91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
artivizsla #67421 Nekem is Ő ajánlotta és nem bántam meg, de jár még hozzá a LastPass is, így lesz teljes a bódotság.:) -
Aha. Ez a lényeg!
Egyébként a feltöltött könyvjelzőket is tudod bazirgálni a böngésződből (My Xmarks)!!
Nincs mit! -
sakkay #67419 Tehát ha regisztráltam, és minden kilépéskor szinkronizál, nincsen több dolgom.
Amúgy köszi. -
Ja. Egyébként szinkronizál magától és lehet kézzel is! -
Semmit nem kell leszedned. Csináltál egy profilt ugye? Szóval regisztráltad magad.
Na. Ha újra kell telepíteni a winfost, akkor ha kész és ezt a szoftvert felteszed, bejelentkezel, akkor szépen le fogja tölteni a könyvjelzőket.
Én évek óta használom és megszűntek ezek a gondjaim, hogy elfelejtettem elmenteni a könyvjelzőket. -
sakkay #67416 Srácok, Leon tanácsára leszedtem az xmarsot'. Hogyan lesz ebből Karika-könyvjelző -pl. ha újratelepítem a win? Mindent visszatudok rakni az oldalukról, vagy le kell mentenem valamit? Mert azt látom ,hogy minden kilépéskor szinkronizál'? -
artivizsla #67415 Én megértek mindent, de azért nem csinálnék nemzeti hőst Nógrádiból, benne volt ő a mózeskosárban rendesen.
A jelentés írás tényleg rutin dolog volt azok számára, aki kiküldetésben jártak, akár belföldön, akár külföldön. -
Ez igy van, öreg kollégám a Videotonban mondta, hogy kiküldetés után behívták őket a rendőrségre és szépen el kellett mondaniuk mindent. Próbálták-e őket külföldön beszervezni stb. -
Akiket kiengedtek nyugatra tárgyalni (üzleti céllal is ) azokat nagyon megszűrték,eleve a hazajövetel után be kellett számolniuk mindenről ha tetszik jelentést kellett írniuk. Ez a rendszer tulajdonságából adódóan evidens volt. De ez nem jelentette azt,hogy 3/3 ok lettek volna.
Az egy más kategória szerintem. -
Szepy2884 #67412 vagy rózsaszínek!
-
Szepy2884 #67411 Én sem akarok belemenni jobban, de a kérdésedre szívesen válaszolok. Mint mondtam, nem műszaki, orvosi vagy ügyvédi diplomát szerzett, hanem külkereskedelmit. És ez még azzal is járt, hogy a diploma egyenértékű volt a felsőfokú nyelvviszgával is. Magyarán nem volt külön dokomuntum mint pl az én 1 szál angol közép C-m.
De hogy tényleg a kérdésedre válaszoljak. 60-as 70-es 80-as években aki nyelvet tudott, az potenciális jelölt volt a párt számára. Direkt nem akarom kijelenteni, hogy a külker egyben ügynök képzés volt, de sokkal nagyobb esélyt nyújtott kikerülni a vasfüggöny mögül mint bármely más ember számára abban a korban. És aki hajlandó hangulat jelentéseket írni külkeri kapcsolatairól az már csak egy lépés választja el a belföldi jelentéstől is. Embere válogatja persze...
-
lala42 #67410 az 1C piros színnel jelöli őket Hát ez az! Miért nem lilák? vagy bordók XD -
De bakker! Ezek angelusok:) Mit tehetnek ők arról,hogy az 1C piros színnel jelöli őket:)Ha belegondolsz,az öreg winston most foroghat a sírjában ,mert azért sok minden piszkosság elmondható róluk de pl a veresekért nem rajongtak:) -
lala42 #67408 Mellékesen ezért ölöm én a vörösöket az ATAG-on. Késői bosszúúúúúú XD
-
lala42 #67407 Szerinted ez ma másképp megy? Nem. Csak ma D.Sintérnek áll a zászló. Nem kell ebből a volt beszervezésekből nagyobb ügyeket csinálni. Szerintem az az ember aljasabb volt anno az átkosban, aki a szomszédját jelentette fel név nélkül, minden kis piti (vélt, vayg valós)ügyekért. Tudom, mert benne éltem. Nem is tudod elképzelni, hogy mennyxi ilyen kis lófasz ügyek voltak.
