91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
[IMG] [/IMG]
Eddig ment fel a 100 as spit.
-
Az ikonokat később rakja ki mint a pixeleket. Azokat sokkal előbb látni. -
És az nem lehet Laca, hogy egyszerűen elkezdtek csapatban repülni? Még atag mod nem volt sehol, de az a sowc-on az elejétől nyilvánvaló lett, hogy csapatban repkedő angolok ellen sokkal jobban észnél kell lenni a meszával, és esélytelen, hogy minden felszállásból úgy lődd halomra őket, ahogy atagon. A sowc-ról minden "régi motoros" hallott, és főleg az angolok körében volt nagyon népszerű. Sokan a sowc miatt léptek be egyik-másik századba (Ez a Mastiff is itt lett a 71st tagja, akiről korábban szó volt). Egyáltalán nem lenne meglepő, ha a sowcon kívül atagon is csapatban repülnének. -
Lysandus #62098 A felhőben repülést én sem passzióból űztem, csak menekültem...
Más: ti milyen messziről látjátok a kontaktokat? Én vadászokat max 4 km-ről, ezt onnan tudom, hogy felnéztem egy dogszerverre, ott voltak ikonok is, 3,8 volt a maximum, 4-el kezdődőt véletlenül sem láttam. -
Hát, próbáld ki. Én offline a quick mission London pályán indultam, a hurkánynak annyi gázt toltam csak, hogy a boostnál a pirosat ne érje el, a PP-t levettem annyira, hogy 3000-en forogjon a Merlin, srófra akasztottam, adtam 16x időgyorsítást, és emelkedtem. Időgyorsítással pár perc alatt fent vagy plafonon, sokáig nem tart... ja, és sehol nem kapcsoltam boost-ot.
Gondolom a Spit is hasonló paraméterekkel feljut plafonig. -
Az AI nem akar és nem fog úgy kiemelkedni, ahogy te csinálod. 1v1-ben kellene tesztelni, egymás ellen. Ott azért nem olyan víg a Hurkány élete. De magasan sokkal jobb a meszához képest mint alacsonyan. -
Magasan, szintben találkozva a Hurri régen is jobb volt mint a Spit. Ezért meg az angolok anyáznak, hogy ezt most hogy. :) -
Na kipróbáltam a hurri 100 at. Ofline a szokásos 6v6 ban . 5 BF et lőttem ,egyet pk ra 4 nek kilőttem hűtőjét ,azok ugye sokáig már nem húzzák.
Nem éreztem alárendeltnek magam,rászúrtam a boost ot és vígnan repkedtem utánuk el se tudtak emelkedni nagyon. Ergó!!! Nagyon vigyázni ha hurkánnyal találkozik valaki ,főleg ha értő kezekben is van az a gép. -
VO101 tvr #62093 Ilyenkor az lenne a szép, ha a Spit-ről is kiderülne, hogy 8e fölött tud ... -
A hurkány jó nagyon,hogy mitől meg nem mondom,de ezek valamit tudnak ,vagy rájöttek az ziher. Most találkoztam egyel alólam jött ,magasabbra emelt ,és még utánam is fordult majd meg is lőtt. Volt anyázás (tőlem) fojt a hűtő ,levittem ollózva ,hál istennek innen már nem talált el,aztán olajos lettem,erre mérgemben valahogy utána rántottam és még belelőttem. Nem mondok semmi vádolót ,hiszen nem láttam honnan indította a támadást ,lehet felettem volt ,és csak alám csúszott amikor találkoztunk,minden esetre agilis egy vas ez értő kezekben. A csúcsmagasságát ,már ami itten van neki meg bolondok lennének nem kihasználni ,csak így tudván ,hogy ez egy hiba nem igazán fair a játék.
-
Azt nem próbáltam, de Spitekkel nem találkozunk magasan.
