IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."
Csak a rend kedvéért. A Wermacht éppen az Európa bolsevizálására(=lerohanására) felvonuló Vörös Hadsereget kapta el. A Molotov-Ribbentropp paktum mindkét fél számára az idõhúzás-felkészülés egyik eszköze volt."
Errõl sokszor olvastam én is, de olyan bizonyítékot, ami feltételezéseken kívül mást is mutatna, még nem láttam. Az tény, hogy a németek és az oroszok pajtások voltak két évig, Lengyelekkel és a Finnekkel is háborúztak, de nem hiszem, hogy a németeknek rövid idõn belül nekimentek volna. A szovjet hadsereg teljesítménye és Sztálin reakciója (júliusig beszédet sem mondott, olyan letargiában volt) nekem azt mutatja mennyire meglepték õket. Ha épp egy európát leigázni induló hadsereg készülõdött volna a határ túloldalán, akkor valszeg õk is elintézték volna annyival, mint a lengyelek, hogy "hö, Berlin nincs is messze, egy hónap alatt ott vagyunk". De teljesen mindegy milyen indokkal mentek oda a németek, az SS népírtását semmi nem igazolhatja - amit ráadásul pont az Ukránokon kezdtek, akiket a szovjetek ugyanúgy szivattak.
www.pumaszallas.hu
Sztálin a döntéshozatalt 1941 végén a moszkvai csata idején adta át -fõként- Zsukovnak, akit ugynannyira lehet genyózni (hozzá kötik azt a kijelentést, hogy az aknamezõ megtisztításának leggyorsabb módja ráküldeni a gyalogságot), de attól még tény marad, hogy katonaként elérte, hogy a németeket kiverték oroszországból. Sztálingrádnál is az õ ötlete volt, hogy a várost hagyják veszni, csak annyi katonát dobjanak át a Volgán, ami ott tartja a németeket, majd 100-km-re a várostól bekerítõ hadmûvelettel zárják katlanba õket (kis- és nagy szaturnusz hadmûvelet volt ez). Sokan a Hitler és Sztálin közötti személyes háborúnak állították be, de az igazság az, hogy a város Sztálinnak nem számított, csak Hitlernek (jó, biztos nem örült volna ha elesik, de nem szólt bele hogy oldja meg ezt Zsukov). Varsói lázadáskor tisztán politikai okok miatt álltak meg, a lengyelek és az oroszok régóta rühellték egymást, amin a vidám '39-es õsz sem sokat segített...
Hitler a Lengyel- és Franciaország lerohanása elõtti politikai manõverekkel tényleg megszivatta a nyugatot, viszont az angolokkal szembeni tartózkodása, meg hogy Göring minden kijelentését feltétel nélkül elfogadta (akár Dunquerque-nél, akár az angliai csatánál, akár Sztálingrádnál) az is hatalmas hiba volt. Az egyetlen katonai döntése, amikor a vezérkerának ellent mondott, és amire késõbb mindent épített az 1941 telén Moszkvai orosz ellentámadáskor kiadott "nem hátrálunk egy lépést sem" parancsa volt, ami akkor, ott bejött (bár hogy a moszkvai tél miért a lövészárkokban érte a németeket, téli felszerelés nélkül, arról Mussolini (Balkáni bénázás), és Hitler tehet (amikor csapattak át a sztyeppén, akkor megállította a középsõ hadseregcsoportot, hogy várják be a délit). Hitler szerencséjére az orosz támadás kifulladt, és a németek 42'-ben masíroztak Szálingrádig. Hogy ez egy, két, három évvel késõbb, egy sokkal erõsebb ellenféllel szemben már nem lehetett jó taktika, azt a háború végéig nem látta be.
www.pumaszallas.hu
Si vis pacem, para bellum.
Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...
Csak a rend kedvéért. A Wermacht éppen az Európa bolsevizálására(=lerohanására) felvonuló Vörös Hadsereget kapta el. A Molotov-Ribbentropp paktum mindkét fél számára az idõhúzás-felkészülés egyik eszköze volt.
Háborúk sosem születnek maguktól. Mindegyiknek kell egy olyan elõzménylánc, és környezet, amely messze túlmutat azon, hogy egyetlen ember, vagy egyetlen ország mit akar.
Kutyák: Mijki, az oroszok ebben nem a fõbûnösök. Minden ország használja az állatokat. Békében erre, háborúban arra. Az ember már csak ilyen, saját céljaiért bármit és bárkit feláldoz. Állatot, másik embert. Én sem tartom etikusnak, de a túlélés sosem az. Te megölöd az egyik állatot, hogy megedd, tehát ne halj meg, a másik megöli, hogy ne menjen életveszélybe, tehát ne haljon meg.
De ismétlem, én sem tartom jónak a dolgot. De ha jobban belegondolok, a lövészárokban fekve én sem etikai dolgokon töprengenék...
Okitani nem akarlak, mert valószínûleg nagyobb a tudásod és olvasotságod mint az egyém. Szerintem Sztálin is beleszolt a katonai döntéshozatalba, meg Hitler is. Csak mig Sztálin a háború elején 1942-1943-ig (ügyeskedet), és rájött ezeknek az értelmetlenségére, meg miután megérezte, hogy megnyerik a háborut hagyta tábornokokat érvényesülni (bár késõbb is volt közvetlen utasítása pl: Visztula elött megáltak az oroszok, hogy elvesszen Varsó, pedig ha tovább mennek ebbe az ütembe karácsonyra vége lett volna a bulinak {Bár katonailag/erkölcsileg rossz huzás volt, de politikailag neki bejött. Lengyelország határa a Molotov-Ribentrov paktum alapján áll még ma is.}). Addig Hitler inkább ez után kezdett beleszolni a dolgokba, és minél jobban veszve érezte az ügyét, annál hülyébb parancsokat adot saját katonáinak is. Hitlernek volt jó döntése is, pl: Farancia ország lerohanását (bár nem õ találta ki) az õ döntése alapján veteték el az elsõ világháborus sémát és tértek át az Ardeneki támadásra. Sztálinnak inkább szerencséje volt. Neki a "jó döntése" a kiméleteln kitartás volt, és bejöt.
