IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SgtChris
Khmm...nem tudom hogy állsz a földrajzzal, de mondjuk ha vetsz egy pillantást a térképre, akkor rájössz, hogy Finnország nem épp hegységeirõl híres (kivéve talán az északi részt), viszont ami védhetõvé tette, az inkább a sokezer tó és a mocsarak és a sûrû erdõk megléte volt, valamint az ezek okos felhasználásával kiépített Mannerheim-vonal, na meg persze a tél és a hideg, hogy a finnek kitartásáról ne is beszéljünk.
Innét való az alábbi aranyos történet: Elõretolt határõrbódé a finn-szovjet határon, benne pár finn határõrrel, amikor is a fagyos ködbõl elõtûnik egy rohamozó harckocsikkal megerõsített szovjet lövésszázad. Az egyik finn felkiállt: Úristen mennyi orosz! De hova fogunk mi ennyit eltemetni? Szóval a hozzállás se mindegy...
Ha érdekel: Finn-szovjet háború 39-40

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Chazz76
kösz hogy rendreutasítasz!Akivel egyidõs vagy!
Te alkalmazkodj barátom!Beírod ide a hülyeségedet,ami abszolút nem a fórum témája,és te vonsz engem kérdõre???
Megismétlem:ha nincs értelmes hozzászólásod,akkor ÉN zártam le a témát!
(mármint a tied)

puszta kíváncsiságból, Te mivel támasztod alá a gondolatmenetedet? 😊
csak tényleg szeretnék általad érdemesnek vett irományt is olvasni errõl a kérdésrõl.akár küldheted priviben is.

biciklizni pedig jó! 😛
Mint írtam, nem szeretnék vitát! Felhívtam a figyelmed egy pontatlanságra, majd részemrõl lezártam a témát!

A bicikli eltolást pedig annak javasold akivel egy idõs vagy! Ez a stílus itt nem divat, próbálj meg alkalmazkodni!

www.smart-bus.hu

Chazz76
OFF!
El lehet tolni a biciklit. Sajnállak
,hogy errõl nyitsz itt vitát.

Ja a repülõs részénél meg gondolom a finnek fordulóharcba vitték a kezdõ orosz pilótákat... mint a magyarok kezdetben.

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

A finn-orosz háború ha jól tudom, kb. arról szólt, hogy az orosz hadvezetés képzeletében a több ezres páncélos roham a poklokat is bevette, úgyhogy csakúgy nekiküldték a több ezer (döglassú) nehéz harckocsit meg a gyalogságot a hegyvidéken beásott finneknek.

lett is nagy harckocsi-temetõ a környékbõl😊

Nem szeretnék történelmi vitába bonyolódni, de NEM azok! A finn-ugor elmélet egy habsburg politikai kitaláció!

Parancsolj!

Ha ez kevés, akkor történelmi bontásban is kifejtésre került már a cáfolat, a megfelelõ topikban megtalálod!

www.smart-bus.hu

Chazz76
Lehet vicces neked:de igen,a rokonaink õk és az észtek is.Nagyon vicces vagy háhá

Ne haragudj, de nem bírok nem reagálni! 😊 Nem a rokonaink a finnek!!! 😉

www.smart-bus.hu

Chazz76
Laca,korrekt vagy,szerintem is elbeszéltünk egymás mellett.Egyértelmûen a pilóta számít,nem a gép.A nyugati front szerintem is mérvadóbb,mint a keleti,pont a pilóták miatt.
Mondjuk a finn-orosz légi háborúról nem sokat tudok,tényleg annyival jobbak voltak a finnek?Nemhiába rokonok<#wave>

PhantomAss
a mustang jóóó😊)))) a fóka jóóó😊)))
<#violent><#fogmosas><#lama><#worship>

GOOBY, pls

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Her Laca
Na ha már így összeszólalkoztunk! BOCSÁNAT! Lehet kicsit agresszívra sikeredett. DE! A Spit volt amiben jobb volt ,volt amiben nem. KB egyforma értéket képviseltek. Ezt minden volt pilóta elmondta ,csak tudják ,hiszen õk harcoltak vele. Na mármost azért a nyugati fronton ha megnézed a gyõzelmi arányokat,ott is a német pilóták voltak jobbak.
A száz légi gyõzelem csak csak elõfordult ,az angelusoknál ezt meg sem tudták közelíteni bármely remek gép volt a spit.Aki tudott harcolni az gyõzött aki meg béna volt az meghalt. A finnek buffalóval mért tudtak hihetetlen gyõzelmi arányt csinálni a korszerûbb orosz gépekkel szemben? És itt kapcsolódok a játékhoz. Pont ugyan az a helyzet. Nem a gépen múlik. Szerintem. És még egyszer bocsi 😊 De még valami. A P51 nek nem ellenfél a messza😞 sajnos.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Chazz76
Bocsánat EMBER!!!HELLO egyébként!Mirõl is beszélünk?Én arra reagáltam,hogy a spit jobb gép volt a VALÓSÁGBAN,mint a messzer,tehát nem kell panaszkodni,ha legyalul,mint a játékban.Ez így korrekt, a játékot hasonlítottuk össze a VALÓSÁGGAL.Te meg betámadsz,hogy engem lenyomsz a JÁTÉKBAN,mert az nem a VALÓSÁG!Ez így van,ha neked ez jó.

