IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Chazz76
szerelõ-)

Chazz76
Én úgy tudom,az indításhoz kellett a szarelõ is,aki kurblival felpörgette a lendkereket,aztán lehetett indítani a vasat.

És lenyugodnának az összevissza taxizgató hülyegyerekek, ha a refly többé nem 5 mp-be kerül😊
Mondjuk én idõvel biztos írnék egy motorindító makrót a CyborgEvo-ra. (már ha nem feltétlen egérrõl kell csinálni)

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

Furcsa dolog ez; a szimulátor rajongók egy része áhítozik egy reális startup-procedure szimulációra, a korabeli pilóták meg örültek volna az 'I' betûnek 😉

Her Laca
Egy második VH-s gép indítása (fõleg ha begyakorolja az ember ) nem hiszem,hogy irdatlan idõt venne igénybe.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

oleg szerint nem 10%-ról, csak 1%-ról van szó, ezek szerint tényleg komolyan nyitni akar a tömegek felé. és azt is mondja, hogy szerinte a realisztikus indítást az igazi pilóták is csak 1x-2x próbálnák ki, utána átkapcsolnák 'I' betûre (fõleg online), így meg ennek tényleg nem sok értelme lenne. jó persze biztos van 0.1% aki szívesen baszkódna vele nap mint nap 😊

Trucker39
Még mindig a Vista vs. X-52 "párharc"-át nézem a gépemen. Feltelepítettem többféle drivert próbakép. Látszólag mind mûködik, de csak látszólag. Mivel az XP alatt készült profilomat nem fogadta el, így nem kevés idö ráfordítással elkészitettem Vista alatt is. Egyetlen szépséghiba van a történetben. Az elkészült profil, aktiválás után nem müködik. Konkrétan, a hozzárendelt billenytüket nem kezeli. Ha van ezzel valakinek tapasztalata és meg is osztaná, azt megköszönném.

A jelenleg alkalmazott driver: SD6_32_Software_6_6_2_0

Az a baj, hogy a szoftverfejlesztésben minden plusz funkciót nagyon meg kell gondolni, mert az aprónak tûnõ dolgok is igen sok munkával járnak, plusz minél komplexebb a szoftver annál több rejtett összfüggés és hiba marad benne; ezek csak a fejlesztés legutolsó fázisában kerülnek elõ a komolyabb tesztelésnél, és rendszerint ezek miatt csúszik az átadás. A megrendelõ(=kiadó) meg csak szívja a fejlesztõ vérét...

Valószínüleg nem fognak még plusz 3 hónapot beleölni azért, hogy a potenciális vásárlók 10%-a örüljön.

Még szerencse, hogy ez a játék még bõven benne van a beígért határidõben 😉

A motyogó AI-t ne bántsd😛 utálom hogy most egyfolytában a lövészek csöveit kell bámulnom, ha nem akarok meglepetés-golyózáport a semmibõl....(pedig még hangok is lennének a jelentéshez) aztán ha látom is mozogni õket, nem mindig olyan könnyû rájönni, honnan jön az a gép.

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

Gundark 1 1
Kimondtad a lényeget. Legyen maximalista szimuláció, amennyire lehet. De ki lehessen kapcsolni, vagy butítani. És akkor mindenki megkapja a maga boldogságát 😊 Valakinek lesz egy faja kis X-wingje amivel mindent és mindenkit kilõ, nekünk meg lesz egy szimünk 😊 Nem hiszem hogy ez akkora dolog lenne hogy ne lehetne megvalósítani.
Willenbrock
Lehet hogy a kiadó beleszólt a fejlesztésbe,vagy a piaci igények miatt döntöttek úgy hogy kissé lebutítják az eredetileg komoly szimulációt egy kicsit.Biztos a tömegeknek akarnak kedvezni.Én és gondolom sok szimulátorrajongó úgy gondolom az adja meg egy realisztikus szimulátorban az élményt ha az egyre jobban modellezi a valóságot.Én szívesen vacakoltam volna a részletes motorindítással stb.Az tetszik azért hogy lesznek véletlenszerû mûszaki hibák is.Még bízok azért benne hátha lesz komplex motorindítás legfeljebb kikapcsolható funkcióval.

