IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
""Elõl futott vagy inkább botorkált a mezõn egymás mellett a sofõr meg az irányzó, mögötte meg mi... ""

Hiába no😊 Mindig is csodáltam ,a honvédségben uralkodó kreatív hozzáállást,kezdeményezõ készséget.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Én 87/88-ban voltam nyúl Szombathelyen (hát hova vitték volna az elõfelvételiseket, ha nem elsõ lépcsõbe...) Már akkor voltak olyan gyakorlatok, hogy pénzhiány miatt úgy játszottuk a BMP-ét, mint a viccben a tankot a kínai. Elõl futott vagy inkább botorkált a mezõn egymás mellett a sofõr meg az irányzó, mögötte meg mi...

Volt olyan is, amikor éppen volt pénz gázolajra, hogy megerõsítették a századot egy T-55-ös szakasszal. Beszálltunk a gépekbe, ezek fel-alá nyargalásztak a mezõn, majd amikor kiszálltunk, hogy megtámadjuk az "ellenséges állásokat" a három tank már nem volt sehol. Mind lerohadt útközben valahol...
Én a rádiórelé-állomás pk. voltam, csak néztem a sorállományt, hogyan tologatja... (Aztán a haverommal egész nap a kocsiban aludtunk)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Chazz76
Gondold el ha lett volna,tied a 10 pont<#nyes><#nyes><#nyes>

Bocs, de DR.VII, Spad és Camelbõl erre következtettem.

Úgy tudom ezek WW1es gépek 😊

Off

'92-ben Vásárhelyen voltam tartalékos. A rádiós Csepszont kézzel tologattuk a telephelyrõl ki-be, mert nem volt gázolaj a laktanyában. És még háború sem volt...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

TG Gida
De nem is az elsõrõl volt szó.

Isten áldja a pogányokat!

Azért VH1 idején mást volt a "szõnyegbombázás", nem hiszem, h. olyan túl sok bombatölcsér lehetett egy kupacban..

Chazz76
Én meg azt akarom,hogy lovak vontassanak ki-be az állóhelyrõl a pályára,mint a németeknél anno a háború vége felé a benzinhiány miatt.
Aztán majd a cockpitbõl egy jó magyaros ostorral cserdítgetek ihaj-csuhaj."Ha ló nincs,jó a szamár is".

Hát persze. Még szerencse, hogy az amcsik és az oroszok erre nem jöttek rá. A prioritáslistán a gyep bombázása helyett reptértámadásnál a földön álló gépek után a második helyen inkább a kiszolgáló épületek, technika szerepelt. A kis butuskák, úgy gondolták, hogy az üzemanyagtartályok, pótalkatrész-raktárak, stb. rongálásával sokkal nagyobb kárt okoznak, mint a rét támadásával.
Úgy tudom vakonddal is lehet majd játszani! 😉

PhantomAss
csak nem le fogják modellezni a vakondokokat? <#fogmosas>

GOOBY, pls

"Bár alap lenne de remélem jól fogják modellezni a forgó motor elõnyeit és hátrányait"
Mit értesz ez alatt?
A SPAD jól fog húzni 😄

Még manapság is, némely füves reptereken sok gondot okoznak még az ürgék és vakondok is, pl vitorlázó klubokban. Állítólag igen fájdalmas dolog nagyobb ürgelyukra futni, és keréktörés is lehet belõle.

Akkor néhány száz bombatölcsér eltakarítására lehet több napos kihívás szerintem.

"A lebombázott kifutópályák sokáig nem lesznek használhatók."

A betonosaknál még csak el tudom fogadni. De a füves reptereknél ez hülyeség. Egyrészt a helyreállításhoz nem kell sok vacakolás, másrészt ezek inkább nagy rétek voltak, nem pedig a játékban látható golfpályaszerûségek, lásd: green. Azt, hogy melyik a felszállóirány a szélhez viszonyítva lõtték be.
Szerintem úgy általában nem engedték ki maxra a vízhõfokmutatót.
Ezekbõl a képekbõl jobban látszik: Gidának van igaza, Il-10-es.

A hk. inkább Pz.IV. H vagy J, hiányos pótpáncéllal.