Ma olvastam egy lapban, hogy Boross Péter nyilatkozik. Az újságíró megjegyzése, hogy mennyi viszontagságot élt meg, mármint B.P. Nos csak annyit, hogy amikor börtönben volt, az nem igazán politikai büncselekmény, ha az ember sikkaszt. Vagy tévedek? Ezzel akarta gyengíteni az átkost? :-)
Lófaszt! Saját zsebre játszott csak lebukott.
Szerintem a Nógrádi is csak egy átlag ember volt, mint bárki más. És ha valóban beszerveztrék, az sem elképzelhetetlen - mellékesen becsülni is tudom - ha az akkori korban meggyőződésből tette, amit tett. Sokan nem éltetetk még abban az átkosban, vagy fiatalok voltataok hozzá, de sajna nem minden úgy zajlott, mint emit most előadnak. Nem volt rózsás, de ettől ami most van sok minden jobb volt.
Nem hinném, hogy ez az áldemokrácia, ami most van jobb. Sőt olyan min demokrácia nincs is. Mindig van egy vezető réteg, aki a hatalmat gyakorolja és minden ezközt bevet annak megtartásáért. Így volt ez az idők folyamán mindig is. Menj el az origo rovatára és látod, hogy "ez a cikk nem kommentelhető". Vagy törlik a hozzászólásodat, minden egyes lapon moderátorok ülnek. Törölnek ami nem tetszik, vagy nem illdomos a számukra, vagy a fentartóik számára. ( lehet ennek is ez lesz a sorsa :-) )
Nem tudod, hogy a bomba, pokolgép, stb. szavak hol, mit váltanak ki egyes emberekből, szervezetekből.
Véleményem szerint Nógrádi is tette amit sok tízezer ember tatt akkor, korábban és most is.
-
Te Szepy tesó:) Ha lehet ebbe most ne menjünk bele.
Utólag mindenki azt mond amit akar,hogy kényszer meg zsarolás mitököm.
Én lassan magamnak se hiszek,nemhogy akárkiknek.
Amúgy nekem nincs velük gondom,jelentgettek,hát jelentgettek.
Ők számolnak el saját magukkal a lelkiismeretükkel ,már ha van erre késztetésük,nekem aztán tök mindegy mit találnak mondani erről a dologról.
Mindazonáltal kitől halottad,hogy a diploma átvétele magával vonta a beszervezési nyilatkozat aláírását is? No mert ekkora bődületes marhaságot már rég hallottam:)
Nem válogatás nélkül szervezték be az embereket azért,volt ott némi állapot felmérés is .
Vagy mindenki ügynök volt abban a korban és senkinek sincs joga a másik szemére vetni semmit:)
-
Szepy2884 #67405 Sajnos a világ nem ennyire fekete és fehér. Ismerek pár embert a közéletből akik nagyon sokat letettek már az asztalra és én nagyon nagyra becsülöm őket. Ilyen pl Vikidál Gyula, Csurka István stb.
Mindkettejüket beszervezték.
De ismerek olyat is, aki önként dalolva kéjjel csatlakozott. Igaz, D-209, gyurcsány, szekeres meg a többi patkány?