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
www.pumaszallas.hu
Beindult a fórum 😉
www.smart-bus.hu
Sztálinnak meg ehez nem sok köze volt. Õ felismerte, hogy -Hitlerrel ellentétben- a katonai dolgokba jobb ha nem szól közvetlenül bele (és nem is tette, szemben Hitler idióta döntéseivel). Az meg, hogy háború volt - a németek mentek oda, lehet azon agyalni, hogy a Sztálini rendszer mennyire kegyetlen volt a határain belül, az vitathatatlan, hogy Hitler indított egy jogtalan, hódító háborút, amit elvesztett (még az õt felszabadítóként fogadó ukránokat is írtotta az SS pl). Hogy õk meg védekeztek ahogy tudtak - aztán visszacsaptak ahogy tudtak... pffhhh, a helyükben én is ugyanezt csináltam volna, és szerintem te is.
www.pumaszallas.hu
Mielõt klaviaturát ragadsz, gondolj már bele az õ helyzetükbe (a kutyákéba is belegondolhatsz). Háboruban nem hogy az álatoknak, az embereknek sem volt mit ennijük. Nem tudom hallottál-e tigrist csikorogni (én csak a Ryan közlegény megmentésében). Ha kell egy falkát is odaküldtem volna, csak életbe maradhassak. Akik ezeket kitalálták nem igazán tehetek mást, ha életbe akartak maradni. (Kiváncsi lennék, ha te neked kellene elpusztitani egy tankot a szobádba elõforduló eszközökkel, mit találnál ki? Még a teknösre is csavarhuzot ragasztanál...) Innen a meleg szobából, képeket nézegetve, nagyon könnyen lehet osztani az észt. Mérnök is egy ember, akár atombombát fejleszt, akár kutyásbombát, legfeljebb egy sorral hátrébb áll a csatatéren. Akarom mondani, ha nem ilyen leleményes, hamar a fronton találja magát.
Ha bajuk van egymással, intézzék el férfi módjára... ha valaki háborúsdit akar játszani, akkor legyen annyi vér a pucájában, hogy nem másokat tart maga elé.
Arról nem beszélve, hogy ismerve a szovjet vezetõség emberélet megóvó tevékenységét, elõbb jut az "eredményesség" szem elõtt tartása az eszembe, mint a kiskatona életének védelme.
Ha ennyire humánusak lettek volna, nem küldik a fegyver nélküli katonákat is rohamra...
www.smart-bus.hu
www.pumaszallas.hu
www.smart-bus.hu
www.pumaszallas.hu
www.smart-bus.hu
Az off, de nagyon kiakadtam ezen. Én eddig is utáltam a szovjeteket, de ezután, már egyedül irtottam volna ki az egész Szovjetúniót. Hogy lehet, egyáltalán ember az ilyen, aki kutyákat küld bombákkal a hátán az ellenséges tankok alá, hogy felrobbantsák a tankot? Ember az ilyen? 60.000 kutyát vetettek be így az oroszok, 300 német tankot pusztítottak el.
Kicsit off de gondoltam bedobom ide is ,hogy ne csak a médiaszemetet lásátok,garantáltan elsõkézbõl van az írás.
Bicskanyitogatós,szívszorítós hangulatú<#shakehead>#shakehead>
A Béna.
Persze kell a kifogás, lásd vesztett focimeccsen:
Szembõl fújt a szél mindkét félidõn
Nem volt elég kerek a labda
Túl nagy volt a fû
Lejtõs volt a pálya
Nem volt elég nagy a fû.
Stb....<#idiota>#idiota>
...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...
Panaszkodnak rettenetesen, hogy VRVB-n már csak kevesen repülnek. Nincs kedvük az oroszoknak 100km-t repülni, míg a kékeknek csak 20-at kell 😊
Zuhanó repülőn soha nincs ateista..
...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...
,csak a végén szinte az összes ellen La 7-el meg I 185-el jött<#szomoru2>#szomoru2>,ami eléggé elrontotta a játékmenetet. Úgy hogy ezeket kilehetne hagyni. Ott mind a két oldalon ugyanazok a gépek választhatóak és a sajátnak van csak ikonja,de az is közelrõl,így meglehet könnyen különböztetni,ha van idõd próbáld ki.

Ja, és ha megvan, mindenképp futtasd le az UP Update&Restore progit. Elõször elszöszöl vele egy 20 percet, de utána nem lesz timeout gondod egy szerverrel se.
Ezért inkább elküldöm, a pár szavas instrukciókból pedig könnyen rá fogsz jönni. Még az is lehet, hogy végül mégis meg tudom írni azt a leírást valamikor.
www.pcpilot.hu
Találomra....
Viccet félretéve, szinte bármelyik.
Mondjuk biztos, hogy kedvence mindenkinek van.
Magyarország katonái, Egy az Isten egy a nemzet, Veterán, Kárpátok zengjetek, Keleti kárpátok.
Na jó, nem sorolom fel az összeset...
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.