91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Solt
    Nézzétek már meg a nevét! :D
  • i robot
    Juuujj.
  • Papa01 #86170
    Légy szíves ne trollkodj.
  • rabbiddgog
    ?
    A 2 vh.-ban a magyarok a németek szövetségesei voltak.
    Nem tudom tudod hogy mit is tettek a németek? Ezek a hősök? Inkább nem fejtegetem tovább, mert felmegy bennem a pumpa!
  • feca1229

https://s06.static.libri.hu/cover/54/4/3236071_5.jpg

A könyvben is így írják: "Elfelejtett hősök" , tehát úgy gondolom ez így jó!

Mire alapozod az állításod amúgy, de most komolyan tényleg érdekel!
  • Papa01 #86167
    Köszi, nagyon szeretnem az ilyen élménybeszámolókat. :) Mi volt a kedvenc kinti kajád?
  • sakkay
    Mert??????????????????????
  • Hypo #86165
    Figyelj mert az uj update kicsit megzavarja a TF modot de a hivatalos forumon van ra megoldas nekem muxik most szepen
  • Sidewinder
    Most olvasom, hogy lesz Battle of Kuban. Sanyo a hírben azt írja, hogy a típusválasztékra nem lehet panasz. Ez valószínű,csak a realizmusra. Ha nem mennek el a DCS irányba, akkor nekem kevés az egész.
    OFF
    Sikerült eltöltenem egy hetet Oroszországban. Azért sikerült kijutnom, mert a csapatból én voltam az egyik ember aki valamennyire beszél oroszul. Jártunk Moszkvában és vidéken is, a szmolenszki megyében. Moszkváig nagyvassal mentünk. Ott vonatoztunk a városba(Aeroexpress), majd a városi közlekedésre a metrót használtuk az ott tartózkodás alatt. A moszkvai metró fantasztikusan szép. Tényleg hihető, hogy a világ legszebb metrója. Kivétel a Proszpekt Mira állomás, mert az nem tetszett. A metrón csúcsidőben óriási a tömeg,akkor olyan heringparty van,hogy nem tudsz kapaszkodni, de nem is kell mert annyian vagytok, hogy megtartjátok egymást. A szerelvények: megtapasztalhattam, hogy milyen szerelvények járnának budapesten,ha a Metrowagonmas nyerte volna a 2-es metró új szerelvényeire a pályázatot,ugyanis főként Ruszics típusú szerelvényekkel utaztunk. A Ruszics kényelmes, bőven és normálisan van benne kapaszkodó,nem úgy mint az Alstom csodában, gyorsabb mint a francia társa, és megfelelően csendes is. Az első szerelvény amin utaztunk, az gyakorlatilag tetőtől talpig orosz és szovjet filmek posztereibe volt becsomagolva, ugyanis idén van az orosz filmművészet éve. A szerelvény belső terében hasonló volt a helyzet, továbbá ott fel voltak sorolva különböző mozik,hogy hol melyik orosz vagy szovjet filmeket lehet megtekinteni,a program keretén belül. Voltak régi szerelvények is, olyanok amelyek a budapesti 3-as vonalról lehetnek ismerősek.Az volt ezek és azok között a különbség, hogy a moszkvai szerelvények kiváló állapotban voltak, és nagyon gyorsak is voltak, lazán tudták a 90-es tempót. Mindezt olyan gyorsulással kombinálva, hogy induláskor majdnem elhagytuk a hajunkat. A régi szerelvényekben nem volt légkondi ugyanúgy ahogy a pestiekben sem, viszont valamiért mégis sokkal jobb volt a szellőzésük. A metróban természetesen bemondták a következő állomást mindig (csak oroszul),továbbá a szerelvényekbe egy információs képernyőn középre ki is volt írva. Belül, a metrókocsik oldalában is volt egy információs tabló, ahol az állomásokat egy egy piros csík kötötte össze. Minél jobban közeledtünk a következő állomáshoz a csík annál jobban kezdett feltöltődni, amikor pedig megérkeztünk, akkor teljesen összekötötte a két állomást.
    A moszkvai metróra nincs úgynevezett klasszikus értelemben vett jegy. Egy digitális kártyát kapsz amelyet a metrólejáróban kell a kapun lévő beolvasóhoz érinteni. Ellenőrök nincsenek, ha lejárt a jegy, akkor egyszerűen nem tudsz bejutni a metróba. Ez a jegy természetesen jó a trolibuszokra, villamosokra, buszokra, és a moszkvai monorail-re is. A bérlet és a jegy is olcsóbb mint pesten, és ehhez képest egy színvonalasabb szolgáltatást kap az utazó,mint itt( három hónapra kerül a bérlet 20 000 ft-nak megfelelő összegbe). Egyébként ez a digitális jegy és bérletrendszer már 10 éve működik Moszkvában.Moszkva valóban nem olcsó hely, de ha az ember próbál okosan vásárolni,pl. nem a hotelben lévő subway-be megy kaját venni a hosszabb autózás buszozás előtt, hanem a hoteltől 100 méterre lévő vegyesboltba, akkor akár a pesti élelmiszer árak alatt is kijöhet a bőségesebb bevásárlása. Egy kis összehasonlítás: akik a subway-be mentek, 1200ft-nak megfelelő összeget költöttek egyetlen db szendvicsre. Én a boltban 1440ft-nak megfelelő összegért vettem három, leginkább a buktára hasonlító, nem kicsi süteményt, egy liter rostos üdítőt, egy jégkrémet, és egy csomag(250 gramm) egyesével csomagolt nápolyit.
    A különböző emléktárgyakat vidéken érdemes megvenni, mert ott jóval olcsóbb. Ha valaki nem megy vidékre, akkor viszont inkább a hotelben, vagy utcai árusoknál érdemes megvenni, mert a reptéren elképesztő árakkal dolgoznak.
