IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mijki
Oké, más a véleményünk, ez van. Kész. Punktum.(remélem így írják). Na mind1.

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

mijki
Jó kis vita lett ebbõl 😊
Beindult a fórum 😉

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Igazad van, hagyjuk...

www.smart-bus.hu

mijki
Tételezzük fel, ha most jönne felém egy tigris tank, ahogy te mondod "a meleg szobában", az elsõ dolgom lenne a családom és a macskáim biztonságba helyezése és csak utána a harc. Nem hiszem, hogy bármivel is szembe tudnék vele szállni (mert a páncélját most hiába dobálom meg késsel vagy valami, nem sokat ér 😊) így valószínû hamar meghalnék. De ha kinn lennék a fronton, és látnám 1000m-re a Tigriseket a lövész árkomból, tudnám, hogy van pár percem, össze ragasztanék pár gránátot, vagy megfognék egy aknát, megvárnám amíg egy tank elmegy az árkom fölött, és beakasztanám a lánctalpába. Vagy hozzá hajítanám. De kutyákat feláldozni, ha túlélhetik? Semmi közük szerencsétleneknek hozzá!

VO101Tom
Nem értem, ti saját katonáitokat küldenétek meghalni, nem azt az állatot, amelyik ráadsul sokkal gyorsabban és ügyesebben végrehajtja amit kell? Teljesen mindegy, hogy morális (hogy magyaráznád az elesett katonád rokonainak, hogy CSAK azért küldted meghalni a fiát, mert az a kis kutyus olyan cukimuki volt) vagy katonai szempontok szerint nézed (sokkal ügyesebb és gyorsabb az állat), az a jó választás, ha az állatot küldöd meghalni. Japán kamikaze rendszer szerinted jobb volt? Amikor vadászgépek kísérték õket, ne jöjjenek vissza azzal, hogy "nem találtunk célt"? Amikor választhattál, hogy önként jelentkezel, vagy kivégeznek árulóként? Az szerinted jobb? Ne izélj már!

Sztálinnak meg ehez nem sok köze volt. Õ felismerte, hogy -Hitlerrel ellentétben- a katonai dolgokba jobb ha nem szól közvetlenül bele (és nem is tette, szemben Hitler idióta döntéseivel). Az meg, hogy háború volt - a németek mentek oda, lehet azon agyalni, hogy a Sztálini rendszer mennyire kegyetlen volt a határain belül, az vitathatatlan, hogy Hitler indított egy jogtalan, hódító háborút, amit elvesztett (még az õt felszabadítóként fogadó ukránokat is írtotta az SS pl). Hogy õk meg védekeztek ahogy tudtak - aztán visszacsaptak ahogy tudtak... pffhhh, a helyükben én is ugyanezt csináltam volna, és szerintem te is.

www.pumaszallas.hu

Mijki!
Mielõt klaviaturát ragadsz, gondolj már bele az õ helyzetükbe (a kutyákéba is belegondolhatsz). Háboruban nem hogy az álatoknak, az embereknek sem volt mit ennijük. Nem tudom hallottál-e tigrist csikorogni (én csak a Ryan közlegény megmentésében). Ha kell egy falkát is odaküldtem volna, csak életbe maradhassak. Akik ezeket kitalálták nem igazán tehetek mást, ha életbe akartak maradni. (Kiváncsi lennék, ha te neked kellene elpusztitani egy tankot a szobádba elõforduló eszközökkel, mit találnál ki? Még a teknösre is csavarhuzot ragasztanál...) Innen a meleg szobából, képeket nézegetve, nagyon könnyen lehet osztani az észt. Mérnök is egy ember, akár atombombát fejleszt, akár kutyásbombát, legfeljebb egy sorral hátrébb áll a csatatéren. Akarom mondani, ha nem ilyen leleményes, hamar a fronton találja magát.

Nem akarok filozófia vitába bocsátkozni, de az én régimódi gondolkodásom azon a véleményen van, hogy ember és ember közti vitába nem kell állatokat keverni. Fõleg nem ilyen undorító módon. Már a lovas ütközetektõl is kész vagyok, de ez...

Ha bajuk van egymással, intézzék el férfi módjára... ha valaki háborúsdit akar játszani, akkor legyen annyi vér a pucájában, hogy nem másokat tart maga elé.

Arról nem beszélve, hogy ismerve a szovjet vezetõség emberélet megóvó tevékenységét, elõbb jut az "eredményesség" szem elõtt tartása az eszembe, mint a kiskatona életének védelme.

