IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vogel
Nem is tudod mekkora balhé volt egy front war forumán, hogy betiltsák a navi light használatát, mert hátrány éri õket (oroszokat régi típusokon, mert nincs), hiszen a villantás a társad felismerésének egyik eszköze és õk nem élhetnek ezzel a lehetõséggel.

Szerintem is legyen kapcsoló. DE!
Szerintem is jó a mostani ötlet, hogy van full realistic, normal és arcade mod is. A szervereken most is, ha repülök, megválasztom a szervert. Én például nem szeretem a zárt fülkét, vagy a teljesen full szervert. Nincs track ir-em sem, és 6 dof modom sem. Sõt, nem is szándékozom beszerezni.
Ezért, ha valaki kapcsolgati akar, az kapcsolgathasson, a full real szervereken, de a hasonló hobbi játékosoknak legyen meg az egyszerû kezelhetõség, ne kelljen a propeller állásszóöget állítgati, a keveréket, gyújtást.
Ha akarom állítgatni, átmegyek egy másik szerverre.
Ezért érdekes lenne, amit Vogel írt, hogy az I-16-nál nincs rádió, de egyes japán gépeknél sincs.
Szóval, ott elesne a "Ts" használatától a játékos.
Vogel
Ennyi erõvel a ratánál betilthatnánk a TeamSpeaket mert abban nem volt rádió 😊

Teszek rá! 😄 Ezt szimulátornak becézik, akkor legyen az! Ha egyenlõsdit játszunk, akkor tessék nevén nevezni a gyermeket... legyen arcade repülõs játék, és egy büdös szót nem szólok!

Így gáz! 2009-ben illene egy élõ fülkét a játékos elé varázsolni egy szimulátorban!

www.smart-bus.hu

Szerintem azért nem, mert ez a ruszki gépek vezetõinek dolgát bonyolítaná harc közben. A Mesza és Fóka sokkal pilótabarátabb volt.
Vogel
Én csak azt nem értem, hogy DCS-ben sikerült mindezt megoldani. Acrade vs szim kapcsoló. 2007 óta biztosan el lehetett volna készíteni vagy öt gépnek így a konfigját, mert ugye nem egy helikopter bonyolultságú egy mesza kabinja se 😊

Én is úgy hiszem. Az il-2 se volt tökéletes, mégis, nagyot durrant, és még ennyi év után is népszerû.

Egyszerûen a célközönség nem a vaskalapos szimulátorrajongó lesz; kis számú, soha nem elégedett felhasználók helyett nagy tömegeknek akarják eladni.

i robot
KLIKK és KATT nélkül is szeretni való lesz.<#smile>

Willenbrock
Kicsit offtéma de azért kéne egy kis segítség:Mig Alleyt feltelepítettem a gépemre.Rendben fut is a progi XP SP3 alatt is csak 1 gond van:Nem reagál a joyra pedig a beállításoknál kiírja a nevét tehát érzékelnie kell.Enabled be van pipálva,stick,rudder,throttle funkciókra megfelelõ tengelyek ki vannak választva.Játékvezérlõk részben elsõdleges eszköznek választottam a joyt.Frissítettem drivereket is,másik USB csatlakozóba is átettem már,így se jó.Aki ismeri ezt a progit és tudna segíteni az akár priviben is kérném hogy segítsen.

Willenbrock
Ez az.Harc közben meg amúgy is nem nagyon van ideje az embernek Shift+meg Ctrl+izéket nyomogatni tehát ez bonyolítani is fogja a dolgot meg nem is olyan élmény mintha egérrel billentenél át egy kapcsolót 3d-ben.Ráadásul ha egy két dologra lesz is billentyûparancs az is világosan benne van a szövegben-ha jól értettem-hogy komplex motorindítás nem lesz.Na ez az ami kissé kiverte nálam a biztosítékot.Elég nehezen tudom elképzelni hogy a klikkelhetõ fülke stb. annyi + forrást igényelne-elég sok progiban megoldották már.Ez inkább csak valami magyarázkodás lehet hogy miért árkádosították.Talán a kiadóval kellett ilyen kompromisszumot kötniük.