Aki Lacának beszólt az egy fasz. Ha ő átrepül a fákon, az nem csalás, ha valaki levett fákkal repülne, az igen? Egyébként pont Laca az, aki mindent feltol maxra, pont őt vádolni azzal, hogy lebutítja a grafikát, az még külön sértés is :) Egyébként ez a Mastiff volt az, aki indjtott topikot az "über 109"-esről, mondván úgy emelkedik mint egy rakéta. A 3. lapon kiderült, hogy ennek az idiótának dogfight szerveren megállt a gépe 4-5 másodpercre, a mesza meg fellaggolt 1K-ra... erre indít egy topikot, hogy butítsák el a 109-est, mert így emelkedik... -
VO101 tvr #62090 Volt egy ilyen megérzésem, hogy a csúcsmagasságokkal még baj lesz ... innentől kezdve pedig a 71st_AH-s fiúk a gyanúsítgatásukkal is elmehetnek a p.csába, hisz ők az egyik legnagyobb Hurricane lovagok.
Tom, mesélj már erről a magassági dologról. A Spifire is fel tud menni 8e fölé? -
Szerintem sokat segítene, ha odaírnátok, ha a valós életből vett dolgokról akartok beszélgetni, vagy a játékról. Én a játékról beszélek, ti meg jöttök az életből vett példákkal, amivel alapvetően semmi gond nincs, csak hát ugye két dologoról beszélünk közben :) A JÁTÉKBAN a felhők alacsony kis pamacsok (felhőalap olyan 1000-1500-on szokott lenni), amikbe belerepülve elkezd rázni a gép, és nem hagyja abba. Ez hülyeség, nem indokolja semmi. Ilyen napsütéses augusztusi időben jegesedés nincs 1000 méteren a kumuluszokban. De mivel ezek nincsenek miden szerveren, csak alacsonyan vannak és csak kis pamacsok, ezért nem foglalkozunk velük, kikerüljük és kész. A komplex, pontos meteorológiának a folytatásban kellett volna érkeznie, ami el lett kaszálva.
Nem akarok meteorba nagyon belefolyni, én is rég tanultam már, de a száraz adiabatikus hőmérsékleti gradiens az kb 1 fok/100 méter. Ez a hőcserementes változás, a termikek emelkedésekor kell ezzel számolni. Miután a termik eléri a harmatpontot, és a kondenzáció miatt a látens hő felszabadul, onnantól nedves hőmérsékleti gradienssel kell számolni, ami kevesebb mint 1, de az a 0,65 fok/100 m amit mondtok, az a troposzféra hőmérsékleti rétegződésének sokéves átlag gradiense. A feláramlások és a felhőkön kívüli levegőt számolják azzal. -
Szepy2884 #62088 Pontosan. Nekem is így tanították
-
Nekem még az adiabatikus hőmérsékleti grádienst sulykolták a fejembe ami: 0.65C/100m. -
Lehet félreérthető volt, világos, hogy nem azért kell a fűtés mert csillagmotor van a gépben, de a Clodban csak azokhoz van (illetve csak a Blenheimben és a Br.20-ban). Spitfire és a Hurricane is karburátoros, de azokban sincs fűtés (legalábbis nem kapcsolható). -
Szepy2884 #62085 korrekció:
"karburátor fűtés nem magasság függő" hanem légköri viszony és a pillangószelep helyzetétől függ (mennyire nyitott v zárt).
felszálláskor nem kell használni a karb.fűtőt mert ott full gázon jár a motor. A jegesedés ~10 %-kal csökkenti a motor teljesítményét ami egy eleve kicsi és kisebb teljesítzményű motornál jelentős is lehet.
A min. 3500 sem igaz mert nem magasság hanem légkör és pillangószelep nyitotság. Na most már megyek haza mert fáradt vagyok. -
Szepy2884 #62084 1. A karburátor fűtés nem igaz hogy csak csillag motorokhoz kell hanem minden olyan motorhoz amiben van karburátor. Legyen az csillag, soros vagy V.
2. A jegesedés ellen még a nyári kánikulában is védekezni kell a karburátor fűtéssel és ez nem magasság függő. Cessna-nal pl. felszálláskor és leszálláskor is használni kell plussz huzamosabb felhőzet közeli repüléskor végig használni kell és csak akkor lehet kikapcsolni, ha elérted a kivánt utazási magasságot. Adott magasságon felett (min. 3500 újra) be kell kapcsolni.
