91398

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Muki100
    Jó tudom hogy aki a repülőben ült nem kommunista meg náci csak szerettek bolsevikozni meg Ivánozni ugyebár.
    Vettem valami "Cougar Pro Flightstick" nevezetűt.
    Valaki el tudná magyarázni, hogy a win joystick beállításain belül mi az a "csúszka"? Még nem próbáltam játékon belül, de nem tudom hogy ez a csúszka mit takar vagy mi lesz a játékban stb. de azt még sose sikerült megmozdítani. (mégegyszer megjegyzem én élvezőpálcák terén totális lama vagyok.)
  • madmanic
    Az ijesztő spitfire :)
  • AarPoe
    Az általad említett Oleg - ahogyan több internetes interjújában is kifejtette - SEMMILYEN, arra irányuló fejlesztési lépést nem tett, hogy a két oldalt kiegyenlítse. Ők egyszerűen csak megalkották minden gép közel (!)tökéletes szimulációját, így kialakult a VALÓS erőviszony.
    Egyébként meg lesd meg, mennyi volt a Spitfire maximális sebessége a valóságban, és mennyi a játékban, osztán a valós manőverezési képességeiről dönts belátásod szerint.
    Maximum speed: 330 knots (378 mph, 605 km/h) - forrás: Wikipedia, English
  • Szepy2884
    Ha már máshol nincs is, legalább ezen a topicon legyen már szólás szabadság és demokrácia.

A spitet én is nagyon szerettem amíg még nem repültem ezzel a szimmel. Önmagáért szerettem, mert valóban szép gép és a történelme miatt.

Viszont ebben a szimben én csak is német (esetleg japán) oldalon repülök, és a shitfire-t meggyűlőltem!! Általánosságban elmondható, hogy: helyben fordul energia veszteség nélkül, leemeli még a G2 is, sőt még le is gyorsulja, a lövedékeket (különösen ha élével lövöm) valamilyen bűvös energia pajzs eltéríti, bezzeg a Messzer ilyen esetben simán bekapja a lövedéket, golyóálló, stb. stb. Hirtelen csak ennyi jutott eszembe. Ja, és a német gépek távolról bazi nagy pötyök hozzá képest mert a spit csak egy kis halvány szürke kis légyszarnak tűnik.

• kiskorúbézoltán #11678
    El ne kezdjétek megin' ezt az olegcsítelszövikneklegyenjó sz*rt, mer' feszült leszek...
  • Lacusch69
    Mert azok: "Oleg's official cheater planes for girls and gays"

Szóval a Messzerrel 10-20percig is építgetek egy pozíciót, amit egy jobb Spit pilóta egyetlen manőverrel semlegesít, a következő manőverével meg már mögöttem is van. Ezért. (A valóságban köze sem volt ehhez)
  • kiskorúbézoltán #11676
    A Spit gyönyörű???
    Ha már vadász, akkor inkább Jak-3-7-9, na azok a szépek... :)
  • Lacusch69
    Trucker:

http://www.war-clouds.com/modules.php?name=TARGET&theatre=WF&op=playerstats&pilotid=8272

