IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sanyix
az hogy? Nekem 12k-ra sikerült g-6os messzerrel menni, de ott már csak olyan 250km/h körüli sebességre volt képes, és folyamatosan az átesés határán lehett vele vízszintesen repülni (k-4 se lehet sokkal jobb). Ta-152-vel ugyan ez, dorával meg ki se próbáltam, ha már a ta-152 is küzd. Mégis hogy lehet így olyan magasságban harcolni? Még 10k-n se sokkal jobb a helyzet.

Bombázók meg a játékban már 8k-n alig bírnak repülni.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Vogel
Barrel rollt mutatni könnyebb mint leírni. Kíváncsi vagyok ki az a merész aki le meri írni a mozdulatokat, úgy hogy meg is értsük 😄

mumpic
Sziasztok, két kérdésem lenne:
1. Ti hol vennétek dobozos il2 1946-ot?
2. A barrel roll nevû manõvert hogy kell kivitelezni? :$
Ez az, amikor a pilóta felhúzza a gép orrát, meg dönt is egyik irányba, és ahogy átfordul az õt üldözõ gép mögött bukkan fel. Próbálkozom, de
sosem sikerül. Oldalkormánnyal kéne segíteni, vagy machinálni a tolóerõvel? De gyakran még az eredeti irányba sem sikerül visszaállni.

Willenbrock
Igen a P-47-est Jug-nak tehát köcsögnek hívták az amcsi pilóták,tényleg így volt a gugliban és sok szakkönyvben említik.A Bf 109G-6-ost meg "Beule"-nak a németek ami meg dudorost jelent.Az egyik legviccesebb neve a pilótaszlengben a LaGG-3-asnak volt amit "lakkozott garantált koporsónak" csúfoltak a szovjet pilóták.Általában minden gépnek volt valami elterjedt csúfneve-a rosszabb tulajdonságúaknak több is.

Her Laca
Nocsak ,nocsak!! Vita van??

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Chazz76
Nekem?Hol?Mikor?Tapasztalat?Érted?
Én se a tied?

chazz. néha nemértem az ûbernagy "tapasztalataidat"...
Chazz76
Látom,akkor se kis vitát generált<#wink>
Ez totál ismeretlen volt nekem;így hívták volna õket?Valamire gondolt a többi pilóta:köcsögök,nektek jobb gépetek van?Érdekes.

Semmi baj. Egyáltalán nem nézlek hülyének.
No. 17235 körül (jan.30) volt szó a Köcsög/Kancsóról.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Chazz76
Igaz

Chazz76
#17849 visszavonva,elnézést
Biztos nem hiszed el,de az elsõ betûtõl az utolsóig elolvastam ezt a topicot.Mégpedig azért,hogy a hozzád hasonló régi motorosok és mások tapasztalatait lássam.Ne várd tõlem,hogy témára lebontva emlékezzek mindenre.Olyan érzésem volt,hogy hülyének nézel,erre reagáltam,akkor csak félreértés volt.
No. hsz.? amire hivatkozol,utánaolvasnék.

Ez általában egy jó hangulatú, civilizált fórum... Szerintem nem indokolt a stílus, de te tudod.

Ha azt mondod ebben topikban, hogy repültél Csirifiszkóval, akkor azért ki tudom ókumlálni, hogy nem a Doom3 játékosról beszélsz vagy nem a helyi ált.isk. menza szakácsnõje az illetõ.
A Jug-ról pár hete ment a vita, hogy köcsög vagy kancsó, a Póni (Pony) általános elnevezése a Mustangnak a lobbyn (de errõl is volt szó korábban).
Nem rossz dolog az, ha kicsit visszaolvasgat az ember.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Chazz76
Fordítsd le,fordítsd!Én nem érteni magyar.
Én repültem Csirifiszkióval.Õ egy volt virtuál pilóta,nem tudtad?
Kancsó,Gebe:lehet így volt 45-ben,ehhez buta vagyok.?Én így ismerem 2009-ben😛-51,P-47,második mondat nálad.

Indokolnád?

Chazz76
Játssz inkább magaddal bazze...

Lefordítom magyarra:
Valka: korábban ezen a fórumon is jelen levõ virtuális pilóta
Kancsó: Jug, a P47 Thunderbolt beceneve
Gebe, Póni: a P51 Mustang gúnyneve.

Az angolok úgy találták (teszten), hogy bizonyos fókák még meredekebb szögben emelkedtek a legjobban a spit-kortársaiknál, mindenesetre a SpitIX-ig hasonlóan emelkedett a két gép.

Attól hogy be lehet gyakorolni annyira hogy ne legyen szükség a gyorsulására, még gáz hogy a valóságban kb spit-kategória volt abban is😛 (akár ott is hagyta gyorsulásban).

Egyébként a spit nem volt rossz, csak nem egy ilyen überdogfight hülyeség... a játékban pár spit-verzió lassabb mint kéne, és a valóságban volt olyan is, hogy utolérte a fókát/messzert zuhanásban.
Cserébe nem az X-dimenzióból jött az energiája.

