IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
vodkát osztogatnak-volgát fosztogatnak...
Ami azért hülyeség (a mission részérõl), mert 2x 12.7mm vs. négymotoros?
(Egyébként a Hayate elõdje a Ki-44 volt, de az nincs a játékban)
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Másrészt: biztos, hogy Ki-43-mal kellett menni B29-ellen? Nem vittem végig a japcsi offline-t, de ez eléggé nonszensznek tûnik. (A Ki-84 Ic-t fejlesztették ki a B29 ellen)
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Nem tudom elképzelni, hogy kis magasságon BÁRMI is történik 100-ról 80-ra, úgyhogy ha emlékszel milyen gép volt, meg szeretném nézni😊
(most néztem, az egyik Lavocskin pl 40-100%-ig ugyanazt a fordulatot adja😄)
Én is annyiról tudok, hogy 120% csak igen kis magasságon "jó" (bár értelme nincsen), aztán kb 3 ezrenként kell egyet lökni rajta.
Meg persze feltöltõt kapcsolni az adott magasságon.
Ha neked "sokat kell nyomogatni", szerintem próbáld ki, hogy 40-60 körül tartod... azzal 5-6000 métert simán felölelsz.
\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F
Pedig van. Bár zeroval nem repülök (nem szeretem a lassú dogfight gépeket), de f4u-val, meg ki-43-al kell állítgatni, mert ha rosszul van, akkor füstöl, mellesleg nem lesz ereje a motornak. f4u-nál többször véletlenül lenyomtam a mixturet 100%-ról 80% kis magasságon. Akkorát rándul tõle a gép, hogy azt egy hirtelen fullgázzal se lehet utánozni, és emellett jól le is csökken a fordulatszám. És ez 4.08-as.
ki-43-nál mivel b29-et kellett lõni nagy magasságban, bizony sokat kellett nyomogatni a supercharger meg a mixture beállításokat.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Barátaim Nyíregyházán,kipróbálták a szimulátort. Tudni kell ,hogy Hegymen
katonai pilótának készült ,csak a honvédség átszervezése miatt sajnos nem jutott ki az oroszokhoz már. Motoros gépre már megvolt a képzése.
KP soha a büdös életben nem repült ,de õt nagyon érdekli a repülés.
Nos minden probléma nélkül ( a jelenlévõk megrökönyödésére) tökéletes iskolakört repültek ,navigáltak,,leszálltak. De nem az Il2-nek köszönhetõen. Hiszen csupán a játék alapján nem lehet megismerni a mûszereket ,a kommunikációt,stb. Ahhoz ,hogy flottul menjen minden sokat kell tanulni ,foglalkozni a témával ,meg persze némi érzék sem hiába való. Szerintem itt sokan még a hajtómûvet sem tudnák beindítani . (magamat is beleértve)
A kollega jól írta,kell a szimulátór a képzéshez ,a váratlan helyzetek
modellezéséhez , hogy a leendõ pilótában rögzüljenek mit mikor ,milyen sorrendben kell csinálni.
Na csak ennyi .
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Grat! <#worship>#worship>
Garfield: Egyszerű agy, egyszerű örömök... ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(͡๏̯͡๏)۶ ٩(×̯×)۶ .
Egy nagyon jó barátom kénytelen volt otthagyni egy Albát pár éve. Azt mondta, hogy sokat segített a szimulátoros gyakorlat. A gépelhagyáshoz szükséges helyes testhelyzet felvételéhez a fejet ugye az ülés fejtámlájához kell nyomni. Azon volt egy kapcsoló, a katapultálás akkor volt sikeres, ha ezt a kapcsolót nyomta a sisakja. Mit ad isten, lepukkant alatta a gép, köszönhetõen a szimulátornak (is) sérülés nélkül átvészelte. Ez ugyan nem konkrétan pc-s L-39 Albatrosz szim, de mégis hasznos. 😊
www.pcpilot.hu
Egyébként kis túlzással tényleg majdnem ennyiben merül ki a szerepe. Egyszer próbálgattam Pacific Fronton Zéróval, még a sebességre sem volt semmi hatással a keverékállítgatás, nem hogy a fogyasztásra. Pedig valójában a Csendes-óceáni hadszintéren mindkét oldal gépei utazósebességgen a lehetõ legszegényebb keverékkel repültek, mert így spóroltak az üzemanyaggal.
Egyébként kicsit meddõ vitának érzem ezt az egész szimulátor dolgot. Szimulátor használnak pilótakiképzéshez is. Vészhelyzetek modellezésénél pótolhatatlan. Ha jól tudom ma már gépre sem ülnek a növendékek addig, amíg a szimulátorban nem bizonyítanak. Hogy most valaki az Il-2 alapján fel és le tudna szállni egy 109-essel, nem tudom. Valószínûleg nem, mert pl. a Mesza kitörési hajlandósága nincs lemodellezve. Nem úgy szállunk fel vele a progiban, ahogy Tobak Tibi bácsi írta, hogy amikor elemeli a farokfutót, akkor keményen be kell lépni jobbra, egyébként átperdül. Vagy amit Norbert Hannich írt, hogy amikor egy felszállásnál hirtelen tolta rá a fullgázt, csak a szerencse mentette meg, mert hiába csinált bármit, a gép lesodródott a felszállóirányról, és csak azért nem végezte ott, mert elég messze volt a hangár a kifutótól és éppen nem sodoródott neki.
