IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
A jelvény tuti maradt.
Van az a kép amikor Hartmannal áll Pottyondy egy ricsis messza elõtt.
Bár Pottyondy jó kapcsolatokat ápolt a német pilótákkal ,több kép is van ahol nagy nevekkel együtt van.
Ha jól tudom ,és jól tudom Pottyondynak volt kísérõje Hartman ,bár ez inkább olyan propaganda fogás volt szerintem akkoriban.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

VO101Tom
Egyébként nem hiszem, hogy a Ricsi jelvényeit leszedték volna (békáknak is külön jelvényük volt), szervezeti egységben a 101/III alá tartozott ugyan, de 101/8 század neve Ricsi maradt. Sõt, azt tudom, hogy pl trikoloros festés is csak a 102-esek gépein maradt a háború végéig, mostanában megtalált Horváth Györgyöt is így azonosították, a trikoloros vezérsík, és a pilóta megtalált hadnagyi vállapja kizárta minden más, a körzetben eltûnt pilóta nevét.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Persze. Errõl már korábban is beszéltünk. "Erõ-hûség".
Egyébként Szobránszky Aladár dán dogja volt az 1/1-nél, 2/3-nál. Késõbb Pottyondy László mikor századpk lett, akkor felvették ismét a Ricsi nevet.

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Ezt találtam ,kissé lehangoló.

Becze Csaba írta a Roncskutatóknál.

"Egyszer már feltettem egy képet aSzobránczy sírjáról, de a szerkesztõk anno nem tartották elég érdekesnek, hogy kirakják.

Egyébként nincs rajta a neve, a kriptát már egy másik család használja - rendes emberek - de nem "lakoltatták ki" szegény Kacsát. Az a baj ott is, hogy az öregúr meghalt már és csak a nagyon idõs özvegy látogatja a sírt - nem tudom, mennyire közeli/távol rokonaik vannak, remélem az õ halálával nem fog az a család is kihalni. Mindenesetre azt már azonnal jeleztem, hogy szívesen fizetem a sírmegváltást, mert nem fogom hagyni, hogy egy olyan kiváló ember, mint szegény Szobránczy volt, egy köztemetettek és megváltatlanok parcellájába kerüljön :-("

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Jut eszembe.
Becze Csaba tudja hol van a sírja. Meg kéne kérdezni tõle.
Én szívesen elmennék egy koszorút elhelyezni ,és leróni a tiszteletemet.

Sanyo
Szobránczy (Negró) Aladár.

www.pcpilot.hu

Her Laca

Segítek 😊

Her Laca
Pediglen a Ricsi kutya is van olyan régi mint a Puma fej.

Oszt tudod e mi volt a nyakörvére írva ,vagyis mi volt a jel mondatuk?
És azt ,hogy miért lett Ricsi a század,osztály? És milyen eb volt? No és kié volt eredetileg a kutyus?😊

Ok, köszönöm a választ mindkettõtöknek.

Si vis pacem, para bellum.

VO101Tom
Hali.
il2-ben magasságmérõt nullázni nem tudsz. A stukán állítható viszont az automata oldás magassága, mégpedig a Bombsight controls increase/decrease sight altitude gombokkal.

revivel való célzáshoz innen szedd le a 02 könyvet, ebben benne van hogy kell a revivel célozni: pumaszállás/tankönyvek. (doksi 18-20. oldala környékén)

Meszánál régóta nem érdemes a manual PP-vel foglalkozni, az csak addig volt jó, amíg a manual gyorsabb volt, mint az automata.

www.pumaszallas.hu

Utolsó: Messzernél NEM érdemes a prop.pitch-et állítgatni, Anton Fókánál viszont igen. (Doránál is, de csak nagyon rövid ideig bírja a 100%-ot)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Tudom, hogy CoD, meg minden, de azért én még az 1946-ról kérdeznék:

- hogy nullázok magasságmérõt? (pölö Stuka felsõ magmérõje).
- Bombázás nem zubó, és nem bombacélzó segítségével.(mint pölö a BF-110)
- Külön kiemelte mindenki, hogy Messernél érdemes a Kommandogerat helyett kézzel állítgatni a légcsavar-állásszöget, aztán az X-dik paccs után meg azt, hogy nem. Mi a helyzet most 4.10.1-nél?

