91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
85-ös pestiként is volt ám élet. Haverokkal találtunk a csöveseknél nitrohigitót, amit beleöntöttünk zacsiba szárazlevéllel együtt és bedobtuk a villamos elé égve, vagy több tízméternyi kavicssort építettünk a sínre :) Nyáron meg telekre bunkit építeni, pl rókalyuk kiszélesítése a homokban (jó, hogy nem omlott rám). Én valahová a 90-es évekre húznám a határt, mert a videóban lévő dolgok 90%-ka megvolt 85-ben is. -
Lacusch69 #69129 "Vénember", mi? Szerencséd, hogy megnéztem az adatlapodat...
-
Nagyon nagy 
és milyen igaz!
A sok itteni "vénemberhez" hasonló sztorik sokaságát megéltem én is :)
Nem a négy fal közt telt a szabadidő. -
Kferro #69127 Ezért szeretek ide járni, még ha joy hónapok óta nem is fogtam a kezemben. Az itt folyó offolások hatalmas élményekkel gazdagítanak, mint például ez a mostani nosztalgiázás.
'77-es vagyok, volt (mondhatom ezt szerintem) szerencsém az előző rendszerben gyereknek lenni, s így sok olyan dolgot megtapasztalni, átélni, mint amiről Ti is írtatok.
Az unokatesóimmal minden nyáron a Debrecenben lévő kertvárosi részen, a meglepő nevű Kertvárosban nyaraltunk. Volt, hogy kapáltunk, volt, hogy kukoricát morzsoltunk, de legtöbbször csak játszottunk, önfeledten. Bunkert építettünk a disznóól fölé, vagy pokrócot terítettünk a garázs elé, s ott játszottunk magyar kártyával, vagy társasoztunk a Gazdálkodj okosan!-nal, mikózben az 1 literes üveg (nem PET palack!) Coca Cola járt kézről kézre, s tömtük magunkba a ropit, meg a kekszeket, s később, hogy meglegyen a hangulat, golyórágót rágtunk. Nem volt valami egészséges, de ezzel akkoriban ki foglalkozott?
Gyakran kint fociztunk az utcán, mert akkoriban jó, ha negyed óránként járt arra egy Lada, Wartburg, vagy Trabant. Indiánosdit mi is játszottunk, de egy idő után fegyverkezési fejlesztésbe kezdtünk, s az otthon található derékszögű vonalzóink végét lecsapva, szépen megreszelve az máris alkalmassá vált befőttes gumik kilövésére, amikkel hol egymásra, hogy sakkfigurákra, vagy műanyag katonákra lövöldöztünk.
Ebéd előtt meghallgattuk a rádióban a déli rádiójátékot (sajnos már csak a Tenkes kapitányára emlékszem), majd ebéd után, hogy emésztésünk ideális legyen, csendes pihenőt tartva olvastuk az Alfát, vagy a Kockást. Szép idők voltak... -
Bazz... öregek vagytok... -
Árokban nőtt ez a növény. Méghozzá asszem ilyen pangó vizes árokban. -
Neem. Mi hívtuk valamiért japánkendernek.
Ez egy ilyen hosszú, egyenes szárú növény volt, majdnem mint a nád. De hosszúkás levele volt. Ha megszáradt, akkor használtuk nyílvesszőnek.
Ja, és vékony volt!
-
Szepy2884 #69123 "A mai gyerekek a japánkendert nem ismerik, nemhogy ebből és elkalapált hegyű szegből nyílvesszőt csinálni...."
Mi az a japánkender?
Nem erre gondolsz? Japán keserűfű
Ez olyan mint a bambusz. Nő, mint a dudva! Merthogy az is!
4-5 méteresre is megnő, nagyon sűrű nagy levelei vannak és kipusztíthatatlan! Ha nem a szomszéd utcával harcoltunk, akkor ezt csépeltük botokkal de fáradhatatlanúl!
Azt képzeltük, hogy mi vagyunk a végvári vitézek és kardokkal csapkodjuk a törököket 
Istenem mennyi emlék szakad fel!
-
Szepy2884 #69122 "Nyilaztunk, parittyáztunk, harcoltunka szomszéd utcával"
Úúúúúúúúúúristen!!! azt hittem ez csak rám igaz!!!