Anyám 45 éve legjobb barátnője külkeren végzett. A diplomával automatikusan járt a beszervezési nyilatkozat aláírása. Megtagadta. Szakfordítóként Oroszúl, Angolúl fordít szinkrontolmácsol éhbérért. A volt évfolyamtársai pedig bejárták a világot és kényelmesen töltik nyugdíjas éveiket. -
Ettől még szakérthet:)
Bár én inkább elkapcsolom a tévét ,rádiót ha belekezd:)
-
artivizsla #67403 Mondjuk, Nógrádi György is megérne egy misét, már ami a hátterét illeti. -
Ez is érdekes:
Nogradi György 1/2
Nogradi Gyorgy 2/2 -
"A bombázás már eldöntött tény, az oroszok is nyilatkozták, hogy Irakot és Líbiát is ugyanez a típusú forgatókönyv előzte meg és minden jel arra mutat, hogy ez be fog következni. Mindenesetre a Cár "levette" a kezét Szíriáról, tehát senkivel nem fog háborúba sodródni miatta, ezáltal minden, akár komoly konzekvenciát is a háborút indító(!) feleknek kell vállalnia. Irán kijelentette, hogy nem hagyja magára Szíriát. Ha Izraelt egy rakétaeső éri, ami könnyen meglehet ebben a helyzetben, akkor a NATO és GCC egészen biztos 1-es fokozatba kapcsol és teljes mozgósítás lép érvénybe, tehát egy tengeri,légi és szárazföldi támadás indul az iraki sííták és Irán ellen, ebben az esetben már Oroszország és Kína se maradna semleges a kérdést illetően. Most jött a hír, hogy teljes készültség Szaúd-Arábiában és mozgósításba kezdett a szaudi haderő, a britek kezdik összevonni a RAF-ot Cipruson."
Forrás: HTKA -
Johann Wind #67400 Engem nem igazán zavar hogy az arabok mit csinálnak egymással. Amíg volt diktatúra pl. Líbiában, Irakban, Egyiptomban addig béke volt. Most hogy beköszöntött a nagy demokrácia, ölik egymást halomra. Nem való ezeknek az embereknek a demokrácia, mert nem tudnak benne élni. Tőlem szórhatják egymást vegyi cuccal, szórhatja őket a zusa rakétával is, a cuccuk úgy sem hatol el Magyarisztánig, mi az életképtelen hadseregünk úgysem fogja őket szórni, ezért számunkra ez érdektelen. Afrikában kínai+orosz fegyverrel irtják egymást, amiből az orosz+a kína profitál a legtöbbet és mindkettő ensz tag.:) Afganisztánban + nőkre, gyerekekre lőnek + savat öntenek az arcukra, mert tanulni, dolgozni akarnak, mégis a Nato a rossz sokak szemében. A Föld így sem tud eltartani ennyi embert, had öljék csak egymást. -
Sidewinder #67399 Sanyo,sok mindennel egyet értek,de a politikát nem a te jó fej ismerőseid csinálják sajnos. Hanem az amerikai politikusok. Ebben a térségben számunkra elképzelhetetlen okok miatt zajlanak háborúk. Konkrétan vallási indokból. Van Irán amivel mondhatni,hogy mára kibékült Irak,mivel,hogy ott is sííta vezetés van. Ott van még mellettük Szíria,ahol sííta és alavita tagokból áll az ország vezető rétege. Velük szemben ott áll Szaud-Arábia,Katar és szunnita vezetésű államok. A térségbeli domináns pozíción versenyez Irán és Szaud-Arábia. Ez utóbbi szintén nem a tökéletes demokráciájáról híres ország,de attól még masszív jenki háttértámogatást kap, fegyverek formájában is.
A szíriai polgárháborúban óriási számú külföldi zsoldos vesz részt,a szunnita országokban toborozzák őket. Miért? Nem azért mert véget akarnak vetni a szíriai diktatúrának,hanem az zavarja őket,hogy a vezér ott nem a szunnita ághoz tartozik. Ezek a zsoldosok bárkit agyonlőnek(jobb esetben) csak azért mert sííta. Az iszlám naptár szerint, ha jól számolom akkor 1434 van. Már bocsánat,de a vezetőik többségének gondolkodása is ott tart,ahol az európai gondolkodás tartott 1434-ben. Akkoriban még divat volt Európában a másikat vallási kérdésekben lévő nézetkülönbségek vagy éppen boszorkányság miatt megölni. A különbség csak az,hogy akkoriban Európában ehhez rendelkezésre állt a kard,vagy éppen egy komoly máglya. A közel