3. A hőmérséklet kb. 1°C/200 m változik és nem 1°C/100 m. Az 1°C amúgy kerekített érték mert nem pont annyi, hanem 0,9 + valahány század. -
Valami 71 st Mastiff nevű harcostól megkaptam,hogy gyökér csaló vagyok,mert árkád grafikai beállításokkal használom a Clodot ,se felhő se semmi,mert az nem lehet,hogy null méteren észreveszem őket ,és persze a többi ami következik ebből.Pedig szépen átsuhantak a csatornán szinte víz alatt,hogy lőjék a fel és és leszálló gépeket aztán már a fák között (jelzem ezt nem meg mondtam) osontak tova. Most magyarázkodjon az ember? -
Én is úgy gondolom, ahogy te :) -
Ja, meg az is érdekes, hogy én mindig az installereket használtam, az IL-2 1946 mappámat megadva célmappának és sosem volt problémám sem a HSFX 6-al, sem az UP3 RC4-el. ment frankón mindegyik.
Nekem ez a DBW a "rákfeném" :) De megoldom előbb-utóbb! -
berciba #62080 Egyébként XL-en és a direct X 10 van rajta -
berciba #62079 Köszönöm a válaszokat -
Nekem az aktuális 6.017-et. Akkor nálad nem okés valami. Próbáld meg az Updatert ráengedni, bár a Visual C++ is kell akkor. -
artivizsla #62077 Ha a HSFX 6.0-ra felment a 6.01 Patch 1 és a 6.011-6.017, akkor az indítóképernyőn milyen verziót ír ki ? ( Kipróbáltam, de nekem a 6.01-et. ) -
sakkay #62076 De gondolom ez az effekt' nem nagyon jön elő minden jött-ment felhőpamacsban, mert a clodban szinte az összesnél előfordul. Mondjuk azt néztem, minél sötétebb a felhő annál inkább jön a remegés. Szerintem ez is olyan félbemaradt valami, amit elkezdtek modellezni de nem fejezték be mint sok más a clodban.
-
Na közben picit utána olvastam az egyenként peccselésnek 4.11.1m-ig "Daidalos"-éknál is.
A hivatalos peccsek a megjelenés sorrendje szerint:
4.08m
4.09m
4.09m skins
4.10m
4.10.1m
4.11m
4.11m Hotfix
4.11.1m
Ha valaki 4.11.1m véglegesre akar peccselni, kihagyható a 4.10.1m, mert a 4.11m tartalmazza. A 4.11m Hotfix sem kell, mert az abban lévő .dll fájl már benne van a 4.11.1m-ben (attól egy újabb, tehát felülíródik eleve).
Megcsináltam így is a kicsomagolásokat, külön mappába. Egyezett a mappaszám, fájlszám, fájlméret.
Viszont, aki Ultrapack 3 RC4-et használ, ott kell a 4.10.1m is, vagyis pont eddig kell update-elni, ahogyan itt is olvasható az 1. 2. 3. pontokban. -
artivizsla #62074 Újabb lelet. -
artivizsla #62073 Nekem a DirectX 11-es hiányzott, amikor ezt csinálta. Nem volt változás ebben nálad ? -
artivizsla #62072 Úgy néz ki, hogy igazad lesz. Első ránézésre a 4.11.1 Ultra megegyezik a 4.08 - 4.11.1-el. Lehet, hogy az RC-vel hasonlítottuk múltkor össze? -
Hogy ne maradjunk pontos tudás nélkül, mellékelem Óvári tanár úr jegyzetét a jegesedés kialakulásáról, és a jégtelenítő rendszerekről:
JÉGTELENÍTÉS
Tanuljátok meg, ha már nekem is meg kellett! :D -
Ez meteo. Rég tanultam már, még amikor vitorláztam (10 éve). De egy zivatarfelhőben akár 70m/s-os feláramlás is lehet. Pl a gomolyfelhők metszetben harang alakúak a szívás miatt. Egyszer felhőztem vitorlázóval, még kiengedett "fékszárnnyal" (hivatalos nevén áramlásrontó :)) sem tudtam nulla variót produkálni.
Egyébként a nagygépes repülésnél is elkerülik a komolyabb felhőket, mert a hirtelen irányváltása az áramlatoknak nagy nyíró igénybevételt ró a repülőgépre, nem beszélve az eredő megfúvás változásával járó esetleges kritikus állásszög élérést.
A jegesedés szerintem nincs grafikusan modellezve. Tegyük fel, hogy 30C fok van földön (nyár), ez 3000méteren kb 0C fok (1fok/100m-rel számolva, de min 0.65C/100m). Ha megfelelő a páratartalom (pl egy felhő) már minden feltétel adott a jegesedéshez. Szerintem le van modellezve, de nincs grafikusan megjelenítve, bár nem játszottam a játékkal 20 óránál többet. -
Lysandus #62069 Nem hangzik ez rosszul!