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

Chazz76
Valkával,Kancsók,Gebék?Mi meg elklauzéltuk,hogy az impotencia nem rebuzálódik.

Én is a játékról beszélek... 😊
Egyébként volt olyan (WarClouds), hogy 8000-en mentem bevetésre (K4), és magasan a fejem felett kondenzek voltak. (2xP47)
Egy másik esetben nagy légiharc volt 10k és 12k között. Mi (Valkával) a 10k-s szinten voltunk, Kancsók és Gebék felettünk... néhány Dorával harcoltak. Aztán mi is alig tudtunk elmenekülni...

Chazz76
Én ezt az "univerzális" jelzõt a játékra értettem,a játékbeli taktikákra.
Tudom,hogy a valóság más,a K4 a nagy magasságban(7000-10000m) tevékenykedõ amerikai kisérõvadászok ellen lett kifejlesztve,mint a Ta-152,Do-335.De a szervereken nem sokszor találkozol 10000m-es magasságban közlekedõ bombázókötelékkel vadászkisérettel,inkább dog 0-3000m között.Na erre mondtam,hogy ide a legjobb a K4,viszont próbálj meg ilyen magasságon harcolni,mondjuk a 152-essel.
Én is tudom,mi volt a valóságban és mi a játékban.

Univerzálisan használható német gép az F4, a G2, és a G6.
A többiek inkább specifikusak.
Pl. a K4 jobban szeret nagy magasságban, pont úgy, mint a kései G Messzerek és a D Fóka.
Az Anton Fókák alacsony és közepes magasságban jók.

Chazz76
Nekem az ûbergép német oldalon a K4.Ott tényleg van értelme az emelkedõképesség! kifejezésnek,de ha úgy alakul,nyugodtan leállhatok vele fordulózni,nem esek le mint egy tégla.Viszont sok szerveren nem kapod meg,vajon miért?Talán mert egy univerzálisan használható gép a vörös oldal ellen.

Chazz76
Hát igen,csak ha az életemért küzdök,akkor @rva nehéz a finomságra koncentrálni.De aláírom,ha ilyen helyzetbe kerülök,az az én hibám.

Viszont ez azt jelenti,hogy esélyem sincs meglógni,ha hibázok.

Ez nem túl biztató.

Vogel
D fóka az más tészta, 1000m alatt bikaerõsen emel 😄 Nem veszít lenduletébõl a fóka hogy ha belerántasz, hogy célra tedd a gépet. Messza ilyenkor elkopik nagyon.

Sanyix
nem is szûkfordulós gép, az a yak meg a hurricane, meg a buffalo 😊
én pl jobban szeretem a fókát, mert nekem a messzer ilyen papírrepülõnek tûnik. Minden apró mozdulattól rángatózik. Fóka nem. De kb ebben, és tûzerõben jobb. A játékban nekem úgy tûnik, hogy nem sokkal gyorsabb, nehezebben emelkedik, na meg borzalmas a kilátás belõle.

Amúgy sztem a d-s fókák sokkal jobban emelkednek mint az a-sak, talán annyira is mint a k-s messzer, és mellesleg sound moddal szép kellemes lágy hangja van a motornak 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

17837, 17836

Átesési hajlam, szûk forduló? Ha fókával ilyet produkálunk akkor az egy korábbi hiba eredménye 😊

Nem emelkedik: attól függ mit nevezünk emelkedésnek. 250-nél nem emelkedik úgy mint a meszák, de szerintem tisztességesen emelkednek, ha megfelelõ sebességet tartasz velük (plusz egy kis manuál prop.pitch).

Nem gyorsul: hát igen, de hát a nagy könyv szerint egy fóka drájver nem lassít le soha 😊

Amúgy lehet a fókákat is nagyon lassú manõverbe kergetni, ha az életünk múlik rajta, csak finoman kell a bottal operálni. Ugyanezért fikázzák sokan a Corsair-eket, pedig azok is csak túl agresszív mozdulat miatt dugóznak be.

Szerintem.

nem emelkedik
nem gyorsul

Semelyik fóka.

Ez max. a KGB szerint volt így, mert nem így gondolták sem a németek, sem a britek.

Az már nem tudom mennyire reális, hogy csakis csûrõsemlegesen szabad hátrahúzni a botot, különben úgyis átesik.

Chazz76
Nekem konkrétan az átesési hajlama,elég hamar eldobja magát szûk fordulóban szerintem.Orsóban tényleg kiváló+jó a kilátás hátra,elõre már nem annyira.De lehet ez az én hibám,több gyakorlás,finomabb joykezelés biztos sokat javítana.

Vogel
Orsóban egyértelmû.

Mi a baj a játékbeli fókával?

