IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hmmm. Moszkva fölött lelövetni, és hadifogságba esni... felemelõ érzés lehetett 😛

"mintha sokkal érzékenyebben reagálna a kormányokra. Nem volt még ilyen érzésetek?"

szerintem a hangulatomra hat és nem a repmodellre😄

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

Mintha valahol olvastam volna, hogy páratartalom is meg van adva a térképekhez. <#conf>

Bocsánat reggel van; Normandia és az utolsó elõtti mondta kérdõjellel értendõ.

A melegedésre hatással van szerintem a térkép hõmérséklet, de a compare kapcsán a páratartalom és hõmérséklet témát az aerodinamikai jellemzõk miatt mondtam.

Szerintem arra is hatással van (a páratartalom és a hõmérséklet is befolyásolja a közeg sûrûségét pl, ha csak laikusként nézem).

Sokszor volt már olyan, hogy órákon keresztül repültem online, mondjuk huzamosabb ideig Normadia (vagy nem tom mi a pontos neve) térképen, aztán váratlanul jött egy Moszkva map. Ugyanazzal a géppel amivel elõtte is mentem, ugyanolyan fegyverzettel és üzemanyaggal úgy éreztem, mintha sokkal érzékenyebben reagálna a kormányokra. Nem volt még ilyen érzésetek. Szerintem valamelyeset befolyásolja repmodellt a térkép.

A hõfok elég korrektül változik térképtõl meg magasságtól függõen, sokszor néztem a Junkers külsõ hõmérõjét.

Hogy az idõjárás teljesítményben is hatna az il2 motorokra...nem tudom elképzelni. Sokkal alapvetõbb dolgokkal sem foglalkoztak.

Vogel
Természetesen alap helyzetet mutat. Én nem nagyon vettem észre hogy a hideg motor ne húzna ugyanannyira mint az üzemhõmérsékletû. A kódban úgy van megadva hogy x mp overheat és motorkárosodás lép fel. Valahol van is egy táblázat hogy hány mp után van károsodás. A páratartalom sztem meg nincs modellezve. Mappra van megadva, hogy mennyi a hõfok rajta sztem, mert az tény hogy Afrikában hamarabb fõ a motor.

Vogel
Szerintem jól le lehet olvasni róla a dolgokat, a görbe közel áll a játékban mértekhez. Egyik fejlesztõ csinálta, valami ROSSos, azokból az értékekbõl amiket megadtak az il2 kódjában. Igy tudom.
Természetesen csak egy tájékoztató jellegû, de a "nem szabad" rá hagyatkozni azért túlzás. Oktatás alatt is csak annyit említünk, hogy milyen taktikát kell xy gép ellen csinálni adott magasságon. Hangsúlyoztam, hogy a +10km/h nem menekülési sebesség 😊

Hja. Nem szabad a compare értékeire hagyatkozni. Csak valami elvi értékeket tartalmaz, ki tudja mi minden befolyásolja a tényleges szituban a határokat. Gondolok például a hõmérséklet és páratartalom értékekre amivel ha jól tudom számol a program, és térképtõl függenek. Vagy prop pitch, stb.

PhantomAss
a prop pitch: ha "A"-s fókával (fw190) repülsz, állítsd manuálisra, 100%-ra, kb ennyit kell tudni róla
a legjobban talán a ki 27-es fordul, az olyan mint egy dodzsem
a zerók is jól fordulnak, és a korai ruszkik is, pl i16

GOOBY, pls

A Compare nem 100%. Egyszer csináltam egy D9 tesztet, hát köze nem volt a Compare értékeknek a mérthez. (Feltételezve, hogy az IAS/TAS táblázatom jó)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Elmaradtál a kortól... Helyesen leírva:

"Bummm!!! Hecsát!"<#nyes>

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

mumpic
*elolvastad volna a hozzászólásodat, mielõtt elküldöd
most nekem sem sikerült 😛

mumpic
Szerintem, ha beleolvastál volna a fórumba, majd elolvastad volna a hozzászólásodat elõtte, akkor észrevetted volna, hogy nem passzol az eddigi stílushoz.
Bármit is írsz, azt meg lehet fogalmazni értelmesen, és nem utolsó sorban magyarul, nem kell ismerned a zsargont.
Ezen felül, szerinted a 18288. számú hozzászólásod mit tett hozzá a fórumhoz? Mert információ értéke nem volt. Írtak már ide sokan élménybeszámolót, de nem ilyen stílusban.
Bocsánat, általában csak olvasom a topikot, de gondoltam ehhez hozzászólok.