Vogel
Mondjuk az il-2es közösség eléggé nagy gázban lenne ha nem írná ki, hogy overheat van. Pl fóka, maxon fekszik a hõmérséklet-mutató és nincs overheat. Most ez így volt a valóságban is? Honnan tudták mikor van melege a motornak? Gondolom teljesítményromlás nem olyan markáns, hogy erre felfigyeljen a pilóta.

Gundark 1 1
Bár alap lenne de remélem jól fogják modellezni a forgó motor elõnyeit és hátrányait 😊 Én inkább az Albákat várom.. No meg a DVIIest 😊 Bár azt hiszem majd a SPAD-dal is megyek egy kört hogy mennyire húz 😊
Willenbrock
Alig várom már hogy kipróbálhassam,látom magam egy Dr.I-ben ahogy Camelt üldözök a fák csúcsának magasságában:-) A Vörös báró halálának meg éppen tegnap volt az évfordulója jut eszembe errõl.

Sanyo
Gázkarállás, fordulatszám, levegõ/üzemanyag keverék és vízhõ, ezek a lényeges dolgok. A légcsavar fából van, nem is lehet piszkálni, legfeljebb egy másik gép fegyvereivel, pure fun. 😄

www.pcpilot.hu

Sanyo
Az eljövendõ elsõ vh-s szimben a Fokker motorja bömbölve vonszol a felhõk közé, pár perc múlva enyhén megváltozik a hangja és érezni, hogy nehezebben jár. Az egyszeri baka akinek még nincs szakszója a típusra, csak nézelõdik és élvezi a szélzúgást, egyszercsak megáll a sróf... Nincs recsegés meg overheat, szépen megadja magát a készülék, aztán lehet kényszerleszállóhelyet keresni. 😊

www.pcpilot.hu

Her Laca
Hát ezeket jól bebetonozták😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

😊 😊 😊

"a 0% még messze van a párhuzamos lapátállástól"

Igazad lehet, de 0%-ra állítva sem mész már vele sehova 😊

F1 a rövid
F2 a hosszú

Chazz76
Red Orchestra,istenem...a másik etelon játék számomra.De sokszor toltam hajnalokig,aztán zuhanás az ágyba.
Szerintem F4-es,Az F2 úgy tudom,rövidebb csövû.

TG Gida
Tényleg F-nek tûnik ,viszont akár H is lehet a pótpáncélból ítélve.Kár,hogy nem látszik az ágyúcsõ vége.A másik egy T-34-85.Aki szokott Red Orchestra-zni,annak ismerõs lehet ez a kép.

Azért gondoltam az elsõ Il-2-esek egyikére, mert rövidnek tûnik a kabin. A kétszemélyeseké a szárny kilépõéléig tartott.

A hk. pedig Pz.IV.F2-tõl valami (szerintem).

bakvarnyu
Én is erre gondoltam csak az túl egyszerûnek tünt,mondom tuti valami más .

TG Gida
Szerintem meg egy IL-10-es.

bakvarnyu
Meg van itt tank is ha jól sejtem Panzer III lehet.Csak igy kiteszik az út szélére.De nem volt odairva semmi se emberi nyelven <#vigyor1>

Szerintem kedvenc játékunk névadójának õsi variánsa.

bakvarnyu
Ez vajon milyen gép? Tegnap fényképeztem a szlovákoknál.

D9-en fél perc után overheat, még 15s és besül a motor.

PhantomAss
attól függ melyiken
a4-es változaton nem túl sokat számít, a a8-9-esen viszont érezhetõen jobb
d9-nél pedig csak akkor rakom manualra ha futni kell, akkor viszont sokat számít, igaz a motor is melegszik, de van kb 4 perced mire besül, addigra meg mindenki feladja az üldözést
szerintem

GOOBY, pls

szerintem Antonon katasztrófa az auto-pitch, megnéztem, full gáz+WEP-en is csak 50%-ig engedi fel...meg az elõnyt se kicsit éreztem, azelõtt olyan volt vele repülni mint egy kamionnal.

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

Sebesség/magasság szempontból tényleg, de ha lejjebb veszem a gázt 100% szög mellett (utazáshoz, hûtéshez) nem fogja vissza a gépet? én 10%-kal szoktam a gáz fölött tartani.

