91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Fürtös #53446 Nos,én igazából tereprallyval foglalkozok (jelenleg kisebb kitérő van, próbálok itt befurakodni az aszfaltos versenyek világába) de azért amit tudok megosztok,persze hivatalos infóm nincs.
Először is nem árt tudni,hogy F1 ben igazán durva kanyarsebességek és leszorítóerők vannak. A gumik óriási tapadást adnak az aszfalt felé,és ez a hőmérséklettől is függ(nem semmiért melegítik a gumikat futam előtt\közben) Ezt talán egy rágogumival tudod a legjobban bemutatni,fogj egy közepesen elcsócsált rágógumit és húzd végig a farmerodon látni fogod hogy eléggé ragaszkodni fog,ez az ideális állapot és hőmérséklet,tedd hűtőbe előtte és látni fogod,hogy elveszíti a tapadást,melegítsd fel 40 fok felé és megint látni fogod ,hogy elveszíti a tapadást és egy nyúlós valami lesz belőle.
Gumira levetítve képzeld el hogy egy kereket több tonnával préselsz az aszfalthoz egy gyenge 4-5 ezres fordulatszámmal,és jó pár száz newton forgatónyomatékkal,amíg az ideális hőmérséklet közelében mozog addig nagyjából konstans tapadási tényezőket mutat. Csak a hátsó szárny több mint 200 kg leszorítóerőt termel és ez a sebesség függvényében nő,+ az elméleti borulási pont valahol az aszfalt alatt egy jó 80 cm -re helyezkedik el,na szóval ott elég durva erők hatnak.
Kanyarokban jobban melegszik és az oldalirányú sodródásnak köszönhetően elég jelentős lemorzsolódás van.(a síró gumi a boldog gumi,hogy idézzem egykori mérnökömet.Akkor lép fel a legnagyobb tapadás amikor a gumi nyüszíteni kezd.)Ez a lemorzsolódás is fokozatosan növekszik mert általában mindig kevesebb a visszahűtő periódus mint a melegítő periódus. (A gumis mérnök rémálma a kanyar) Minél nagyobb a lemorzsolódás annál jobban gyorsul ez a folyamat és ugye veszít a keresztmetszetből is,ezáltal ugyanannyi hőterhelés kevesebb anyagra hat és a kopásból adódó kisebb átmérő nagyobb fordulatszámot okoz ami megintcsak gyorsítja a folyamatot.Ezért van az hogy a gumik hirtelen,ugrás szerűen rongyolódnak le ezt hívják úgy hogy elmelegszik. A gumikeverék pontos összetételeét nem tudom az eljárást sem ismerem megeshet,hogy ahogy mondod többféle keverék van egyazon keréken,hogy megpróbálják kiküszöbölni az elmelegedést, ami gyakorlatilag rongyolja szaggatja a gumit (meleg rágógumi) Egy bizonyos hőmérséklet után a gumi már nem tapad, inkább nyúlik és szakad darabokra.
Mint mondtam ez abszolut nem az én szakterületem én elsősorban elektronikával és elektromos vezetékkötegekkel foglalkozok,ez csak egy közelítő magyarázat rég volt már mikor én ezt tanultam.
Ha valóban érdekel akkor tudok adni pár nagyon jó könyv-címet ami kimondottan motorspprttal foglalkozik,igaz angol nyelven de nagyon jók.
Remélem azért valamit tudtam segíteni. -
kri1219 #53445 A feladatkezelőben látom, hogy az Il2 exe elindul, de 1-2 mp múlva el is tűnik.. -
szvsz a gumi nem kopik hanem elég képzeld csak el, hogy ha kopna, akkor mekkora gumipor lenne az autópályákon :) ha 300-nál 50 méteren lelassítasz 100-ra akkor olyan hő keletkezik, valszeg ha hozzáérnél ott maradna a bőröd. Ehhez még hozzá jön a szemcsésedés, a szennyeződések, amiktől a smirglihatás miatt jobban kopnak. Kb. 1-1.5 cm a futófelülete, amiből ha 5 mili lekopik, akkor már nem elég hatékony.