Si vis pacem, para bellum.

VO101Tom
1944 végén a 101 vadászosztályt átszervezték ezreddé. Az addigi osztály 101/I osztály néven az ezred elsõ osztálya lett (maradt). Létrahoztak egy 101/II osztályt, szintén három századdal, majd 1945 januárban a 101/III osztályt, amibe a korábbi 102 vadászosztály két századát olvasztották be 101/7 és 101/8 néven. Plusz persze a Békákat is végül, de nem utolsó sorban 101/9-ként.

Vagyis mindenki pumás lett elõbb vagy utóbb (gonosz kacaj) <#ravasz1>

De akit részletesen érdekel, pumaszálláson fent van.

www.pumaszallas.hu

acidrain
Pedig ha jól tudom a 102 Ricsi-t is beolvasztották a Pumába, 101/8 néven.
Javítsatok ki, ha tévedek.

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

mijki
off:

on:

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

VO101Tom
Nagyon nagyon sokat javítottak a CODon a patchek, már dual magos gépen is jól fut, 1C-n fórumon szó volt errõl: Proof that game runs OK on DUAL CORE!
Meg kéne nézni, hogy driver vagy setup beállítás nem okoz-e nálad lassulást. A 14101-es patchben lévõ újítások, amikbe a kegetys modokat is betették, ez nagyon sokat dobott rajta, amire lassulásokat írnak, az a mostani beta patch (ezért sincs végleges még belõle), de ez is csak esetleges, nekem pl abszolút nem változott a sebesség (egyik nap direkt néztem is). Nézd meg a drivereket, setup beállításokat, nincs-e valami elállítva, ssao vagy epilepszia szûrõ bekapcsolva hagyva...

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Békák😊 Nem?
A 101 az Puma😊 Eszembe nem jutott volna <#ravasz1> ,de ha azok ,hát azok😊

VO101Tom
Azért a 101/9 prefix több mint gyanús <#taps>

www.pumaszallas.hu

<#eljen>

Nem összehasonlításként gondoltam.
Az egy árkád, de azt hiszem neked nem kell bemutatnom a Wop-t.
Csupán arról van szó, hogy pl a házak, fák milyen kidolgozottak, akadás nélkül fut. Földközelben, víz felett mindenhol. Kövezzetek meg, de nekem bejön a WoP garfikája is. A gépek kidolgozása csak IL-2 szinten van, kicsit feljavítva, de a földi tájak, városok jók. Csupán arra akartam kitérni, hogy a cod-ban mindez csak a víz felett van így, szárazföld felett egy kicsit akad. Ezzel nem is lenne baj, de össze-vissza akad. mikor milyen kedve van.
Az alap -elsõ cod akadt. Az elsõ pachel a 915-össel, jobb lett, és a 072-essel is. De a lagújabbal visszaestem az "alap" CoD alá. Nkem nem tûnt elõrelépésnek a sko pathelgetés. De mégegyszer mondom, egy nagyobb patch (mint pl anno az IL-2 forgotten battles) megoldhatja a problémát.
Gondolom/remélem most azért dolgoznak a fejlesztõk, hogy összesszedjék ezt a játékot. Ha tényleg 4 magra lenne optimalizálva, és normálisabban kezelné a dolgokat a játék (nem hiszem, hogy egy hd6850-esen akadnia kéne 4 giga 1600-as rammal, i5 760-al), akkor még jó is lehet.
Én személy szerint hiányolom a többi géptípust (zéró, P-40, mustang, bombázók armadája).
Her Laca
Különben tényleg nem tudtam,hogy 101/9 a hivatalos nevetek.

LeonSilver
(még mielõtt valaki ugrana közlöm, hogy tisztában vagyok a ténnyel, hogy matematikai Nobel-díj nincs. Éppen ezért írtam azt, attól tényleg kurva messze van. Nem mintha a többihez közelebb lenne 😄 )

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

LeonSilver
Jó, hát a WoP olyan messze van a szimulátortól mint gyõzike a matek Nobel-díjtól, de akkor is. A CloD jelenleg egy nagy nulla. Vagy max 0.5 .. 😉

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

VO101Tom
ööö...
izé...
én csak vicceltem, gondolom istikovacs sem gondolta komolyan, hogy ezt a két programot hasonlítja össze <#idiota>

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Kik azok?<#eplus2>
Nem tudom én fejben tartani ,minden frissiben alakult egység nevét😊
Na ha ezt most komolyan veszed:XD

LeonSilver
És ez hogy tetszik?