1/3_vszd_Tazar -
Solt #62068 Hülye picsa... végig húzza a vödröt az autó oldalán...
-
-
Na ez sokkal normálisabb,itt lehet taktikázni miegyébb.
Szerzek 4-5 jó pilcsit és 102.VO alatt majd külön jelentkezünk:) Azt lehet?
Gondolom miért ne lehetne:) -
A SOWC-on tegnap volt az utolsó repülés. Farberék elkezdtek csinálni egy másikat (pár héten belül indulni fog egy tesztváltozat) és sajnos nincs elég kapacitás párhuzamosan futtatni a kettőt.
Az az új war a mostanitól elég sok mindenben eltér majd, pontos szabályokat még nem ismerjük, de amit tudni lehet, az az, hogy a repülési feltételek mindkét oldalnak azonosak lesznek. Mindkét oldalon lesz radar, azonos számú repülőtér, város, gyár, és repülőgép. A német oldalon például nem lehet majd használni 50kg-os bombákat, így nem lesz nyomasztó fölénye a bombázókkal. A játék menete a bellum rendszerű online warokhoz lesz hasonló (a mostani sowc az a történelmi bevetések újrarepülése volt, nem igazán számított sem a bevetés sikeressége, sem az elvesztett gépek száma). Az új sowc-on (neve még nincs) cél az ellenséges légierő elpusztítása, amihez a stratégiai célok elpusztításai (radar, gyárak), és a taktikai csapásmérések (utánpótlást szállító hajók, teherautó konvojok, repülőterek elleni légicsapás) adnak hathatós segítséget a teljesen nyilvánvaló "odamegyünk és lelövünk mindenkit" mellé
. Az is biztos, hogy nem lesz AI, tehát a bombázókat is nekünk kell vezetni (majd csinálunk bomber képzést, épp ezért, ha valakit érdekel majd).
Az új waron a pilóták repülése ugyanúgy századokba sorolva történik, sőt szigorúbban, mert sokkal több feladata van a század pk-nak repülés előtt. Mi magyarok itt is MKHL-ként repülünk majd, és ahogy a sowc-on, itt is elvileg bárki csatlakozhat. A feltétel annyi (ahogy sowc-on volt), hogy ismernünk kell az illetőt. Na nem az sg-re gondolok, hanem pár közös ATAG bevetésen együtt repülve látjuk majd, hogy mennyire megy a tájékozódás, csapatmunka, légi harc. Feltétel még, hogy küldetés alatt hajlandó legyen elfogadni a csapatmunka miatti kötöttségeket (gépkiosztás, feladatok végrehajtása, schwarm pk utasításai). A waron szükség lesz bombázógépek vezetésére is, így a légi harc tudás nem lesz annyira kritikus, ha a bombázókkal elboldogul. -
A steam alá telepített cliffs of dover mappában lévő "redist" mappából telepítsd újra a dolgokat. .NET, DirectX. Épp pár napja volt itt hasonló gondja ha jól emlékszem artivizsla-nak, neki ez oldotta meg.
Egyébként Win XP vagy Win 7 alatt játszol? -
Nem jöttem még rá én sem, hogy a felhőben miért kezd el rázni a gép. És főleg miért nem hagyja abba. Én nem repülök bele, csak ha nagyon muszáj. A Jegesedés (párásodás) valamennyire látszik az ablakon, és ha megfigyeled a magasság és sebességmérő is hülyeséget mutat. A pitot fűtés ez utóbbiakon segít. De mivel felhők csak kis pamacsokban vannak, és azok is csak nagyon alacsonyan, könnyű elkerülni őket. A karburátor fűtés a csillagmotoros gépekhez kell, Blenheim és Br.20-hoz pl. -
berciba #62062 Kérlek segítsetek! A COD eddig kiválóan működött, Most viszont a játék betöltésekor egy "a launcher hibát észlelt, ezért leáll" felirat jelenik meg, és ennyi! Letöröltem a programot, újra telepítettem, -semmi! A progi eredeti,a steamen regisztrálva vagyok, minden frankó.Mi lehet a gubanc?
Előre is köszönöm!