91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • LeonSilver
    Ki van kapcsolva a fölhő. Kikapcsoltam azt, hogy tartsa naprakészen a játékot, mégis elkezdi letölteni a frissítést...
  • cezeef
    köszönöm a választ! esetleg tudnál ajánlani egy jó joystickot? én a logitech extreme 3D pro-t néztem ki, érdemes megvenni?
  • Nohab
    Dolgoznak a patchen, de a fene se tudja, hogy mikorra fejezik be. Feltételezem virágbolti verziót használsz. Ha van lehetőséged próbáld meg valahogy letölteni hozzá a javításokat, a bétá patchet és a hozzá való hotfixxel. Utána könnyebb lesz dönteni, hogy megéri neked. 3000 Ft szerintem nem nagy pénz érte. Persze a joystick nagyobb prioritást élvezzen, mert nélküle nem nagy élvezet játszani.
  • cezeef
    Sziasztok!
    Most kezdtem el Il-2-őzni (1946), és szeretnék egy joystickot venni max. 15.000 huf-ér, a kérdésem az lenne, hogy tudnátok-e ajánlani egy jófélét, illetve hol lehet kapni egyáltalán, mert ahol eddig kerestem nem igazán volt választék. Továbbá, érdemes megvenni a Cliffs of Dovert? Lesznek hozzá javítások, hogy ne akadozzon? (elvileg a konfigom elég hozzá.)

Bocs az amatőr kérdésekért és köszi előre is a segítséget. :D
  • Nohab
    Jobb klikk a játékra -> properties. Updates, és ott az "Always keep this game up to date" helyett a másikat választod ki.
  • sakkay
    Steamba letiltod.
  • Nohab
    Be lehet állítani, hogy ne telepítse automatikusan a frissítéseket.
  • LeonSilver
    Újra felrakom ezt a szutykot ( a faszé nem lehet csak azt feltenni, ami a lemezen van, peccsek nélkül??) és ahogy nézem le is döbbentem, hogy 2011 okróber 17.-én volt utoljára hivatalos peccs... Nyóc hónapja.
  • Nohab
    Ma 9 órakor a History channelen az "II. Világháború: Elveszett filmek" (World War 2 lost films) két órás különkiadása lesz. Még ha hülyeséget is magyaráznak mellette, szerintem a feljavított archív felvételekért érdemes belenézni.
  • sakkay
    Így van ez. Elvonatkoztatni akkor tudok, ha nem fogott meg a könyv. Ez esetben nincs így. Amúgy volt már ,hogy valami(film) ugyanúgy tetszett mint a könyv.
  • LeonSilver
    Egy könyv azt hiszem minden esetben fényévekkel jobb, mint egy film. Én valahogy megpróbálok elvonatkoztatni a könyvtől ha a filmet nézem (úgy általában). Sokszor sikerül és sokszor nem. Nekem például az egyik favoritom a Rémkoppantók. Könyvben. Filmen viszont ez egyik legjobban utált szar, amit csak el tudok képzelni.
  • sakkay
    Nálam a 3-ban bent van. Talán épp ezért nagyon nem jött be a film. Semelyik verzió. Egyszerűen akkora a könyv, hogy nem engednék benne rendezői szabadságot,max a sok belső(én)világos dologban na az is épp elég kihívás lenne. Magát a könyvet csak úgy lehetett volna filmre vinni mint a gyűrűk urát. Szó szerint. Persze ha nem olvasom a könyvet előbb, akkor király a film.
  • Johann Wind
    109. Az sem rossz könyv.
  • Johann Wind
    Azt én is olvastam.:) Akiről szól, az akkoriban mikor a könyv íródott szenátor volt és végig repült egy teljes bevetési kurzust 1944-ben Libivel.
  • artivizsla #55439
    Én tegnap fejeztem be a "Messerschmitt BF-190-es"-es című könyvet és most kezdem el a "Vad égbolt" címűt, ami B-24-es pilótákról szól. Az írója megegyezik az +Elit alakulat" írójával.
  • Kferro
    Ha már könyv és film, akkor nálam most a Trónok harca viszi a pálmát.
    A feleségemmel épp most olvassuk az 5. kötetet, de egyszerűen nem lehet megunni. :)
  • VO101Tom
    Épp a minap kalapáltam fel Androidra a Dune2-t (DosBox-al), már a 3. pályánál tartok :) Az első játékok egyike, amivel PC-n játszottunk :)
  • LeonSilver
    Sok film van, ami ennyire szélsőségesen osztja meg a népeket. Ott van például a Lynch által rendezett Dűne (a könyv is kiba jó).
    Akik látták, azok közül ebben az esetben is vagy Istenítik vagy nagyon lehúzzák.
    Én olvastam a könyvet is (rohattttt régen) és a filmet is láttam, többször is. Szerintem egy igen-igen jól sikerült mű lett a film, imádom nagyon!
  • PhantomAss
    én viszont a Prometheust néztem meg, azt a filmet nagyon ajánlom, nekem bejött. Bár ahogy a fórumokat nézem kétféle ember van: van aki isteníti a filmet, van aki pedig lehúzza. Mivel engem nem annyira érdekelnek az alienes filmek, nekem bejött. Ki viszont egy újabb alienes filmet vár az csalódni fog.
    érdekes hogy mindenki a 3d látványvilágát dicséri a filmnek, nos én nem tudom milyen filmet néztek de abban amit én láttam kb 2 jelenet volt 3d-s
  • bucsher
    ez állat jól sikerült film.
    de a clod sokkal jobb lenne a dcs-nél, ha befejeznék végre. sőt, szinte már így is jobb :)
  • Zpogi
    Ezt a vidit Sanyónál leltem :)