Ha ennyire humánusak lettek volna, nem küldik a fegyver nélküli katonákat is rohamra...

www.smart-bus.hu

mijki
Inkább Sztálint meg a haverjaikat, akik kitalálták ezt, õket küldeném meztelenül a jég hidegben a német tankok alá+az amerikaik közül akik ki találták azt, szintén meztelenül oxigén palackkal és úszószemüveggel a Yamato ellen,

VO101Tom
Miért? Aki kitalálta, az is azért találta ki, hogy ne a kiskatonát küldjék ki...

www.pumaszallas.hu

Nem a kiskatonára kell haragudni, hanem aki ilyet eleve kitalál. Az a beteg ember, akinek ilyen megfordul a fejében... a kiskatona csak eszköz, nyilván nem sok választása van...

www.smart-bus.hu

mijki
Nehéz kérdés, de szerintem a kutya menne. Mert ha nem én, más küldi ki. Neki mind1, de nekem nem. Micsoda egy szemét vagyok. 😞

acidrain
Drebilt, és engem szinte egyszerre vágott ki a szerver, nálam teljesen pirosba ment a csík, visszamentünk, utána 2 spitet is láttam a víz alatt repülni. Csak az ikon látszott a gép nem. Tényleg volt valami gebasz.

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

VO101Tom
Úgy idomították ezeket a kutyákat, hogy csak a tankok alatt kaptak enni. Mikor ezt megszokták, pár napig éheztették õket, majd elzavarták a német tankok felé. Nagyon gyorsan mozog, ugrál, cikázik, ráadásul alacsony célt ad, nagyon nehéz volt lelõni. És féltek is tõlük a németek (többször elõfordult viszont, hogy hazafutottak, több orosz tank is elpusztult ez miatt, ezért nem is vetették be õket ha saját tank volt a közelben). De ne álszenteskedjünk, ha neked mondja az õrmester, hogy kizavarod a tank ellen a kutyát, vagy fogod az aknát és mész te, akkor te mit válaszolsz?

www.pumaszallas.hu

Az amcsik meg delfinekre aggattak aknákat, és hajók ellen küldték õket... Kevés undorítóbb állat van az embernél...

www.smart-bus.hu

mijki
On:

mijki
OFF:

Az off, de nagyon kiakadtam ezen. Én eddig is utáltam a szovjeteket, de ezután, már egyedül irtottam volna ki az egész Szovjetúniót. Hogy lehet, egyáltalán ember az ilyen, aki kutyákat küld bombákkal a hátán az ellenséges tankok alá, hogy felrobbantsák a tankot? Ember az ilyen? 60.000 kutyát vetettek be így az oroszok, 300 német tankot pusztítottak el.

V8 és vörösiszap

Kicsit off de gondoltam bedobom ide is ,hogy ne csak a médiaszemetet lásátok,garantáltan elsõkézbõl van az írás.
Bicskanyitogatós,szívszorítós hangulatú<#shakehead>

A Béna.

szekelyland
megnéztem a logfile-t és 2 v 3 alkalommal volt pingmegugrás és az is egyéni volt, nem mindenkire ható.
Persze kell a kifogás, lásd vesztett focimeccsen:
Szembõl fújt a szél mindkét félidõn
Nem volt elég kerek a labda
Túl nagy volt a fû
Lejtõs volt a pálya
Nem volt elég nagy a fû.
Stb....<#idiota>

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Szóval meghaltak 😄

Panaszkodnak rettenetesen, hogy VRVB-n már csak kevesen repülnek. Nincs kedvük az oroszoknak 100km-t repülni, míg a kékeknek csak 20-at kell 😊

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Azt nem tudom. De mintha lenne külön UP szerverekhez is.

Zpogi
Ja,és tegnap a szervereden Drebilék azt mondták,hogy nekik nagyon lagolt,de nekünk kék oldalon meg senkinél sem<#nemtudom>.

szekelyland
ma este én is felröppenek egy keveset, és ha lesz idõ egy kicsít finomítok a szerverünkön, ne kelljen ilyen problémákon szöszölni.

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Zpogi
Tegnap repültünk egy hatalmasat a Grij_dedicado-n(Albert,Domino,Fürti,Savas,Szepy meg én),iszonyatosan jó volt,folyamatos instant eksön <#violent><#gun>,csak a végén szinte az összes ellen La 7-el meg I 185-el jött<#szomoru2>,ami eléggé elrontotta a játékmenetet. Úgy hogy ezeket kilehetne hagyni. Ott mind a két oldalon ugyanazok a gépek választhatóak és a sajátnak van csak ikonja,de az is közelrõl,így meglehet könnyen különböztetni,ha van idõd próbáld ki.

szekelyland
dedikált szerverre is ugyanezt kell feltenni?

Attól függ. Van olyan patch ami az UP2.0-t patcheli fel 2.01-re, de azt javaslom, hogy egy sima 4.09m-re tedd fel azt a patchet ami egyben tartalmazza a 2.01-et. Én torrentrõl szedtem le, olyan 3,5 Gb a fájl, de gyorsan jön (nekem a netkapcsolat miatt max 500kb/sec volt, de koliban jön az 2Mb/seccel is). Amíg lejön addig meg tedd újra az il2-t, hogy egy szûz játékra tehesd fel, ne egy agyonpeccseltre.

Ja, és ha megvan, mindenképp futtasd le az UP Update&Restore progit. Elõször elszöszöl vele egy 20 percet, de utána nem lesz timeout gondod egy szerverrel se.