Vogel
Ilyen földi fasságokkal foglalkoznak, meg baráti tûz, és motyogó AI, de real motorstart elmarad. Nem értem...

bannerben miért egy stukát vakargatnak?? 😞😞😞 😄

mindenestre kíváncsi leszek a földi ütegek kezelésére 😄
Willenbrock
Hadjáratot is lehet Migekkel repülni,Aces of North Vietnam mod a WOV-hoz van és jó is.Viszont más modokat valami miatt nem tudok használni,pl Irán-Irakban egy lapos üres objektumok nélküli sivatag van nálam.

ezek szépek! lehet ránézek 😊

köszi!
kis pontosítás 😊
-még nem eldöntött, hogy lesz-e jegesedés modellezve
-online játék közepes gépre lesz belõve
-kabinban nem lesz minden kapcsolható, de pár dolog igen, pl. üza.tank

PhantomAss
2 hét múlva?

GOOBY, pls

TG Gida
Oleg Maddox nyilatkozta a Storm Of War-ról

-Bombázó/másodpilóta online is repülhetõ lesz.
-Baráti tûz ki-be kapcsolható.(Szerintem marhaság.)
-A bombázók lövészei jelentik az ellenséges vadászokat.
-A radar és az AI látását befolyásolják a földrajzi viszonyok.(Remélhetõleg nem látnak majd éjszaka és felhõben.)
-Forgalom lesz az utakon.(Mint a Lock On-ban.)
-A reptereken lévõ kilõhetõ objektumok mennyisége a reptér aktuális állapotától függ majd.
-A lebombázott kifutópályák sokáig nem lesznek használhatók.
-Az online játék közepes minõségre lesz optimalizálva,de az erõmûvel rendelkezõ játékosoknak ez nem fog elõnyt jelenteni.
-A coop mission-ökhöz is lehet majd csatlakozni a játék indítása után.
-A földi légvédelmi ágyúk használhatóak lesznek,de a tengerészetiek nem.
-A szárny jegesedése modellezve lesz.
-Lesz kapcsolható pilótafülke,de ki lehet majd kapcsolni.
-A megtámadott légvédelmi ütegek személyzete pánikba eshet és elkezd vadul tüzelni vagy elhagyja a helyét.(Jól hangzik.)
-Történelemhû fegyverösszeállítások és választható lõszerösszetétel.
-A hûtõfolyadék csõvezetékei sérülhetnek.
-Véletlenszerû mechanikai hibák.
-Mivel a fõ cél az online játék,ezért a bonyolult mûveletek nem lesznek modellezve.Pl.:motorindítás.(Ezt lehet,hogy félrefordítottam.Kár lenne,ha kimaradna.)
-Az üzemanyag fogyasztás precízen modellezve.
-Gépelhagyáskor külsõ nézõpontból látszik majd a gép.(Most elég furcsán néz ki a kiugrás.)
-A géppuskás lövészekre is hatással lesz a G-erõ.
-A lövészek géppuskáinak két állása lesz.Egy pihenõ és egy harci.A pihenõ állásban lehet légteret figyelni.
-Közelrõl látszani fognak a kormányfelületek mozgásai.
-A hajók sérülései jobban le lesznek modellezve.
-A hajók elsüllyedése után nem maradnak mentõcsónakok és tutajok.

Eredeti itt.

Isten áldja a pogányokat!

Willenbrock
Az valahogy nekem sem tetszett-mármint a F.Eagles.Most a Wings Over Israelhez telepítettem új tájtextúrát és új 3d felhõket.Emellé még a Mig-25 PDS csomagot is aminek a fülkéje is nagyon igényesen megvan csinálva.(a többi 25-öst nem érdemes letölteni mert csak a 21-es fülkéjét adták hozzájuk)Viszont az Irán-Irak mod nem mûködik rendesen,egy ócska sivatag térképet ad be ami tök üres.A WOI-hez az attrition war modot is telepítettem,de az egyiptomi légierõ mégsem aktiválódott.Csak single módban tudok így a Mig-25-tel repkedni.Pedig elvileg használható kéne legyen az Egyiptomi oldal is.Most már tényleg befejezem az offolást.