Jó lesz ez,csak több II. VH-s gép kell :)
  • VO101Tom
    Hát, kötelékrepülésről nemtom milyen leírásra gondolsz, hogy hogyan tartsd a helyed a formációban, azt gyakorolni kell, abban sok trükk nincs, max annyi, nem szabad kapkodni. Kezdőknél szerintem a legnagyobb hiba, hogy kapkodnak. Csak nyugodtan, meg kell várni, hogy a géped reagáljon. Pl amit a gázzal játszol, annak nagyon nagy a késése, könnyű ráfutni a másikra, ha gyorsan utol akarod érni, aztán nem tudsz belassítani. Kötelékezésnél ezért a vezér mindig tankhajósan vezet, hogy könnyű legyen követni. Ugyanez van fordulóknál is, ha lecsúszol a helyedről, akkor ne kezd rángatni a botot, mert akkor csak távolabb kerülsz. De ezt látod is majd, ha kicsit gyakorolsz, mindjuk egy baráti AI-t követve. Hogy milyen messziről kövesd az több mindentől függ. Én a nagyon közeli követést szeretem, egy fesztávra mellette mögötte. De ez sok figyelmet leköt, harci bevetésen nem is kötelékben szoktunk repülni, sokkal inkább vonalban. Az a legegyszerűbb, bárki számára hamar megtanulható formáció, mégis együtt tud maradni a csapat, mindenkinek van annyi tere, hogy saját maga felderítsen, viszont harci érintkezéskor a taktikai lehetőségeid leszűkülnek, bizonyos védekező manővereket így nem lehet megcsinálni. És a leghátsó mögé szinte senki nem lát be, ami egy V alakzatban mondjuk nincs így.

A pumaszálláson van fent egyébként egy kötelékrepülésről szóló doksi, amit a háborúban adtak ki, de abban inkább a dolog szabályzata van benne, milyen messziről hogyan kell kötelékezni, ki vezet, hogyan vezet, hogy kell kötelékben fordulni, ilyesmik.
  • V43 1105
    Köszi a választ!

Még egy kérdés, hogyan s miként kell kötelékben, párban repülni? Van valami leírás erről, vagy leírható pár mondatban is?
  • sakkay
    Igen ezért is inkább az BOM-ra gondoltam..ebben a kivételes esetben.
  • VO101Tom
    Igen, erre emlékszem, amit mesélsz, de il-2-ben én ezeken már nem repkedtem, eleinte nagyon bugos volt, de később sem terjedt el igazán.
  • VO101Tom
    A 109-esen az angolszász megoldásokkal ellentétben ez teljesen automatikusan működött, nem kellett csapokat és karokat állítgatni a használathoz. A póttartályból egyszerűen beszivattyúzza a főtartályba az üza-t, ahonnan a gép a szokásos módon fogyasztja (a kabin jobb oldalán lévő cső, amin van egy kis üvegezett rész, az a cső kötötte össze a pót- és a fő üza tankot. Ott ellenőrizhette a pilóta, hogy a póttankból még jön-e nafta). Ha a tartály kiürül, vagy ledobják, akkor ugye ez az utánpótlás megszakad, de a gép működésében ez észrevehetetlen.