keletieknek pedig jelenleg jóval hatékonyabb fegyverek állnak rendelkezésükre,az ilyen jellegű vitáik rendezése céljából. Az F-15-östől,MiG-29-estől a vegyi fegyverig bevásároltak mindenféle cuccot maguknak. Még egy adalék van a történetben,ez az izrelhez való viszonyulás. A sííta államok,élükön Iránnal nincsenek igazán oda érte,míg az USA-barát szunniták elviselik,még szavakban sem nagyon bántják,egyelőre. Nekem az a véleményem,hogy Izrael és a nyugat kihasználva a muzulmán vallási fanatizmust,és megtámogatva azt fegyverrel,kíván elérni egy hatalomváltást Szíriában,és próbálja meg az oroszokat kiszorítani onnan,hozzáadva a nyugati média által a megszokott demokrácia,szabadság,és egyéb lózungokat, amiket elég sok ember be is vesz.Szíria gazdag olaj és földgáztartalékkal bír, stratégiailag fontos helyen van.Csak kérdés,hogy ez mennyire jön be nekik. Mert a hatalomváltások messze nem hozták el a békét a térségben.Például Irakban sem. Csak ma 58 ember halt meg egy bagdadi robbantásban. És ezek ott 2003 óta heti rendszerességgel zajlanak. Abban sem vagyok biztos,hogy az USA olyan nagy elánnal vonult volna be Irakba,ha tudják,hogy laza 10 év múlva az új sííta elnök szinte már baráti viszonyt alakít ki Iránnal,és 4 milliárd dollárért vesz fegyvert az oroszoktól. És nem csak a Mi-17 modern változatait,amit az USA elnéz,sőt van,hogy maga a saját pénzén veszi meg a partnereinek.
A vegyi fegyver kérdéséről pedig az a véleményem,hogy ki kéne derüljön,hogy ki is alkalmazta. Nekem nem tűnik logikusnak,hogy Damaszkuszban,ahol a kormány van,és a kormányhadsereg harcol,akkor a kormányhadsereg katonái a saját arcukba belövik a gázt.
Persze könnyen lehet,hogy kiderül,hogy mégis ők voltak,vagy legalábbis az amerikai vezetés ezt fogja mondani,és már nyomják is a rakétaindító gombokat. -
Azt próbálom elmondani, hogy nem Amerika jó és mindenki rossz, hanem ha arról van szó, hogy az amerikaiak ezt vagy azt csinálták (jó vagy rossz), nekem az ismerőseim és barátaim ugranak be. A politikát a politikusok csinálják és ott ugyanúgy utálják őket, mint itt mi.
Egy nagyhatalomnak nyilván a saját érdekeit kell nézni. Világrendőrséget játszani szerintem sem oké, de ha minket gázosítana valaki, bármilyen külső segítséget elfogadnék. 56-ban is vártuk a NATO-t, aztán jöttek az oroszok. Ki tudja hogy alakult volna az ország, ha a NATO jön, a muszka meg otthon marad. -
sakkay #67397 Az egyensúly fenntartása egy nagyhatalomnak-veszélyes de olaj miatt fontos területeken-létfontosságú. Libikókát játszottak, és amikor pl az irak-iráni háborúban az irániak szarul álltak, titokban őket is elkezdték támogatni. Nagyon volt is sértődés ezen. Az elv itt a a fent említett dolog, nem az erkölcs. Politika. Anglia 300 évig ezt csinálta Európával..mindig a vesztes blokk mellé állt, az egyensúly miatt. -
Lehet,de a baj az,hogy pl 1983-ban pont ők segítették a nagy gonosz Szaddamot Irán ellen,aztán szemet hunytak a kurdok elleni gáz bevetés felett is: LINK szerintem ez a szemforgatás a vérlázító.A gáztámadás amúgy lehetett az ellenzék műve is,de az biztos,hogy beavatkozáshoz jó ürügy lesz.Amúgy persze nem minden amerikai rossz,pl az a vizsgálóbizottsági tag aki "Irak tömegpusztító fegyverei" tárgyában vizsgálódott,és a közvélemény elé tárta a vádak hamisságát,az pl annyira meghasonlott,hogy holtan találták egy parkban. -
A XVII ben,valami embert kellett kihozni mert kés volt nála. Konyhai:)a konyhában.
Mert ugye a járőr már nem intézkedik ha ilyen hihetetlenül felfegyverzett delikvens van a közelben:))
De mondom nagyon jó ,ha egy rendező alkotta volna tuti szobrocska:) -
sakkay #67394
Na igen..nem mindig sikerülhet minden.
-
Egy burleszk:) volt.