Semmi technikai hátterem nincs, láttam egszer egy kkopott meg egy rendes guminak a keresztmetszetét, és parasztésszel gondolkozok :) -
Fürtös! :) Téged figyeltelek már egy ideje, mikor vagy fórum közelben, lenne egy nagyon offtopik kérdésem hozzád. Gondolom a te szakmádhoz áll ez legközelebb :)
Múltkor beszélgettünk haverokkal F1-ről, és felvetődött ez a gumikopás dolog, de nem tudtuk igazán kitalálni, hogy mitől fogynak el ezek a gumik így egyik pillanatról a másikra. Slick gumiról lévén szó, az nem lehet gond, hogy elkopik a mintázat :P, és nem is a szemcsésedésről van szó. Egyik srác véleménye az volt, hogy semmi trükk nincs benne, egyszerűen elfogy a gumi futófelülete (elvékonyodik), ezért más formát vesz fel a keresztmetszete, és ezért nem tapad olyan jól. Más ötlet, hogy az anyaga mélységében változik, vagy az üzemi hőfok miatt történik változás az anyagában. Szal volt sok ötlet, de biztosat senki nem tudott :)
Te ebben képben vagy? Mitől ilyenek ezek a gumik? Egyáltalán hány mm-es kopással számolnak ezek? Mikor fogy el a gumi, és tulajdonképpen miért? Ha nem szakmai titkok ezek :) -
kri1219 #53442 Sziasztok. Valami gond van a régi Il2-vel. Letöröltem, mert a 411es patch egy szar, hiába a javítás rá, mindig kilépett a játék. Újra telepítettem, 409 ig néztem, hogy elindul meg minden, de most leszedtem hozzá a 410et és a 4101-et és most el se kezd tölteni. Semmi hibát se ír ki, de nem csinál semmit. Mi lehet a baja? -
Fürtös #53441 Na elolvas megrág megemészt aztán elhúz egy sörrel a kezében a teraszra azt átértékeli a dolgokat...Főleg te Májki mert te különösen veszélyes korban vagy,amikor igen fogékony vagy bizonyos ideologiákra.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A háborúk egyedüli oka
Tudja mit csináltak a franciák az első világháborúban?
Tudja mit csináltak a németek a második világháborúban?
Tudja mit csináltak az amerikaiak Vietnámban?
Tudja mit csináltak a Szovjetek Afganisztánban?
Tudja mit csináltak az irakiak Kuwaitban?
Megmondom: egyáltalán semmit!
Egy ország nem egy zárt rendszer, de még egy földrész sem az. Ez a bolygó ez egy zárt rendszer. Következésképpen ezen a bolygón minden globális, vagyis minden mindenkire tartozik. Bármi történjen is egy országban, az valamennyi országra tartozik.
Semmi sem magánügy.
Csernobil óta ezt aligha kell magyarázni.
Valójában nincsnnek népek, csak emberek vannak. Nincsennek országok, csak ez a
bolygó van.
Ez az alaphelyzet.
Egy ilyen alaphelyzetre nem lehet túl nagy erőszakot felépíteni, nem lehet annyi erőszakot összehozni, amennyivel le lehet kötni több milliárd ember figyelmét,
gondolkodását, érzelmeit és tevékenységét.
Ezért a vezetőknek el kellett hitetnie az emberekkel, hogy akik más földrajzi
területeken élnek, azok idegenek és veszéljesek, de legalább is gyanúsak.
Így már lehet nemzetközi bünözést létrehozni, háborúzni, háborús fenyegetettséget fenntartani.
Az álltalánosítás (a különbségek figyelmen kívül hagyása) a manipuláció egyik
legalapvetőbb, leghatásosabb, ugyanakkor leggonoszabb eszköze.
A médi tulajdonképpen mindent általánosít.
Az általánosítás, mint valami kór, annyira elterjedt és olyan hatásos, hogy ha
bemutatják a tévben, hogy történt három megbetegedés három különböz országban,
akkor a reakció az, hogy világjárvány van . Három ember megbetegedett a
milliárdból, és ezt világjárványnak nézik!
Az erőszak nem tud elterjedni, ha nem alapozzák meg általánosítással.
Egy háborút teljes káptelenség kirobbantani, ha általánosítással nem alapozták meg
előtte.
Tehát a kérdés az, hogy mit tettek a németek a másodok világháborúban, mit tettek az
amerikaiak Vietnámban és mit tettek az irakiak Kuvájtban?
Az egyedüli helyes válasz úgy szól, hogy EGYÁLTALÁN SEMMIT!
Se a németek, se az amerikaiak, se az irakiak nem tesznek semmit. Ezek népek,
márpedig népek nem tudnak cselekedni.
A történelemkönyvben az áll, hogy a németek a második világháborúban
megtámadták Franciaországot.
Abszolút lehetetlenség! Ez hazugság. Nem történt meg! Népek nem cselekednek. A nép egy elvont fogalom, ami egyfajta közösséget jelöl, semmi többet.