LeonSilver
Igaz itt csak egyedül bohóckodok de nekem abszolút nem akadt akciózás közben sem.

VO101Tom
"Ez még nincs kiforrva. Röhej, hogy egy ps adaptáció (wings of prey) simán, szagatás nélkül full-fullon megy, míg a cod hol akad, hol nem."

Nemááá. A WOP? Szaggatás nélkül? Rakjál már fel egy szkrínshotot, mert ezt nem hiszem el. <#csodalk>

www.pumaszallas.hu

Nem nyúlom le,<#nevetes1> köszönöm. Csak nagyon érdekesek a felhõk.<#eljen>

LeonSilver
Ha kell tessék, itt van. 😉

Jó a felhõs háttered.

LeonSilver
Biztos, hogy nincs négy de még csak két magra sem optimalizálva. Ma próbáltam ki éppen és igaz, hogy ablakban fut 1024*768-as felbontásban de csak azért, hogy látni lehessen ezt a monitort. Amikor fullon fut akkor is ugyan ezeket produkálja és hát kérem ez egy nagy lószar!

Nemtom', én csak leírtam a mit tapasztaltam.<#nezze>

Köszi szépen.
Jó a pogi által adott link is, csak egy kicsit fel kell frissítenem a németemet😊
A cod-hoz visszatérve.
Én a gyengébb IL-2 szervereken szoktam repülni (ded1 ded3). Mikor a cod megjelent, szinte alig voltak fent, azon a héten. Azóta szinte mindíg full tele van a szerver. Sokan kipróbálták, és most várják a nagyobb patchet, mert am eddig volt csak tûzoltásra jó. Ez még nincs kiforrva. Röhej, hogy egy ps adaptáció (wings of prey) simán, szagatás nélkül full-fullon megy, míg a cod hol akad, hol nem.. Optimalizálatlan az egész.Ide nem 30-60mb-os patch kell, hanem 500mb-1gigás legalább. azt nem hiszem el, hogy eedig csinálták, ültek a tökükön, majd a kiadás elõtt Oleg odaszólt Koljának, hogy: Tesó, hogy áll a proci használat, akad még? Kolja: Baszki, a sok muffos oldalt nézem, hagyjál már. Majd feldobunk pár peccset. Csak tudod, már 6 éve ezt a szart csinálom, akkor még dx9 volt, most hogyan adaptáljam dx11-re hirtelen?
Valahogy nem hiszem el, hogy olyan egyszerû egy patchel 4 magra optimalizálni a cod-ot. Ha meg annyira egyszerû, akkor mire vártak eddig? Így kell kiadni egy játékot? Vagy a crysis2 hibájától féltek? (valaki a kiadás elõtti bétát lenyúlta, torrentrõ gyakorlatilag simán leszedhetõ- a kiadó kérte a crysis fanokat, hogy "igen ez így van , de légyszi inkább vegyétek meg...")
Nekem kevés a repülhetõ géppark, szeretek ámerikái vagy japán géppel is repülni. Vagy akor a többi paripával.
Szóval cod majd akko, ha kijön abból az 1946😊
PhantomAss
ez modjuk érdekes
én úgy tudtam hogy a magneto gyakorlatilag a gyújtógyertya, amibõl kettõ van hengerenként a biztosabb gyújtás miatt
akkor miért jobb a motornak ha csak az egyik mûködik?

GOOBY, pls

acidrain
Nálam is hasonlóak a beállítások, meg vagyok vele elégedve.
1920*1080 alatt futtatom.

