IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Vogel
    Ez meteo. Rég tanultam már, még amikor vitorláztam (10 éve). De egy zivatarfelhőben akár 70m/s-os feláramlás is lehet. Pl a gomolyfelhők metszetben harang alakúak a szívás miatt. Egyszer felhőztem vitorlázóval, még kiengedett "fékszárnnyal" (hivatalos nevén áramlásrontó :)) sem tudtam nulla variót produkálni.
    Egyébként a nagygépes repülésnél is elkerülik a komolyabb felhőket, mert a hirtelen irányváltása az áramlatoknak nagy nyíró igénybevételt ró a repülőgépre, nem beszélve az eredő megfúvás változásával járó esetleges kritikus állásszög élérést.
    A jegesedés szerintem nincs grafikusan modellezve. Tegyük fel, hogy 30C fok van földön (nyár), ez 3000méteren kb 0C fok (1fok/100m-rel számolva, de min 0.65C/100m). Ha megfelelő a páratartalom (pl egy felhő) már minden feltétel adott a jegesedéshez. Szerintem le van modellezve, de nincs grafikusan megjelenítve, bár nem játszottam a játékkal 20 óránál többet.