Egyébiránt pont a hétvégén adtam még egy esélyt a First Eagles-nek. Kb fél óráig bírtam.
Vagy nagyon balfék voltam, vagy tényleg olyan gagyi, hogy a kamerát (pl TrackIR-el) csak 3 ill 9 óráig lehet fordítani, tehát hátrafelé nem tudtam nézni. Na most, ez légiharcban nem pozitívum....

TG Gida
<#nyes>

Willenbrock
A Third Wire fejlesztette ki és tényleg egy sorozat a Wings Over.De rengeteg kiegészítõ készült hozzá amik egy része részletesebb az erdeti modelleknél,a térképek és idõjárás effektek szintén sokat fejlõdtek.A modok aktiválják a szovjet oldalt is,így már repülhetõ a Mig-21 és 25-is amikhez igen szép 3d kabinokat is csináltak:Itt például Mig-21 fülkék láthatók.Sõt egész kampányok is készültek még a szovjet oldalhoz is.Van pl. Irak-Irán mod,közel keleti háborúk stb.A fizika is némileg javult a modoktól.Én speciel a ritka repülhetõ típusok(Mig-25)és különleges hadszínterek miatt szeretem.Off vége.

Az EVM nem a gyártója, hanem egy kiadványsorozat (Ezt Vedd Meg), régebbi játékokat dobnak ki occsón.

Egyébként ha jól tudom, akkor a Strike Fighters Poject 1-ra épülõ 'mod' a Wings over Europe és a Wings over Vietnam is, sõt az I világháborús First Eagles: the Great War 1918 is.

sziasztok! nem nagyon tudtam mostanában játszani, ma kicsit elõvetem, elég nagy a különbség az érzésben...
Willenbrock, lehet hülyeséget mondok, de ez nem ugyanaz a játékgyártótol van, mint a wings over europe?
nem valami EVM a gyártója? lent a jobb sarokban? mert ha igen, akkor nekem megvan csak egy más változata, és ha neked is ettõl a cégtõl van vanmeg, az azt jelenti, hogy csak nyugati tipusokat repülhetsz. az europában ugy van legalábis. a sturmovikot amugy 1000X jobban szeretem, tudom két tök más kategoria, de akkor is jobban vonz a vh-s repülés, a grafikája meg a földnek legalábis ugy tünik, sokkal jobb.
én nemneagyon játszom vele, ha lehet, sturmovikozom.szerintem érvezetesebb, de persze kinek mi<#vigyor4>

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

Willenbrock
Kicsit off téma,de hátha tud valaki segíteni:Wings Over Israelhez letöltöttem az Attrition war modot,be is adja a kampányt de az Egyiptomi légierõt nem lehet választani csak Izraelit.Mig 21-25 csomagok telepítve vannak pedig-és single missionban mûködnek is.Vágja valaki ezt a témát?Vagy hova lehet fordulni segítségért?(angolul nem tudok sajnos.)

TG Gida
Ha elérhetõ lesz a steam-en is, akkor rendben van a dolog.

"úgy tûnik, hogy Oroszországon kívül nem is lesz dobozos változat"

Az nagy baklövés lenne, nem? Hamár így protezsálják a játékot.
Szerintem a blog alapján úgy kell érteni, hogy e-shopping csak azután lesz, hogy az orosz díszpéldányok elkeltek. A dobozosról nem szól a fáma, az szerintem mindenhol lesz már korábban. Remélem.

Sanyo
Elnézést, a blog linkje kimaradt a cikkbõl, most pótoltam.

www.pcpilot.hu

Sanyo
Így irták le, úgy tûnik, hogy Oroszországon kívül nem is lesz dobozos változat. A cikk végén ott a link a forrásra, nem hiszem hogy félreolvastam volna. 😊 forrás

Demóról nincs infóm, csak annyi hogy valamikor lesz.

www.pcpilot.hu

Nagyon felcsigázott!!! Mikor várható? Lesz demó?

"Oroszországban és az egykori tagállamok területén 15000 darab díszcsomagolású és 2000db gyûjtõi változatot adnak ki. Miután ezek a készletek elfogytak, a nyugati államok vásárlói számára digitális (letölthetõ) formában is elérhetõ lesz."