De azt is valószínûnek tartom, hogy a fórumozók többsége hamarabb tanulna meg repülni egy igazi 109-essel, vagy bármivel, mint aki teljesen nulláról kezdi. Sõt vannak olyan dolgok, ami már alapból menne, mint például a légtérfigyelés. Gondolom az ide irogatók között már nincs olyan szobapilóta, aki csõlátással repül, tehát nem lenne olyan könnyû meglepni.
Dugóhúzóhoz egy adalék: a kivételt az megnehezíti, hogy elég komoly erõhatások lépnek fel. Ide-oda dobálják az ember fejét, egyszer a kabin egyik oldalába veri be, aztán a másikba, stb. Nem csoda, hogy elveszhet a tájékozódási képesség. Szimulátorban azért könyebb.
Fõleg manapság amikor szinte maguktól repülnek a gépek.
Aki kipróbálja bármelyik FS-t, az pedig figyeljen oda, mert default 0-ra van téve az összes fizikai csúszka, sõt "autorudder" van bekapcsolva, ami valójában nem az, hanem kikapcsol egy csomó hatást.
A keveréket pedig folyamatosan kell és lehet benne állítani, nem úgy mint IL2-ben, hogy 70-100% közt semmi különbség, mint ahogy 0-5000 m között sem, az IL2 varázslatos prop. pitch-érõl nem is beszélve (manuális gépeken is félig automata).
"szóval rázkódás nemnagyon volt, a gép olyan szögletesen mozgott, és nem akart soha se elmászni 4 féle irányba mint az il2-ben."
Nekem igen. 😄
Gép és idõjárás kérdése.
Az viszont igaz, hogy a gyári modellek közt is van 1-2 "spit". A letöltött gépek modellje meg akármilyen rossz is lehet.
De azóta is van kisgép, amivel nem tudok normálisan leszállni.
Ami jó benne, az idõjárás változatossága, fõleg a valós idõjárás opció komoly, amivel a netrõl szedegeti hogy éppen hol milyen idõ van.
Hajtómû... hát én inkább learjet, 737, és 747-el repültem hát nem volt bonyolult a hajtómûkezelés, kb annyi volt, hogy üzemanyagszivattyú, indítás, és ennyi. Il2-ben is még kell a mixturét állítgatni, a superchargert, meg a gyújtógyergyákat is állítgathatod, bár sok értelme nincs.
Maga a repülés meg olyan merev volt 😊 szóval rázkódás nemnagyon volt, a gép olyan szögletesen mozgott, és nem akart soha se elmászni 4 féle irányba mint az il2-ben.
Nem igazán tûnt nehezebbnek az il2-nél, max akkor ha olyan látási viszonyok voltak, hogy 50 méterrõl se látni a kifutópályát.
A pilóta szemszöge il2-ben sem statikus, mert oldalra kimozdul az erõhatásoknak megfelelõen. Elõre meg hátra nem, az igaz de ezen könnyen lehetne segíteni (nincs még ilyen mod?). Egyébként tényleg jó dolog, az lfs-ben is van ilyen, és nem gyenge amikor az bmw sauberrel full gázról hirtelen erõs fékezésre váltok. Meg persze a rázókõ is hatással van rá nem kicsit.
Nem vallom magam nagy IL-2 õsnek, de azért már egy ideje ûzöm az ipart. Amit én leszûrtem a játék programról az, hogy kicsit jobb mint az árkád játékok. Mondom ezt úgy, hogy van némi valós repült órám is. Az én véleményem az, hogy az IL-2 remek szórakoztató program évek óta el vagyunk vele hiányosságai ellenére is, és bár az üzletekben szimulátornak van feltüntetve ez nem az!
És aki azt mondja rá hogy ez szimulátor az még nem Játszott (direkt emelem ki) komolyabb programokkal)
Nekem pl a legjobban MS Flight sim X (bármennyire is utálni fogom magam ezen kijelentés után ) adta vissza a legjobban a repülés élményét. Bár ebben nyilván közrejátszik, hogy kicsi sportgépet volt szerencsém vezetgetni és nem egy harci repülõt. Íme néhány példa miért:
-a programban végre nem statikus a pilóta szemszögének a kamera kezelése. Magyarul ha gyorsul a gép akkor a fej távolodik a kokpitól, ha lassul, akkor mindig az az érzésed „vajon mikor koccolod le a szélvédõt?”. Hidd el hogy nagyon sokat jelent a repülés élményének visszaadásában. Ha nem hiszed próbáld ki.
- változékony idõjárás turbulenciát is egész jól visszadja.
- majdnem minden mûszer él és minden kapcsoló kapcsolható, nem csak az I gomb aztán motor már jár is.