Minek ez a pörgés kollégák. Két hét múlva itt a BOB, osz' lehet elfelejteni az ilkettõt. <#worship>

Her Laca
Különben ez jóóóóóóóó😄DDDDDD

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Én ezt nem vitatom,de mi a bánatért aggódunk ezen. Fókát neki oszt sanyi.

az oleg-spit nem haditörténelmi, hanem aerodinamikai képtelenség😊
a IXe hútõje meg mérnõki😛

Her Laca
Édes istenem😊 Tudod te mit beszélsz?P51 P38 nem kihívás a 109 es nek?
Ember egy p51 el rommá idegellek és azt se fogod tudni honnan jön ,meg hová megy az áldás. A spitrõl! Az a gép nagyon jó volt ,a játékban is jó.
Többször leírtam már ,nem a gépen múlik. Ilyen a játék és kész ,tök mindegy hogy eredetileg milyenek voltak a gépek,azzal kell jól repülni ami van,és úgy ahogyan kell. Na! Ne okoskodjunk már feleslegesen. Ez nem haditechnikai fórum, nem tök mindegy milyen volt az igazi.

Chazz76
ELismerem amit mondasz,de szerintem a spit jó lehetett mindkettõben is.Viszont kb 42-tõl a németeknek nem erre kellett reagálni,hanem a keleti front+bombázók az ország fölött.Tehát lehet a játék is reális,csak az arányok vannak elcseszve a lobbyn.Pl a 109-esek nem nagyon harcoltak a spitekkel nappal a háború második felében,inkább P51,P38,az meg nem kihvás a 109-nek

Vogel
Sugaras szimeknél be lehet tenni random géphibát. Az is adna a feelingnek, ha itt is lenne, persze kapcsolhatóan. Online warokat jobban lehetne lejátszani, ugyebár a végére romlott a gépek megbízhatósága.

Sanyix
a JÁTÉKBAN! (valóságban nemnagyon vót, így magyaráztaki)

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
és a 2 képesség általában üti egymást. Tehát vagy az egyikben jó, a másikban nem, vagy fordítva. Vagy mintkettõben átlagos. Namost a spit az kb mint2-ben jó 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
dogban lehet, de a shit mostanában már bnz-ben is jobb 😄

Chazz76
Érdeklõdéssel olvasom a fórumon a 109vs.Spit hozzászólásokat.Ilyenkor elgondolkodom:nem lehet,hogy a spit TÉNYLEG ennyivel jobb volt a korabeli német gépeknél?Mármint dogban?
Viszont a 109-esek oroszlánrésze a keleti fronton aprította a sokkal gyengébb orosz pilótákat,ami jóval nagyobb segítséget jelentett a háborúban,mint az hogy legyõzzük a spiteket nyugaton,amik a háború utolsó három évében már nem sok vizet zavartak.Erre a célra viszont tökéletesek voltak

Szerintem arra gondol, hogy Ha Zavarja szegény játékost (mivel a spitból amúgy is gyenge a kilátás elõre), akkor gombnyomásra el lehet tüntetni😊
Az összes többit is, csakhogy a németeknél nincs tükör.

Egyébként arra gondoltam, hogy túl sokat nem várhatnánk a gépek javításától... van lökõs vadászunk, de nem adják mert "nem fair". Van lökõs bombázó, hogy ne 41-es roncsokkal kelljen már a világverõ jugok közé repülni, de nem adják, mert "túl gyors".

A G2-t szintén szívesen kispórolják itt-ott, hiszen "übergép".

Ellenben ha egy spit hússzal lassabban megy mint a Szent Tesztek szerint, még a spitsVs109's-en is nagyon szívesen beteszik a köv. évi verziót, hiszen "úgy reális"!
Az se számít, hogy ugyanazon Szövetséges Szent Tesztek alapján a Fóka kb úgy emelkedik, mint a Spit.

Szerintem amíg meg nem változtatja valaki a történelmet vagy ilyesmi, addig kb mindegy is, milyen erõviszonyokkal adják ki a játékot - mindig van miért "igazságossá tenni" a szerveren.

Az egyetlen amin érdemben javítani (illetve a lebutításokat kikapcsolni) lehetne az tényleg maga a fizikai (nem csak rep-) modell.

Chazz76
Hehe értem.Még jó hogy utána 3-4 óra alvás után nem kell lerepülnöd egy bevetést London felett,ég óvja a bombázókat,akiket kísérnél:-)

Vogel
Erre most nem ugrik be semmi 😊 fejtsd ki.

