IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

acidrain
A 6 dof benne van a Warbirds of Prey mod-ban, a Zuti 1.13-mellé engedélyezni kell a 00_DOF_Tracker_2_0_shr-t ha mind a 6 tengelyt használni akarod.
Ha egy mod nem kompatibilis egy másikkal, akkor figyelmeztetõ üzenetet ad a JSGME, tehát elrontani a modolást szinte lehetetlen.

Ha minden beállítva, Track IR programjában engedélyezve a 6 tengely, mod is bekapcsolva, és még mindíg csak 4 dolgozik, akkor váltani kell a Snap/Pan view között (ha jól emlékszem alapértelmezésben az F9-en van), és úgy mûködni fog mind a 6.

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

szekelyland
na sikerült, 11ik szint 😊

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

szekelyland
gyakorlás a melóban, hazamenés elõtt...

Nem tudok a 6ik szint bombázósánál továbbjutni....

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Nemcsak az elsõ online repülés kezdõdik így, hanem a hardvercserét vagy rendszer újratelepítést követõ elsõ is... :-)
szekelyland

...na mindenki a számítógéppel oralizál...? Én tegnap este életem elsõ onlány repülése helyett 4x raktam föl az alaplapi drivereket, meg háromszor a zil2-t. Nem akart megszólalni. A végén azért sikerült, de addigra már hajnal lett, és eltettem magam vízszintesbe.

Si vis pacem, para bellum.

Közben olvasom a Hartmann könyvet, s rendkivül hasznosnak tûnik a mi szempontunkból is, mert elég jól leírja azokat a harceljárásokat, amiket alkalmazott.

Köszi ezt is. 😊
Én már korábban nézegettem, hogy mennyi mod van a 2.01-ben, s vajon lehet e ezekbõl többet egyszerre használni. De aztán nem volt hozzá merszem, így mindig "csak" a Zuti modot indítottam.

VO101Tom
Hogy oldottad meg? Milyen progival?

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Igen, indítható Zuti mellett, de nem szükséges hozzá (csak az, hogy a stock 4.09 ne legyen aktív). Ha a MOD komponens összeakadna a már kijelöltekkel, akkor küld egy hibaüzenetet, szal. nyugodtan válogathatsz a közöttük, ha valami gáz van, arról tudni fogsz. Ha egérrel megállsz a név fölött, röviden kiírja, hogy mit is csinál. A hasonlók akadhatnak össze - pl effects high meg az uranium effects. (A warbirdsofprey egy komplett gyûjtemény, azt csak magában kell engedélyezni, ha a szerver azt kéri).

www.pumaszallas.hu

szekelyland
már megoldottam 😊
kicsit nehéz volt, de a vista-t megfenyegettem hogy ne szórakozzon má velem (megmutattam neki a debian DVD-t, oszt megszeppent... )
már kipróbáltam, egyet reppentem már 😊

Köszi az ötletet!

VO101Tom
Régebben én is keresgéltem a témában, találtam egy ilyen oldalt:
http://personne.newmail.ru/JoyTester2-MouseJoystick/
howto txt-t olvasd el. Felinstallálod a progit, game contorllers alatt létrehozol egy új joyt, bekonfigolod, és -elvileg- már reppenhetsz is. Sajnos a Win7 nem támogatja a game portos vezérlõket, ami USB-s, az meg bejelentkezik maga -gondolják-, ezért W7 alatt ezt nem tudtam kipróbálni (nem tudok létrehozni "x tengelyes x gombos játékvezérlõt" a joyok mellett).

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Melyik TrackIR szoftver van a gépen? Ha felismeri, hogy milyen játékot indítasz, ahoz elõre beállított preset-eket tárolhat, amiben letiltja a játékban nem használt tengelyeket. Nézzétek meg, hogy az Il-2 indításakor mind a hat tengely engedélyezve legyen.

www.pumaszallas.hu

szekelyland
bosszankodok magamban hogy a csóró geforce 7600-as a melós gépemen jobban viszi grafikailag az il2-t mint otthon az 1 gigás EN 210-es, ami v 3 generációval újabb és perfect waterr-al csak 10-15 fps-t tud vmi inkompatibilitás miatt

Köszi!

S ezeket lehet indítani a Zuti mod mellett?

Mondjuk van egy ötletem:
Rakd szét az irányizás billentyüit random módon a klaviturán,nyiss egy dokumentumot,és ha jön valaki csak kitaskolsz.
Simán meg fogják enni,hogy csak egy dokumentumot gépelsz.<#nyes>

A Béna.

Vogel
warbirdsofprey, vagy 6dof tracker 2.0shr például.

<#worship>

A Béna.