Sanyo
Ha privátban adsz egy email címet, elküldöm az egykori il2 dedikált szerver konfig fájljait. A pumafórumon valakinek már megígértem, hogy leírom a telepítés és az üzemeltetés ismertetõjét/tapasztalataid, de mint a mellékelt ábra mutatja, rettenetesen be vagyok táblázva (és el is maradva).

Ezért inkább elküldöm, a pár szavas instrukciókból pedig könnyen rá fogsz jönni. Még az is lehet, hogy végül mégis meg tudom írni azt a leírást valamikor.

www.pcpilot.hu

Tudom, hogy hülye kérdés, az UP2.01 elõtt fel kell rakni elõzményt, pl. 2.00?

Si vis pacem, para bellum.

szekelyland
Amúgy tippeket, javaslatokat várok mindenkitõl, mmi kellene, mit szeretnétek. Jó most ne ilyeneket halljak hogy nekünk A9-es fókát s a vörösöknél maxi Mig-3 as vagy elsõ szériás Lagg-3 legyen, hanem pl föld9 célok, esetleg valami történelemhû map, pl amerikai bombázók ellen az anyaország fölött, stb.,

szekelyland
menj a magyar szarnyak szerverre, az sima 4.09

Vogel
oops, flying legendsre gondoltam.

Tudod, mint a viccben. Hogyan választhatod ki a legjobb 20 Kárpátia számot?

Találomra....

Viccet félretéve, szinte bármelyik.
Mondjuk biztos, hogy kedvence mindenkinek van.
Magyarország katonái, Egy az Isten egy a nemzet, Veterán, Kárpátok zengjetek, Keleti kárpátok.
Na jó, nem sorolom fel az összeset...

Si vis pacem, para bellum.

Hát mi??? 😊)

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

VO101Tom
De.

www.pumaszallas.hu

Helo sracok , reg nem voltam modos szerveren akkarhova be lepek kidobas a vege. Utolso letoltesem az UP.01, gondolom ez az utolso. Kosz a segitseget
Vogel
Kár, hogy nem messzer volt benne... 😞

Magyarnak születtem, Fegyver a kézben, Ott, ahol zúg az a négy folyó, Kárpátok zengjetek, Egy az Isten egy a nemzet, Ugye gondolsz néha rám? én ezeket szeretem a Kárpátiától, de ha mást kérdezel mást mond😊

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

acidrain
Az Me109 One summer - Two Messerchmitts-ben vannak nagyon jó belsõnézetes felvételek. <#eljen>

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

mijki
Melyik a 20 legjobb Kárpátia zene?

szekelyland
Sanyo se tudja?

VO101Tom
Nemtom, ded. szervert nem üzemeltettem soha...

www.pumaszallas.hu

szekelyland
kössz a linket, megnéztem õket,kicsit humortalan az a fordítás ezért "feldobtam" a hangulatát.
A dedikált szerver üzeneteit hol kell beállítani?

VO101Tom
Innen leszedheted a hud.properties-t is, az meg az AI-k rádiózását fordítja le - ha neked kell a fordítás 😊

www.pumaszallas.hu

Duxfodban még I-16-os volt. Meg persze sok spitfire is. Érdekes a 109-es kabinja belsõ nézetbõl tényleg milyen szûk. A P-51-bõl viszont tényleg nagyon fas..án kilátni.
Flying Legends 2010 official DVD "Teaser" trailer
szekelyland
igen
a netmessage.propertiest

VO101Tom
Az i18 mappában lévõket magyrosítottad?

www.pumaszallas.hu

szekelyland
Aki magyar szerver üzeneteket akar látni online, adjon egy privit, megcsináltam a magyarosítást.

szekelyland
nem, megtámadja és elfoglalja magyarországot....

Régi vicc jut errõl eszembe:
Székely bácsika kommandór ruhát ölt, kiegyenesíti a kaszát és elindul kifelé a faluból. Utánaszól Mózsi, a komája:
-Koma, há merre méssz?
-Megyek hadat üzenek Amerikának!
-A meg minek jó?
-Há azétt, hogy akkor egy héten belõl elfoglalnak münköt és hátha jobb lesz akkor..

Her Laca
Eljön kis hazánkba oszt jól elnáspángolja?😊
Bár azt el kell ismerni,hogy idegesítõ tud lenni az ilyen szitu.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Ezt meg kell osszam veletek.

Tegnap vígan ülünk Dongósok a VRVB slotban, mikor mindegyikünk kap egy pagert egy felbõszült német sráctól. Nagyjából arról szólt, hogy Zui nem reportolt le egy missiönt (az okot õ biztos tudja, én nem), és a pager írója ezt erõsen sérelmezte. Kilátásba helyezte, hogy ha 1 héten belül nem tudjuk jobb belátásra bírni Zui-t, akkor személyesen fog revansot venni tõle, mert "vannak akik nagyon komolyan veszik az online frontrepülést"! Mondjuk nem tudom hogy 1 hét után Zui hogyan tudná lereportolni a küldetést 😊)

Na ezt adjátok össze. Ehhez képest a 77-esekkel vívott klaviatúra-harcunk kismiska <#hehe>

szekelyland
ja a friendly úgy maradt. mindegy, kivettem az ikonokat teljesen és betettem a speed bart