91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Her Laca
    Mondok én egy alternatívát.Úgy hívják ,hogy iskola.Csak kicsit máshogy kéne csinálni. A katona dolga megtanulni a fegyverekkel bánni. Persze sokrétű ,szerteágazó a dolog de lássuk be jobb ha azt hivatás szerűen csinálják. Amiről te is beszélsz az nem más,mint az egyén ÉN jének eltörlése a seregben ,hiszen ez fontos momentum ,hogy azt csináld amit mondanak. Van annak jó és rossz oldala egyaránt ,bár én a jót kevésbé látom.Megjegyzem aki ezt szereti annak nyitva az út ,lehet jelentkezni gondolom. Ezt a rövidített kiképzés miatt írtam,véleményem szerint annak nem lenne sok haszna. Egy alapszintű jó kiképzés az 3 hónap és az csak az alap.Állóképesség ,fegyelem,alapszintű tudás a kézi fegyverekről. És akkor hol van még a komolyabb technika ugye.
    Szóval egy szónak is száz a vége ,egyetértve az általad mondottak bizonyos részeivel, a fiataloknak nem a hadsereg hiányzik ,hanem az értékek amiket te is említettél. Azt pedig máshol is megkaphatják,csak a társadalomnak ezt el kéne határozni. Pl testnevelés óra az ne heti egy legyen hanem napi ,kőkemény kiképző örmikkel!Vannak még ötleteim:?))Én nagy híve lennék az iskolai egyenruhának is,és pl nem lenne baj ha jó fizikumú tanárok esetleg szájon vágják a szemtelen diákot.
  • sakkay
    Sok faszság volt az biztos. Vissza nem hoznám, az is biztos. De, hogy látszik a mai gyerekeken, hogy nem voltak katonák..na az is biztos.
    Volt előnye is annak, hogy értelmetlen parancsot, értelmetlen célból és értelmetlen szájból adtak ki, és mi megcsináltuk , tetszett nem tetszett. Ez pedig a fiatalokat szépen berakta a sorba, hiába a nagy ego, aztán szép lassan letelt a dolog. Ami most van az nagyon gáz, megy a nagy szájkarate, számítógép hentelés, másik oldalon a fiú vagyok..vagy lány??? nagy kérdése ugye. Mint ahogyan szemléletesen leírtad a fegyverhez való hozzáállásodat, az is nagyon hiányzik ma szerintem. Egy rövidített,de nagyon kemény alapképzésre én aztán bevinném a sok kis (tisztelet a kivételnek) azt mehetnek isten hírével. Mint a skandinávoknál.
  • Her Laca
    Csak ,hogy lássátok hol is töltöttem sok időt :)
    Még egy olyan falu szerintem nincs a világon ahol az összesen 2 darab utca neve Fő utca:) Mondjuk a Gödörházi kocsma az jó volt ,no meg a helyi fazekasok is mindig szívesen láttak bennünket egy két kupicára,de a legjobb hely az a helyi temető ravatalozója volt.Mondjuk télen ha nagy hideg volt általában volt lakója mert nem lehetett gödröt ásni ,de volt olyan katona társam akit ez nem zavart és nyugodtan aludt mellette.
    Hidegnek hideg volt ,de legalább nem fújt a szél.
    Ha végigmentünk a szöllősön ahol sorakoztak a présházak és a helyi bácsik ott múlatták az időt egy sámlin üldögélve jófajta Noha bort iszogatva,bizony nem volt ritka ,hogy csúnyán berugtunk:) Mindenhol csak egy kis pohárkát ittunk. Volt vagy 20 présház.
  • Feró Flex
    Négyes kötelék az HerLacaAI...:O)
  • Her Laca
    Mi ez? Ez egy kávédaráló nem ? Az nem érdekel:)
  • Her Laca
    Leon :) Hogy engem hányszor megfenyítettek :) A hör nél tisztes képzőt kellett végezni ,csak úgy nem adtak krumpli virágot. A lényeg,hogy az értelmesebbjével elvégeztették. Én a végén alhatárőrként fejeztem be a karrierem. A parancsnok sírva (nagyon komolyan mondom ,semmi vicc) búcsúzott el tőlem,és abbéli reményének adott szipogva hangot ,hogy reméli soha a büdös életben nem lát viszont. Asszem ez volt a csúcspontja a sereg beli ténykedésemnek. Ja meg az (erre is büszke vagyok)hogy Körmendre a laktanyába a kapus nem akart beengedni,kihívta az őrparancsnokot ,és az sem. A vége az lett,hogy felfűtötték a kazánt,hogy legyen meleg vizem,kaptam tiszta új ruhát ,hívtak fodrászt a városból,és vettek nekem borotvát is. Majd kaptam pénzt is ,hogy inkább menjek ki a laktanyából,és ne bomlasszam a rendet a sok újonc között.
  • Feró Flex
    Csak pozítívan állok hozzá mint a Csodabogár:"Ez egy állomszép vasúti híd"
  • Feró Flex
    Valahogy ebben a formában.
  • Her Laca
    Melyik szerdán? Melyik pénteken? Mert ugye szerda és péntek az lehet 1-2-3-4 hét múlva is ,avagy jövő ilyenkor is:)
  • LeonSilver
    Na, engem egyszer megfenyítettek (feddés) a pol foglalkozás miatt, és utána nem tarthattam a szakaszomnak (jól kibasztak velem :D ).
    Azért, mert a nagy Lenini eszmék helyett a csajokról, piáról meg az autókról beszélgettünk a foglalkozáson :D
  • Feró Flex
    Szerdára kint lesz de ha nem akkor Péntekre.
  • Her Laca
    Volt annak az időnek jó oldala is ,csak már nem emlékszem ,pedig állítólag az idő megszépíti az emlékeket:)Egy biztos. Elvettek az életemből másfél évet a nagy büdös semmire,(evvel az erővel böribe is vihettek volna)idióta (alkoholista)emberek idióta parancsaira kellett ugrálni,értelmetlen dolgokat csináltattak velünk ,és még politikai foglalkozásokat is végig kellett ülni. A legszebb az volt,amikor a nálunk alig idősebb hadnagy aki Moszkvában végzett a KGB iskolán vagy min(vodkát úgy ivott mint más a vizet) megemlítette,hogy ha támadás érné az őrsöt akkor bizony az életünk feláldozásával is meg kell őt mentenünk,mert az fontos ,hogy a parancsnok megmaradjon ,hiszen nélküle mi is lenne velünk. Biztosítottuk,hogy ha rajtunk múlik akkor ott döglik meg ahol éppen van,mert arra várhat ,hogy bármelyikünk is akár csak a kis úját is megmozdítsa érte.Erre nem meg sértődött a marhája.
    Egyedül az őrsparancsnokomat tiszteltem,az tanár ember volt előtte csupa szív krapek,tele jóindulattal. Mondjuk elvette a falu kurváját ,és eligazításon közölte,hogy a sorállomány a szemét ne merje rávetni az új asszonyra. Öregebb katonatársak mondták,hogy MÁR nem is akarják:))
    Mondjuk ő se volt egy zseni ,de legalább nem piált ,s hülyeségeket nem akart csináltatni velük. A szomszéd őrs parancsnoka pl akkora karrierista volt,hogy mélységi őrs létükre ők fogták el a legtöbb határsértőt a környéken. Személyesen láttam,hogy úgy csikart ki beismerő nyilatkozatot ,hogy miközben egy több fős társaság egyik tagját kihallgatták addig az udvaron sortüzet lőttek és mondta a szerencsétlennek,hogy ha nem vallja be ,hogy át akartak szökni akkor ő is úgy jár mint a társa. Persze nem lőttek le senkit azt hozzá teszem.
    Én a mai napig undorodom a fegyverektől ,mert láttam ,hogy szerencsétlen emberek hogy tudnak félni ,hogy meg tudnak alázkodni ha rájuk fogják. Pedig csak egy jobb élet reményében próbálta elmenekülni pl romániából.
    Volt egy lány aki mindent megígért csak hogy engedjük el. Bevittük és úgy remegett a félelemtől ,hogy elsírtam magam ha ránéztem. Nem akarta elhinni,hogy nem bántjuk. Szóval ,szar világ ,szar helyzet ,szar emberek ,ez a véleményem az akkori katonaságról.
    Persze megedződtünk,de mivel mindig is sportoltam ezt az edzettségi fokot valószínű máshogy is elérhettem volna.
  • artivizsla #54841
    86-ban 400 ft körül volt a zsold. Nagy habzsi-dőzsit tényleg nem lehetett belőle tartani.
  • Her Laca
    Egy négy gépes kötelékkel való repkedést már én is el tudnék képzelni a kanális felett:) De asszem ez csak álom marad még egy darabig ,ahogy elnézem ezeknek a ténykedését.
  • lala42
    Nekem a Killiánon 80-ban 2x-re adták ki a zsoldot, ill. illetményt+kajapénz+tanulmányi pótlék. Az illetmény volt valami 600 Ft. körül.Összejött vagy 2000 Ft. El is ittuk hamar.
  • PhantomAss
    éjjel azt álmodtam hogy kijött a patch és jó lett
    repültem a csatorna felett de beleestem a vízbe
    ott volt egy csomó cápa, alig tudtam kiúszni
    aztán felébredtem
    ez a játék már aludni sem hagy
  • Her Laca
    Nekem 85-86 táján annyira kevés volt,hogy nem is emlékszem mennyi. Az biztos,hogy a kantinban egyszeri alkalommal el is költöttem az egészet:)
    De kit érdekelt az akkor:) A szülők küldtek ha kellett ,kajára ,ruhára nem kellett költeni,utazásra pláne (amúgy sem jártunk haza:XD) a helyi gazdák meg a szeszt ingyen adták. Micsoda jó világ volt az:)))))
    De utáltam istenem:)
  • Lacusch69
    Nekem '90-ben 800ft volt a zsoldom, később pk. beo. tisztesként 1200.
    A civil fizetésem 5000 ft volt előtte.
  • VO101Tom
    Ha már bugtracker felé jártok, ezt is lájkolhatjátok :)