Igazábol senkit nem zavar az ,hogy ha lenézel a fülkében látod a pedálokat mozogni láb nélkül?
Ez csak nekem zavaró?
Nehéz lenne oda berakni legalább valami falábat?
Ha már a pilotát ugyis lemodellezik...

A Béna.

Azt hittem rosszul látok mikor azt olvastam hogy nem lessz klikkelhetõ fülke, eddig azt hittem hogy a BOB egy igazi szimulátor lessz, már már szinte túlzásnak gondoltam azt a részletességet amit a képeken látni lehetett, hogy még a gépek belsõ szerkezetét is lemodellezték de úgy látszik ennek megvan az ára is. Ha lessz is mindenre billentyûparancs amit kétlek az nem ugyan az lessz mitha klikkelni lehetne. Én is egy olyan szimre vágytam amibe foroghatok a fülkébe és közbe én magam kapcsolhatom a müszereket készülékeket, ha csak billentyûparancs lessz az ugyan olyan lessz mintha nyomnánk egy I betüt, csak így még a sok kombinációt is megkéne jegyezni, ezért kétlem hogy mindenre kiterjedõ billkombinációk lesznek. Az igaz hogy harc közbe jól jönnek a kombinációk, na de inditás vagy csak sima repülés közbe nagyon árkádos szintre kerül ha nem lehet egérrel kapcsolgatni a müszereket. Nagyot csalódtam én is.

én atomdurva hangokat akarok , na azt lefizikaimodellezhetnék, de errõl nem nagyon szól a fáma 😞(

Sanyix
akkor van egy kerülõút. Rejtsék el iniben a realizmus beállításokat, és akkor nincs szemelõt a reális része, csak a butított szar. Vér istván meg nem fogja megtalálni az iniben az elrejtett okosságot.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Dehogy haragszom, nincs nekem arra idõm! 😄

Egyébként jogos amit írsz... ahogy Cifu mondta az ArmA topikban... az átlag embert nem a realitás érdekli, lássuk be! 😄

Az átlag ahhoz egoista, hogy butítva játsszon, ahhoz meg lusta, és buta, hogy tanuljon, és küzdjön...:S

www.smart-bus.hu

a cikk alapján ez egy überfasza progi lesz! 2024-ben. <#action>
ja ne haragudj, korán volt még😄

gondoltam arra célzol hogy harc közben úgyse tudsz egérrel piszkálódni, mert a "sürgõs" kapcsolókat tényleg mind muszáj lenne billentyûzetre osztani.

A cikk il2 vs. bob részéhez meg annyit, hogy szerintem felejtsétek el az überkomoly repszimet, amit vártok..😊 szebb lesz mint az il2, pár dologban szerintem komolyabb is, de eszükbe sem jutott szimulációt írni az "õspró" közönségnek, ahol többet kapcsolgat az ember, mint lõ.

Egyrészt, mert ahogy Oleg is mondja: ez sok energia, és jó ha pár száz embert érdekelne a világon; másrészt megfigyeltem a játék eddigi történelmében, hogy az átlag ilkettõ-huszárt ZAVARJA, ha lebutítva játszik, de egyben az is ZAVARJA, ha a játék nehéz.

Szóval mint más játékoknak, ennek is célja, hogy az átlag játékos is úgy érezhesse, "õ nagyon ért valamihez". Itt pl a vadászrepüléshez, pedig egy Cessnával sem bírna felszállni.

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

Az az! 😊 Egy mostanában megjelenõ, magát szimulátornak nevezõ játéknál szerintem alap dolog már a klikkelhetõ kabin, és 6DOF. Bármelyik hiánya elég gáz...

www.smart-bus.hu

Sanyix
Ja ezt útáltam a lock on-ban is, hogy a fegyvereknél mindenféle szart lehet állítani, de persze csak billentyûrõl. És nem bírtam megjegyezni a kombinációkat.
Ebben jobb az ms fs, mert ott lehet nyomogatni, na meg az orbiter... abban egy indulás kb ilyen: aksik/epu be, apu indít, néhány áramkör bekapcs(számítógép, mfd, hud, life support(ezen belül: zokszigén nitrogén arány, co2 szûrés, párásítás, hõszabályzás), airlock, engine, radio), majd utána futómû hidralika(mittudomain) be, fõ hajtómû üzemanyag szivattyú be, rcs hajtómû szivattyú be, légzsilip, orkkúp bezár, epu off, mfd-ket beállítani izlés szerint, ha kell meghívni a pályára állító autopilóta programot egy pro 209 spec 42-vel (42 fok felé kell az iss keringési síkja felé emelkedni), hajtómû indít, felszállás, autopilóta on, turbo pump be, és 20-30 perc mire pályára ér 😄
tök egyszerû egyébként XD, pár próba után lazán megy. Viszont ugyanez billentyûzettel... hát az durva lenne.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