    Moszkva után jöhet a vidék. A szmolenszki megyében jártunk. Autóztunk és buszoztunk, összesen úgy 900km-et. A közutak nem rosszabbak mint a magyarországiak, viszont egy két vidéki városon belül némelyik mellékutcában komoly kátyúk vannak. De összességében az utak semmivel sem rosszabb,mint Magyarországon,sőt Moszkvában messze jobb a helyzet mint Budapesten. Pedig az indulás előtt nekem sokat magyaráztak,olyanok akik utoljára a szovjet időszakban jártak kint,hogy az garantált, hogy még a második vh-s bombatölcséreket sem temették be. A vidéki utakon a sofőrünk stabilan tudta tartani a 110-120-as tempót( afelett a gatyád is rámenne a büntetésre,ha észrevesz a traffipax).Amikor busszal mentünk, akkor más volt a helyzet. A techográf miatt a 90 volt a max sebesség. Mentünk még a kint tanult magyar pilóták által csak "Lenin" busznak nevezett járgánnyal is,aminek mint megtudtam PAZ a valódi neve,és a 60-as évek óta gyártják őket szinte változatlan formában. Amivel mi mentünk arról nem tudták megmondani,hogy mikor készült, csak annyit, hogy nagyon régen.Moszkvában főként a luxusautók voltak jellemzőek. Mindenféle típus,többek közt például olyan luxus Nissan típusok, amiket az előtt soha, sehol nem láttam. Valamint az orosz gyártmányú terepjárók és a külföldi luxus SUV-ok.Az orosz gyártmányú személykocsik kevésbé voltak jellemzőek.Vidéken más volt a helyzet, ott rengeteg orosz gyártmányú személyautó volt.
    Továbbá rengeteg új terepjáró: Nivák és UAZ-ok, Pickup Nivák,5 ajtós Nivák és Chevrolet Nivák. Az UAZ-ok között jellemző volt a Hunter, ami a 469-es parancsnoki továbbfejlesztése, és nagyon sok UAZ Patriot is volt. Az utak minősége ahogy írtam is, semmivel nem volt rosszabb, mint Magyarországon,sőt Moszkvában sokkal jobb volt. Az utak abból a szempontból voltak elképesztőek, hogy rendkívül hosszú egyenes szakaszok vannak. Például volt olyan útszakasz , hogy 230 km után jött az első enyhe bal kanyar. Beszélgettem a sofőrrel, mondta ő is, hogy ez unalmassá teszi a vezetést. Éppen ezért gyakran, néha akár a semmi közepén is vannak pihenőhelyek, fogadók ahol meg lehet állni, enni, inni, aludni. A benzinkút hálózat is úgy van megoldva, hogy nem fog kifogyni a nyál idő előtt a tankból,persze oda kell figyelni. A 95-ös literenkénti ára egyébként 150ft-nak felel meg.Az út mellett figyelmeztetőtáblák is ki vannak téve a pihenőhelyek előtt amik felhívják a sofőrök figyelmét,a pihenőidő be nem tartásának káros következményeire. Nem tachográf ellenőrzésről és büntetésekről írnak, hanem arról hogy ha nem állsz meg pihenni, akkor elalszol és meghalsz. Moszkva környékén a 2x4 és a 2x6 sávos utak jellemzőek. Vidéken a 2 és a 2x2 sávosak. Moszkvánál óriási dugók tudnak lenni. Főleg pénteken és vasárnap. Mert pénteken mennek az emberek a hétvégi házaikba, így a kifelé vezető hat sáv szépen be is tömörül. Vasárnap ugyanez van,csak fordítva. Így akár egy 400 km-es út akár eltarthat indulástól érkezésig 8 órát is, mert végig 100-120-as tempót tartva 3,5-4 óra alatt megérkezel Moszkvába(valamely külvárosi részbe) majd ott ülsz a dugóban további 4-4,5 órát,mire a tényleges célodig elérsz. Azokon a szakaszokon ahol nincs szalagkorlát,ott kialakult a dugók leküzdésére egy sajátos orosz módszer amit én leginkább sávszélesítésnek tudnék nevezni. Ez úgy néz ki, hogy például adott 4 befelé vezető sáv,és négy kifelé vezető, akkor az orosz autósok a dugó elkerülése érdekében egyszerűen létrehoznak egy egy 5-iket mindkét oldalon vagyis kimennek a fűre, és kívülről előzik a kocsisort.A 2x6 sávnál amennyiben nincs külső szalagkorlát,akkor szintén létrehoznak egy 7-ik sávot mindkét irányban. Viszont ez a dolog nem adható elő akármilyen járművel, csak terepjárókkal és orosz gyártmányú személykocsikkal. Az út szélén ugyanis eredetileg fű volt, de azt kijárták ezzel a módszerrel, méghozzá annyira, hogy az ott uralkodó viszonyokat a nyugati/távol keleti személygépkocsik futóműve nem viselné el.Így ezekben a majdnem sávokban csak a SUV-ok, a terepjárók, és az orosz személykocsik(Ladák, Volgák) közlekednek, illetve néha egy egy teherarautó is.
    Közlekedés után a vidékről magáról. Jellemzőek a kis falvak, faházakkal, némelyik tényleg úgy néz ki mintha egy rajzfilmből szedték volna elő. A vidéki városokban ahol jártunk természetesen rengeteg panelház volt. Ennek ellenére viszont szép városok voltak, mert nem csak betonrengeteg volt, hanem óriási nagy parkok, hatalmas zöld területek. A magyar városokkal összehasonlítva sokkal zöldebb városok az oroszok.És főként nagyon tiszták. Az egész úton egyetlen graffitivel találkoztam összesen. Szemét a kukában van, nem pedig szétdobálva mindenfelé,ez a tisztaság Moszkvára és a vidéki városokra is jellemző volt. A természet,a táj gyönyörű. Elképesztően szép tavakat láttunk, a fa fajtákat tekintve nincs például bodza, de rengeteg a nyír, és a fenyő. Az ételeik nagyon finomak voltak, és normális mennyiséget is adtak. Az orosz csajok pedig gyönyörűek, főleg vidéken. Az igazat megvallva gyorsan letelt az az egy hét, még maradtam volna kint. De ha a vízum lejár, akkor a vízum lejár.
    ON
  • rabbiddgog
    szerintem így helyes: elfelejtett "hősök"
  • VO101 tvr
    „Elfelejtett hősök" A magyar királyi honvéd légierők ászai a második világháborúban