Balumann
Nah tökéletesítettem a lámpámat, a védõ mûanyag alá tettem egy nemtommilyen anyagot, ami így szétszórja vmennyire a fényt, így már tökéletesen érzékeli, és játékban is szinte késés nélkül, teljesen folyamatosan érzékeli 😊
Hát azt kell mondjam, tényleg sokkal élvezetesebb, és könnyebb is játszani, mint hat switchekkel.

Chazz76
Ja,nekem meg Galland volt a faterom...
A valóságban elõször széttépték volna a tervezõ bizonyítványát utána szabotázs vádjával agyonlövik,ha ilyen fókát épített volna,mint a játékban<#violent>

Korai változatú fókák a késõbbi robosztusak 109-eket lehetséges.

DonZorro
<#kerdes><#kerdes><#kerdes> "Bármilyen sebességnél leorsózza és lefordulja viszont a messzert." <#kerdes><#kerdes><#kerdes>

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

Én megnéznék egy "Airborne Bf 109 Fighter vs Baseball Bat" verziót is... 😛

17827, aki nem érti: a 190 földközelben gyorsabb a 109-nél, odafönt valamivel lassabbá válik. Bármilyen zuhanásban a fóka sokkal gyorsabb, emelkedni viszont sokkal rosszabbul tud.
Bármilyen sebességnél leorsózza és lefordulja viszont a messzert.

Érdekelne, milyen típusoknál tapasztalta ezt az öreg😊

Willenbrock
Ezt a barbárságot...

Willenbrock
Itt pedig a Bf 109 és a FW-190-est hasonlítja össze a fóka berepülõpilótája.

Willenbrock
Ez egészen tipikus,de azért szép dogfight.A zene is figyelemreméltó.Lavór induló talán:-)

kösz, közben megtaláltam az msi-t a telepítõben, beállítottam egy 3 shiftes profilt már csak játszani nem maradt erõm vele😊

JoeDestroy
Ez csak az SST. A drivert felrakja amit a saitektõl levettél.

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

JoeDestroy

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

A Saitek SST szoftver nektek hogy mûködik? Leszedtem, telepít, erre felpakolta a MagicMouse meg stb eszközöket de programot sehova, a bot-tulajdonságoknál is azt írja ki, hogy "software not present"...

A driver is a honlapról van feltéve. (Cyborg Evoról van szó)

PhantomAss
nekem ez a kedvenc szerverem, ha tehetem ott repülök
jók a mapok, a planeset is, meg a pióták se vérpistik

GOOBY, pls

Fehér kereszttel repültél?
Mert a háborúban egy magyar messzer kísért pont így egyszer egy brit vadászt a határig😊

Chazz76
Lehet...nem tudom.Konkrétan ez a tag párszor már leradírozott az égrõl,de soha nem adtam olcsón:legalább 1-1,5 percig mindig bírtam<#vigyor>,egyszer én likvidáltam.A múltkor mögöttem készült megadni a kegyelemdöfést,mikor a századtársa belezúgott felülrõl.Nem is tudtam,miért menekültem meg,csak mikor visszanéztem a tracket,akkor kacagtam.

Vagy csak elfogyott a lõszere... <#awink>

Chazz76
Tegnap repültem a CZ_AH_Dedicated szerveren,Ardennek 1945.CélpontBastogne,bekerített szövetségesek.Szerintem az egyik legjobb szerver,hiába totyák csinálják.Beleestem egy kemény dogba,adtam is,de inkább kaptam😄.Teljesen széttlõtt bal szárnnyal menekültem hazafelé,alig tudtam levegõben tartani a mûszert,mögöttem egy spit,kb 1 percen át lõtt 0-100m között a földtõl.Valahogy leráztam,megnyugodtam,nézelõdök,sehol senki ok.Kb 2 percig repülök így,hátranézek:egy spit.Hmm...ez gond,készültem a Valhalába,de nem lõtt!Mellém repült,felkapcsolta a navi fényt,és kisért,majd kifordulva eltûnt
.RS-A a lajstromjele,angol felségjel,jópárszor összeakadtam már ezzel a századdal,mind spittel repül.
Na most ezt csak azért írtam le,mert talán nem csak LOL-ozó hülyegyerekek repülnek ezzel a géppel,hanem szerintem ilyen pilóták is,akik elõtt le a kalappal.Kár,hogy ez egy elenyészõ kisebbség.

Nohab
Nagyon fel tudnak húzni az idióta emberszabásúak. Ha épp nem egy olyan gép akad mögém, aki nagy nehezen meglövi a szárnyam végét, amiért a Bf110-es lövészemnek a géppuskája tönkremegy és még a benzin is folyni kezd, akkor egy olyat, aki a dugóhúzóba esett gépem lövi, majd a pilótát is kivégzi...
Tegnap megtört a jég és kettõ óra alatt sikerült lõnöm egy B-17-est és egy Mustang III-at, de ez a mai ökörség megint elkente a kedvem.
Flyonline, WoE, SoV, BgAf, Offline.
Sajnos a WarCloudsra nincs elég idõm.