... vagy még egy dolog amit remélhetünk: a nem "clickable" jelentheti, hogy billentyûkkel pár dolog kapcsolgatható, csak nem egérrel.

Amúgy egérrel kattogtatni nekem soha nem tetszett, olyan mintha a pilóta hurkapálcával piszkálná a mûszerfalat. Billentyûkkel is tökéletes lenne számomra, ha kicsit részletesebben modelleznék a folyamatot.

Ráadásul mennyivel más a hangulat, ha "élnek" a kapcsolók... fõleg 6DOF mellett... odahajolsz, bekapcsolsz valamit, késõbb odanézel, a kapcsoló állásából tudod, hogy bééé kapcsoltad-e, avagy sem... stb, stb...

Szóval ezzel az információval kinyírtak... olyan mintha Penelope Cruz nálam töltené az éjszakát, viszont a puncusát bevarrnák... 😄

www.smart-bus.hu

Sanyo
Szerintem is ezzel csapják agyon a legjobban. Mindent apró részletet kidolgoznak, csak az indítás folyamatát nem.

www.pcpilot.hu

Ironikusan írtam! 😊 DCS-ben imádom a fülkében forgolódva, kapcsolgatva, nulláról életre kelteni a helit... kurvára idegesít, hogy itt nem csinálják ezt meg... 😞

Cseszhetjük a 25000 poligonos modellt, ha megint az élettelen kapcsolók fognak fityegni belül! 😞

www.smart-bus.hu

Sanyo
Errõl annyit olvastam, hogy már a Project Galba programozóinak nagy része is a BoB-on dolgozik, hogy végre befejezzék. Gondolom a kiadó már morgolódik a sok csúszás miatt.

www.pcpilot.hu

Sanyo
Ehhez pedig itt:

"PCP: Has the flight modelling been improved in BoB?

OM: First of all, 'improved' is probably not the right word to use here, because BoB is not a continuation of the IL-2 series. It's a whole new sim engine built from scratch -we are not re-using any part of the IL-2 code. We're building it from scratch with the same core team, and therefore with the experience gained from building IL-2. A lot of that experience entailed learning that some things in IL-2 could have been done better. So flight modelling, like everything else, is built from scratch, with past experience in mind, and with the future in sight. So 'improved' is a given. BoB is an evolutionary 'next step'. Regarding the flight modelling itself, I've touched upon this in a previous question, but basically we're doing more complex physics calculations in BoB, which give even more precise results based on a larger number of variables than was possible in IL-2. However, we were actually quite close to reality with IL-2, so the net result is not an immediate dramatic difference, but rather a more subtle progression. Differences in this area are less obvious than the huge jump forward in the graphics department, but after you have flown BoB for a while and go back to IL-2, you'll really notice the difference."

Na itt a végén észre is vettem egy fordítási hibámat, mindjárt javítom is. 😉

www.pcpilot.hu

Sanyo
Itt az eredeti szöveg:

"PCP: Will the aircraft come with interactive and clickable cockpits and will we be able to do a full manual start-up procedure with each one?

OM: Cockpits will not be clickable in BoB, and there will not be a full manual start-up. We still don't believe modelling such elements is an efficient use of our resources. Doing that would greatly increase the development time for each aircraft, resulting in fewer flyable aircraft on release; and the pay-off would not be justified."

Az egészet csak azért nem másolom be, nehogy a fejemre koppintsanak. Megvan az eredeti újság, abból dolgozom. Az angoltudásomban bizonyára vannak hiányosságok, sosem tanárnál tanultam (tv, internet 😊. Aki vállalkozik a teljes anyag újrafordítására, átadom neki a szöveget.

www.pcpilot.hu

Biztos, hogy jól fordítottad ezt a részt?

