91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Johann Wind
    Én is leszállás után csináltam.
  • VO101Tom
    Ezeket az üzeneteket testre tudod szabni, nekem pl egy külön balakba írja ki mindentől függetlenül a jobb alsó ficakban, engem ott nem zavar.

A pilótát érő erőhatások hiánya azóta gond, amióta számítógépes játékokat kitalálták. A golyót kitenni viszont szerintem nem jó ötlet. Egyrészt sokkal érzékenyebb mint amit az ülésen érzel (ezért is van a mai napig a valódi gépekben ugye :), ha kiteszed, az ugyanannyira "unreal". Még a Condorban sincs kirakva, pedig az vitorlázó szimulátor. Másrészt meg légi harcban úgysincs időd a golyóval foglalkozni, vagy megy rutinból a csúszásmentes forduló, vagy nem. Én pl a sebességmérő miatt sokkal többet nézem a műszerfalat mint a golyó miatt.
  • Lysandus
    Köszi Tom, megtaláltam a hűtő állását jelző pöcköket.

Egyébként vannak furcsaságok még a CloDban. Én pedállal repülök, és a jobb és bal kerékfékeket értelemszerűen a jobb és bal pedálra raktam. Ennek következtében repülés közben, amikor lépegetek, állandóan kiírja nekem, hogy bal fék 53,72,44, stb, százalékon, jobb fék 18,33,62, stb százalékon. Rohadt idegesítő, mert állandóan jönnek ezek a tök érdektelen üzik, miközben a hűtőt meg úgy kell sasolni. Ráadásul a földön amikor fékezek érzem, hogy mennyire nyomom a pedált, tehát tök fölösleges kiírnia.

Sokkal fontosabb lenne, hogy azt a nyomorult golyót állandóan lássa az ember. Valahogy ki kellene tetetni a képernyő valamelyik sarkába. Ha már a realitásról van szó. Azt ugyanis minden pilóta érezte a "legfontosabb műszerén", hogy éppen mennyire csúszik a gép valamelyik irányba, a szimulátorban viszont csak a műszerről kapni erről információt.
  • Her Laca
    Nem:) Nem azt írtam,hogy álló helyzetből megy,hanem,egy kis gurulás után .
    De csak pár másodpercig volt három keréken.Mondjuk olyan 3-5
  • artivizsla #61017
    Én tudom fokozni még az idézeteket, csak bírjátok idegekkel. :)

• Willenbrock
    A Mig-3 valóban gyorsabb volt a Bf 109F-nél,1941-ben a világ leggyorsabb vadászgépe volt 640km/h körüli sebességgel.Igaz lassabban gyorsult és nagyobb magasságban érte el ezt a sebességet.
  • VO101Tom
    Hali. Ez világos. Nem is gépen belüli súlypont vándorlásra gondoltam, hanem arra, hogy ha futót befékezve kopp gázon, elindult a bólintás, akkor azt már nem tudtad megfogni sehogy, és szépen beleverte a légcsavart a földbe. Mintha a gép középpontját (vagy súlypontját) egyszerűen elforgatná a futó alsó pontja körül (a géppel együtt persze).
    Laca írta, hogy neki megy, én álló helyzetből már rég nem próbáltam, elképzelhető, hogy valamikor javítottak rajta. Felszállásnál viszont kell neki idő (sebesség), amíg a farkát meg tudom emelni, ez biztos.
  • Szepy2884
    Ezt most én sem értem. SP kinek a farkát emelgeti??? Nem követem ezeket a szarokat, de nem úgy volt, hogy valami lego fejű flour gyerekkel van???
  • Vogel
    Ezt nem teljesen értem hogyan gondoltad.
    SP vándorlást nem tudsz előidézni csak úgy. Az vándorol a legkevésbé, az üzemanyag fogyása, a bombateher leoldása, vagy a szárny nyilazás változtatása vándolortathatja az SP-t. Az amikor megemeli álló helyzetben a gép a farkát egyértelműen a légcsavarszélből adódó megfújás okozza, hiszen a légcsavar áramcsöve lefedi a teljes vízszintes vezérsíkot, áramlásba helyezi, és felhajtóerőt ébreszt rajta. Ha ráteszel a bottal simán elemeli a földtől. Mindegy hogy a testet áramolja körül a levegő vagy a test halad a levegőben.
  • VO101 tvr
    A CloD Mission Builder-ében ezek mit jelentenek: Scramble, Idele, Script Spawn C ?
  • Lysandus
    Tök mindegy, hogy mit mondott, úgyis ez jelent meg. Fővesztés terhe mellett! :-))) És ez akkoriban halálosan komoly volt. :-)
  • Glo
    Ez az idézet biztos a Pravda-ból van :)
  • Szepy2884
    ja, meg milyen dicsõség? kezdem ott :DDD
  • Szepy2884
    milyen külföldi vadász gepekre gondolt? Messer pl? :DDD
  • artivizsla #61007
    Egy másik idézet, N. Deniszov : A szovjet légierő harci dicsősége-ből :

"...Fejlettebb vadászgépeket kellett építeni, melyek nagy vízszintes sebességgel rendelkeztek és ezzel együtt nagy függőleges irányú sebességük van. Ezt a feladatot ragyogóan oldotta meg 1939-40-ben az olyan ismert repülőgépeknek megteremtése, mint a Jak-1, Mig-3 és a Lagg-3, melyek jelentősen túlszárnyalták a külföldi vadászgépeket..."