Az üzemanyag jelző műszer viszont mindig a fő tartályban lévő üza mennyiségét mutatja. Tartállyal repülve ez mindaddig nem csökken 400 liter alá, amíg utánpótlást kap. A gépen egyébként 700 liter üza van így, 400 a fő tartályban, 300 a pótban. A DB 601 fogyasztása teljes fordulaton 330 liter óránként (gyári adat). A játkban milyen a 109-es fogyasztása, arra már nem emlékszem, de póttank nélül kb egy órát ott is el lehetett repkedni.

Ami hibás a játékban, ha nem 100% üzával repülsz, de viszel póttankot, akkor nem a főtartályba folyamatosan átszivattyúzott mennyiséget mutatja (tehát nem fog növekedni), csak az alap %-ot (hozzáteszem, ilyet a valóságban soha nem csináltak, mindig teljesen megtankolt géppel indultak - a magyarok legalábbis). Ez a játékban értelemszerűen azért gáz, mert mondjuk 25% töltéssel és póttankkal sokáig nincs infód arról, hogy pontosan mennyi is van hátra, amikor el kezd fogyni a 25%, akkor már tényleg a 25% fogy.
  • Fürtös
    Mikor még repültem,a 46-al(2éve talán?)akkor volt próbálkozás valami real time war-ra valami német szerveren.
    Ha jól emlékszem úgy működött,hogy ha kipucoltad egy ellenséges reptéről a megadott célokat,majd leszálltál egy csapatszállítóval akkor az adott reptér a tied lett és tudtál onnan indulni.Ha a térképen minden repteret elfoglalta valamelyik oldal akkor vége volt az adott küldetésnek és töltötte a következő térképrészletet a világtérképről.
    Azt hiszem az előrenyomulás irányát a weboldalon lehetett megadni és azt a térképet töltötte be az admin.
    Anno mikor kipróbáltuk nekem nagyon tetszett és talán valami ilyesmitmeg lehetne csinálni a CLOD-ban is.
  • V43 1105
    Urak!

Régen régen játszottam utoljára IL-2-vel ... Nosztalgikusan feldobtam az 1946-ot.. és nem értek pár dolgot :/

Bf-109E-7 típusú géppel repülök a legtöbbet, joy még nincs, szóval nem hardcore nehézségen tolom .. Üzemanyag fogyasztás, hogyan működik a játékban? Van 600 Liter benzin, ami valljuk be ha az ember fia órákat repked, manőverezik, zuhan, emelkedik stb, eléggé megtud fogyatkozni, pont emiatt, ahogy a képen is látható póttartályt használok .. No, múltkor repülök nagyban, és látom hogy a mutató az 1-eshez ért, ami szerint maradt bő 100 Liter benya.. Ctrl + T, póttartály leold és nem történik semmi, ez így a helyes, vagy a mutatónak feljebb kéne ugorjon 3,5-re? Előre is köszi a válaszokat!
  • VO101Tom
    Ezek a régi Il-2-vel mennek, Savasék rendszeresen repkednek rajtuk, beszélj vele, hétvégenként biztos mennek pár kört.

Az a gond, hogy ha a repülés közbeni adatokat valós időben vissza is töltenéd a weblapra (log file helyett egy szerveren lévő file-ba), a küldetések generálásánál, lerepülésénél mindenképp van késés. Ha te elindulsz foglalni valamit, de másik elmegy bombázni, akkor egymásról ugyanúgy nem tudtok semmit, hiába tölti a weblapra valós időben, rajtad a játékban ez már nem segítene. Plusz ot van a sok kis host miatti probléma, igazán sokáig egy játékban sem vagy bent, el vagy szeparálva a többi küldetéstől, a többi feladattól, nincs benne rugalmasság. Ha a host paraszt, akkor megszivathat (volt rá példa, kilép ha lelövik, volt aki log file-t hamisított, stb), volt hogy visszaéltek vele (a másik oldalra regisztrált, de saját társaik ellen repültek kis létszámú küldiket, egy éjjel "visszafoglalták" amit elvesztettek egy hét alatt). Szal macerás.

