IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Eddig billentyûzettel nyomultam, régen az x-wingben ugyanis nagy ász voltam egér + bill. kombinációval 😊
De az a tapasztalatom hogy itt mindenki élvezõpálcát (= joystick) használ, szóval rászántam magam hogy veszek én is egyet.
Azt hallottam hogy mindenféleképpen olyat vegyek amelyiket tudom jobb-balra is tekerni, és hogy úgy érdemes beállítani, hogy a tekerés a rudder, a rángatás pedig Aileron. Csak az a baj hogy az ilyen élvezõpálcika 7k forintnál kezdõdik, de névnapom alkalmával hajlandóak lesznek majd rááldozni úgyis.
Szóval a lényeg, hogy ilyen élvezõpálca jó ennek? Vagy van valami amire külön figyelni kell választáskor? Mert én ilyen téren elég lama vagyok.
Meg még arra lennék kíváncsi, hogy a bombázás megtanulását csak akkor kezdjem el, ha már nagyon prö vadász vagyok? Végignéztem a Heinkel és TB-3 tutorialokat, nem rossz vasmadarak csak mégis elég bonyolult meg nekem macerásnak tûnik elsõre ez a trimmelés dolog (joyyal könnyebb?).
Gondolom hogy stukával érdemes elõbb a bombázást kezdeni és majd utána tanuljak bele a rendes stratégiai bombázókba?
És végül: a játékban alapból van stuka légisziréna vagy a tutorialban és filmekben csak kúlnesszeffekt?
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Barátod a trim (rendelj hozzá gombokat). Igazítani lehet a különféle kormányfelületeken ébredõ felhajtõerõt a bot és pedál használata nélkül, bizonyos határok között. Nem minden gépen van minden kormányfelülethez.
Egy gyakorlottab pilóta felér 2-3 ace ellenféllel, szóval az online játék frusztráló lehet az elején (nekem még most is az :|)
Lacusch: na igen, ez tényleg tuti, engem is szedtek már le így...csak az emelkedést élje túl az ember. Nagyon nehéz belõni, hogy pont mögé kerülj, vagy ne repüld túl az ellent. Egyébként én kifejezetten jól tûröm a monotonitást, 100km-eket vonalazok bombázókkal, ez nemgond.
Gyakorlásból jövök, tapasztalataim:
1. TÉNYLEG biztosabb a lövés a 3-as gombbal, legalábbis nálam.
2. A Seafire, zeke és egyáltalán a legtöbb japán gép húz oldalra (az EVO-m óta tudom, hogy ez nem a joy hibája)
3. Az Ace szintre beállított ellenfelek határozottan jobbak, mint a Rookie-k 😄DD
Nem lehet sok gépet lelõni, de amikor nem megyek le 0m-re segíteni valamelyik csapattársnak, gyakorlatilag alig lõnek le. Akkor is csak olyankor ha elbambulok, és meglep az ellenfél valamelyik, hasonló taktikát alkalmazó gépe.
Picit talán uncsi, de emelkedés és útvonalrepülés közben is állandóan figyelni kell a PFS, a Pegasus, a =815= és esetleg (ha nem velünk vannak) a DEY egységek tagjai miatt...
Egyébként nagyon sokszor nem úgy jön össze egy-egy lelövés, hogy elkapjuk oszt leesik.. lehet, hogy elkapod a motorját és 10 perc múlva leesik. Vagy éppen a szárnyát kapod el kiskaláccsal aztán összetöri magát leszállás közben.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Védd a tradert, egyél thiefet!!!!
Vadász-vadász harcban legtöbb lelövés szerintem fordulóban történik (próbál kitérni a bitang). Géptõl függõen nem szokatlan, hogy 1-2 másodpercig nem is látom a célpontot lövés közben, mert az elétartás miatt a gép orra kitakarja, ezt gyakorolni kell 😉
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Inkább adaptív; ha 0-méteren kergetik egymást, akkor elég 2000m-rõl zaklatni õket, ha 8000-rõl terrorizálnak a p47-esek, akkor nem vagyok talajmenti 😉
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
De, elmozdítom, trigger-ezéskor megmoccan a mancsom, nekem pár mm is elég...maximalista vagyok 😄
Richthofen, pü ment
Én pl. a gpu-kat 1000m-re, az ágyúkat 200m-re konvergáltam.
Ehhez tudni kell, hogy többnyire K4-es Messzerrel repülök, ahol koncentráltan helyezkednek el a fegyverek. Ritkán lövök 150m-nél messzebbre, inkább 120-nál kezdek lõni, és 50-30m-rel a cél mögött kezdem a kiválást. A nagy megközelítési sebesség miatt csak rövid sorozatra van idõ (többnyire 1-1.5s), de ez idõ alatt is elég szépen fogy az MK108-as készletezése.
A közeli lõtávolságot leginkább az indokolja, hogy a 30-asok nagy részének találnia kell, és csak 65db van belõle, valamint, hogy a 13millis és a 30millis röppályája nagyobb távolságon már jelentõsen eltér egymástól.