Ezek vagy direkt csinálták (nem hinném) vagy inkább nem találgatok:)
Mennek libasorban az első valami pajzsot tart,előtte egy térd alatt érő kis kerítés (gondolom nem látta) és megbotlott,erre a mögötte levők összemennek. Ezek után nem átlépik a 30 centis akadályt hanem hátrafelé menve visszatérnek a kiindulási pozícióhoz.
Ja kertkapu nyitva ,ezek meg másznak kerítésen:) Mondom sírtam a végére.
Szerintem ők is jót mulattak:)
-
sakkay #67392 Hol volt amúgy? Tudod ez olyan dolog mint a foci..mindenki érteni vél hozzá.
-
artivizsla #67391 Mikor rányomtam a komment írása után az enter gombra, pont ez jutott nekem is az eszembe, hogy a Klicskó ügyet épp hogy megúsztuk - közben el is vette a kis csajt - most meg miattad akasztottunk bajszot lipótvárosiakkal.:) -
sakkay #67390 Kíváncsi vagyok. -
Sidewinder #67389 Sanyo ott a közel keleten demokratikus vezetőt te nem igazán fogsz találni. Az USA által támogatott vezérek például a szaudi uralkodó,bahreini uralkodó sem nevezhető szerintem a demokrácia barátjának azok után,hogy Szaud-Arábiában tavaly csak boszorkányságért(!)
12 embert ítélt lefejezés általi halálra a "független" szaudi bíróság. Persze volt rengeteg egyéb kivégzés is. Bahreinben szintén volt népfelkelés,2-szer is elmaradt miatta a Formula-1-es futam és a bahreini kormányerők annyira demokratikusan léptek fel,hogy a már ott tartózkodó Charles Pic jelenlegi F1-es,akkor még GP-2-es versenyző és a nevelőapja,Illés Tamás műrepülő pilóta is majdnem golyót kapott. Harckocsi fedélzeti géppuskából lőttek mindenkire aki csak mozgott. Ők haza szerettek volna jönni,mert Bernie papa végig lebegtette,hogy lesz e futam,vagy nem. Csak az utolsó pillanatban fújta le,amikor ők már ott voltak. Majdnem ott is maradtak...
Az,hogy a bahreini hadereg civileket lőtt abból lett egy kis ejnye-bejnye,de semmi több,mert az USA 6. flottának kell a hely és akkor rögtön nem akkora demokraták. Többször is fellázadtak a bahreiniek,végül az USA azt is elnézte az uralkodónak,hogy a szaudi hadsereget hívatta be éles tűzparanccsal az országba leverni a tüntetőket. -
Nono:)
Tudom amit tudok:) Itt is egyre jobban figyelnek a szervek.
Na várjá:) Olyat láttam nemrég ,hogy majd be hugyoztam a röhögéstől.
Rendőr cimbi felvette telefonra,amint a TEK behatolt egy házba.
Egy kabaré volt komolyan:) Azt a sok istenáldotta barmot.No majd megszerzem a felvételt és valahogy elküldöm neked,bexarsz. -
sakkay #67387 Nincs itt olyan kapacitás
!
Mármint kicsi országunkban. -
sakkay #67386 Politika mindig volt. Én azt hiszem , hogy sok szálon futott ez a dolog, és a végén mindenki rábaxott. -
Akkor most már te is ott vagy azon a listán:)
Amúgy kinyalhatják:))
Már ha érdekli őket szerény hátsóm. -
sakkay #67384 Ja ja..nem olyan egyszerű dolgok ezek. Ott sem végtelen a háttér. -
artivizsla #67383 Lehet, hogy nem fogalmaztál körültekintően és a "burnuszos" szó is fent van azon a listán, ami miatt most már te is belekerültél a figyelendők listájára a szervezetnél.:) -
Tavasz környékén nagyon sok századnál megnyirbálták a repülhető órákat, F-22 vadászok sem voltak kivétel. Az utóbbi kb. 1 hónapban kezdik visszaszerezni a jártasságot, de még mindig kilóg a gatyából a seggük.
Egy U-2 pilótától olvastam, hogy elege van az USAF faszságaiból. Pedig ő azért az elit tagjának mondhatja magát.