A clodnak szerintem a teljesen valós időben, egy szerveren futó küldetésekre kell koncentrálnia, ahogy ezt már most is teszi. Ha a küldetések generálása elterjed (eddig csak egy szerveren láttam, máshol csal előre elkészített küldetések, feladatok vannak), és a generálásnál nagyobb szabadságot ad, mint most, kakor kb ugyanott vagyunk, mint a régi waroknál. Csak akkor kell egy webes felület is, ahol mondjuk lehet a csatát követni, most ilyesmi visszajelzésed nincs (bent sincs, kiírja ha egy egy feladat teljesül, de ha nem figyelsz, későn lépsz be, akkor nem tudod követni, hogy melyik az aktív még). A gond még az, hogy a térkép nem szerencsés ehhez, az angliai csatában sem terület foglalás, sem angol csatarepülők nincsenek, azzal az egy szál szerencsétlen Bleinheimmel meg kitörölhetik kb. Franciaországi csatához meg francia egységek, géppark kellene.
  • sakkay
    Hú ez nagyon tetszik, bár a melóm miatt soha nem tudnék előre elígérkezni, max szabi alatt, de az sem 100%. Szóval azért reménykedem, mert nagyon tetszik. Főleg a térkép változások. Amúgy is strat.,és stat. mániás vagyok..mármint ebben a témában.
  • sakkay
    Gondolom a fejlesztés lehetséges, max. nem csinálják meg. Azért pár év eltelt (nagyon hülye vagyok a témához előre jelezném), technikailag csak lehetséges lenne szinte valós időben visszapörgetni az adatokat.
  • Zpogi
    OFF

Baszus megnéztem az 5-ös lottó nyerőszámait,szinte ugyanazokat a számokat húzták,mint a múlt héten!

Még mondja azt valaki,hogy nincs manipulálva.

ON
  • VO101Tom
    A WAR-ok még a VEF1 VEF2 küldetés sorozattal indultak, gyakorlatilag előre legyártott coop küldetések, amiket lerepültek az emberek, a küldetések végeredményét visszatöltötték, de a küldetések statikusak voltak, nem is épültek egymásra, és csak hetente változtak. De volt egy egész komoyl statisztikai rendszere, és itt ismerték meg nagyon sokat a játékot, és a többi csapatot.

Később megjelentek a Bellum War (a legelső weblap után elnevezett) war tipusok. Van pl ez az oldal, ez már régi nagyon, de mind ezen az elven működik:

Itt látod a főmenüt. A front térképen van az aktuális állás, amit a leendő host betölt, kiválaszt egy támadási vagy támogatási célt, és beállítja mennyi résztvevő repül, majd generál egy küldetést. A letöltött fájlt elmenti, amikor a hyperlobbyn összegyűlik a csapat, akkor coop küldetésként betölti, lerepülik, majd a játék által generált fájlt, amiben a repülés alatti történéseket logolja, azt visszatölti az oldalra. Aszerint, hogy a köldiben milyen célokat sikerült teljesíteni, az oldal térképe frissül, területeket foglalhat, utánpótlást szállíthat, felderítést végezhet (ami után több célt rak ki támadáskor, egy felderített területen több sérülést tudsz okozni). De ott a részletes szabályrendszer, ha komoylabban érdekel. A progi kis földi csatákat generál, azokkal szimulálja a terület foglalásokat, adott számú tank elindul a védelem ellen, ha elegen túlélik, akkor megvan a terület. Ez ment hónapokon át, egy egy téképen minden területet el kellett foglalni, aztán jött a következő (a térképek egymás után kronológiai sorrendben jöttek, de azok végeredménye változhatott a war menete szerint. Sztálingrádot megnyerték a németek nem egyszer, de utána ugyanúgy Kursk jött). Egy online war több mint egy évig is eltarthatott valós időben, szal tényleg időigényes, addiktív hobbi ez :)

Persze itt is van egy nagyon részletes, látványos statisztikai rendszer is (mi ezen már keveset repültünk amint látszik is):

A pumaszállás weblapon jobboldalt vannak még más warok, más térképen, más adminokkal, meg van a Fibow, az asszem ma is megy, Észak-Afrikai térképeken.