Konkrét személy büneiért nem lehet egy egész népességet elítélni és felelőssé tenni.
Az ilyen kollektív felelősség mindig azt eredményezi, hogy az igazi tettesek megússzák, viszont rengeteg ártatlan embert büntetnek meg.
Néhány ember parancsára és néhány ember tervei szerint akik közül néhányan Németországban, néhányan Ausztriában, néhányan más országban születtek egy hadsereg, amelyik német zászlót hordozott, és amely javarészt olyan emberekből állt, akik Németországban jöttek a világra, megtámadta a Franciaországban élő embereket.
Ez igaz, ez megtörtént. De korántsem értett egyet ezzel a lépéssel minden német nemzetiségű ember!
El tudja képzelni, hogy mennyi fenyegetés kelett ahhoz, hogy a második világháborús hadseregek katonái számukra vadidegen, névtelen embereket öljenek halomra?
Van arról fogalma, hogy milyen ocsmány és brutális módon kellett fenyegetni és fegyelmezni a hadseregbe besorolt embereket (és családjukat), hogy végrehajtsák az értelmetlen parancsokat?
A korabeli feljegyzések tanúsága szerint a német hadsereg katonáinak több mint százaléka még ezeknek a fenyegetéseknek a hatására sem volt hajlandó ölni!!!
Valóságos átnevel táborokat és programokat kellett kidolgoznia a vezető ségnek, hogy rá tudják bírni a katonáikat, hogy parancsra halálos b nöket kövessenek el.
Ennyire értettek egyet a háborúval!
Ha nemzeteket ítélünk el, akkor annak két eredménye lesz:
1. A valódi bűnösök megússzák! Ez teljesen biztos.
2. Egész nemzeteket fogunk meggyűlölni, vagyis álltalánosítunk, ez pedig nem egyébb, mint háborús uszító propaganda!
Mindent emberek tesznek, emberek teszik a jót is, és a rosszat is, és ha nem vagyunk képesek megkülönböztetni egymástól az embereket, és nem vegyunk képesek beazonosítani a veszély tényleges forrását, akkor semmit sem tehetünk a dologgal kapcsolatban.
A vezetés tisztában van ezzel, ezért ténylegesen egyre butábbá ás butábbá teszi az embereket azáltal, hogy általánosításokról hangos a média.
A hatalom igazi birtokosai a média segítségével beleveri az emberekbe az általánosítást. Így mindent összefüggő,
síma masszának látnak és megőrülnek.
Minden ugyanolyan.
Mindenki ugyanolyan.
Vagy senki nem csinál semmit, vagy mindenki csinálta! Ahhoz, hogy kirobbantsanak egy háborút, elképeszt mennyiség általánosításra van szükség!
A háború alapfeltétele, hogy legalább két ország fegyveres hadereje szervezett keretek között egymásra támadjon és elkezdje gyilkolni egymást.
Hogyan lehetne rávenni egy embert arra, hogy elmenjen egy másik országba és ölje meg azokat az embereket, akik ott élnek? Megtévesztéssel! Olyan fokú megtévesztéssel, ami felér egy hallucinációval.
Nyolc iráni születés ember elmegy Kínába, majd ott végrehajt egy büncslekményt.
Ha nincs általánosítás, mi történna? Keresnék ezt a nyolc embert, elfognák és megbüntetnék őket, ám egyetlenegyszer sem kerülne szóba hogy hol születtek.
Viszont, ha általánosítunk, akkor nyolc iráni születés ember Kínában elkövetett
büncselekménye HADÜZENET Kínának, aminek következtében a kínai hadsereg
elmegy Iránba, és ott elkezdi ölni az embereket.
Általánosítás nélkül nem létezhet háború, nem létezhet konfliktus az országok, népek,vallások vagy bármilyen közösségek között.
Figyelje meg, hogy amikor néhány Angliában született fehér ember büncselekményt követ el az Egyesült Államokban, a háború lehetősége fel sem merül, míg ha néhány szíriai születés ember követ el bűncselekményt az Egyesült Államokban, akkor azonnal szóba kerül a háború Szíriával.
Ennek az az oka, hogy a vezetőség háborús feszültséget akar szítani Amerika és Szíria között, míg Amerika és Anglia között nem.
Pedig mindkét esetben ugyanaz történt, de az egyik esetben nem általánosítottak, a másikban igen.