Ez ugye nem azt jelenti, hogy eleinte csak SZU-ban lesz kapható?

Sanyo
Rise of Flight fizikai motor.

www.pcpilot.hu

Sanyo
Új Rise of Flight infók, a bétateszt után a tapasztalatokról is beszélhetek, addig elégedjetek meg a hivatalos infókkal. 😊

www.pcpilot.hu

Sanyo
Már másnak is volt gondja, megnézem a letöltés modult, miért nem jó.

www.pcpilot.hu

Trucker39
"Hiba történt a fájl letöltése közben (nem található a Mime típus)"

Sanyo
Ide kitettem, használd egészséggel. 😊

www.pcpilot.hu

TG Gida
Van egy Battle of Britain 1940 server full real beállításokkal,a Csatornával,Líbiával.Szerintem ez a legtutibb.Látni,hogy mit össze vergõdik a sok spithuszár egy egy jól sikerült fókakötelék ellen nagyon hangulatossá teszi.

Nem, 2 csajt variálnak a Messzerekben (a másik szõke).

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

PhantomAss
szerintem mindegyik gépben ugyananak a nõnek a fényképe van <#wow1><#ejnye1><#nyes><#conf><#taps>

GOOBY, pls

Nekem a switcher kért egy újabb verziójú NET framework-öt is, de utána jó volt minden.

Egy kötözködõ kérdés az AAA modhoz: Hartmann gépében mit keres Knoke feleségének a fényképe? <#eplus2>

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

PhantomAss
legjobb, ha letöltöd az unified installer 1.1 progit onnan (kb2 gb), abban bent van az összes létezõ mod, csak feltelepíted az il2-re, és a beépített switcherrel egyszerûen tudod kapcsolgatni (megmarad az alap 408 is)

GOOBY, pls

Sanyix
hol lehet letölteni ez az aaa modot? Mert az aaa fórum szokás szerint tele van kakilva mindennel, még a kereséssel se lehet megtalálni a sok izé között.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Willenbrock
Végre sikerült feltelepíteni az AAA modot és megy a Spit vs.109 Mod szerver is.Bf 109F-el még lehet fordulóharcolni is a Spit Mk V ellen.Nem tud olyan jól fordulni mint a késõbbi Spitek.Jó ez a mod,igaz egyelõre szoknom kell az új fegyvereffekteket mert most mindíg mellélõttem.Kicsit mintha nehezebb lenne a célzás vagy csak úgy érzem.Azért a mod nagyon sikat dob a hanguton,élethûbb fülkék,hangok stb.Ti leginkább melyik szervert szoktátok használni?

Vogel
Jó így világos, a seprûnyél nálam mást jelentett 😊 Az én null-szériás x52mnek még a rugóját is kivettem. Próbáltam coguart is, hát ott megizmosodik az ember egy 40 perces küldi után az biztos.

JoeDestroy
😊
Pont azért a finom mozgásért jó a "seprûnyél". 😊 Hosszú bot, nagy botút, ugyanazon analóg tartományon belül kisebb kitérítésekkel finomabb irányíthatóság. Az igaz, hogy technikailag tökmindegy mit markolászik az ember. Nem a joy miatt tud valaki repülni, max lényegesen kényelmesebbé teszi a játékot.
Kezdõnek szerintem sem kell egy mezei joynál több. Csak azt írkáltam le, hogy a vasdarabot mire találták ki, és miért szokták kicserélni a belét. Drágának meg azért drága amibõl van.
Az erõs rugók miatt a TM sokaknak kényelmetlen az IL-2 esetén, ahol állandó finom korrigálásokkal repül az ember. Ide lágyabb mozgású joy elõnyösebb.
Amit már nyúztam és van pár év tapasztalatom mindegyikkel:
Logitech Force 3D, Saitek X-52 (a sima, ezzel már a gyerek repül 😊 meg TM Cougar, + CH Pro Rudder (ez a pedál tényleg jó strapabíró)
és véleményem szerint ez a sorrend egyben a kényelmi (és persze ár) sorrend is.