TexQual=3
TexMipFilter=3
TexCompress=2
TexFlags.UseDither=0
TexFlags.UseAlpha=0
TexFlags.UseIndex=0
TexFlags.PolygonStipple=0
TexFlags.UseClampedSprites=0
TexFlags.DrawLandByTriangles=0
TexFlags.UseVertexArrays=0
TexFlags.DisableAPIExtensions=0
TexFlags.ARBMultitextureExt=1
TexFlags.TexEnvCombineExt=1
TexFlags.SecondaryColorExt=1
TexFlags.VertexArrayExt=1
TexFlags.ClipHintExt=0
TexFlags.UsePaletteExt=0
TexFlags.TexAnisotropicExt=1
TexFlags.TexCompressARBExt=0

TexFlags.TexEnvCombine4NV=0
TexFlags.TexEnvCombineDot3=1
TexFlags.DepthClampNV=0
TexFlags.SeparateSpecular=1
TexFlags.TextureShaderNV=0

HardwareShaders=1

Shadows=2
Specular=2
SpecularLight=2
DiffuseLight=2
DynamicalLights=1
MeshDetail=2
VisibilityDistance=3

Sky=2
Forest=2
LandShading=3
LandDetails=2

LandGeom=2
TexLarge=1
TexLandQual=3
TexLandLarge=1

VideoSetupId=17
Water=2
Effects=1
ForceShaders1x=0

PolygonOffsetFactor=-0.15
PolygonOffsetUnits=-3.0

Zpogi
Ja, és azt elfelejtettem, hogy ATI kártyára, ha ez számít valamit.
Sziasztok !

Elõször is a régi IL-2-rõl lenne szó. Ha emlékszik még rá valaki😊
Tudna nekem egy conf.ini beállítást írni/modani/adni, a leges-leges maximális beállításokra?
Találtam egyet, de az így néz ki:

TexQual=3
TexMipFilter=3
TexCompress=0
TexFlags.UseDither=1
TexFlags.UseAlpha=0
TexFlags.UseIndex=0
TexFlags.PolygonStipple=1
TexFlags.UseClampedSprites=0
TexFlags.DrawLandByTriangles=1
TexFlags.UseVertexArrays=1
TexFlags.DisableAPIExtensions=0
TexFlags.ARBMultitextureExt=1
TexFlags.TexEnvCombineExt=1
TexFlags.SecondaryColorExt=1
TexFlags.VertexArrayExt=1
TexFlags.ClipHintExt=0
TexFlags.UsePaletteExt=0
TexFlags.TexAnisotropicExt=1
TexFlags.TexCompressARBExt=1

TexFlags.TexEnvCombine4NV=1
TexFlags.TexEnvCombineDot3=1
TexFlags.DepthClampNV=1
TexFlags.SeparateSpecular=1
TexFlags.TextureShaderNV=1

HardwareShaders=1

Shadows=2
Specular=2
SpecularLight=2
DiffuseLight=2
DynamicalLights=1
MeshDetail=2
VisibilityDistance=3

Sky=2
Forest=3
LandShading=3
LandDetails=2

LandGeom=3
TexLarge=1
TexLandQual=3
TexLandLarge=1

VideoSetupId=17
Water=2
Effects=2
ForceShaders1x=0

PolygonOffsetFactor=-0.15
PolygonOffsetUnits=-3.0

Jó ez, vagy ennél maximálisabb?
acidrain
Te írtad, hogy mondjam meg õszintén.
A századot pedig azért emeltem ki, mert úgy írtad idézem: "a századod vagy mi", mintha azt sem tudnád, hogy melyik a 101/9.

Na letesztelte. Magneto állítás valóban leveszi a fordulatot, és (viszont) nem csak placebo , hogy 3* kisebb lesz a remegés( ha nem is múlik teljesen)!!! Nem tudom van e ennek értelme igazából, de ,hogy gyakorlatilag így van, az biztos.Minél lejjebb rakod a magnetot,annál kisebb a remegés,és a fordulatszám. Viszont 1+2magnetó álláson, ugyanakkora fordulatszámnál is! jóval jobban ráz, mint más beállításokon.