B. Stenge Csaba hadtörténész előadása a Hadtörténelmi Délutánok keretében

HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, Bp Kapisztrán tér 2-4
    2016. szeptember 24., 13:30–16:30
  • Indi69
    Sziasztok. A gépemen fent van a clod a dcs és a vártündér. Amióta a clodot újra telepítettem azóta egyik sem indul. Ez mi lehet? win7
  • Papa01 #86160
    Köszönöm, végül is lejött az eredeti helyről, még ha sokáig is tartott. :) A telepítés is sikerült, és egy kis tesztre is futotta, :)
  • sakkay
  • VO101Tom
    Azzal a kártyával csúnya is lenne, ha nem :)
  • sakkay
    Felraktam a TF-et, megy. Elég jól! Minden maxon.
  • VO101Tom
    Nem voltam nagyon netközelben ma, most is mobilròl írok. Asszem a fórumon van egy torrent link is, de nemtom mennyi seeder van. Ha lassú lenne a weblapos letöltés (nálam nem volt gond vele, most kellett leszednem amikor az 1C patch kijött), akkor legközelebb nézd meg a fórumon is (linket nem tudok most adni, de atag fórum, TF topik, releases vagy hasonló címmel).
  • Papa01 #86155
    No, lecsorgott... :)
  • Papa01 #86154
    Szia Tom!