Amerikának nincs válaszlépése, Oroszországnak nincsennek tervei, Irak nem fenyeget más országokat, és így tovább és így tovább. Az országok csupán elvont fogalmak,
csupán földrajzi és jogi kifejezések.
Egy ország vagy egy nép nem gondol semmit, nem érez semmit, nem tesz semmit, nem tervez semmit, nem hoz semmilyen döntést, és nem tart semerre. CSAK az emberek képesek effélékre, az egyes emberek, akiknek nevük van, arcuk van, tartózkodási helyük van, gondolataik vannak, világlátásuk van és életük van.
Tegyük fel, hogy húsz ember (akik Ausztráliában születtek és a Szaharában élnek)
elutazik Angliába és meggyilkolják a királyi családot, mire Anglia hadat üzen
Ausztráliának és Szaharának ...
Ez ugyanolyan értelmes dolog, mintha egy hegymászó lezuhanna egy hegyről, mire odamenne néhány ember és elkezdené verni a hegyet, hogy bosszút álljanak!
Ez az egész puszta manipuláció.
A vezetőség úgy dönt, hogy kirobbant egy háborút, bedob egy hazugságot, ellátja hamis érvekkel (ideológiával), és az egészet megtámogatja
tekintélyekkel. Az emberek pedig elhiszik.
És már kezdődhet is a játék, amit szakmai körökben úgy neveznek: szervezett mészárlás .
Ha megvizsgál bármilyen két dolgot, rengeteg különbséget fog találni közöttük. Két falevél, két alma, két könyv, két ceruza, két bármi.
Ha valaki azt mondaná önnek, hogy ön mindenben hajszálpontosan olyan, mint az egyik barátja, akkor tudná, hogy az illető nem normális, hiszen ön ezernyi különbséget lát saját maga és a barátja között.
Ez csak két ember.
El tudja képzelni, hogy milyen lehet több millió embert tökéletesen egyformának látni?
El tudja képzelni, hogy ehhez mennyire őrültnek kell lenni?
Eltudja képzelni, hogy mekkora hatalmuk van a vezetőknek?
A háborús uszító propaganda semmi egyebet nem tesz, mint álltalánosít és azt állítja, hogy egy adott néphez tartozó összes emberi lény maximálisan egyetért mindenben. Ez a propaganda működik, pedig amit állít, az teljes képtelenség.
Azért vannak háborúk, hogy eltereljék az emberek figyelmét. A háborúnak nincs ennél alapvetőbb oka.
Egy háború azért tör ki, mert a vezetőség elrendeli a háborút. Az első lépés az, hogy bejön a propaganda és nem tesz mást mint általánosít.
Utánajárhat bármelyik háborúval kapcsolatban: az egész háborús, uszító propaganda kizárólag általánosításból állt.
Azután némi szervezéssel, elegendő fegyvert és dühöt hoznak össze kis helyre, majd az egyik vagy mindkét hadsereg - vagy a hadsereg egy része megindul. Létrejön a fegyveres konfliktus, ami azt jelenti, hogy emberek halnak meg. Ettől a pillanattól
kezdve belép a képbe egy új tényez : a személyes veszteség. A háború innentől személyes üggyé válik a lakosság számára, így megy tovább magától.
Valahol minden (vagy majdnem minden ) kereskedelem. Az ember ad valamit és kap érte valamit cserébe. Egy háborúnál az ember odaadja a becsületét, a józan eszét, az egészségét és az életét.
És mit kap ezekért cserébe?
Szavakat. Méghozzá üres szavakat.
Hazafi...
Hős...
Férfi...
Igaz ember...
Odaad mindenét, amije csak van, és néhány szót kap cserébe: néhány elnevezést, amelyek ha valaha is jelentettek valamit, biztos, hogy nem egy akarat nélküli bábot jelentettek, ami megy amerre mutatják, elkövet bármilyen bűnt, aztán meghal csak
azért, mert azt mondták neki.
Egy háborút addig folytatnak, amíg a vezetőség akarja, és úgy ér véget, hogy a vezetőség leállítja. Bármelyik háborút vesszük is, annak azért lett vége, mert fennt a csúcson azt mondták, hogy ezzel vége. A médiában bemutattak valamit, amit ürügyként használtak, majd kiadták a megfelel parancsokat és a harc véget ért. Ennyi a háború.
Fogjon egy világtérképet és úgy nézze, hogy felejtse el az országokat,
országhatárokat. Ha ezt megteszi, sokkal tisztábban fog látni.