Her Laca
Tudom ,hogy aktívak.Helyesen is teszik. De ezt most mért kellett emígyen kiemelni?<#nemtudom>

De a kérdésem nem erre vonatkozott ám😊)

Ami meg az összetettséget ,sokoldalúságot illeti,hát nem tudom.
Mi az Il2 ben a sokoldalú? AW? Ugyan azt csináljuk ,vagyis csinálják már
10 en éve. Rém unalom az egész,semmi sokoldalú nincs benne szerintem.
Régen megszállottan AW-z tem én is ezt nem vitatom,hajtottam a statra mintha kötelezõ lenne,mi több egyszer vezettem is a pilóták rangsorát(igaz kicsi idõre) . De már vagy 2 éve nem nagyon lehetett rávenni,hogy elmenjek akár egyre is. Mindig ugyan az minden,semmi érdekes nincs benne. No de ez egyéni véleményem ám ,nem is kell egyt érteni vele😊

A COD akkor is jobb:XD <#beka3>

acidrain
Miután nálam nem megy full grafikán a CoD, valószínûleg emiatt a 1946-ot szebbnek tartom.
Az, hogy a prop pitch-et, meg a hûtõket egyfolytában állítgatni kell nem hoz lázba, kb 10 perc alatt megszoktam.
Az, hogy tudok egérrel kattogtatni a fülkében szép, és jó, de nem igazán forrta még ki magát, arról nem is beszélve, hogy egy bughalmaz az egész, gondolok itt a szárny nélkül repülõ gépekre stb.
Kötelék repülésre jó a Cod meg dogfight-ra, kb itt ki is fújt a dolog, a 46 egy sokkal összetettebb, és sokoldalúbb program, gondolok itt a mapok számára, a repülhetõ gépekre, a missziókban rejlõ lehetõségekre, (pl AW).

A századom pedig az egyik legaktívabb repülõszázad, és ha rajtam múlik az is marad, függetlenül attól, hogy melyik szimulátorral repülünk.
<#mf1>

Her Laca
Jó😊 Vagy te meg még néhány renegát. <#mf1>
Meg ugye a századod vagy mi az még aktív ott. De tedd a szívedre a kezed ,és mond meg õszintén.
Nem tûnik egy pöttyet elavultnak a régi?

acidrain
"Mondtam én.hogy ha valaki kipróbálja ,akkor onnantól el is felejti az Il2-õt"

Többet repülök a 1946-al, mint a CoD-al. <#zavart1>

Zpogi
Tényleg jó az a szeró(talán így kezdõdik a neve:SOV),bár kicsit leegyszerûsített az ikonok miatt,de ettõl meg állandó "instanteksön" van 😊 Én ezeket hiányoltam a jó múltkor.

Laca:<#crazya><#eljen>

Her Laca
Mondtam én.hogy ha valaki kipróbálja ,akkor onnantól el is felejti az Il2-õt.
Minap Tommal néztünk egy videót Il2 bõl és olyan érzésem volt mintha egy

ilyennel játszanának.😊

Zpogi
Én azon a térképen (Spit vs 109) mindig G-2-vel mentem,úgy legalább volt esélyem,volt olyan szerencsém is,hogy 3 gépet lõttem egy felszállásból La-5 és Yak-3 ellen. Nekem is mindig ez volt a problémám,ha magasra emelkedtem,de hála Olegéknak ezt a Cod-ban sokkal jobban megoldották, mióta kijött,talán ha egyszer repültem a jó öreg IL2-vel 😊 és õszinte leszek...rohadtul nem hiányzik - ja az idegeskedések sem.

Willenbrock
De felhúztak most,5X leszedtek a veresek aircobrával meg La-5-tel,ezen a szlovák térképen ha föléemelkedek az ellenségnek teljesen belelolvad a sötét hegyes-erdõs földháttérbe,ha meg alulról megyek rá 50X körbetáncol.Peches nap.

VO101Tom
<#eljen>
Nagyon állat egyébként, két napja repkedünk ezen a szerveren (a nevét most meg nem mondom), Spit IIa nincs, minden más választható. A mesza ezekkel a gépekkel abszolút partiban van, két nap alatt egyetlen KIA-t sikerül összeszednem légi harcban, és Pogival ketten lõttünk vagy 45-50 gépet (amit elszámolt, de ebben részeredmények is vannak), és igazán meg sem izzadtunk vele 😊
Szóval nem kell fosni, szívni fognak itt is a veresek (ha azt a rohadt II-es Spitet elfelejtik 1940 Augusztusig 😊

www.pumaszallas.hu