IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Her Laca
    Volt annak az időnek jó oldala is ,csak már nem emlékszem ,pedig állítólag az idő megszépíti az emlékeket:)Egy biztos. Elvettek az életemből másfél évet a nagy büdös semmire,(evvel az erővel böribe is vihettek volna)idióta (alkoholista)emberek idióta parancsaira kellett ugrálni,értelmetlen dolgokat csináltattak velünk ,és még politikai foglalkozásokat is végig kellett ülni. A legszebb az volt,amikor a nálunk alig idősebb hadnagy aki Moszkvában végzett a KGB iskolán vagy min(vodkát úgy ivott mint más a vizet) megemlítette,hogy ha támadás érné az őrsöt akkor bizony az életünk feláldozásával is meg kell őt mentenünk,mert az fontos ,hogy a parancsnok megmaradjon ,hiszen nélküle mi is lenne velünk. Biztosítottuk,hogy ha rajtunk múlik akkor ott döglik meg ahol éppen van,mert arra várhat ,hogy bármelyikünk is akár csak a kis úját is megmozdítsa érte.Erre nem meg sértődött a marhája.
    Egyedül az őrsparancsnokomat tiszteltem,az tanár ember volt előtte csupa szív krapek,tele jóindulattal. Mondjuk elvette a falu kurváját ,és eligazításon közölte,hogy a sorállomány a szemét ne merje rávetni az új asszonyra. Öregebb katonatársak mondták,hogy MÁR nem is akarják:))
    Mondjuk ő se volt egy zseni ,de legalább nem piált ,s hülyeségeket nem akart csináltatni velük. A szomszéd őrs parancsnoka pl akkora karrierista volt,hogy mélységi őrs létükre ők fogták el a legtöbb határsértőt a környéken. Személyesen láttam,hogy úgy csikart ki beismerő nyilatkozatot ,hogy miközben egy több fős társaság egyik tagját kihallgatták addig az udvaron sortüzet lőttek és mondta a szerencsétlennek,hogy ha nem vallja be ,hogy át akartak szökni akkor ő is úgy jár mint a társa. Persze nem lőttek le senkit azt hozzá teszem.
    Én a mai napig undorodom a fegyverektől ,mert láttam ,hogy szerencsétlen emberek hogy tudnak félni ,hogy meg tudnak alázkodni ha rájuk fogják. Pedig csak egy jobb élet reményében próbálta elmenekülni pl romániából.
    Volt egy lány aki mindent megígért csak hogy engedjük el. Bevittük és úgy remegett a félelemtől ,hogy elsírtam magam ha ránéztem. Nem akarta elhinni,hogy nem bántjuk. Szóval ,szar világ ,szar helyzet ,szar emberek ,ez a véleményem az akkori katonaságról.
    Persze megedződtünk,de mivel mindig is sportoltam ezt az edzettségi fokot valószínű máshogy is elérhettem volna.