IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Van itt olyan aki a virtuális Puma század tagja?
Kíváncsi vagyok mi a véleményük, és, hogy repülnek-e már a Cod-al. Vagy mikor települnek át rá.

PhantomAss
hello
ment egy privi 😄
érzem ahogy egyre jobban vonzz a sötét oldal...

GOOBY, pls

Nagyon Fa*a!!!<#smile>

<#nyes>

Köszi.

4.2-es verziójú testemet valamelyik régebbi 2.0-3.0 közöttire visszacserélném..<#eplus2>

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Sanyo
Az elõbb írta, hogy nincs kapcsolat, de most jó. Ritkán szokott leállni, nem is emlékszem már, hogy mikor volt utoljára gond vele.

www.pcpilot.hu

Nálam megy.

www.smart-bus.hu

Her Laca
bakker a steam másnál sem mûkszik?

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Urak. Ha valakinek hardver kell írjon egy privátot ,mi az amire szüksége lenne.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Sanyo

www.pcpilot.hu

Nem olvastatok valamit a hivatalos patch-rõl? Már rég ki kellett volna adniuk..

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Urak! Nincs valakinek ismerõse az FHB bankban, vagy a PSZÁF-nél? Nagyon fontos lenne!

www.smart-bus.hu

VO101Tom
Németek az energiaharcot favorizálták, kopp gázon megcsapja, majd eltávolodik, fel, vagy szintben. A magyarokra azt mondták, látványos, de nagyon veszélyes amit õk csinálnak. 😊

www.pumaszallas.hu

Azt értem, de elég sok gyõzelméhez a fordulóharc modor párosult, a leírás alapján 😊 Mindenesetre szép életút, amit átélt 😊
Igen. Nem volt jellemzõ... odacsaptak, oszt elhúztak... nem tekeregtek! 😊

www.smart-bus.hu

"Érdemes megjegyezni, hogy a korszak légi hadviselésének szabályait „felrúgva” a magyar vadászok és az említett orosz egység harci gépei sokszor vívtak egymással fordulóharcot"

ez mit jelent? a szabály a fordulóharcra vonatkozott???
Nesu
Latom most olvastam !<#eplus2>

" November 1944

Hauptmann Erich Hartmann und Hauptmann Laszlo Pottyondy (13 Abschüsse) vor einer Me-109 der ungarischen 102. Jagdgruppe, auf dem Flugfeld Budaörs, welches sich die II./JG 52 und die 102.Jagdgruppe teilten.

Die beiden Einheiten flogen auch gemeinsame Einsätze, so wie am 17.11.1944 als Hartmann als Rottenflieger von Pottyondy flog. Beide Piloten schossen bei diesem Einsatz je einen B-25 Boston - Bomber ab."

Hartmann und Pottyondy

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

Nesu
Ha jól tudom õk Erich Hartmann és Pottyondy László 1944 11.17. -én .
Hunnia égboltjának vérvörös Pumái

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

LeonSilver
Nekem sincs. Ati.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

PhantomAss
ááá elrontottad az örömöm 😄

GOOBY, pls

<#falbav><#falbav><#falbav>
Egész szép, és hasznos bevetésrõl hazafelé tartván egyet-kettõt akadott. Aztán gyakrabban. Aztán folyamatosan. Végül kilépett!
Ezt mééé csinálja velem???

Si vis pacem, para bellum.

460-n is ilyen volt!!! 😊)

www.smart-bus.hu

VO101Tom
Igen, nekem is ez ugrott be, hogy mintha nvidián nem lenne ilyen gond (nekem sincs <#idiota>)

www.pumaszallas.hu

PhantomAss
csak ati-n 😄

GOOBY, pls

Willenbrock
<#lama> vagyok,tényleg az f9-et nyomhattam biztos véletlen,és ez eszembe sem jutott,kösz a tippet így már jó.

F9-et próbáltad megnyomni?

Controlsban nyomj egy aplyt, vagy állítsál valami komolyat mondjuk felbontást, és utána vissza.<#alien> Igen hülyén hangzik, de nekem kétszer volt ilyen, így múlt el.

VO101Tom
próbáld ki, hogy a hat switchre valami funkciót teszel. géppuska lövést, vagy hasonlót. ha az mûködik, akkor valami letiltja a nézelõdést. newview, frackir, freetrack, ilyesmi nincs fent?

www.pumaszallas.hu

Willenbrock
Csak a reinstall segíthet?Jó lenne elkerülni mert az fél nap 😞

Ok, megnyugodtam! 😊

www.smart-bus.hu

Willenbrock
Nem tudom mi történt,de az il-2 olyat produkál hogy a hat switch-re nem reagál játékban.A beállításoknál érzékeli és mentettem is a beállításokat,játékban meg nem mûködik.Eddig jó volt,mióta csináltam egy quick missiont azóta nem reagál,újra beállítottam így sem jó.

persze, tele van vele a hivatalos 1c fórum

Her Laca
Igen.