A clodhoz ilyesmi viszont szerintem nem lesz. A letöltés-lerepülés-visszareportolás túl statikus, és egyszerre csak kevés játékos repülhet (persze párhuzamosan, több hosttal annyi amennyit akarnak). De egyszerre, egy küldetésben csak 6v6, 8v8 a legelterjedtebb, a 16 vs 16 küldik már nagynak számítanak. Az ATAG-on meg volt, hogy 90-en bent voltak egyszerre. Gond az is, hogy a küldetés generálása és visszatöltése közötti időben a térkép változatlan, az utánad generált küldik is abból a kezdő szituációból indulnak, ami nálad, nem egyszer volt, hogy egyik csapat elfoglalt egy várost, mire a negyed órával későbbi reportban porig bombázták azt. Kis védelem van benne, egy órán belül nem engedi ugyanazt csinálni, de mégis van benne egy ilyen késés, amit nem tudsz kiküszöbölni. Gond az is, hogy a coop küldetésekben adott számú ember elkezdi, akkor azok max elfogynak, de sem újra indulni, sem később csatlakozni nem lehet. Ezért ha eltakarítottad az ellenfél vadászait, akkor gyakorlatilag nem volt kockázat benne, max lelő a légvédelem, de pontosan lehetett tudni, hogy mennyien vannak a légtérben, sőt, még azt is gyakran tudtad, hogy ki hol van, ki mit támad. Túl kiszámítható volt már a végére.
    A clod sokkal inkább a valós időben történő csatákra megy rá, statisztikai oldalt erre is lehet készíteni (és készítettek is már), van olyan szerver, amin már generálni is lehet, de nincs olyan fokú szabadság, mint a régebbi tipusú waroknál.
  • VO101Tom
    Osprey, az agy pöcs. Rinyál a fórumon, hogy neki a történelmi hűség a legfontosabb, de közben próbálja szivatni a németeket, ahol tudja. Ő kezdte a 100 oktános mizériát (a történelmi hűség nevében persze), közben meg olyan topikokat indít, hogy a a német pilóták túl jók a játékban (!), kihasználják gépeik előnyeit, és az angolok nem lőnek annyi gépet, amennyit kellene nekik (mivan?). Ezért a szimulátor szemlélet helyett kiegyensúlyozottabb repmodellek kellenének, ami persze nem a Spit fordulékonyságát rontaná, csak legyenek kicsit lassabbak a németek. Ő ötlete volt az is, hogy legyen stamina csík, mint a szerepjátékokban, hogy a BnZ-nél a túlterhelésben fáradjon a pilóta. Mikor mondtam neki, hogy ezt a hülyeséget az angolok jobban megszívnák a konstans fordulózásaikkal, egyből elkussolt. Soha többet nem jött elő ez a remek ötlet. Ő kezdett topikot arról, hogy a német gépekben a trimmet túl gyorsan lehet kezelni, mert amikor fogást vált a pilóta, akkor meg kéne állnia a tekerésnek. Ezt is azért, mert BnZ-nél szűken tudják felhúzni és ezt hogy lehet, mikor a R.A.E. tesztben (egy angol pilóta próbálgatott egy elfogott Emilt a háborúban) azt írják, hogy hatalmas kormányerők vannak. Na ja, csak az a faszi nem használt trimmet. Meg a gépet sem ismerte, leszállásnál majdnem átesési sebességen kezdte a kilebegtetést, aztán írja, hogy instabil a mesza leszálláskor. Fordulózásban próbálgatták Hurri ellen, de orrsegédszárny nyitásig el sem húzta (amire a németek írták, hogy a fordulózás ott kezdődik), persze a hurri két forduló után a seggében volt. Na mindegy, ez a fasz meg ezzel a doksival példálózgat. A történelmi hűség nevében persze. Mikor mondom neki, hogy kicsit egyoldalúan kezeli ezt a fogalmat, akkor meg ő kezd el magyarázni, hogy én ne mondjak ilyet, az ő századukban is van mesza raj, neki semmi (de abszolúte semmi) oka nincs rá, hogy a németeket alattomosan gyengítse :/
  • sakkay
    Írtatok régen egy war' rendszerről, amin konkrétan ment a harc napokig(vagy amíg valaki győzött?) itt is meg lehet ilyesmit csinálni,ha már rendben lesz a progi? Írnátok erről valamit , hogyan működött ez régen? Akkoriban nem volt netem. Mert az nagyon állat dolog, hogy mondjuk ilyen pusztítás után,változik a globális állás..egy picit.Viszont sok kicsi sokra megy.
  • V Domino #55418
    Piszkosul szeretek ilyen eksön utáni riportokat olvasgatni,a térkép már csak hab a tortán.:)Gratula

