91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • VO101Tom
    Lehet, hogy félreérthetően írtam. Nem a patch a fontos. Hanem kijavítani azt, amit a legelső patch okozott. Amennyire a fájlokban látni, össze akarták vonni a nemzetközi és az orosz nylevű clod-ot, hogy ugyanolyan fájlokat használjanak. Ez az install rossz volt, és elqrt pár fontos fájlt is.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2016.08.24. 17:53:11
  • sakkay
    Pár dolgot említenél? Ez nagyon fura, hogy túl a kompatibilitási dolgokon, még egyéb részeket is javítanak ennyi idő után...pláne fontosakat!
  • VO101Tom
    A TF patcheket ha törölni akarod, akkor file integrity scan-t kell futtatni a steam alatt, az visszaállít minden fájlt az utolsó hivatalos verzióra. A frissítés után érdemes lefuttatni, majd feltenni a TF patcheket megint.

Skineket, Contolst, missionokat, ilyesmiket azért mentsd el előtte.
  • croatianus
    Érdemes ezek szerint a TF patch-et törölni, mielőtt indítom a sztímet?

Szerk:: Hja, hogy nincs is ilyen lehetőség!
    Utoljára szerkesztette: croatianus, 2016.08.24. 15:02:53
  • VO101Tom
    Bazz, most éjjel 3-kor jött egy újabb frissítés, ezt érdemes feltenni mindenkinek, akkor is, ha TF patcheket kell installálni utána. Ez javít pár fontos dolgot (TF patchekhez erre sincs nagy szükség, de később gond lehet a verziószámmal, ha nem frissül a clod).
  • VO101Tom
    passz, nekem az automatikus frissítés valahogy visszakapcsolt, és a clod nem is indult el miután feltette ezt a szart. A legutolsó tf patch reinstall sem segített, valamikor majd tehetem fel nulláról. Qrvaélet.
  • croatianus
    Huhh... Nem bántotta. Csak azt írja, hogy "ápdét rikvájred (not kjúed)".
    Utoljára szerkesztette: croatianus, 2016.08.23. 22:53:55
  • croatianus
    Tehát ha most elindítom a sztímet, akkor nem fogja magától kinyírni a CloD-ot?
  • LeonSilver
  • VO101Tom
    (félreértés ne legyen, ennek a win8 kompatibilitásnak eddig sem lett volna semmi értelme, az alapjáték ezzel sem megy, a TF patchekben meg eleve benne van. Röviden: ne piszkálja senki :) )
  • VO101Tom
    Update: Miután többen problémát jeleztek a TF patchekkel, ez most opcionális lett. A játék steam könyvtárában jobb klikk, properties, ott bekapcsolható a win8 compatibility a "Betas" fülön. A korábbi játék a hagyományos módon tölthető le.
  • VO101Tom
    Ha valakinek be van kapcsolva a clod automatikus frissítés steamen, jobban jár ha kikapcsolja. Ma (négy év után) jött egy frissítés, állítólag Win 8 és 10 miatt, de frissítés után sem indul el az alapjáték ezeken, viszont a TF patch sem. Állítólag elég csak a legutolsó TF patchet újratelepíteni, és az megoldja. A visszajelzések vegyesek, valakinek teljes újra install után sem indul most el. Ez a frissítés a TF patchek verziószámát nem módosítja, annak teljesen mindegy, hogy melyik verzióra települ (egyenlőre nem tudni, hogy pontosan melyik fájlokat módosítja ez az upgrade).

• VO101Tom
  • mustangdc3
    Ma sikerült hostot indítani, tudtak csatlakozni és nem volt timeout hiba így a NAT volt a hiba oka
  • mustangdc3
    Ma kaptam egy levelet a szolgáltatótól hogy eltávolítottak a nat hálózatról. Csináltam is a lobbyban egy gyors tesztet és elvileg mostmár nyitva van a port. A letöltött teszt szoftver szerint. Ha lesz fent vki akivel le tudom tesztelni a hostot akkor kiderül tényleg ez volt e a gond
  • mustangdc3
    megerősítem igen. biztos hogy az az ip van beállítva neki és all + enabled
    valószínű hogy nekem is ez a nat téma lesz a gond mert ennyire nem vagyok béna :) informatika érettségim van(persze nem sok mindenre elég de az alapok megvannak)
  • VO101Tom
    Ok, akkor konkrétabban tudom kérdezni. Az admin lapon a forwarding - virtuial severs lapon jó helyi IP-t állítottál be? Helyi IP utolsó három számjegye biztosan stimmel? Az a te gépedé? A Protocoll "ALL", a Status "Enabled"?
  • mustangdc3
    Nekem is ugyanez a router van és beállítottam a fowardingot de úgy teszteltem a portot hogy közben nem futott a játék
    de nincs nyitva a port mert nem tud csatlakozni hozzám senki
    írtam én is a szolgáltatónak(digi) de még nem válaszoltak
  • Valka78
    Azt elfelejtettem mondani, hogy a játék nem ez alá a win alá lett telepítve, nem is a C meghajtón van. Amúgy eredetileg steames volt (már nincs dvd a gépemben). Viszont belépni bárhova be tudok a hyperlobbyn.
  • Paladin
    A NAT az, amit te is használsz, amikor port forwardingot állítasz. Nem ismerem a routered, de gondolom ezt jelzi bekapcsoltnak.