Én nem falun nőttem fel, hanem kertvárosban, Miskolc szívében! Az Avason! Aki ismeri az avast az a lakótelepi gettóval azonosítja, de az csak a hegynek alig egy harmada a maradék kétharmada hatalmas érintetlen zöld övezet, weekend telkek és a történelmi kisavas a hangulatos boros pincéivel.
A weekend telkek tele voltak gyümölcsfákkal (a legfinomabb csresznye, meggy, alma, körte MINDEN). A cigányok lopták már akkor is de mi tiszteletben tartottuk még is bőségesen jutott nekünk is pusztán abból hogy egy két haveromnak a szüleinek is voltak telkeik.
Generációk nőttek fel ezen a környéken és egytől egyig elmondhatják magukról hogy a legszebb gyermekkoruk volt. Mi is folyton dárdákkal csúzlikkal és íjjakkal mászkáltunk és folyton bunkereket építettünk és folyamatos és kibékíthetetlen harcban álltunk a szomszéd utcával!
Sosem tudtam mi a harag oka, de ezzel nem voltam egyedül. Senki sem tudta miért utáljuk egymást, de hát nem ez a bandázás lényege?
Hatalmas hócsatákat vívtunk meg botvégére tűzve sárgalacsinokkal hajigáltuk egymást. Hála az Istennek komoly sérülés sosem volt :D
A nyáriszünetek végtelennek tűntek és napkeltétől napnyugtáig jó levegőn voltunk, egymás közt.
Aztán az önkormányzat megvásárolta weekend telkeket és ledózerolták a gyümölcsfákat és a vityilókat. A szívünk hasadt bele!!! Olyanok voltunk, mint az indiánok, akiktől elveszik az esőerdőt!! De kellett a terület az újgazdagoknak akik kacsalábon forgó palotákat építettek. Szentül megesküdtünk rá, hogy mindet felrobbantjuk.
Aztán a házak az évek során felépültek, közben mi is felnőttünk és 14-15 évesen rájöttünk, hogy az újházakban csinos lányok laknak. (Azok valahogy addig nem voltak jellemzőek, inkább fiúk voltunk többségben). És a lányok megjelenésével megismerkedtünk a szerelemmel, elcsattantak az első csókok, a házibuli, és minden ami ezzel jár

-
Johann Wind #69121 Én világéletemben tanyán éltem.:) Semmi pénzért sem költöznék be városba v. faluba, régen onnan tudtuk, hogy dél van, hogy odahallatszott a harangszó.:) Mostanában viszont a kb. 700m-re lévő autópálya zaja és a rendes megállóval sem rendelkező vasútállomás hangosbemondója hallatszik csak......:(
Az egyik legkorábbi emlékem, az hogy vonultak el előttünk az oroszok, ki az országból és kínáltak vmilyen szivattyút v. motort eladásra.:)
Ezek a pedálos Moszkvicsok most olyan 20-25 ezerért mennek el az internetes oldalakon, ezek a lemezárugyári játékok is elég szép pénzt érnek, mindig csodálkozom rajtuk, én nem adnék értük ki pénzt az biztos.:)
Van egy jó adag régi Matchbox rep makettem 1/72-es, a legtöbbje idősebb nálam v. egykorú velem.:) Majd idős koromban összerakom őket.:) 1986-os évjárat vagyok, az egy jó év volt.:) -
zmok #69120 A haverommal mi is kimentünk a Büdös-tóra (Vadkerti tó) korcsolyázni, persze nem bírtunk magunkkal, nekünk át kellett korizni a túlsó partra...
Sikerült is beszakadnunk, combtőig vizesen evickéltünk ki a partra.
Nem mertünk elázva hazamenni, mert tutira, soha nem engedtek el volna minket egyedül többé...
Inkább beültünk a moziba egy filmre (itt télen a székek alól fújták be a meleg levegőt), így "szárazon" értünk haza.
-
Én a nyaraimat falun töltöttem (Újfehértó, Szabolcs) és nincs olyan dolog, amiért elcserélném!!!!
Nyilaztunk, parittyáztunk, harcoltunka szomszéd utcával. Télen hóvárat építettünk. Legalább hétszer "betört" a fejem, estem le fáról, hintáról. Szakadtam be jégbe, tökig vizesen mentem haza.