• sakkay
  • VO101Tom
    Amikor sorkatona voltam 2000-ben, akkor mondták nekünk, hogy a havi zsold azért 10-20e Ft, mert a minimálbért kapja a sorkatona is, csak levonják belőle a kaját és a szállást...
  • sakkay
    Amúgy, ha eredeti ámerrikai'a lista jól mutatja, hogy nem épp jó a morál az átlagbakák körében,amit sok szempontból meg is lehet érteni. Habár egy két rinya azért kicsit gáz, főleg a kulacsos példa,na meg a kaja. Nem akarnának cserélni...
  • sakkay
    Minden szitu más. Néha több 100 lövés sem talál, néha meg egy ,és kész' is. Az sem mindegy , hogy ki az aki kiváltja, milyen képzésen esett át. Érdemes átnézni a veszteségi arányokat elitalakulatok vs. kecskepásztor között. És ami a legfontosabb, ki bírálja el a jogosságot(fegyverhasználat) és mi alapján. Pl. konkrét jó minőségű vid. felvételt nehéz félremagyarázni...ha nem is lehetetlen.
  • artivizsla #54830
    Hát nem tudom. Nekem elég életszerűnek tűnik. Volt az a videó, amikor helikopterről lőtték a civileket halomba, mint egy videó játékban. A gond ott sem az volt, hogy sok lőszert pazaroltak, hanem, hogy kikerült a videó a net-re.
  • VO101Tom
    Nem te szavazod meg, hogy mi legyen a szimben, ez a szavazás csak annyira érdekes, hogy kb a közösséget mennyire foglalkoztatja az a dolog. Értelemszerű, amire rengeteg szavat érkezik, azzal sokkal hamarabb foglalkoznak, mint amire csak 1-2. De a forrásanyagok hitelességét ők ellenőrzik, és ők döntik el, hogy változtatnak a játékon, vagy sem. Ha valaki hülyeséget tenne föl, azt mindkét oldal leoltja elég hamar.
  • Her Laca
    Na félrenyomtam pár betűt:)
  • Her Laca
    Ez a szabazósdi nevetséges. A készítők felelőssége,hogy utána járjanak, és a lehetőségekhez képest egy történelmileg és technikailag hű szimet csináljanak.
    Persze fogadjanak be észrevételeket és ha azok jók,jogosak akkor csinálják meg. De szabazást indítani. A sok pöcshuszár majd kitalál idióta okosságokat a többi meg majd támogatja,mettkedvez nelik,és makd lesz a játékból X vimg. Én ezt a siccfire 100 oktánost sem értettem,de ha az angoloknak volt gondolom a németeknek is. Mit kell itt szabazni? Tudom nagy bajban vannak a veresek,mert mióta kijavították a gépek tulajdonságait, azóta siccII mint áldozat szerepel leginkább,de ez vam. Múltkor mondtam az eguiknek,hogy nem tehetünk róla, hogy a német mérnökök hanyagolták a karbit,és a pp-t megcsinálták automatára.Panaszkodjon a roysznál .
  • fecska
    `2005 - Megszórsz egy bokrot 500 lövedékkel, a nélkül, hogy bárkit is eltalálnál, majd visszavonulsz, mert kifogytál a lőszerből.`
    ez rohadtul nem igy van!!
    napokban beszeltem egy katona ismerosommel, hogy az egyik katona, lelotte jozel egy tar loszerrel az ellent mert ott volt a kezeben az aka es ratartotta, erre hazakuldtek, ment a hadbirosag ele, leszereletek, es kifizettettek vele a loszereket, mindezt azert mert az ellen nem lott ra...
  • acidrain
    CSATT! :)
  • Zpogi
    Suzuki törésteszt:

• Kurfürst
    Továbbra is lehet szavazni 100 oktános Messerschmittekre (109, 110) ITT:

http://www.il2bugtracker.com/issues/200
  • Solt
    Tisztában vagyok vele, csak a piszkálása kb szart sem ér! A lényegi tuning a szorzó emelésével történik. ;)
  • mijki
    Pár kép az esti viharról:
  • artivizsla #54820
    Word ügyében annyi történt, hogy ha a kép formátumát a "körbefuttatás szöveggel egy sorban"-ról átállítom pl. négyzetesre, akkor megjelenik nyomtatási nézetben is a kép.
  • artivizsla #54819
    Spitfire-ek.

Spitek

• Zpogi
    Tegnap fent voltam a Repkán és ott volt No.501 Robo,tök jókat dogoltunk,ha véletelenül 1v1-be összeakadtunk.
    Viszont egyszer sem tudtam lelőni,csak meglőni,pedig csak millimétereken múlott...na de majd legközelebb.
  • artivizsla #54817
    Ment PÜ.
  • V43 1105
    Első linken a motorburkolatra és a szárny alsó részeire felvitt sárga nagyon tetszik
  • artivizsla #54815
    Spitfire + Db 601 combo.

Német Spitfire.

• V43 1105
    Megteszed, hogy mutatsz egy print screent ?