Valaki tapasztalt ILYEN csíkokat alacsony magasságban? 😞

www.smart-bus.hu

VO101Tom
ja ja, ezeket ismerem.

www.pumaszallas.hu

Her Laca

Itt is van

Her Laca
A jelvény tuti maradt.
Van az a kép amikor Hartmannal áll Pottyondy egy ricsis messza elõtt.
Bár Pottyondy jó kapcsolatokat ápolt a német pilótákkal ,több kép is van ahol nagy nevekkel együtt van.
Ha jól tudom ,és jól tudom Pottyondynak volt kísérõje Hartman ,bár ez inkább olyan propaganda fogás volt szerintem akkoriban.

VO101Tom
Egyébként nem hiszem, hogy a Ricsi jelvényeit leszedték volna (békáknak is külön jelvényük volt), szervezeti egységben a 101/III alá tartozott ugyan, de 101/8 század neve Ricsi maradt. Sõt, azt tudom, hogy pl trikoloros festés is csak a 102-esek gépein maradt a háború végéig, mostanában megtalált Horváth Györgyöt is így azonosították, a trikoloros vezérsík, és a pilóta megtalált hadnagyi vállapja kizárta minden más, a körzetben eltûnt pilóta nevét.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Persze. Errõl már korábban is beszéltünk. "Erõ-hûség".
Egyébként Szobránszky Aladár dán dogja volt az 1/1-nél, 2/3-nál. Késõbb Pottyondy László mikor századpk lett, akkor felvették ismét a Ricsi nevet.

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Ezt találtam ,kissé lehangoló.

Becze Csaba írta a Roncskutatóknál.

"Egyszer már feltettem egy képet aSzobránczy sírjáról, de a szerkesztõk anno nem tartották elég érdekesnek, hogy kirakják.

Egyébként nincs rajta a neve, a kriptát már egy másik család használja - rendes emberek - de nem "lakoltatták ki" szegény Kacsát. Az a baj ott is, hogy az öregúr meghalt már és csak a nagyon idõs özvegy látogatja a sírt - nem tudom, mennyire közeli/távol rokonaik vannak, remélem az õ halálával nem fog az a család is kihalni. Mindenesetre azt már azonnal jeleztem, hogy szívesen fizetem a sírmegváltást, mert nem fogom hagyni, hogy egy olyan kiváló ember, mint szegény Szobránczy volt, egy köztemetettek és megváltatlanok parcellájába kerüljön :-("

Her Laca
Jut eszembe.
Becze Csaba tudja hol van a sírja. Meg kéne kérdezni tõle.
Én szívesen elmennék egy koszorút elhelyezni ,és leróni a tiszteletemet.

Sanyo
Szobránczy (Negró) Aladár.

www.pcpilot.hu

Her Laca

Segítek 😊

Her Laca
Pediglen a Ricsi kutya is van olyan régi mint a Puma fej.

Oszt tudod e mi volt a nyakörvére írva ,vagyis mi volt a jel mondatuk?
És azt ,hogy miért lett Ricsi a század,osztály? És milyen eb volt? No és kié volt eredetileg a kutyus?😊

Ok, köszönöm a választ mindkettõtöknek.

VO101Tom
Hali.
il2-ben magasságmérõt nullázni nem tudsz. A stukán állítható viszont az automata oldás magassága, mégpedig a Bombsight controls increase/decrease sight altitude gombokkal.

revivel való célzáshoz innen szedd le a 02 könyvet, ebben benne van hogy kell a revivel célozni: pumaszállás/tankönyvek. (doksi 18-20. oldala környékén)

Meszánál régóta nem érdemes a manual PP-vel foglalkozni, az csak addig volt jó, amíg a manual gyorsabb volt, mint az automata.

www.pumaszallas.hu

Utolsó: Messzernél NEM érdemes a prop.pitch-et állítgatni, Anton Fókánál viszont igen. (Doránál is, de csak nagyon rövid ideig bírja a 100%-ot)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Tudom, hogy CoD, meg minden, de azért én még az 1946-ról kérdeznék:

- hogy nullázok magasságmérõt? (pölö Stuka felsõ magmérõje).
- Bombázás nem zubó, és nem bombacélzó segítségével.(mint pölö a BF-110)
- Külön kiemelte mindenki, hogy Messernél érdemes a Kommandogerat helyett kézzel állítgatni a légcsavar-állásszöget, aztán az X-dik paccs után meg azt, hogy nem. Mi a helyzet most 4.10.1-nél?

VO101Tom
1944 végén a 101 vadászosztályt átszervezték ezreddé. Az addigi osztály 101/I osztály néven az ezred elsõ osztálya lett (maradt). Létrahoztak egy 101/II osztályt, szintén három századdal, majd 1945 januárban a 101/III osztályt, amibe a korábbi 102 vadászosztály két századát olvasztották be 101/7 és 101/8 néven. Plusz persze a Békákat is végül, de nem utolsó sorban 101/9-ként.

Vagyis mindenki pumás lett elõbb vagy utóbb (gonosz kacaj) <#ravasz1>

De akit részletesen érdekel, pumaszálláson fent van.

www.pumaszallas.hu