1.Nem CS-zek.
2.Ezeket a szavakat rendszeresen használom.(tudjátok Crysis,Cod stb amibe kell xD)
3.A szimulátoros fogalmakról meg még nem hallottam.
Vogel
erre van a compare

TG Gida
Boom!Headshot!

Isten áldja a pogányokat!

😄😄😄

marha 😄
Most miért? 😊

A múltkor épp RTB-ztem, amikor láttam, hogy egy bandita strafingelni az egyik teammate-et aki épp spawnolt. Jól beálltam a noob vulcher mögé, és begyûjtöttem a killt, ez elevette a kedvét a base-campeléstõl 😉.

A WoE-fórumon írta valaki "A Spitek achilles-sarka" címmel, hogy kipróbálgatta, milyen magasságokon nagyonrosszak a spitek. (A kiírt érték alatt kb 1000-rel kezd a kölök szerint leromlani, majd fölötte visszaáll.)

IX 25lbs. 3700m
(IXe/IXc) 4200m
VIII 4500m
H.F IXe 5200m

hhhHHHH ne mondd ki az N betûs szóóóót!<#zavart2>

😄

Vogel
megelõztél

megelõztél 😊
TG Gida
Ez nem a CS topic.Itt nincs TK,kill,lol meg noob,de még omg és wtf se.

Ha sérültek a kábelei, akkor nem kéne õrá fogni h belédment😄DD

Jómagam is tolom egy ideje a "zILketteõt",

de még mindig összetöröm a gépet 10 esetbûl 6szor leszálláskor.
Ez nem lehet igaz de mindig ez van.Szét lövöm az agyát erre csak a kábelei sérülnek meg én meg felrobbanok,de nem azért mert kilõtt hanem h belémjött neki meg meg se köttyant.Kúrv@ra felidegesít ez a játék de mégis ezzel akarok jáccani.Meg a sok TK-s noob meg a killopós hülyék...
Sanyo
És ez mennyire így van. 😊))

www.pcpilot.hu

Her Laca
Hehe😊 Minap egy Angol gyerek közölte ,hogy a spit nem ellenfél a G2 nek.
Erre egy német srác beírta,hogy ha te vezeted hát nem is😊)

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Huh,nem is tudtam h ennyire élethû.<#vigyor>Kicsit sok ez most hírtelen, de megtanulom,azért kössz.Jah és még vmi,ha van valakinek Xfire-je akkor vki fel venne mert kellene egy training meg úgy jáccogatni.<#vigyor0>
Címem:codminator
Willenbrock
Mig Alleyt akkor senki nem használja már?

Willenbrock
A Spitfire és a La tudja a legélesebb "kanyart" venni,ha stallba mész az meg azért van mert rángatod a botot vagy hirtelen mozdulatokat teszel vele.Mikor látod hogy remeg a gép akkor már nem szabad tovább húzni,szóval meg kell szokni és tanulni az irányítást.Minden gépnek más tulajdonságai vannak.

"pl egy éles kanyart gyorsabban megcsinál"

Minden gépnek van egy ideális forduláis sebessége, ha annál gyorsabban vagy lassabban mész, nem tudod elérni a legnagyobb szögsebességet.

Sokat kell gyakorolni. Ha csak Spitfire-t repülsz, a többi nem fog menni magától, az egyik legkönnyebben kezelhetõ gép.

Itt nem rotornak hívják, hanem légcsavarnak vagy propellernek. Leegyszerûsítve az állásszög befolyásolja, hogy a motor mekkora fordulaton forog adott gázkar-állás mellett. Ez a gép sebességétõl is függ. A nagyobb fodulatszám nagyobb teljesítményt jelent, de egy szint fölött károsodik a motor.

Heló!
Nem vagyok új játékos csak multiban viszont én megyek spitfirével meg az ellenfél is és õ olyan manõvereket tud amit én nem.Úgyértem pl egy éles kanyart gyorsabban megcsinál meg ilyenek.Ezt hogy?A másik gondom h csak spitfirével tudok menni normálisan a többivel nem.Arra célzok h a többi géppel vagy stall vagy iszonyat lassan megyek.Szal nem értem.A núúb dolgokat ne írjátok le,mert az alapokat tudom!<#wink>Am a rotornak az állásszög állítása mire jó?
TG Gida
Erre keress rá: "SFS extractor"

Üdv.