Chazz76
Ez tényleg nagy hiányosság a játékban,nem is tudom,hogy hagyhatták ki,elég nagy segítség lenne+meggondolnád,használod-e:sokszor épp ezért gyulladt ki a motor,igazi fej vagy írás helyzet

Meg a kedvencem: a Shitek visszapillantó tükre.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Azért anti-g ruha nélkül megnézném milyen jó lett volna a 9g..😊

Vogel
Tibi apu mesélte, hogy tovább bírta a 9g terhelést õ maga, mint a mig29. Az ugyanis hamarabb elkoptatta az energiáját amivel már nem 9g volt 😊

Vogel
A légigyõzelmek ünneplésének szimulációját a virtuális század adja, és a kantinba járást is. Kitüntet, elõléptet.

Vogel
És talán ezért szimulátor? Nem egy nagy dolog beleaplikálni. Sõt, még a benzines ablaklemosó sem müködik messzeren ami lemosná a lövés esetén a dekkre fröccsent olajat.

hát a mutatórázkódás igenis sokat...

a normális blackout sem ártana, mert míg a játékban az átesés a gyakoribb gondunk, a régi pilóták sokszor emlegették, hogy sokszor pont annyira jól fordult egy gép, amennyire a pilóta, vagy a szárnyak bírták.

Chazz76
Persze,ennyi erõvel mindent le lehetne modellezni:csorog az izzadtság a szemembe,miközben ülõkészültségben ülök a gépben egy júliusi napon-elhomályosúl a monitor;enyhe fordulóban is black out,mert hajnalig ünnepeltük a kantinban a bajtárs 10.,20.,50. stb gyõzelmét;a cockpitbe berakni Galland szivargyújtóját:-) stb.Kérdés,mennyit tenne ez hozzá a játékélményhez?Szerintem ezek lényegtelen dolgok

nem, ott sincs... egyszerûen nem tudom, milyen játékban láttam.
Lehet hogy a top gun-filmben.. nem tudom😄

biztos nincs mûszer-rázkódás??
jajdeciki...
akármibe lefogadnám 1.22-ben még volt😄DDDD
fel is teszem amíg a PF le nem jön.

Vogel
Nem az MW50en van a hangsúly, fölös bekeverni.
Egyébként lehetne több rudder az il2ben, sokkal több. FSXben meg valahogy nem éreztem a sebességet. Ja és mind2be belerakhatnák a rázkódást, mert hogy minden kismotoros repülõn stabilak a mutatók és pontosan mutatnak. Valóságban nem is tudod pontosan leolvasni a sebességet mert a rázkódástól nagyon kileng a mutató. Emlékszem, amikor SU-29-ben ültem, akkor +-15 km/órás kilengése volt a sebességérõnek alaphelyzetben 😊

Volt MW50 a G6-osokon, utólag lehetett beépíteni.

Így nincs flame? <#kacsint>
Egyébként az ilyesmi oldalak alapján...

Willenbrock
Pontosabban az La-5 FN asszem valamivel gyorsabb volt,úgy 30km/h-val.

Willenbrock
A Bf 109 G-10 vagy K-4 tényleg gyorsabb volt a La-5 nél sõt az FN-nél is.A G-6 tal kb egyforma gyorsak voltak kb azonos magasságban.

Willenbrock
Igen és még a részletes-lépésenkénti motorindítás stb is soket dobna a feelingen.

Willenbrock
Én úgy éreztem inkább nehezebben esik át az FSX-ben a 109 mint az IL-2 ben.Dugóhúzóból kicsit könnyebb kivenni az biztos.

Willenbrock
Igen de lagalább a G-6-ossal el lehet érni vízszintes repülésben a 630-at ami a valóságban is a végsebessége volt,a fizikát egyébként cdak egy kicsit találom gyengébbnek mint az Il-2 ben,igaz eredetivel sajnos sose repültem-és sose fogok valószínû de a 630 az 630.Igaz G-6 oson nem volt befecskendezõ (MW50) talán csak az AS-en.FSX-ben meg van.Il-2 ben meg viszont a 630-at nem éri el a gép.Mindent összevetve az FSX Bf 109-esei is adnak olyan élményt mint az IL-2-más okból.

Scottt
És milyen forrás alapján?Abból flame lenne, hogy ha a messzerschmidt 5km/h-val gyorsabb lenne a La-5nél(Csak egy példa)

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

PhantomAss
azon gondolkodtam, hogy ma már annyiféle mod létezik az il2-höz (kezdve a sztem nagyon profi sound modtól a különféle fülke és egyéb dolgokig), miért nem csinál vki egy realistic modot? repmodell gonoszabb, elõbb beszürkülsz, elveszti a gép az energiát hamarabb, van torque, nem tudod tökig ráadnia gázt mert bepördülsz stb.
egyszer kipróbáltuk Sindelnet kollégával a 4.02bétát (asszem), fordulni is alig lehetett a gépekkel, egy kört akig tudtál megcsinálni, de mi élveztük
szal jó lenne, na <#lama><#action>

GOOBY, pls

Sanyo
A hétvégén csinálok egy körülbelüli költségvetést, aztán meglátjátok, hogy vállalható-e mindenki számára.

Donate gombot helyett nekem is jobb lenne az átutalás, mert a forintról dollárra/euróba váltás utáni ismét forint a számlán, hát nagy bukta.

www.pcpilot.hu