De olyan Isteni gyerekkorunk volt!!!!! A mai gyerekek a japánkendert nem ismerik, nemhogy ebből és elkalapált hegyű szegből nyílvesszőt csinálni.... -
Volt valami ultra akármi mosogatószer.
Annak ilyen hengeres, műanyag flakonja volt, sötétkék volt a kupakja.
Abból csináltam kisautót magamnak. Két hurkapálcika volt a tengely. Hullámpapír a kereke. A tetején csináltam egy (három) vágást, felhajtottam és az volt a szélvédő :) -
zmok #69117 Picivel "kevesebb" jutott nekünk, de azt sokkal jobban értékeltük. -
zmok #69116 Fúúúú!!!
Jobb, mint a Matchbox!
-
Volt ilyen autóm is
de igazából ezért voltam lepetézve... és amikor megkaptam basszus!!!!!!!!!!! :D
-
Ne hülyéskedj!!! Olyan mindenkinek volt! -
zmok #69113 Huhúúú!!!! 
Lehet, hogy nektek is volt a Lemezárugyár fantasztikus játéka a törpeautó?!
A sofőr fejecskéjének lenyomása után ezerrel meglódult, és maradandó nyomokat hagyott a parketta lakkozásán.
Édesanyám annyira nem díjazta.
-
Ilyenkor is örülök, hogy falun nőttem fel. Ezeknek a nagy részét a 91-es születési évemmel is megéltem. -
Valahol még a padláson megvan a búgócsiga, a holdjáró, A Titán rajzszeg lent van a garázsban ez eredeti dobozában a kihúzójával együtt. A 0:41-nél lévő hajlakkszóró még most is a fürdőszobában van, a sárga-piros dömper szintén a padláson. Taposós Moszkvicsa a szomszéd srácnak volt, én csak álmodoztam róla. A kutyaólas persely is megvan valahol. Hahoták, és Kisvakond könyvek a polcon a mai napig.
Barbon borotvahab, Helia-D dezodor. A Ladák hátuljára a menők felragasztották a CSAO feliratot, amit a CASCO matricából végtak ki.:)
Panda Prim, Leó jégkrém, robbanó cukor, jaj de jó egy kicsit visszaemlékezni. :)
-

-
-
artivizsla #69108 67-es. -
Mentünk Tomcsival az új hardver kedvéért egy kört.
-
Hanyas vagy tezsvírem? -
Szepy2884 #69105 rám meg azt mondták hogy műanyaggyerek
-
artivizsla #69104 A fiatalabbakat mi csak a "műzligenerációnak" hívjuk bent a gyárban. -
Szepy2884 #69103 -
Bizony így! Nem is vagyunk allergiások, táposok.. -
artivizsla #69101 Gyerekek, ez tényleg így volt !
-
Na mán megint mákom van. 1241 en jár a kártya mondjuk valley alatt tehát játékoknál is.
Istencsászár.
Ez még hüvibb mint a 680 vót ez 25 fokos ilde az 27 volt. -
Kapcsold ki az autómata helyesírás javítót, engem is az őrületbe kergetett.
De jogos teljesen, én úgy vagyok vele hogy amíg mindent visz a gép ami érdekel addig nem veszek bele semmit, max HDD-t. -
Nagyátlagban és bulding akart lenni csak az android nem akarta:) -
Itt egyedül Soltnak van erőműve:)
Az én kis 2500k m az minden csak nem erőmű.
Minden esetre asszem az elkövetkező évben nem foglalkozom többet vga val. Mondjuk erre a 780 rá sincs szükségem ha jobban belegondolok.
De a több fps az mindig jobb mint a kevesebb:)
Bár a 680 al is nagyvárosaiban megvolt a 60 . Egyedül a holding valamit kell levenni high re de azt Soltnál is a780 al mert valamiért az megeszi a gépeket ha unlimitedre van rakva. -
Jaja pedig neked nincs atomerőműved hozzá. -
CloD még nekem is megy látod Dini :D -
Az tényleg jó ár
-
A 780 msi gaming az még tökéletesebb:) mennyé már most rendeltek meg iponból 134 ezresért
asszem áfát visszakapom ,még a hülyének is megéri nem hogy nekem:) -
CloD-hoz a 680 is tökéletes :D -
Clodhoz? Minek;))
De egy árban biztos nem lesz nekem meg eszem ágában sincs 150 felett vga ért pénzt adni. :)