Ismer-é valaki olyan programot, amivel a 3d-s repülõ modelleket az IL-2 ból ki lehet szedni, és *.max vagy *.3ds formátumba elmenteni?

Nagyon nagy segítség lenne...
És addig kell lõni fókával amíg fél méternél nagyobb darabokat látsz. Addig a brit még pisztollyal is lelõ hátrafele. Tempestnél szintúgy...
😊

Meg egyáltalán, 400 alatt nem szabad a közelébe menni akkorse ha lángol😛

A repmodell-csíter is lelõhetõ, ha érted.. 😊

Willenbrock
A Rowanos Mig Alley-vel játszik még valaki?Ha igen szívesen venném a segítségét a joystick-probléma kapcsán.Ez egy kicsit régi de nagyon minõségi szimulátor a Koreai háború idejébõl.

Hát furcsa fizikája van az szent, de lelõhetõ, csak nem szabad forgolódni ellene. Õk meg a fókát utálják, mert nem érik utol. Ha megpróbálnak utánazuhanni, szétesik a spit.

WOT : Huntanker IL-2 : VO.102_Togyo CROSSOUT: Borharapo

Sanyix
Mondjuk lehet, mert múltkor finn kampányt nyomtam, és a rata legyorsulta a hurricane mk i-em, ráadásul vagy 4 másodpercen keresztül soroztam telibe a 8 meggymagkötõvel, kb 50 méterrõl és komolyabb sérülés nélkül továbbrepült, én meg kifogytam. Majd lelõtte bal csûrõmet, és az is kifogyott 😄

Amúgy kipróbáltam valamelyik nap a híres shitet... hát tényleg nem semmi. Szinte helyben megfordul minimális sebességveszteséggel, és olyan kanyarodással, hogy talán még egy zerot is lefordulna, de emellett lazán, pillanatok alatt 600-ra gyorsul, és ha le veszem a gázt, úgy lassul, mintha fékszárnyat nyitottam volna, tehát nem kell olyasmikkel szórakozni leszálláskor mint mondjuk fókával éles s- kanyarok, vagy 262-vel csúsztatás, hanem egyszerûen le a gázt, és máris leszállósebességen van.
Egy vicc az a gép ebben a formában, méghosszá elég rossz vicc...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Én is repültem coopot végig felkapcsolt navval. A vezetõ kérésére mindenki így repült és írtottuk az ai-ket.

Vogel
Villantással már iktattunk ki ugy enemyt hogy mindenki felkapcsolta és aki nem azt kell lõni 😄

Vogel
Félelmetes ellenfél egy rata ha emilben ülsz.

Vogel
Leszakadt a kísérõ, és keresi a vezért a példa címe, hogy érthetõ legyen

Sanyix
nehogy már egy waron i-16 vs bf109 legyen már, az nem kicsit egyenlõtlen. Más orosz gépeken meg van nav.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Vogel
Gyakori eset:
-villants egyet plz
-megtettem.
-Ok, megvagy Vogel.

Kb ilyen szinten, primitiv de hasznos néha 😊

Pont arról volt szó, hogy a korai orosz gépekkel nem lehetett. Persze ha villantott, akkor az orosz rögtön láthatta hogy enemy.

Sanyix
Hogy villantanak hogy felismerjék egymást? Az enemy is megteheti ugyanúgy...

Ezek annyira gyerekes dolgok, soha nem fogom ezt megérteni! Mi ArmA ACE moddal úgy játszunk 30vs30 csatákat, hogy nem igazán egyenlõek a feltételek, és egy árva szó nincs, hogy bezzeg az AK nagyobbat rúg, vagy a PK-val nem lehet állva lõni, bezzeg a SAW-al meg igen! És akkor még az egyéb technikai különbségekrõl még nem is beszéltem!

Aki kiválaszt egy oldalt, az tudomásul veszi az elõnyeit, hátrányait, esetleg azt, hogy egyiknek több az elõnye, mint a hátránya! Oldal kiválaszt, bemagol, aztán kussol Pityuka, vagy, ha nem tetszik menjen focizni, a labda mindkét csapatnak gömbölyû! 😄

www.smart-bus.hu