Az abszolút lényegtelen, hogy egy adott bűntettet a Földnek melyik pontján követtek el, akik elkövetteék, a Föld melyik pontján születtek, melyik pontján élnek és melyik pontján tervelték ki, amit elkövettek.
Felejtse el az országokat, felejtse el a népeket, mert ilyesmi nem létezik. Igen vannak Zsidó emberek akik kavarják a szart a világban,de ha általánosítasz akkor a nagy kutyák megint megússzák
-
Látom forrnak az indulatok:)
Miki kőkemény:)
No de hol van a patch?
Ez itt a kérdés. -
zmok #53439
-
Fürtös #53438 Teszt
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kösz! -
Solt #53437 A makrók közt megtalálod... ;) -
sakkay #53436 Ja. Sajna nemtom'..valaki?
-
[ spoiler] szöveg amit akarsz [ /spoiler] (Space nélkül..) -
Fürtös #53434 Nincs link vagy URL,saját anyag. -
zmok #53433 Lesz majd benne MIG-21 is!
Sanyo Mesternél olvastam. (Pcpilot)
Ráadásul magyar srác készíti!!!!
http://www.pcpilot.hu/dcs/mig-21bis-fishbed/2648-dcs-mig-21bis-fishbed-bejelentes.html -
sakkay #53432 Rakjál csak linket, Url beszúrással..az miért nem jó? Amúgy nem tudom.
-
Fürtös #53431 Srácok,hogyan lehet ilyen spoiler szövegboxot berakni?
Ami csak akkor jelenik meg ha rákattintok?
Picit hosszu a poszt amit írtam és nem akarom szétzilálni a fórumot.
Így majd csak az olvassa el akit érdekel.
Semmi,rasszizmus meg zsidózás meg cigányozás nincs benne de előre szólok,hogy nagyon érdekes kis cikk lesz. -
sakkay #53430 Na az vajon mit jelent náluk? Minden jól halad...
-
Sidewinder #53429 OFF
Nekem az volt mindennek a teteje amikor foszforos bombákat használtak az izraeliek,és nem kevés kisgyerek is belehalt a támadásba. A képeket nem teszem ide,nem valók ebbe a fórumba,akit nagyon érdekel az úgyis talál róla. Megérik a pénzüket ők is.
ON
Ez viszont úgy gondolom komolyan a fórum témájába vág. Orosz barátaink hamarosan kiadják a DCS:Mustang-ot.
Mustang indítási procedúra:
-
Elnézést kérek. A videó által kiváltott indulat hatása alatt írtam ezt a hozzászólásomat a videó alatt. Most így "hideg fejjel" nem írnék semmit oda. -
Ahogy olvasom, patch hírek csak holnap lesznek. "Minden jól alakul", ezt írják. -
-
Solt #53425 01010101 -
Johann Wind #53424 Egyébként is nyilvánvaló, hogy a MAGYAR ember legnagyobb ellensége a piréz meg a zsidó!!!!!!
Ez meg akkor az én záró szavam.;) -
Szepy2884 #53423 Ennyi és itt is fejezzük be! Ez méltó és igaz végszava a témának. Én sem írhattam volna le jobban a véleményemet. -
Johann Wind #53422 Egyébként én azt hallottam, hogy a zsidók felvásárolják a magyar földeket, a vízért + a nyugalomért! Ne adjátok el a földjeiteket a zsidóknak, mert majd kitúrnak minket is a hazánkból MAGYARORSZÁGRÓL!!!