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

Vogel
Hát azért ne essünk költõi túlzásokba, véleményem szerint jóval pontosabb és finomabb mozgást igényelnek a ww2-es gépek, mint a sugarasok. Természetesen én is dobálózhatok ilyenekkel, hogy prop pitch, mixture, supercharger, flaps, trim, map, meg hasonló fogalmakkal amiket rá lehet dobni a botra, sõt többségük tengelyt igényelnek button helyett. Nem folyok bele a vitába, de a kezdõt eléggé elriaszthatja a magas költség. Én mindig saitek cyborgot vagy evo-t ajánlok. Úgyse a bot teszi a pilótát. Legyen hotas, twistes oszt jónapot.

Trucker39
Meg is van. Köszönöm a segítséget. Szépen feltelepítette a szükséges programot. Azt azért nem értem, hogy a Vista nem épp mai fejlesztés és néhány programot mégis így kell hozzá "barkácsolni".
Másik kérdés. XP alatt van néhány profilom. Nem sikerült áthozni, mert a Vista-s SST nem kezeli. Most nálam van a gond és készítsek új profilt ??
Jah igen, a kiterjesztése, amiket próbáltam profiloknak: *.pr0

TG Gida
Tudtommal a pedálokról kérdezett itt valaki és onnan indult a vita.Viszont senki nem említette a CH Rudder-jét,pedig biztosan jobb,mint a Saitek-é.

PhantomAss
ha az a baj ami nálam volt, hogy nem rakott ki ikont és nem tudtam elindítani, mivel nem volt a telepített progik között:

keresd meg ezt a könyvtárat:
C:\WINDOWS\Temp\Saitek

This folder will contain the unpacked files for both your driver install and your SST install. The driver folder will contain the name of your product followed by the word driver. This will be accompanied by the SST software folder. The software folder may not match the name of your product, but the important word to look for is ‘software’ in the folder name.
Open up the software folder. Amongst the files will be an icon called software_loc_9.msi. Double click this file and allow the progress bar to complete. This file will install the Profile Editor onto your PC and the Saitek icon will now be present in the taskbar

ha nem érted szólj segítek<#felkialtas>

GOOBY, pls

JoeDestroy
Mindenekelõtt kijelentem h. szeretem az IL-2-t.
De ehez a játékhoz egy alul potizott 40 cm-es seprûnyél -re emlékeztetõ joyszerû szerkezet való. Még az X-52 is túlzás.

A Cougar meg annak a játéknak játékosnak kell ahol aktívan megy a fegyverzet, radarkezelés, célpontkezelés, MFD képernyõk kezelése, CMS kezelése. Erre van kitalálva. konkrétan az elsõ Cougart a Falcon-ra épített pithez csinálták, mind formára, mind elektronikára (saját proci, saját ram, saját "bonyolult" programnyelv). A TM ezt terjeszti és gyártogatja.
A moddolást meg azért és azok csinálják, akiknek kényelmetlen a gyári 2mm vastag torziós acélrugó mozgatása (vékony húzórugós moddok), valamint aki fokozott realisztikát akar az 1 mm-es teljes botmozgással Force szenzort tesz bele. Alapvetõen a modok nagy része is a Pit építéshez való.
Az árát az anyaga határozza meg. Lévén öntöttvas a lelkem.
Anyagából és a rugók erejébõl fakadóan ezt bizony kenni kell. Ha valaki LZS2-vel keni annak évente, ha komolyabbal annak meg 3 évente, hogy a vezetõ felületek ne kopjanak el. Mod esetén elhagyható, mert vagy nincs mozgó alkatrész, vagy olyan könnyû a mozgás mint az X-52 vékony centerrugójánál.
A gyári kivitel alkatrészeiben esetleg egy kivetnivaló lehet, az XY tengelyek nem HALL szenzorral jönnek ki gyárilag, de egy olyan HALL poti ára amit bele lehet építeni elég húzós.
A gyári poti kb 50.000 elforgatásra van kitalálva, a szenzor meg 1.000.000. (potigyártó adatai).

Kicsit hosszú lett és lehet felesleges is de sebaj.

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"