• artivizsla #61006
    Mig-1 :

Mig-11 :

• artivizsla #61005
    Ezeket most speciel a Wikipédiában találtam, de ott is mint idézetek voltak beszúrva.
  • Szepy2884
    arról nem is beszélve, hogy a db6-ost, amivel Conery Bondot alakította, még a maga korában is kvázi életveszélyesnek myílvánítottak: erõs motor, csapnivaló fékekkel. ja, az ablaktörlõ nem mindig müködött, ellenben az ajtó szélvédõje erõsebb becsapáskor autómatikusan leesett :D
  • Lysandus
    Pont az Aston Martin érdemelte ki a megbízhatatlanságot. Az angol kocsik eleganciájához kétség sem férhet, ebben szerintem ők a legjobbak, de bosszantó hibákban (beázás, elektromos hibák, stb.) is "verhetetlenek".
  • Szepy2884
    a 2 kerekezés leszálláskori manõver. A felszálláskor földi személyzet vagy szlalomozás volt a taxizás. amúgy tiltott volt. csak némely ászoknak nézték el, hogy kétkeréken gurult a helyére.
  • Szepy2884
    pl: mg, tvr, janson, triumph, jaguar és ezek 60-as 70-es évek sportkocsijai. Sokuk már csõdbe is ment már 30 éve és még a britt nemzettudat sem tudta őket megmenteni, hanem inkább átültek a gyûlölt német technikákba meg a "stílusos" olaszokba...
  • Sidewinder
    Az IL-2-ben több kampányt is végigvittem orosz típusokkal és bizony nagyon vártam azt,hogy végre Jak-ba ülhessek. A LaGG-ot és a MiG-et sem szerettem,elég gyakran lelőttek vele,mondjuk kezdő voltam,de azért a Jak-1-el már sokkal jobban teljesítettem.Ezt pedig nem azért írom mert a Jak-3 a kedvenc második világháborús gépem,hanem mert így így volt. Nem egyszer lelőttek a németek amikor MiG-gel vagy LaGG-al voltam. A MiG-et másra viszont szerettem. Jó volt csak úgy quick missionben műrepülni vele.Igen agybeteg manőverekre volt képes,és a P-39-hez hasonlóan hajlamos volt a lapos dugóra. Amiből igen nehéz volt kihozni. A LaGG pedig szintén nem volt egy csodamasina a szimulátorban. A manőverezőképessége nem volt valami jó,egyedül az ágyús változatot kedveltem egy kicsit. A La-5 és 7 már jobban sikerült gépek voltak,de azok sem voltak a kedvenceim,pedig Kozsedub is azzal érte el amit elért. Szóval nem mondanám,hogy abszolút semmi ne jött volna vissza a szimulátorban belőle. Az I-16-osnál is például megvolt az amit lehetett olvasni a cikkekben a gépről,vagyis ideges volt,ha nagyon tépkedted akkor jött a lapos dugó,és ha alacsonyan jött,akkor annyi volt. Szemben a kezes bárányként viselkedő testvérével,a Csajkával.Az IL-2-ből igazán inkább egy Black Shark szintű gépkiszolgálás hiányzott,persze a 46 is több éves már,de ami ennél fájóbb,hogy úgy néz ki,hogy a következő IL-2-ből is hiányozni fog.
  • Lacusch69
    "off az angol kocsik elég gyenge megbizhatóságukrol is híresek."

Pl. Aston Martin, Rolls-Royce...
  • VO101 tvr
    Igazából nem felszálláskor kunszt a 2 kerekezés, hanem a leszállás utáni állóhelyre guruláskor, 2 keréken megtartott egyensúlyban
  • Johann Wind
    Nekem mindig is a LaGG-3-as volt a kedvenc gépem, nem éppen vmi jó gép, de sztem a legszebb.:)
    MiG-1
  • Johann Wind
    Én billentyűzettel csináltam, a kifutópályán, de nagyon nagy távot nem nyomtam vele. Fék be, gép farkát felvág és teljes gáz.:)
  • Szepy2884
    jó hasonlat. Az E-type valóban szép, de épp annyira problémás is volt mint ahogy artavizsla leírja a miget.

off az angol kocsik elég gyenge megbizhatóságukrol is híresek.