Az "Aircraft detail"-t nézd, aztán klikk a 109K4-re, és meglátod a toplistát...
  • AarPoe
    Lacu, miért gyűlölöd ennyire azokat a gyönyörű Spitmadarakat? :)
  • Lacusch69
    Hmmm... szerintem nyomtatásban maradjunk annyiban, hogy "lelőttem egy MIG-et, LAvórt, JAKabot stb...)
    Azt hiszem, mivel játékról van szó, így a helyes.
    A TS-en más kérdés...
  • Muki100
    Megvolt első légi győzelmem full reálon :)
    BF-109 G-2vel lőttem egy kommunistát, gyönyörűen első sorozatra amit ráeresztettem le is jött a bal szárnya. Nem gondoltam volna hogy valaha is meg lehet szokni ezt a teljes realizmust...attól még a végén odakentem a gépet a kifutópályán.
    Kerestem kicsit tovább youtubeon, és találtam egy ilyet:
    stuka replika repülés közben
    Van sziréna is de elég halk.
  • Muki100
    Ezekszerint a hiba nem az én készülékemben van? Rudelnek is biztos nem volt beépített zoom a szemében, ha 500 tankot tudott szétszedni és mindet magasból.
  • nalyib
    nem tudom, én 14"-on is megcsinálom:) Offline úgy emlékszem nekem is volt gond vele, de a szervereken általában földi célpontokhoz is beállítják a távolról látható dot icont. Talán csak WoE-n láttam még 1-2x anélkül.
  • Muki100
    excellenten van :\
    Lehet hogy a felbontás miatt nem tűnnek fel, 800x600 15"-os monitor. De nem hinném, amikor már csak 100 méteren mentem akkor is alig tűnt fel hogy hol megy az a 3 tank, egy minimális kis porfelhő volt az egyetlen ami alapján azonosítani lehetett őket.
  • PhantomAss
    már régen kipróbáltam ezt a tr 6dof modot, de nem jött be
    eléggé fura sztem, érződik hogy házi gányolás
    (armát tr6dof-al nyomom,ott semmi gond, ezért van viszonyítási alapom)
  • Muki100
    Mindenkinek köszönöm
    Holnap pedig ha minden igaz lesz élvezőpálcám is.
  • Lacusch69
    Annyiba igaza van a faxfejnek, hogy egy Tempestből tényleg nem kell(ene) ennyi találat egy Ju88 lelövéséhez.
    De én meg megkérdezném ezt a 18.5:1 kills/life arányát...
    Ugyanis ezt nem hiszem el! Megnéztem az ilyen irányú listát, sem a JG101-es gyerekét, sem másét, aki 10:1 felett van, elég hihetetlennek tartom. Ezen a listán vannak általam ismert, nagyon jó pilóták is, és meg sem közelítik...
  • FixY
    Bocs, megvan... Trucker39 utolsó linkje... :)
  • FixY
    Help! Valahol volt magyar nyelvű, rövid, velős leírás a stukákkal történő zuhanóbombázásról, az automata bombakioldásról és hasonlókról...
    Vagy elnézek valamit vagy a gúgli nem találja.
    Tudna valaki segíteni?

Egyébként a topic-ot olvasgatva jött meg a kedvem, hogy játszadozzak ezzel a repülővel is egy kicsit :)

(az előbb - igaz, véletlenül, valamelyik nem G-s változat géppuskájával lőttem széjjel egy amcsi tankot :) )
  • nalyib
    Még valami a Stukához: ha már elég biztosan megy zuhanófékkel, online érdemes néha anélkül használni. A játékban 5-600 km/h körül is gond nélkül kiveszi zuhanásból (arra az egy pillanatra kell benyomni, mert kézzel nem tudod annyira meghúzni a botot), és nagyon nem mindegy, hogy 350 vagy 650 a sebességed, mikor földközelben menekülsz. Nekem eddig sosem szakította szét a sárkányt.
  • nalyib
    :DD ehhez a "20 lövés elmélethez" azért pofa kell, én nem tudnék velük ilyesmiről vitatkozni:)
    Legjobb volt mikor (szintén ju-88) magyarázni kezdett egy p-47, hogy mennyit belémdurrantott (persze, szanaszét a szárnyakba, meg ahol ért, kb 100-150 lőszert) és olegcsalmeghazudik mert mér nem zuhantam le (...), mindezt egy olyan gépből, aminek a motorjába (!!) egyszer volt szerencsém gunstat szerint 300 géppuskalövedéket ereszteni..... (a hűtője kitöltötte a célzót, és valamiért alám lőtte az egész tárat) másik ötvenet a mögötte repülő spit kapott meg, de az legalább leesett:)

A TrackIR modokkal meg az a baj, hogy semmi akadálya a műszerfal elé tolni a kamerát..már ha úgy írják meg.
  • nalyib
    A kép alapján nem vagyok biztos benne, de gyanús: a grafikus beállításoknál a "Landscape lighting" maximumon (high) van? Szerintem nem köti le borzasztóan a videokártyát, ellenben 1. ez dob a legtöbbet a látványon, 2. világosabb lesz a talaj, déli napsütésben minden erősen elüt tőle.
    (téli pályán viszont zavaró lehet a fehér kifutó (én sosem látom rendesen), ilyenkor a "Flat" beállítástól szürke lesz.)
  • kiskorúbézoltán #11660
    Nem mondod komolyan, hogy Stuka géppuskájával akartál tankot lőni... :DDD A G-s jó erre csak szerintem, a zubók nem túl "termelékenyek"...
  • Trucker39
    A kérdésedre hirtelen néhány videót ajánlanék:

Stuka D-5 Dive tactic
    Stuka! IL2:FB
    stuka
    Skip Bombing with AB Bombs
    Dive Screamers Trailer

valamint egy jó cikk a Pumások oldaláról, de ezt gondolom, már elolvastad.
    Zuhanóbombázás
  • Trucker39
    Kicsit leült a fórum. Kicsit felhozom.