Egyébként miért ne sikerült volna a valóságban?Azt hiszi,hogy valami áthatolhatattlan vadászernyő volt az ángelusoknak?

Úgy tudom,mikor a németek ráálltak a repterekre,akkor már azon agyaltak,hogy kiürítik őket,és minden gépet visszavonnak Délkelet-Angliából.(mármint az angolok)

• VO101Tom
    Tegnapi jó reppenés volt nagyon, én mentem fel a szerverre legkorábban, ez az ominózus 110-es küldi előtt már lerepültem Lwews-ig egy E-4/B-vel, ott egy vasútállomást kellett kiszedni (ezen a térképen délnyugaton a ficakban még épp ott van). Megkapták az arcukba a 250-est, de az MG-FF/M is egész szépen pusztítja a vagonokat, meg is lepődtem. A 110-es küldit nagyon élveztem, klasszikus föld feletti navigáció, cél keresgélés, mint a régi szép időkben :) A Spites szitut is sikerült megoldani, olyan gyorsan léptünk olajra, hogy hátra sem néztünk :)) Épp a küldi végén jött fel Nate de utána vége is lett a mapnak (jajj, ez az Osprey gyerek nem csak fórumon idegesítő, bele is halt volna, ha nem kezd el pofázni, hogy "nyertek a németek, megcsinálták ami a valóságban soha nem sikerült nekik". Ennek is kijárna egy qrva nagy pofon. Lapáttal. Komolyan, aki PK-ra lövi, annak fizetek egy sört :D ). Később megérkezett Bucsher is, utána már csak vadászkodtunk, de az is kb úgy ment, mint múltkor Lacával, szorosan összedolgoztunk, és akivel találkoztunk, az ment a levesbe :) Többiekét nem számoltam, én négy verest lőttem ebből a felszállásból. A vége mondjuk nem lett olyan parádés, Nate kifagyott, mi lekerültünk alacsonyra, ahol egy Spitet még lelőttem, a többivel nullán húztam még kicsit az időt, de 20-as már rég elfogyott, végül ugranom kellett. De mindenki túlélte, jó összmunka volt megint, együtt maradt a csapat egészen a végéig.
  • bucsher
    éreztem én, amikor kicsit későn bejelentkeztem, hogy lemaradtam valamiről :)) azért jót dogoltunk folkestone felett mi is :)
  • Zpogi
    Tegnap Tommal tök jó bomber küldit csináltunk 110-essel,kétszer 500 kiló bombával. Elrepültünk majdnem Londonig és közel egy órát repültünk.

Tök jó volt navigálni,bár nem volt egyszerű,de végül Tom kiszúrta a célokat,pedig volt némi ellentmondás a briefingben is. A leírásban Tonbrige volt megadva,koordinátának pedig E-10,4 ami Tunbrige Wells volt,de végül is itt volt a bombázandó cél.

Kísért minket egy 109 E-4/B is Vit_Unit személyében. Dover közelében Spitfire támadott minket,de először a 109-esre ment,így Tommal volt időnk némi előnyre szert tenni. Aztán mégis a nyomunkba eredt,de Vit elvette a kedvét az üldözésünktől és jobbnak látta lelépni. Kidobtuk a célok 80%-át,végül kötelékbe álltunk és irány haza,nyugodt utunk volt hazáig,majd landolás.

Mission Accomplished :)
  • Her Laca
    Menjé már:))) Közel az 50 hez majd ölelgetem a némbert nyílvánosan:)