Artivizsla, amúgy honnan idézgetsz?
  • VO101 tvr
    Miért van az, hogy az általad idézettekből kb semmi nem jelenik meg a szimulátorokban? Az Il-2-ben konkrétan semmi, de csodálkoznék, ha majd BoS ilyen LaGG-3-at és MiG-3-at adna a felhasználóknak Nyilván a legideálisabb, csak papíron létező gépek kelnek majd életre. Azaz remélem nem...
  • HA4ULB
    Sziasztok!
    Erősen amatőr vagyok és a segítségeteket kérném.Az 1946-ot újra kellett telepítenem az ősrégi gépemen..
    A 4.10-es patch telepítése után nem indul a progi(5% töltés után kilép..)
    Radeon 9550 videólártyám van.Nem vagyok pc guru,segítsetek.
    Köszi,Gábor
  • VDomino
    Ezt beraktam háttérképnek,annyira szép vonalai vannak ennek a vasnak.
    A hátratolt fülke,a hosszú orr,autóban ez jut róla eszembe:Jaguar E-type
  • artivizsla #60991
    A Mig-3-asról sem voltak jóbb véleménnyel.

"...A MiG kiváló volt 4000 m felett, de kisebb magasságokban, ahogy mondtuk, 'tehén' módjára viselkedett. Ez volt az egyik baj. A másik a fegyverzetének gyengesége és gyakori üzemzavarai. A harmadik gyenge pontja a gépnek az irányzó pontatlansága volt, ennek következtében a pilóták annyira megközelítették a célt, amennyire csak tudták és találomra céloztak..."

"...Több jelentés érkezett a légierő kísérleti intézetéhez, hogy a csapatok kevés jó minőségű repülőgépet kaptak, mivel az ő felelősségük volt a légierőhöz leszállított gépek ellenőrzése. 1941. május 31-én a kísérleti intézet hanyagságát állapította meg a védelmi ipar népbiztossága. Több csoportvezetőjét lefokozták és az intézet parancsnokát, Alekszandr I. Filin tábornokot kivégezték..."

"...Sok MiG–3 teljesítménye elfogadhatatlan volt nagyobb magasságban, annak ellenére, hogy a gépet eredetileg magassági vadászrepülőnek tervezték. Az oxigénellátás gyakran nem bizonyult elegendőnek és a repülőgép viselkedése átesésnél és dugóhúzónál rendkívül veszélyes volt, különösen gyakorlatlan pilóták számára. Jól szemléltette ezt egy 1941. április 10-én történt eset, amikor Kaunas felett egy 9000 m magasan repülő német felderítő repülőgép elfogására szállt fel három MiG–3. Mindhárom gép dugóhúzóba esett, melyből pilótái nem tudták kivenni, el kellett hagyniuk a gépeket és egyikük meg is halt..."

• artivizsla #60990
    Hogy nem volt könnyű a szovjet pilóták élete, arra itt egy kis idézet :

"...A szovjet pilóták nem szerették ezt a ( Lagg-3 ) repülőgépet. Viktor M. Szinajszkij így nyilatkozott: "Kellemetlen szerkezet volt! A LaGG–3 repülésre előkészítése hosszabb időt vett igénybe más típusokkal összevetve. Az összes hengert szinkronizálni kellett: az isten megbüntetett, ha a gáz elosztó kart elmozdítottad! Szigorúan meg volt tiltva, hogy a motorhoz nyúljunk! De állandó probléma volt a vízhűtéssel is télen, különösen mivel hiányzott a fagyálló folyadék. Nem lehetett a motort járatni egész éjjel, ezért reggel forró vízzel kellett feltölteni a hűtőrendszert. Ezen túlmenően a pilóták nem szerették a LaGG–3 gépeket repülni: súlyos vadállat volt gyenge M–105 motorral. Sőt, a LaGG–3 veszteségei magasabbak voltak az I–16 gépeknél is..."
  • Willenbrock
    Szép vonalú gép.A kiegészítő géppuskák ennél is tovább rontották a manőverezőképességet,sok pilóta emiatt nem szerette azokat.Kis magasságban pedig alkalmatlan volt a légi harcra,dehát nem csoda,mivel magassági elfogónak tervezték.A Moszkva fölé magasan berepülő kötelékek ellen viszont eredményesek voltak.
  • Her Laca
    Mindamellett ahogy olvastam ,azért ezeket a mocikat nem volt illendő nyélgázra állítani rögtön,mert megforgatták a vasat ,de ez sem biztos:)
  • Her Laca
    Azt nem próbáltam,csak ,hogy fel lehet e kapni a farkát gyorsan.
    De minek taxizni annyit ,főleg két keréken?:) Én örülök ha felszállok ,majd le ,a fene variáljon vele többet. Kifutót sem keresek ,csak amerre áll oszt had menjen:) Bár volt ebből már haláleset :)
  • VO101 tvr
    Tudsz vele 2-300 métert is akár 2 keréken taxizni? Csak gyakorlás kérdése lenne, mint motoron az egykerekezés? :-D
  • VO101 tvr
    Már gyerekkoromban is ez tetszett legjobban a szovjet gépek közül :-)
  • Her Laca
    Én most kipróbáltam ezt a két kerekezést. Kicsit felpörgettem a motort csutkán gáz a féket koppig nyomva ,majd nekiengedtem és előre a botot csak épp hogy. Működött a dolog.
  • artivizsla #60983
    Akkor pár érdekes kép a MIG-3-ról :

• VO101 tvr
    A CloD-ban tengelyre is tudod tenni a féket és úgy már fokozatosan adagolható.