"Egyébként egészen közel voltunk a valósághoz az Il-2-ben, "

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Ha Mindent kezelni lehet egy mûszerfalon akkor baromira nem felesleges, mert nem bírnál megjegyezni annyi kombinációt😛

Szal ha "A pilótafülkékben nem lesznek kapcsolható elemek," akkor igen, megint kb Ibetû.

Dehát már megbeszéltük, ki a **** játszana egy II.vh légiharc-SZIMULÁTORRAL?😊

"A pilótafülkékben nem lesznek kapcsolható elemek," Ez nem lehet igaz, egy világ dõlt össze bennem, a képek láttán sokkal szebnek tünt mi az IL2 Sturmovik, és hát mindenben jobbnak gondoltam, de ami miatt igazán vártam, amit az IL2-bõl mindig is hiányoltam az hogy én magam indíthassam be a gépet. Mostmár annyira nem is várom 😞 de azért remélem nem fogják mág évekig elhúzni a kiadását.

Willenbrock
A "Galba Project"-rõl nem tud valaki valamit,elvileg az egy koreai háborús szimulátor lesz-de ha még a SOW-al is ennyit variálnak-nem tudom lesz-e valaha abból is valami.

Willenbrock
Hát ez nem igaz.A videókban is mindíg azt mutogatták milyen komplex lesz a motorkezelés meg minden,most meg kiderül hogy megint csak meg kell nyomni az "I"-t azt jóvan.Csesszék +,lassan a Rise of Flightet is jobban várom már ennél.

"A pilótafülkékben nem lesznek kapcsolható elemek,"

Most erre mit lehet mondani? Végül is mi a szarnak... sokkal jobb a billentyûket használni, sokkal realisztikusabb... egy szimulátorban ilyenre teljesen felesleges erõforrást pazarolni... édes Istenem... <#wow3><#idiota>

www.smart-bus.hu

Sanyo
Apjuk faxát... ha jól emlékszem, a SoW elsõként tervezett megjelenése volt 2007...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Sanyix
én azt hallottam a sow 2 hét múlva megjelenik XD

Chazz76
Interjú Oleggel.
Konkrét megjelenési dátum itt sincs,elég aggasztó a példálózás az Il-2 4 éves fejlesztési idejével,ezt meg 2007-ben kezdték teljes erõbedobással(állítólag).Az 2011,ha jól számolom...ne legyen igazam.

Igen, én is hallottam, hogy Olegék csúsznak vele egy kicsit, de állítólag 2 hét múlva kijön SoW a végleges Il-2 4.09m patch-csel együtt...

PhantomAss
már két hete ki kellett volna jönnie, én sem értem mi történt...
<#eljen><#lama><#nemtudom><#integet2>

GOOBY, pls

Sziasztok ha minden igaz ezek a képek a Storm of War: Battle of Britain-ból vannak, én már nagyon várom de alig lehet hallani valamit, ti hallotatok mostanába valamit róla?

TG Gida
Nem kéne itt.

Isten áldja a pogányokat!

Sanyo
De lesz, csak éppen net kell hozzá hogy elinduljon...

www.pcpilot.hu

Bocsi. Nézzétek meg, jó játék.
http://maffiozo.hu/rablas.php?rablo=Tothadam91
Kezdem elhinni, hogy az árukapcsolás legális. 😄

repvez
most ez akkor csak egy neten játszato sim lesz semmilyen offline singleplayer dolog nem lesz benne?
Sanyo
Hamarosan Rise of Flight demó.

www.pcpilot.hu

PhantomAss
ez egy ms flight sim 3 kiegészítõ, neten meg lehet venni:
itten e

GOOBY, pls

SgtChris
Over Flanders Fields Ez kérlek szépen, ahogy a honlapjából is kiderül az MS CFS 3 total konverziójából született I.VH-s repszimulátor. Tehát mindenképpen kell hozzá az eredeti CFS és arra megy fel ez a cucc, plussz a patch-ek.

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Pais = pasi, csak sietek.

Ez mi ez? A Pais mintha azt írná hogy megrenedelte. Már megjelent? Vagy valamint nagyon keverek...