Az egyik legyen egy rövid történet, ami talán tanulságos is lehet.
    Történt az egyik este a WOE szerveren, hogy köszönés után mindjárt helyet foglaltam egyik kedvenc bombázómban (Ju-88) és elindultam az egyik legtávolabbi célpont felé. Az a történethez tartozik, hogy már egy ideje, nem csak azért repülök, hogy minél több célt bombázzak le, hanem próbálok hatékonyan segíteni, hogy az általam preferált oldal megnyerje az adott map-ot.
    Nos, repülök szépen csendesen, mikor az első géppuskás jelzi, hogy enemy van a közelben. Leadom az infót, majd nagyban keresni kezdem az ellenfelet. Sajnos észre vett és elhelyezkedett hatórámban, hogy ledurrantson. Mivel ebben semmi új nem volt a számomra, amit lehet, megtettem. Vagyis, mikor közel jött, lőni kezdtem a hátsó gépppuskával, ezzel egyidőben, lebillentettem a gép orrát. Bekaptam néhány találatot, de semmi komoly nem történt. Ez így ment kb 3-4 rácsapásig, Ekkor sajnos későn "menekültem el" a hátső fülkéből és PK-t kaptam. Sajnos, a gép is rövid idő alatt lezuhant. Eddig semmi fura nem volt a dologban. A poén most következik. A cseh gyerek, aki valamennyire tudott magyarul, megfenyegetett (rohadt magyar csíter), hogy csaló vagyok, mert ő 71 lőszert lőtt belém és én nem voltam hajlandó leesni. Megjegyeztem, hogy lelövésre kerültem. Ez abszolute nem is érdekelte, csak az, hogy csaló vagyok. Kérdeztem, mire alapozza?? A válasz: Ő 20 lövésből is le tud lőni egy Ju-88-t, vagyis ebből az következik, hogy csaló vagyok. Mondom nézze meg a statlapomat, eddig mindenki, aki nagyon akarta, le tudta lőni a gépemet. Ha pedig megnézi a bevetésenkénti pont átlagomat, akkor azt fogja látni, hogy semmi kiemelkedőt nem nyújtok, csak sokat repülök. Erre a válasz. Megfogja keresni a szerver admint és véglegesen bannolni fog a szerverről. Erre csak az volt a válaszom, hogy mindenkit bannoltat, akit nem tud 20 lőszerrel lelőni?? Nos innentől elfelejtett magyarul, és csak csehül mondta a többieknek, meg gondolom nekem is, csak azt már nem értettem. A statlapját később megtekintettem ( 313_Ffajtl ) , amiből kiderült, hogy sokat repült, csak az a fura, hogy jelenleg is egyetlen egyszer lőtte le valaki. Gondolom, azóta a srác bannolva lett a szerverről. Az egészből mi a legfőbb tanulság?? Számomra az, hogy kellene egy jó magyar dogszerver, hasonló szinten megcsinálva, mint a WOE. :D

A másik dolog, amit megszeretnék osztani a virtuális repülő társadalommal, az a következő:

Bizonyára már ismert mindenki előtt, hogy igencsak elharapózott az IL-2 MOD-olása. Nos ennek vannak rossz, de vannak jó oldala is. A rosszt mindenki ismeri, a jó pedig ugye a Sound Mod, valamint az általam nemrégiben felfedezett oldalon található 6 DOF MOD. Régebben is volt valami hasonló, ki is próbáltam, de nem tetszett. Az volt a gond vele, hogy csak egérrel működött a dolog. Nos kérem, ez már a múlté. Elkészült az a MOD, ami már a TrackIR 6DOF lehetőségét használja ki. Sajnos, ebben van a hátulütője is egyben. Csak (tudtommal) azok használhatják ki, akik rendelkeznek valamilyen TIR rendszerrel és van hozzá 6 DOF kiegészítésük. Szerencsére ilyen dolgokkal rendelkezem, így módomban állt kipróbálni ezt a MOD-t. Igen, vannak hibái, kicsit kiforratlan, meg látszanak is egy kicsit a 3d modellezés hibái, de nem annyira zavaróak. Kipróbáltam dogfight közben, és azt kell mondjam, hogy sokkal nehezebb (de egyben élethűbbnek is tünt) követni és lelőni egy másik gépet.
    Akinek van hozzá felszerelése és van hozzá kedve, próbálja ki. Jó tanács, hogy a felülírandó hexa file-okról készítsünk biztonsági másolatot. Így ha nem tetszik, nem kell újra feltelepíteni a szimet.
    A link, ahonnan letölthető:
    MOD 6DOF ~ TrackIR version ~
  • Muki100
    Valaki tudna kicsit elméleti oktatást tartani nekem a stuka hatékony használatáról?
    Hidat, hajót meg vonatot még csak-csak el tudok találni, de tankokat már nem. Néztem googlen "tank busting" címszó alatt, amit eddig összeszedtem:
    -páncéltörő töltények a géppuskában
    -teljes belassítás a cél előtt (mondjuk ez logikus)
    Nekem az első legnagyobb bajom az, hogy a tankokat én nem veszem észre még 1000m magasból sem. Ennek is utánanéztem, és jártas sárkányrepülősök írták azt, hogy 1-2000 méterről még az autó márkáját is megmondod való életben, az IL-2ben viszont könnyen összevésztek 3 tankot 1 bokorral. Épp ezért mivel nem látom, a rájuk zuhanás már alapból kilőve, tehát maradna a hagyományos bombázó technika, de az meg szerencsejáték stukával, vagy a géppuskázás. De a géppuskázáshoz én feltételezem hogy külön magaddal kell vinni azt a felszerelést, viszont nekem a kampányban ki van osztva a 4x50 + 1x 500 bomba. Help plz.

Amúgy az eddigi első géppuskázós próbálkozásom eredménye ez lett:

:)
  • Lacusch69
    OK, felvettem. Bár mi Richthofennel a Winds of War TS-ét használtuk.
  • Gundark
    Abban azt hiszem a Mustang győzött nem? Ebből is látszik milyen hülyék ott a jueszéjben :) Ott van nekik a legeslegeslegjobbvadászgép erre feccölik a sok pénzet olyan sz*rokba mint a Raptor :) Tele van hibával, megmondták a filmben :) Például sokkal de sokkal többet fogyaszt mint a Mustang :)
  • AarPoe
    Hungary szűrő be
    Szervernév: [SLY] TeamSpeak szerver
    Szoba: IL_2 Repülés
  • AarPoe
    Jééézusom...már kezdem érteni, miért vagyok Nesönel dzsiogrefik-es.

A TS szerverről továbbra sincs semmi? Aki bármi infót tud, kérem jelezze!
  • Lacusch69
    Strucc vs. kolibri?
  • madmanic
    mint két tojás
  • FixY
    Akkó' nézd a Discovery-n a "világ legjobb..." című sorozatát, különös tekintettel a repülős részekre! :)
    (kiütést kapok, mikor egy F22-t hasonlítanak egy Spitfire-hez :D )
  • Lacusch69
    Nem nagyon szeretem ezeket az "ismeretterjesztő" filmeket, többnyire a "győzelem fegyvereinek" brit változata.
  • Solt
    Komoly volt! :)) Bár a Spektrumot is a helyén kell kezelni! :))
  • Gundark
    Spektrum? Jaaaaaj :) Néztem, lekutyázták a kedvenc 163asomat, gyakorlatilag úgy beszéltek róla mint a Natterről. Ami azért ebben a formában nem igaz. És a "csodafegyverek" közé rakták a Gigantot is. Igaz bámulatra méltó szerkezet, de nem a "klasszikus" csodafegyver. De a denevérbomba mekkora ötlet volt :) Főleg amikor kiszabadultak a bázisukon és a felét felgyújtották :)
  • AarPoe
    http://youtube.com/watch?v=wHzmWLBUItM
    LOL
  • Solt
    Spektrum éjfélig! :)
  • Muki100
    Ja, tapasztaltam most, hogy ha a saját fejem után megyek nagyjából az út mentén, akkor pont szembe jönnek az oroszok tök jó :)
    Csak kicsit csalódás volt a waypointos tű ilyesfajta nemműködése.
  • Lebowski
    halál komolyan a waypointok mentén fognak jönni a vadászok. azért van kitalálva (az il2ben), hogy hozzá igazítsák az ai mozgását.