Richtofen,
a 0% még messze van a párhuzamos lapátállástól. 1-2 gépen külön lehet ilyet kapcsolni, és akkor még legalább 200%-nyit csavar rajta, a motor pedig végleg alig forog. Elég gyakran volt szerencsém hasznát venni...😊

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

amúgy is lehet használni. 100% pp,hûtõ open, 110 gáz, ha melegszik 105 gáz és lehûl a motor.
PhantomAss
semmit sem kell vele csinálnod, semelyik gépen, hagyd 100%-on azt jónapot
ahogy tanult kollégám mondta, anton-fókán érdemes manualra és 100%-ra állítani, kis elõnyhöz juttat
fõleg ha menekülni kell, 100%prop+hûtõ becsuk, aztán spuri full gázon

GOOBY, pls

aha, majd megnézem... bár a héten nem nagyon lesz idõm

a hétvégén felraktam vmi mods 8as packet

átállította a hangokat. Olyan darazsas lett a Messer, hogy újratelepítettem mindent, ezt kihagytam..

ha valaki foglalkozik SEOW kampánnyal , írjon már PÜ-t , kösz!

Sanyix
Nincs értelme állítgatni, mert egy ideje már mindig automatikusan állítja, még ha manuálison van, akkor is. Egyébként a fordulatszámmérõn (rpm), szokott lenni egy jel az ideális fordulatszámhoz, azon kell tartani.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Amiben van automata, azokhoz inkább nem nyúlok, csak jobban tudja mint én

kösz

Az aktuális verzió(k)ban (4.08m, 4.09b1m) gyakorlatilag az összes, alapból manuális beállításút lehet 100%-on hagyni.
Az Fókákat érdemes áttenni manuál+100%-ra bizonyos esetekben (ha valamiért gyorsan kell emelkedni, vagy fordulóharcba keveredek), az Antonok elég jól bírják ezt a vészüzemmódot, a Dorák kevésbé, viszont egészen jól emelkednek BnZ utáni felhúzáskor.
Messzert ne bántsd!

Kösz, eddig kb én is tapasztaltam.
A kérdésem inkább gyakorlati.

Mire figyeljek, hogy jó szögben álljon a lapát?
Infó hiányában eddig a fordulatszám százalékához igazítottam (ld.(aszem )1.0-s Il-2, ahol még teljesen automata ha jól emlékszem és párhuzamosan tólja a gázkarhoz

A prop pitch a légcsavar lapátok állászögét jelenti. Kisebb % érték nagyobb lapátszöget jelent (adott elmozdulás mellett nagyobb "felhajtó" erõt generál a lapát). A játékban 0% a gyakoraltilag sikláshoz beállított (többmotoros gépeken) légáranmmal párhuzanmos állás (minimális a légellenállása az álló propellernek), a 100% a legkisebb állászög.

Ez a négy dolog szoros összefüggésben van:
- motor fordulatszám
- gázgar állása
- a gép sebessége (airspeed, ami magasság függvényében eltér a föld feletti sebességtõl)
- lapátszög

A lapátszög hatása hasonlítható az autókon a sebességváltó fokozataihoz. Adott sebességhez és gázkar álláshoz igazítható vele a motor fordulatszáma, hogy sem túl gyorsan (túlmelegedés, károsodás) se túl lassan (nem hatékony) ne mûködjön.

Néhány gépen teljesen manuális, néhány gépen teljesen automata, néhányon pedig kikapcsolható az automatika.

Kérdezz konkrétabban ha valamit nem értesz.

Sziasztok, üdvözlök minden Sturmovik rajongót

Én is évek óta gyûrögetem ezt a programot, folyton visszatérek hozzá.

De van egy állandó problémám, kérek mindenkit, hogy segítsetek, vagy gyakorlati tanáccsal vagy linkkel, hogy megértsem a helyes mûködést.

Ez a Prop.pitch manuális állítása, mikor milyen magasságon, sebességnél, fordulatszámon stb mit kell állítani, hogy ideális legyen.

köszönöm mindenkinek a segítségét
Zev

Nem baj, lesz majd 20 féle elõre programozott kézjel és egyéb gesztus, amikiet egérrel és TrackIR-rel lehet majd elpantomimezni a földi személyzet felé. Ha nem jól csinálod, akkor nem indítják be az inerciális indítót, nem töltik meg a fegyvereket, stb 😉