- valósabb Fizika
És rögtön egy másik pl: Lock On Flaming Cliffs hogy harci gépekre is kitérjek Szu- 25T, szerintem ha repülsz vele egy két kört meggondolod kétszer is hogy mit nevezel szimulátornak,ja és a régi igás ló Flacon 4.0, és akkor még nem beszéltem a Black Shark-ról. Ami szinte egy generációs (ha nem kettõ) ugrás a szimulálás terén a PC szimulátorok terén.
IL-2 hiányosságai ahhoz hogy Szimulátor legyen a teljesség igénye nélkül:
1. 400m ig terjed az idõjárás kezelése.
2. fizika „nagyvonalú” kezelése
3. törés model kissé furi
4. motor managment 0 (óverhít azt kész)
5. Domborzat hiánya (egy két pálya kivétel)
\"This is a good day to die!\"
<#vigyor2>#vigyor2><#violent>#violent><#taps>#taps>
Neked meg mi bajod van?
Nehéz napod volt?
Ha nem érdekel és hiszel nekem, akkor meg minek kérdeznél utána abban a széles körben az ismerõseid között?
"Hülye autókat vezetni az nem ugyan az mint repülõgépet."
Nem de motorokat sem... nem én hoztam fel a témát és ezeket a példákat, de ha nem tudsz kulturáltan hozzászólni, inkább ne tedd sehogy! <#worship>#worship>
Nem tehetek róla ,ha széles körben vannak ismerõseim,és mondjuk nem újságból ,hanem személyesen tudok meg információkat. Bocsi de ez van 😊
Ha ez zavar az mondjuk kurvára nem érdekel. Én nem vontam kétségbe a szavadat csak megjegyeztem ,hogy meg tudom kérdezni. Errõl ennyit.
Különben ki faszt érdekel Kiss Norbi ,meg a Seat kupa??? Nem értem.
Hülye autókat vezetni az nem ugyan az mint repülõgépet.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Ez sajna kimaradt!
Vannak-e már követõi vagy hasonló utat bejárt versenyzõk?
- Igen, Michelisz Norbert - aki tavaly megnyerte a Suzuki Kupát - kísértetiesen hasonlóan került az igazi versenypályákra: korábban õ is "csak" a számítógép elõtt rótta a kilométereket.
Wéber Gabit gondolom azért nem említi, mert igaz hogy õ is sokat szimezet, de neki nem a szimek alapján került be a bajnokságokba...
Nem is kell messzire menned... vagy gondolod ezt is én varázsoltam az SG-re?
Gondoltam, hogy te mindennek utána tudsz nézni, mert ügyes gyerek vagy nagy ismeretekkel! <#vigyor1>#vigyor1>
A teljes Interjú Kiss Norbival az SG.hu -n
Néhány részlet:
Mióta versenyez?
- Az "igazi" autós világban három éve indulok futamokon, elõtte csak számítógép elõtt ülve "küzdöttem"...
Milyen eredményekkel szerepelt a virtuális világban?
- Számos verseny után 2004-ben megnyertem a világbajnoki sorozatot....
Ezt követõen figyelt föl rám az egyik magyar autóversenyzõ csapat fõnöke, akivel ráadásul az internetes pályán is megmérkõztem. Fantáziát látott bennem, majd lehetõséget biztosított, hogy a tudásomat egy igazi versenyautóban is kipróbáljam.
Milyen sikerrel?
- Jó köridõim alapján benevezett a 2005-ös Opel Astra Kupa harmadik futamára, és az elsõ igazi autóversenyemen, a kiskunlacházi verseny futamain második és harmadik helyezést értem el.
Késõbb több más futamot is nyertem, a következõ évben jött a Renault Clio Kupa, amelynek 13 futamából tízet megnyertem. Idén pedig az egri Seat-kereskedés, az IMC Car jóvoltából elindulhattam a Seat Leon Kupában.
Mit szóltak az "igazi" versenyzõk, amikor megtudták, hogy a számítógép mellõl került a volánhoz, és valódi versenyzõi tapasztalatok nélkül tör babérokra?
- Meglepõdtek, de amikor látták az eredményeimet, akkor elfogadták, hogy így is lehet...
Kb. olyan, mint a Pearl Harbor film. Arcade! :-))))))))
Úgy, hogy elõtte csak és kizárólag szimulátoron "vezetett" autót?
Ne haragudj, de nem hiszem el... legalább az alapvetõ autóvezetést elég magas szinten kellett csinálnia.
Én sajnos mindig a csóróbb kategóriába tartoztam az amatõr motoros gyorsulási versenyzõk között, de nagyon úgy vettem észre a közel egy évtized alatt, hogy az nyer akinek:
-több pénze,
-ÉS több tehetsége,
-ÉS több tapasztalata van.
Megjegyzem, a 2001-es OB bajnoki címem is anyagi okok miatt úszott el...
Errõl beszélek! Kiss Norbinak NEM voltat valós versenyzõi tapasztalatai!
A többieknek lehet!