IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Kicsit leült a fórum. Kicsit felhozom.
Az egyik legyen egy rövid történet, ami talán tanulságos is lehet.
Történt az egyik este a WOE szerveren, hogy köszönés után mindjárt helyet foglaltam egyik kedvenc bombázómban (Ju-88) és elindultam az egyik legtávolabbi célpont felé. Az a történethez tartozik, hogy már egy ideje, nem csak azért repülök, hogy minél több célt bombázzak le, hanem próbálok hatékonyan segíteni, hogy az általam preferált oldal megnyerje az adott map-ot.
Nos, repülök szépen csendesen, mikor az első géppuskás jelzi, hogy enemy van a közelben. Leadom az infót, majd nagyban keresni kezdem az ellenfelet. Sajnos észre vett és elhelyezkedett hatórámban, hogy ledurrantson. Mivel ebben semmi új nem volt a számomra, amit lehet, megtettem. Vagyis, mikor közel jött, lőni kezdtem a hátsó gépppuskával, ezzel egyidőben, lebillentettem a gép orrát. Bekaptam néhány találatot, de semmi komoly nem történt. Ez így ment kb 3-4 rácsapásig, Ekkor sajnos későn "menekültem el" a hátső fülkéből és PK-t kaptam. Sajnos, a gép is rövid idő alatt lezuhant. Eddig semmi fura nem volt a dologban. A poén most következik. A cseh gyerek, aki valamennyire tudott magyarul, megfenyegetett (rohadt magyar csíter), hogy csaló vagyok, mert ő 71 lőszert lőtt belém és én nem voltam hajlandó leesni. Megjegyeztem, hogy lelövésre kerültem. Ez abszolute nem is érdekelte, csak az, hogy csaló vagyok. Kérdeztem, mire alapozza?? A válasz: Ő 20 lövésből is le tud lőni egy Ju-88-t, vagyis ebből az következik, hogy csaló vagyok. Mondom nézze meg a statlapomat, eddig mindenki, aki nagyon akarta, le tudta lőni a gépemet. Ha pedig megnézi a bevetésenkénti pont átlagomat, akkor azt fogja látni, hogy semmi kiemelkedőt nem nyújtok, csak sokat repülök. Erre a válasz. Megfogja keresni a szerver admint és véglegesen bannolni fog a szerverről. Erre csak az volt a válaszom, hogy mindenkit bannoltat, akit nem tud 20 lőszerrel lelőni?? Nos innentől elfelejtett magyarul, és csak csehül mondta a többieknek, meg gondolom nekem is, csak azt már nem értettem. A statlapját később megtekintettem ( 313_Ffajtl ) , amiből kiderült, hogy sokat repült, csak az a fura, hogy jelenleg is egyetlen egyszer lőtte le valaki. Gondolom, azóta a srác bannolva lett a szerverről. Az egészből mi a legfőbb tanulság?? Számomra az, hogy kellene egy jó magyar dogszerver, hasonló szinten megcsinálva, mint a WOE. :D
A másik dolog, amit megszeretnék osztani a virtuális repülő társadalommal, az a következő:
Bizonyára már ismert mindenki előtt, hogy igencsak elharapózott az IL-2 MOD-olása. Nos ennek vannak rossz, de vannak jó oldala is. A rosszt mindenki ismeri, a jó pedig ugye a Sound Mod, valamint az általam nemrégiben felfedezett oldalon található 6 DOF MOD. Régebben is volt valami hasonló, ki is próbáltam, de nem tetszett. Az volt a gond vele, hogy csak egérrel működött a dolog. Nos kérem, ez már a múlté. Elkészült az a MOD, ami már a TrackIR 6DOF lehetőségét használja ki. Sajnos, ebben van a hátulütője is egyben. Csak (tudtommal) azok használhatják ki, akik rendelkeznek valamilyen TIR rendszerrel és van hozzá 6 DOF kiegészítésük. Szerencsére ilyen dolgokkal rendelkezem, így módomban állt kipróbálni ezt a MOD-t. Igen, vannak hibái, kicsit kiforratlan, meg látszanak is egy kicsit a 3d modellezés hibái, de nem annyira zavaróak. Kipróbáltam dogfight közben, és azt kell mondjam, hogy sokkal nehezebb (de egyben élethűbbnek is tünt) követni és lelőni egy másik gépet.
Akinek van hozzá felszerelése és van hozzá kedve, próbálja ki. Jó tanács, hogy a felülírandó hexa file-okról készítsünk biztonsági másolatot. Így ha nem tetszik, nem kell újra feltelepíteni a szimet.
A link, ahonnan letölthető:
MOD 6DOF ~ TrackIR version ~