Ahhoz, hogy az IL2 menjen 6DOF-ban, melyik modot kell felrakni? Úgy rémlett, hogy a Zuti 1.13 tudja ezt. Az egyik barátom próbálgatja mostanában az IL2-õt, s neki ezzel a moddal csak 4DOF-os a TrackIR-je.

szekelyland
Hogyan lehet egeret használni joystick helyett?
sikerült az irodában a gépre az il2-t feltenni, csak épp nem akarok feltûnést kelteni.....

Elõlehet venni a régi sérelmeket, de felesleges. Különösen akkor ha eszembe jut pár dolog még ma is felbaszom magam pedig az egész annyira szánalmas volt így utólag.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Proview
A legendás Puma
Vendégünk Ifj. Szentgyörgyi Dezsõ, a legendás "Puma" vadászpilóta, Vitéz Szentgyörgyi Dezsõ zászlós fia. A vele készült beszélgetést - annak terjedelmére és téma fontosságára való tekintettel - két adásban közöljük.

Az elsõ adásban megismerhetjük a család történetét, a "postatiszti tanfolyam" elvégzése után az ifjú pilóta szárnyainak elsõ csapásait. Külön foglalkozunk a Második világháború magyar katonai repülõs korszakával, a szlovák-magyar konfliktustól kezdõdõen az 1942-es doni arcvonalon repült bevetéseken át egészen az 1945-ös amerikai hadifogságig.
Szót ejtünk a korabeli repülõgép-típusokról, légigyõzelmekrõl, harceljárásokról, vitézségrõl és a Pumák legendás bajtársiasságról. Kitérünk vitéz Horthy István repülõgép-katasztrófájának körülményeire is. Természetesen az 1944-es "amerikai szezon" és azt követõ frontharcok is terítékre kerülnek.

Ha kivágtad az utolsó fát, és megmérgezted az utolsó folyót, rá fogsz jönni, hogy a pénzt nem lehet megenni.

VO101Tom
Nem publikus fórumokon, inkább privátban ment az egész marhaság.

www.pumaszallas.hu

mijki
Az én kabalám 😊

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

TG Gida
Errõl nem is hallottam!<#ijedt>Ez mekkora diktátor😊

Isten áldja a pogányokat!

De de csak én is nosztalgiáztam egy kicsit 😊
VO101Tom
Mé, nem úgy hívták? 😊

www.pumaszallas.hu

Daam 😄
VO101Tom
De, volt. Mikor 2007-ben Karvaly átigazolt hozzánk, azon Daam nagyon felkapta a vizet, kitiltott minket az oldalukról, és megtiltotta az 1/3_vszd-nek, hogy bárkivel együtt repüljenek. Ez utóbbi "parancs" miatt lépett ki onnan Snowfox és Pordy, ami rájuk nézve azért is abszurd volt, mert Karvallyal együtt csak hárman voltak akkorban aktív tagok.

www.pumaszallas.hu

Részemrõl a vitát befejezettnek tekintem, de még egy utolsó reagálás Drebilre, csak a tények kedvéért. Õ azt írja, és szokás szerint megint másra, másokra mutogat:

"Ami meg egyenesen vicces annak tudatában, hogy milyen viták és veszekedések voltak az elmúlt 10 évben nem köztünk és kékek között hanem kékek és kékek között (VO101 vs 1/3, V4 vs 1/3,VO101 vs 102VO STB.)"

Na most én nem akarok más nevében nyilatkozni, az utóbbi 10 évrõl meg pláne nem, de az elmúlt hét évben én nem tudok anyázásról az 1/3 és a Dongók vagy a Pumák között.

1/3_vszd_Tazar
KV írta mit mûveltünk múltkor a ukdedicated-en? 😄 Bementünk "spitit vadászni" heinkellel a csatorna fölé úton a reptereket bombázni 😊 Egész jól ment 😊
Her Laca
Egyvalamit lássunk be. Drebil megszállottan (jó értelemben) vezeti a 77 et.
Szívügye,sokat tesz érte,és talán az egyedüli online egység ma kis hazánkban ami sok aktív tagot tud felvonultatni . Gondolom azért emlegeti a lentebb említett egységet ,egységeket ,mert összehasonlítási alapot képez a szemében. Végül is mivel ,kivel példálózzon.Egy baj van viszont.Vagyis nem baj ,csak tény. Ma jelenleg nincs szervezett online repülés kis hazánkban,legalábbis olyan nincs ami régen volt,jelzem én is csak a hattyúdalába kapcsolódtam be .
Szóval keverednek a gondolatok,régi sérelmek,stb és egy vitában aztán ezek elõjönnek ha van helye ,ha nincs.
Fejezzük beeeeeeeeeeeeeee😊
Póval ha valakinek meg gondja lenne ,lõje le a virtuális égrõl😊
Irány a war oszt KP üljön be hátsó géppuskásnak és a tõle megszokott csíter ügyességgel lõje PK ra ,hogy esélye se legyen belemenni😊
Ez jó😊 KP,PK-t lõ.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