A géppuskákat arra használom, ha valami oknál fogva távolodik a cél, manõverezésre kényszerítsem a nyomjelzõk látványával. (Persze K4-gyel ezt nem csinálja az ember, mert a bombázókon kívül minden lefordulja...)<#ijedt>#ijedt>
Richthofen kollegáról tudni kell, hogy "talajmenti", ahol kis területen számos "szövi" és "tengely" gép nyúzza egymást, ezek közül sokan és jól forgolódnak a Spitekkel, Tempestekkel, emiatt rövid idõ alatt sok lövedékkel kell elárasztania a vörös gépet, aki többnyire tudja, hogy mögötte van egy "Hentesmadár" .
Én inkább egyedül portyázok 7-9ezren, a harcolni induló magányos gépekre nagy magasságból csapok le, akik nem is sejtik, hogy mögöttük vagyok, ezért ehhez elég a Messerschmittek tûzereje. (Kellõképpen utálnak is..., bár a másik oldal több pilótája szintén ugyanezt a taktikát alkalmazza)
Mit jelent a sok? Naponta 2-3 órát repülök online bevetésen. Most ez sok vagy kevés?
Ma már nagyon kevesen repülnek az FB-vel.
A "megszerezni" részt meg gondolom a megvásárlásra értetted.
Még a zsebpénzed is elég lesz rá.
Il-2 1946 kapható a CD Galaxisban
1946-rol "dumcsizunk"..
Az 1946-tal játszunk, jó sokan, jó sokat.
Jó tippet adtatok mert nálam a Cyborgon az egyes a géppuska a kettes meg az ágyú lehet átrakom a kettest mindre bár még nemtom:S
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Igen, csak ehez kell a Team Speak nevû progi is. Mert eksön közben beszélni sem szeretek, nem még hogy chatelni 😊)
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Ha valami miatt messzire kell lõni, (pl nem tudod utolérni az ellenfelet, de még nincs lõtávon kívül), akkor elõször érdemes a géppuskákkal "letapogatni", hogy kb jól mérd be a célt. Az ágyúkhoz általában kevesebb lõszer van és jobb a rombolóerejük, ezért érdemes a biztos lövésekre tartogatni.
Egy géppuska sorozat például arra is elég sokszor, hogy messzirõl megijeszd az ellenfelet, és ezzel irányváltásra ösztönözd, hogy közelebb kerülhess.
Én két gombot használok: 1. csak géppuska (persze valamely gépeken ez ágyúkat is jelent) 2. minden fegyver
Ha csak kisebb kaliberû géppuskák vannak, akkor érdemes koncentrálni a tüzelést egy adott pontba, és arról a távolságról lõni ahol keresztezik egymást. Ha van több 20mm esetleg 30mm-es ágyú is, szerintem célszerû nagyobb távolságra állítani a konvergenciát akkor is ha közelre lõsz (=> könnyebben találsz, és az ágyúk rongálnak rendesen ha nem is talál mindegyik). Ahol közel vannak a fegyverek pl fw190 orrgéppuskái ott lehe t jó nagy a konv, mert párhuzamosan is majdnem mindig ugyanoda megy mindegyik.
Nálam a géppuskák (konvergenciánál nem fedi a jelentést, gépenként egyedi hogy mit jelent) 200m-re vannak állítva, az ágyúk 150-re, és általában 100m-rõl vagy közelebbrõl lövök.
Földi célok támádásánál érdemes nagyobbbra (300-400m?) venni, mert ha túl közelrõl kell lõni akkor hamar árkot ásol 😉. Ha nagyobb bombázókra vadászol akkor is, mert a védõ lövészek miatt nem könnyû közel kerülni.
A convergence-em 300m-en van, ha ez nem jó, szólj!
A távolságbecslés nem tudom az íjászoknál hogy mûködik 😊, itt a célzókészülék segít. Az vadászgépek átlagos fesztávja kb 10m, a bombázók 10-40 méteresek. A legtöbb célzó úgy van beállítva, hogy amikor egy 10m-es tárgy pont betölti a külsõ kört, akkor 100m-re van. a fesztáv és a távolság arányosan mérhetõ (egy 30 méteres bombázó 300m-rõl tölti be a kört).
A HL-en Nuke néven fordulok elõ. Szívesen segítek ha összefutunk, de nálam jobb pilótákat is találhatsz 😉
Egyébként mi a neved a HL-en?
- valahol semilyen ikon nincs
- valahol a csapattársak ikonja a játékos neve, az ellenfeleké a gép típusa
- a távolság vagy ki van jelezve vagy nem
"AZ azonosítatlan kontakt ellenségnek tekintendõ." - úgy érted, amelyik mellett nincs adat (táv., típus) a HUD-on? (Tudom hogy ezeknek a gépeknek nincs HUD-ja, csak nem tudtam jobban fogalmazni.)