A carrier-grade NAT az más, azt a szolgáltató használja, hogy takarékoskodjon az ip címekkel, de ezek szerint a tied nem csinálja.
  • Valka78
    A utorrent mindig ment rajta, mindenféle portolás és tűzfal állítgatás nélkül is. Nem tudom én sem mennyit érhetnek ezek a netes tesztelők, de ha elindítom és beírom a port címét ami a progiban van, arra is azt írja, hogy "closed on 188.xxx", pedig hát megy.
    Megnéztem a router beállításokat - tegnap már olvastam erről a NAT-ról - de nálam ugyanazt az ip címet írja mint ami a tényleges, ennek ellenére van egy olyan rubrika, hogy NAT és a státusa "enabled". Most akkor mi van?

Ipv4/v6; PPPOE; ha ez számít.
  • Paladin
    Ahogy az előttem szóló mondja, ez is egy lehetséges ok (én is így voltam a diginél pár héttel ezelőttig). Bár speciel játék hostolással nem volt problémám miatta, de okozhatja.

Egyébként könnyű megtudni, ez-e a helyzet. Csak nézd meg a routerben, hogy mi a WAN address-ed. Ha ez nem ugyanaz, amit pl. a whatsmyip.org mutat, akkor te is carrier grade NAT áldozata vagy.
    Diginél csak írni kell a hibabejelentőnek, és meg is csinálják.

(Ami meg a netes testereket illeti: csak ugatom a témát, de legjobb tudomásom szerint hogy egy portot nyitottnak lássanak, kell, hogy fusson is valami a gépeden, ami válaszol azon a porton. (Hiszen azok csak azt tudják, hogy nincs válasz)
    Vagyis a lényeg, hogy akkor próbáld, amikor fut a játék.)
  • Papa01 #86106
    Szia!

Szerintem keresd meg a szolgáltatódat, nekem is ilyen gondjaim voltak régebben. Írtam nekik:

Az elmúlt években sokszor hostoltam különböző játékokban, így a barátaimmal tudtunk hálózatban játszani.
    Sajnos ez az utóbbi néhány hónapban nem sikerül. Nem tudnak felcsatlakozni az általam indított hostra, akármilyen játékban is indítok host-ot (router-ben a szükséges portok megvannak nyitva).
    Az oka valószínűleg az, hogy nat-olva van az ip címem (a routerben is a wlan ip címe: 100.x.x.x).
    Ezért tisztelettel kérem Önöket, hogy biztosítsanak számomra egy egy publikus címet (nem baj ha dinamikus).
    Egyébként,amíg ezt a problémát nem tudtam, próbáltam úgy is, hogy a hálózati kábelt közvetlen a gépbe dugtam, és kikapcsoltam a tűzfalat és a vírus keresőt is, de sajnos az eredmény ugyanaz.

Nagyon rendesek voltak, vasárnap hívtak, hogy megcsinálták. Azóta mionden ok. :)
  • Valka78
    ZTE routerem van és egy rakat tutorialt megnéztem már és próbáltam mindent, de nem nyitja meg. Hm... igazából az összes létező port amit kipróbáltam, vagy zárva van, vagy timeoutos... Több netes port forwarding testert is megnéztem.
    Utoljára szerkesztette: Valka78, 2016.08.06. 02:08:31
  • VO101Tom
    Milyen routeretek van? Amíg nincs nyitva a 21000-es port, addig teljesen felesleges mással próbálkozni*, 21000-es port nélkül nem fog működni. Ha nagyon nem megy, a router típusára és "open port"-ra rákeresve rengeteg tutorial lesz a neten.

*Ha a routert kihagyva egyből a gépbe menne a modemből/szolgáltatótól kapott net, akkor nyilván nem kell 21000-es porttal foglalkozni, mert nincs router a gép előtt.