:-) -
Johann Wind #53421 Én pedig azt olvastam, hogy a hajókra leereszkedő kommandósokra baltákkal és késekkel támadtak szegény vöröskeresztes aktivisták, sőt az egyik kommandóst a vízbe is dobták. Volt erről felvétel, azt hiszem a tv-k is leadták. Ha csak szegény fegyvertelen aktivisták haltak meg, akkor hogyan sebesült meg súlyosan nem is egy izraeli kommandós? Lábon lőtték magukat? Vagy egymást? Felrobbantják az izraeli buszokat, azok pedig úgy bombáznak hogy ártatlan gyerekek és nők is meghalnak, igen mindkettő aljas dolog, de hogy jön ez egy ilyen fórumra? Az én tanárom, aki értelmes ember + azt mondta anno hogy a Feriék az istenek, azután mikor a Feri bevallotta már azt mondta, hogy nem jó emberek a Feriék...... -
Izraelről nekem sincs jó véleményem.Katonaállam,az egy főre jutó fegyverek száma szerintem a legtöbb lehet a világon,a nőknek is van sorkötelesség és katonai kiképzés.Az USA elfogulatlanul támogatja minden módon-csak mutatóba szólnak rá hogy a világ közvéleménye kissé megnyugodjon tőle.(Tisztességtelenül szerzett)tőkéjével erős nyomást gyakorolhat az USA-ra is.Mindenféle alapvető és nemzetközi jogokat szabadon felrúghat,kalóz és náci módjára viselkedhet bűntetlenül.(pl. mikor vöröskeresztes hajókon kommandósokkal lövöldözni kezdetek stb)Az milyen undorító mikor zsidó gyerekek üzeneteket írnak gránátokra hogy "szeretettel küldi xy"? Ez a 2. világháborúban az angolszászoknál volt divat de akkor is elég undorító volt,ám ott legalább nem gyerekek írtak rá.Nem különbek ezek a náciknál azt mondom.Középiskolás töritanárom is ezt mondta csak burkoltan,pedig ellenezte az antiszemitizmust.OFF vége csak sokan írtak valami véleményt nem bírtam ki hogy magamban tartsam. -
Még egy dobásod maradt Mijki. Vigyázz erre az uccsóra. -
zmok #53417 Mijki max. 18 éves...
Az ide írogató fórumozók többségének a gyermekei ennyi idősek.
Ilyen idős koromban én is fogékony voltam minden baromságra.
Szerintem nem kell leb@szni, ez csak dacot vált ki belőle. -
Johann Wind #53415 A te előnyödre pedig az nem válik, hogy egy humortalan só zsák vagy. Ha nem látnád poénnak szántam, amit egy filmből loptam. Láttad-é a Boratnak azon jelenetét, amikor a csótányoknak dobálják a pénzt? Na látod az is pl. humor. Szeretem az ilyen embereket, akiktől hsz-t ugyan nem láttam még itt túl sokat, de hirtelen felbukkannak és osztják az észt vagy az embert. A videóról egyébként mi a véleményed? Arról is mondj már véleményt, ne csak rólam.:)
Egyébként szerény véleményem szerint az ilyen videókat ki kellene törölni innen, én szívem szerint ki is törölném. De én sem a baráti társaság tagja nem vagyok, sem pedig topik gazda. -
The Expendables 2 új trailer
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Johann Wind #53407 Az angolok is estek elég gyakran túlzásokba és az amerikaiak is. A németeknél talán a JG 2 vitte a prímet.:) -
Johann Wind #53406 Igen, de a megosztott győzelmeket nem lehet egész győzelemnek venni, az sem jó ha összeadjuk a 0,5 győzelmeket. Egyébként nem tudom hogy az oroszok hogy számolták be a rész sikereket, sztem ők sem adták össze őket. A németeknél nem voltak megosztott győzelmek, ha nem tudták eldönteni hogy kié a győzelem, akkor századnaplóba elkönyveltek 1 győzelmet és a pilóták nem kaptak semmit, de ezt ált. megoldották okosan és dobtak fel mondjuk pénzt, az amcsiknál és a briteknél voltak, külön feltüntetve, az egész győzelmek mögött, a finneknél is voltak, nálunk pedig legtöbbször ha két pilóta megosztott győzelmet aratott, akkor mindkét pilóta neve mellé 1-1 győzelem került, de az ezrednaplóba csak 1 db győzelem került be. Legtöbbször legalábbis így volt. A japánok viszont nem igazán törődtek a győzelmekkel és azok igazolásával, ezért ott elég nehéz megmondani hogy hogyan történt a számítás. -
De milyen igaza van a kritikus csávónak :D -
"A rasszizmus szívás" sorozatból az egyiket kritizálja. Link -
Lysandus #53403 Egy másik szovjet polgárháborús veterán:
Sztyepanov -
Lysandus #53402 Mondjuk a német nyilvántartások elég pontosak voltak. Egyébként Secsakovnak tényleg 65 győzelme volt, a megosztottakkal együtt, beleszámítva a spanyol polgárháborúban elért eredményeit.
Mondjuk az önmagában sokat mond, hogy spanyol polgárháborús veteránként ("internacionalistaként") túlélte az 1937-ben kezdődő sztálini tisztogatásokat... -
Lacusch69 #53401 Azért ez a mondat elég sokat mond:
"On 9 August Shestakov's engaged by fourteen Bf 109s of II./JG 77 escorting He 111s of KG 27. 69 IAP claimed nine Bf 109s shot down without loss (II./JG 77 reported one damaged Bf 109E)" -
Solt #53400 OFF :DD -
artivizsla #53399 No comment !