tényleg csak annyi a baj, hogy baromira másról beszélgetnek. nemértettem én sem hogy kettõs mérce, meg a kék oldal, meg a Ricsi, hogy került velünk kapcsolatba, mivel már jó pár éve nem vagyunk tagok. Ezért megrökönyödve olvastam én is, ezeket a sorokat 😊 Nemhiába, a 21ik században az egyik legértékesebb árucikk az információ😊 És annak hiánya bizony nagy mellélövéseket eredményezhet. 😊
Én befejeztem laca. Mondom, hogy dokumentálás miatt. Amúgy én nem szidtam Drebilt, emlékszem rá nem volt vele bajom soha.Szerintem õ nem emlékszik rám. De mondom mindegy is, ne állíts meg már megálltam 😊 Ez a vége. És nagyon jó 😊
Zpogi
+1<#eljen>

Zpogi
Hogy áll a 4,10-es Patch fejlesztése?

Daidalos.team: Remekül halad. Szeretnénk, közzétenni a felhasználói kézikönyvet PDF formátumban a következõ frissítésnél(gondolom a pénteki),amint Oleg jóváhagyja.
A kezelési útmutató tartalmazza a funkciók teljes listáját valamint a saját fejezeteket(ezt nemtudom mire írja),az új gépeket,és fõbb jellemzõiket,és minden mást,ami magyarázatra szorulna.

Her Laca
KP😊
Ne tovább. Én megértem Drebilt is ,téged is,de ennek nem lesz jó vége.
Mindenki hajtogatja az igazát ,de lássuk be értelmetlen ezen vitázni.
Pó úgy harcol ahogy akar,annak megy neki akinek akar,ez meg tetszhet valakinek és persze ellenérzéseket is válthat ki. Ennyi.
Jelzem Pordy barátom már belátta ,hogy butaság volt ekkora feneket keríteni a dolognak,akkor mi mi a fenéért rugózunk még rajta,pláne ne személyeskedjünk. Ez szól Drebilnek is.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

/off
77.px_Drebil:

"...Dehogy írnál te kék oldalinak, ilyesmit nem is tudnál róla, elsiklana fölötte a szelektív látásod! Tudod mi még a szégyen Kispuma, olyankor elõkerülni amikor jól lehet pocskondiázni másokat, egyébként meg leszarni mindent!Megkérdezném tõled mit tettél valaha, pozitív dolgot a magyar online repülésben? Kiképeztél valakit, segítettél valakinek vagy elmagyaráztál valamit egy érdeklõdõnek? Írtál valami hasznosat vagy érdekeset a repülésrõl? Keresztbe tettél egy szalmaszálat pl. azért, hogy a Ricsi fejlõdjön? Szerintem elég rövid lista lenne! És neked van képed szégyenezni ember? Elõször valami pozitívumot tegyél le az asztalra és utána kezdjél kritizálni! Nem a partvonalról kell bekiabálni mint a fradi B-közép hanem menj a pályára és mutass valamit aztán vinnyogj! Ki is vagy te, hogy felhatalmazottnak érzed magad erre? Vezettél már századot? Te a "nagy" "öreg"! Na ez a vicces!"

Írta Kispumának (nekem). Ne haragudjatok, de ezt a gyöngyszemet muszáj vagyok itt is megörökíteni. Nem újabb flém gyújtás, csak a dokumentálás miatt mielõtt pelenkát cserélek magamon.
Köszi

/on
Her Laca
Ezt ha emberi nyelven tolmácsolnád megköszönném😊

Zpogi
Egy kis hírmorzsa a 4.10-es patch-rõl.

Originally Posted by Qpassa:
How is 4.10 development?

daidalos.team:
It's going fine. We would like to post the user guide PDF as dev. update as soon as Oleg gives final approval for it.

User guide = full feature list plus own chapters for new planes, main features and everything else that need explaining.

Her Laca
Apropó! tegnap néztem egy mûsort a Lengyelek az Angliai csatában címmel.
Nagyon érdekes volt a vége. Errõl valahogy nem esik szó,mint sok másról sem.
Nevezetesen arról,hogy a Lengyel katonák elárulva érezték magukat,amiért szó nélkül odadobták az oroszoknak a hazájukat,(jellemzõ az angelusokra azért)
,mi több a gyõzelmi dísz szemléjükre nem hívták meg a a Lengyel pilótákat ,katonákat Sztálintól való félelmükben. Aztán a háború végeztével jól ki is mutatták az ellenszenvüket csóri polákoknak. És ezt veterán Lengyel pilóták mondták!!! Meg még sok mást is.

Her Laca
Nem😊 Feladtam😄

szekelyland
Lacabácsi, próbáld ékezet nélkül

A beállításoknál az aláírást keresd.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

valaki megtudná mondani, hogy tudok a nevem alá idézetet bigyeszteni?😊

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

Her Laca
[/img]

Her Laca

Ez is beteg...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

jájájájájájájjjjj 😄😄😄😄