IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Hát, kötelékrepülésről nemtom milyen leírásra gondolsz, hogy hogyan tartsd a helyed a formációban, azt gyakorolni kell, abban sok trükk nincs, max annyi, nem szabad kapkodni. Kezdőknél szerintem a legnagyobb hiba, hogy kapkodnak. Csak nyugodtan, meg kell várni, hogy a géped reagáljon. Pl amit a gázzal játszol, annak nagyon nagy a késése, könnyű ráfutni a másikra, ha gyorsan utol akarod érni, aztán nem tudsz belassítani. Kötelékezésnél ezért a vezér mindig tankhajósan vezet, hogy könnyű legyen követni. Ugyanez van fordulóknál is, ha lecsúszol a helyedről, akkor ne kezd rángatni a botot, mert akkor csak távolabb kerülsz. De ezt látod is majd, ha kicsit gyakorolsz, mindjuk egy baráti AI-t követve. Hogy milyen messziről kövesd az több mindentől függ. Én a nagyon közeli követést szeretem, egy fesztávra mellette mögötte. De ez sok figyelmet leköt, harci bevetésen nem is kötelékben szoktunk repülni, sokkal inkább vonalban. Az a legegyszerűbb, bárki számára hamar megtanulható formáció, mégis együtt tud maradni a csapat, mindenkinek van annyi tere, hogy saját maga felderítsen, viszont harci érintkezéskor a taktikai lehetőségeid leszűkülnek, bizonyos védekező manővereket így nem lehet megcsinálni. És a leghátsó mögé szinte senki nem lát be, ami egy V alakzatban mondjuk nincs így.
A pumaszálláson van fent egyébként egy kötelékrepülésről szóló doksi, amit a háborúban adtak ki, de abban inkább a dolog szabályzata van benne, milyen messziről hogyan kell kötelékezni, ki vezet, hogyan vezet, hogy kell kötelékben fordulni, ilyesmik.