Ritha esetben - már találkoztunk ilyennel - a router is lehet a hibás. Legutóbb Falcon 4 BMS hosztolásnál volt olyan, hogy az egyik srác a laptopjáról tudott hostolni, a PC-jéről tudott hostolni, de ha a laptopról hostolt, akkor a saját gépe mellett csak egyetlen "külsőst" engedett bejelentkezni. Ha négy gépeset akartunk repülni, mindig véletlenszerűen egy vagy két embernek connection failed-et adott. Vett egy olyan routert amilyen az enyém (TP-Link TL-WR740N Router), és azóta nincs gond a csatlakozással. Laptop a host, ő csatlakozik helyi IP-vel, a többiek neten keresztül (előtte kipróbáltuk, nekem is működött ugyanez itthon). Ő kb fél évig szenvedett ettől (szolgáltató váltás után), a régi routere egyszerűen szarul kezelte az új szolgáltatótól érkező netet (senkinek, a szerelőknek sem volt ötletük rá, hogy hogyan lehet ez). De az biztos, hogy router csere óta semmi gond.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2016.08.05. 23:54:30
  • Valka78
    Nálam sincs nyitva. Harmadik órája szaraxok vele de nem akarja az igazságot.
  • VO101Tom
    A 21000-es port ki lett nyitva végül?
  • mustangdc3
    igen ezt olvastam én is és már átállítottam de nekem nem segített( lehet amiatt hogy eleve nem volt nyitva a port)
  • Valka78
    Asszem találtam valamit ezzel kapcsolatban. A hl setupban a detectlocalip értékét át kell írni 0-ra, legalábbis egy fórumon azt olvastam, hogy működik. Fent vagyok ts-en estig, ha ráérsz kipróbálhatjuk.
  • Lysandus
    Alaska. Hülye humora van Mysticpumának. :-D
  • sakkay
    Húú ez nagyon jó hír. És itt még a fák sem zavarnak
  • Zpogi
    Team Fusion Update - July 31st 2016 - The New Map/Theatre
  • Valka78
    Nem látlak, de hosztolom akkor. Ha látod, próbáld ki és írd meg timeoutos-e. Ma nem tudok játszani, mert piálunk a haverommal.
  • mustangdc3
    A múltkor láttam ilyen nevű hostot nem tudtam még akkor hogy a tied ha látom újra akkor csatlakozok. Mellékesen most éppen fent vagyok ha tudsz gyere fel
  • LeonSilver
    Bár csak ritkán szólok, hogy off a téma de most megteszem.
    Szóval ha kérhetem, akkor ITT vártündérezzetek.
    THX
  • Valka78
    kép1
    kép2

Utoljára szerkesztette: Valka78, 2016.07.30. 14:42:38
  • Torzonborz
    Csinálj egy screenshotot, hogy milyen csatába mész be mert ahogy Rue írja, SB-ben nincs ikon. Szóval az vagy AB vagy RB.
    Mondjuk az más kérdés, hogy a vártündéres szim mód az nagyon idézőjelesen "szimulátor" de ez van.
  • Rue East
    Akkor leírom sokadszorra is: Simulator Battle-ben nincsen ikon és csak pilóta fülke (a bombázóknál meg lövész) nézet van. Te akkor nem Simulator Battle-t játszottál, hanem Realistic Battle-t, az nagyon nem ugyanaz.
  • Valka78
    Ennyi volt. Ez a wártündér egy játszhatatlan szemét. Harminc, vazze 30 km-ről látszanak a gépek ikonjai (igen, simulator battles-ban). Névvel, típussal, távolsággal. Ja, és olyan nézetben játszod, ahogy akarod, annyi benne a "szimulátor" hogy nem tudsz a levegőben újratölteni. Na mindegy kiszenvedtem vele ezt a három napot, hogy szerezzek egy olyan gépet, amivel bejuthatok a "simulator battles"-be :) Hadd ne mondjam, hogy mennyit ér egy ju 87, ami harminc km-ről látszik...
    Ja és a játék szerint a harcértéke megegyezik a yak 9 - el. Meg lavórral és p47-el, p38-al, spittel, il2-vel... Mondjuk ez csak árkád módban számít, de előrevetíti a szomorú jövőt.

Nagyon szép játék, de még játéknak is rossz. És igen voltam a tank simulator battles-ben is, ahol már kötelező a pilótafülke és nincsenek ikonok, de az is jóformán játszhatatlan. Mivel a tankcsaták többnyire abból állnak, hogy bújkálnak a kis disznók, én egy darab tankot nem láttam egyszer se. Persze miután leszedett egy il2-es, megfigyelő módban azért megnézhettem közelebbről is azt a hat vagy hét tankot, ami a "csapatomat" alkotta (ha jól láttam max 16 játékos lehet itt egy pályán...? abból többnyire 2-4 repülő) és azt kell mondjam, hogy felségjelzésen kívül aztán minden marhaságot képesek rájuk ráfesteni. Kettőn volt azért mégis, bár az egyiken vörös csillag...no comment.

Azt azért meg kell hagyni, hogy látványra tényleg szép, vannak benne jó ötletek, csak el van barmolva az egész.
  • VO101Tom
    Köszönöm :)