Köszi a linket és a leírást, de nincs esetleg egy olyan link, ahonnan gyorsabban lehet letölteni a javításokat? 10-12 óra között értékeket ír.
  • VO101Tom
    64 bites rendszereken (gyak. win7-től felfelé) kell a TF patch, különben csak fekete képernyőt kapsz (directX miatt).
  • sakkay
    Fura. Most nem vagyok otthon de előtte feltelepítettem a clodot. Minden ment faxán. Aztán amikor elindítom csak nagy csend..tf patch nincs még fent.
  • VO101Tom
    Ahogy eddig. TF weblapról letölthetők a korábbi patchek, emelkedő sorrendben mindegyik verziószámot installálni kell (csak a legutolsó nem elég). Ezt felteszed a steames clodra, és kész.

http://teamfusion.theairtacticalassaultgroup.com/

Probléma abból volt, amikor működő TF-es clodra frissített rá a steam. Friss installnál nincs gond.
  • sakkay
    Tom , felrakom a CLOD-ot, steamos. Akkor ha felraktam, honnan telepítsem a TF dolgokat? Meg, akkor hogyan?
  • VO101Tom
    A mesza DCS-ben is hajlamos ugyanerre, ami itt történt. Faroknehéz, felszállásnál nagyon könnyen túl lehet húzni, és abból azonnal lebillen.
  • PhantomAss
    tudom
    de messzer-messzer
  • rabbiddgog
    a dcsbe k mesza van ez pedig g mesza
  • mustangdc3
    Pedig ez lett volna a lényeg a hétvégén. Apropó megy vki busszal szombaton?
  • acidrain
    Páros évben összetörik, egy évig drótozzák, egy évig repképes, utána megint összetörik. Úgy tűnik ez lesz a trend.
  • PhantomAss
    ehh, többet kellett volna gyakorolnia a dcs-sel
  • repvez
    red 7 megserult így nem hiszem hogy ott lesz zeltwegben a hétvégén :(
  • VO101Tom
    Ha működik, akkor ne nyúljatok hozzá :)
    Lehet, hogy nektek már ez az új változat települt, aminél install után külön kellene engedélyezni a steam játéktulajdonságokban a "Betas" fülön. TF patch verziószámát semmilyen esetben nem befolyásolja ez. Ha elindul a game és jó a TF patch, akkor minden oké.
  • Lysandus
    Én maradtam win7-en. Nekem kell valamit csinálni, Tom? (Most próbáltam, gond nélkül betöltött, és a TF verziószámot írja ki.)
  • lala42
    Nálam is lejött valamelyik este a patch. Semmit nem kellett újraállitani, sem telepiteni. Lefutott és ment a harc. Nem baszott el semmit.
  • Valka78
    Igen, én is ettől félek, hogy újra be kell állítani :) Az egy tortúra nálam. Azért kösz.
  • VO101Tom
    A dokumentumok alatti 1CSoftclub mappából a fájlokat tetszés szerint másolgathatod, azokkal nem lesz gond. controls, conf.ini, ilyesmik.
    A játék mappájában asszem csak a skinek vannak, amiket el kell menteni. A parts\bob és parts\core mappát ne másold, azokból úgysem kell semmi.

De azt te tudod, hogy mik azok, amik mindenképp le kell mentened. Missionok, Skinek, Dashboard Pic, ha be van állítva. Minden mással a legrosszabb esetben is csak annyi történik, hogy újra be kell állítani (controls, video settings pl.).
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2016.08.24. 21:02:02
  • Valka78
    Na, ez az. Hogy melyik személyes és melyik nem.
  • VO101Tom
    rendszerfájlokhoz nyúltak hozzá, nem személyes fájlokhoz.
  • Valka78
    Nem lehet az, hogy utólag felülírok egy olyan fájlt a bizt.mentéssel, amiből pont az új kellett volna? A cache-en kívül.

Miben (volt) más az orosz verzió?
    Utoljára szerkesztette: Valka78, 2016.08.24. 19:03:59
  • VO101Tom
    A dokumentumok alatti 1cSoftclub - MOD mappában és a játék mappájában vannak a fájlok, fejből nem akarok hülyeséget mondani, nézd meg, hogy melyik volt régebben módosítva. Az 1C softclub mappából a cache mappát sem kell kimásolni. Ha clodot kell újra telepítenem, akkor a contolst mentem le, az 1c softclub mappát, a saját mission fájlokat, és az egész skins mappát (ne kelljen egyenként visszamásolgatni a tipusokhoz). Ha ezek le vanank mentve, akkor sok dolog már nem veszhet el véglegesen.

ps. Freetrack-hez nemtom vannak-e fájlok amit clod-ba kell másolni.
  • Valka78
    Pontosan melyik fájlokat kell elmenteni? Mert van a dokumentumok és a főkönyvtárban is egy rakat conf file.