IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Na akinek kell dobjon egy mailt a [email protected] ra oszt elküldöm az elérhetõséget,mert azé nem akarom itt közszemlére tenni ,lévén van jelsztó meg minden. De semmi nagy titkolózás nincs ,csak hát itt ezt bárki láthatja ,és a fenének se hiányzik ,hogy akárki belenyúljon töröljön stb .
http://sg1.es/foro/viewtopic.php?f=6&t=532
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Ha érdekel benneteket megadom az elérést,de külön kérése készítõknek ,hogy maradjon a magyarok között a dolog.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Online nem szeretik a szerverek, gyakran be sem engednek, vagy végleges kitiltással (nick+IP cím) fenyegetnek. Offline viszont jó!
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Amit használok, Forceware version 163.75; ForceWare 174.75 3D Stereo Driver.
Alapból nálam sem jelent meg a beállitó menü. Át kell állítani classicra. Ez viszont a Stereo driver letöltési oldalán le is van irva, azt hiszem.
"This Stereo Beta driver is the latest addition.it's possible you will need to make this registry adjustment to get the drivers to work:
Szerintem tegyél vele egy próbát.
A stereo driverrel volt némi gond; a régi ForceWare mellett bekerült szépen a (klasszikus) memübe csak épp nem csinált semmit, az újban nem került be, viszont mûködik😄 Nagy szerencse hogy emlékszem a hotkey-ekre.
Trucker, neked klasszik vagy új Nvidia panellel mûködött a beállítás?
Az élményrõl. 1-2 óra kellett míg rájöttem hogyan is érdemes beállítani az egészet, de igazából tetszett az elsõ pillanattól.
Meglepõ különbséget jelent pár dolog, például aránylag sok, eddig nehezen "értelmezhetõ" forma kerül a helyére. A p-11 fülkéjébõl szerintem másnak is hülyén néz ki a szárny 2d-ben; de amint látom térben az alakját és elhelyezkedését, egész pofás. Ugyanez áll például a spitfire elüsõ ablakkereteire, de a CR-42-bõl is sokkal rendezettebb a látvány elõre kinézve.
Meggyõzõ továbbá a védõlövészeket kezelni, végignézni a géppuskák csövein; egyébként is külön élmény onnan 3d-ben védeni vadászok ellen.
A másik ami megfogott, a végtlenbe vetített revi látványa. Látja az ember 2d-ben is ahogy mûködik, de két szemmel belenézni és célozni...hát szokni kell😊 (fél szemmel meg itt elvész a 3d) mintha egy 100m-es csõvel célozgatnék. A kizárólag nézésirányra alapozott 3d miatt mondjuk néha eleve nehéz jól belenézni a revibe (segít, ha van célpont.)
A beállításról.
Kis idõ kellett míg rájöttem, hogy nem az a jó ha a képembe lóg a fél mûszerfal, mivel egyrészt megterhelõ nagyon közeli és nagyon távoli dolgokat egyszerre látni, másrészt, akkor nem lesz hiteles a látvány (kb mintha a fülke csak akkora lenne, mint a fejed).
Nem baj, ha semmi nem lóg ki, a jól beállított mélység is megteszi, és akkor a fülkébõl oldalra kinézve tényleg úgy érzem, ez a szárny és ez a motor bazinagy! Meg a méretek általában, így elég meggyõzõek. (igaz nagy látószöggel nem az igazi)
A két lényeges beállítási érték
- a stereo szétválasztás mértéke (Ctrl+ F3 és F4, le-fel), és
- a konvergencia mértéke (Ctrl+ F5 és F6), ami gyakorlatilag a fókuszpontot tologatja: ezen múlik, a játéktér melyik része esik majd a monitor síkjára.
Elég egyszerûen beállítható egy jó alap: kinézel valamit a fülkében, ami kb. olyan messze lehet a pilóta szemétõl, mint a tiédtõl a monitor. Azt az objektumot (üléstámla, revi, üvegkeret, akármi) a konvergencia-értékkel (szemüveg nélkül) betologatod úgy, hogy annak a piros és cián megfelelõje egy pontra essen, fedjék egymást.
Aztán a szétválasztás (ctrl f3-f4) jön. Ha a revi "két" célkeresztje (ami mindig jó referencia) kb 3-5 centire van egymástól, onnantól szemüveggel beállítod, mekkora szétválasztást tudsz egy képként jól látni megerõltetés nélkül (elsõsorban a messzi tájat bámulva ajánlott), érdemes oda-vissza próbálgatni. (Elõtte célszerû lehet ctrl-T-vel kikapcsolni az egészet, és 2d-ben szokni a színkülönbséget pár másodpercig)
Ha mindez megvan, valószínûleg ráfér még egy kis távolítás ctrl-F5-tel, amíg meggyõzõ nem lesz a kabin tágassága, méretei.
Tehát "tágasság" f5-f6, szemterhelés f3-f4. Hangulattól, fáradtságtól, meg persze monitortól való távolságtól függõen egyfolytában változhat az ideális beállítás.
Ezek után el kell mondanom, hogy online játékhoz én sem találom jónak a dolgot, mivel kicsit rosszabbul látsz (színek szempontjából fõleg), és kicsit nagyobb koncentrációt is igényel az egész.
Offline repkedésre és track-visszanézésre viszont szinte kötelezõ, már annak, akinek nem fáj a feje tõle. Szerintem csak beállításon múlik.
\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F
NEW AIRCRAFT FOR IL2 *BF-110-G4 WILDE SAU*
a honlapon már egy ideje írják hogy nemsokára lehet majd vásárolni...
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
A fékszárnyat a "V"-vel tudod kiengedni, de az "F"-fel felemelni.
Az ilyen értetlenekkel meg lehet ám beszélni, amíg a földön vannak.
Beülsz bármilyen bomberbe, aztán megállsz úgy, hogy elérd gurulás közben a legerõsebb védõlövésszel. Persze aztán idõben kell refly-t nyomni, hogy ne kapj a szervertõl.
A múltkor ötször lõttem ki a messzert egy vöröscsillagos alól, mire ráunt;Ð
Node már meg sem lepõdök😊)
Nem való ez a dolog dogszerverre, múltkor megint csak ez derült ki: végre átírták a finn térképen a német jelzést finnre, hogy ott az a kötelezõ. Ettõl függetlenül mindenki vaskereszttel ment (hm, szóval azért sosem szólnak?...), az én messzeremet meg azonnal lelõtte a többi, a finn kokárda miatt😄DD Ennyit arról, milyen komoly lesz ettõl a szerver😊
WOT : Huntanker IL-2 : VO.102_Togyo CROSSOUT: Borharapo
Az il2 grafikája komolyabb játékosnak egyébként sem elsõsorban szépségrõl szól, hanem információról. Ha az "elmosódott szutyokból" is látszik az amit tudni akarok, meg még több is, akkor úgy fogom használni. (kivéve ha olyan jó a szemem, mint Bucsernek😊
Az más kérdés, hogy pl. egy weblap marha ronda nem natívban.
Hozzáteszem, hogy az interpolált kép minõsége nagyban függ a monitortól. Szerencsére a Samsungok ebben elég jók.
Tech Guides
az manapság nem attól függ, hogy min szeretné használni az ember hanem azon, hogy mi a monitor natív felbontása. különben elmosódott szutyok lesz a monitor képe.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Igaz, 1680x1050-ben nem leszel túl jó... de ha rám hallgatsz, nem használod 1024x768 felett. Én is ennyire állítottam be.
WOT : Huntanker IL-2 : VO.102_Togyo CROSSOUT: Borharapo
#ofp.hu@irknet