Óvatosan kell ezzel a módszerrel dolgozni, mert egyrész veszélyes a hajók miatt, másrészt rendkívüli módon bosszantja az ellenfelet. Elõfordul, hogy csalónak tartanak. 😊
Amúgy eddig még csak a Me-109 Frigyessel repülök kampányt, próbálok ezzel tisztogatni több kevesebb sikerrel.
Lehet, hogy jövõ héten kipróbálom már full realisztikuson de egyelõre el nem tudom képzelni, hogy ne tévedjek el azonnal ikonok nélkül. Bár tudom ezért van a földi irányítás és a vektor haza.
Az a tapasztalatom, hogy nagyon kevés az õstehetség pilóta. Sok-sok munkával az átlagos pilóta lehet jó pilóta. Itt a sok munkát néhány száz!! repült órában értem. Nem érdemes túl könnyû fokozaton kezdeni gyakorolni, mert könnyû hozzászokni. Ezt követõen nagy mellénnyel kimegy az ifjú pilóta az online szerverekre, ahol nincs Ai pilóta és csúnyán az arcára fagy, de inkább ég a mosoly.
Nem lehet egybõl eldönteni, hogy ki milyen tipusú gépekhez, harcmodorhoz fog érteni. A csúcs természetesen a magasszintû vadászpilóta tudás, csak erre a szintre nagyon kevés pilótának van tehetsége, kitartása, stb.
Van aki sok csalódás után kénytelen rájönni, hogy nem lesz egy - a példádnál maradva, Luke Skywalker az Il-2-ben - és átnyergel a bombázókra. Ki merem jelenteni, hogy azt sem olyan könnyû repülni. A bombázás elméletét el kell sajátítani és e mellett mindig ott a legnagyobb probléma, haza is kellene jutni élve. E melett komoly eredményeket és sikerélményt lehet ebben a "sportban" is begyûjteni.
Úgy általában minden kezdõ Il-2 pilótának csak javasolni tudom, hogy realisztikus szinten gyakoroljon és lehetõleg élõ pilótákkal. Minél több ellenféllel és baráti géppel. Nem kell mindjárt a legkomolyabb szerverekre menni, mert ott nem sok babér terem a kezdõ pilótának. Valami egyszerûbbel kell kezdeni. Ne akarjon a kezdõ pilóta az összes típusú géppel egyszerre megtanulni repülni. Ez nem az a szimulátor, ahol mindegy milyen gépben ülünk, mindegyik egyformán repül. Néhány(1-3) géptípust érdemes kiválasztani és azokkal gyakorolni nagyon sokat. Ha vadászni szeretnénk, akkor az adott típus elõnyeit, illetve annak minél jobb kihasználtságát készség szinten meg kell tanulni. Azt elfelejtettem megjegyezni, hogy a repülés közben szükséges kezelõszerveket olyan szinten meg kell tanulni használni, hogy ne kelljen rajtuk egy pillanatig sem gondolkodni. Pl. fékszárny használata, elõretartás ösztönös meghatározása, szemberepülés túlélése (sajnos online ezt is kell gyakorolni), túlhúzási határon repülés, "blackout határon" fordulás és még sorolhatnám.
Ha meg bombázunk, akkor tudni kezelni a bombacélzót, zuhanóbombázásnál "érezni az oldási pontot, az elõretartást, a kiemelést, erõs légvédelmi tûzben, kaotikus zuhanással megközelíteni a célt, nulla méteren repülni stb.
Ez egy olyan szimulátor, ami jónéhány éve kinn van a piacon és még nem csináltak jobbat azóta sem a kategóriájában. Nem a grafikai csillogás miatt repül vele az ember, hanem a szimulátorban lévõ, rendkívül sokféle variációs lehetõség miatt. Már többször leírtam, ez az a szimulátor, amit évek óta használok és még mindig tanulok.