91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Her Laca
    Különben ez az egész technikai parádé pusztán annyit jelent,hogy ki-ki mennyi pénzt áldoz eme hobbyra.Nekem pl pedálom sincs,és nem azért mert nem tudnám megvenni,hanem mert feleslegesnek érzek még egy darab vasat az asztalom alatt. Kipróbáltam a TR-t is nagyon jó ,de az asszony meg a gyerekek elkezdtek röhögni rajtam. Be kell látnom ,biztos elég röhejes egy negyvenéves ember a fején sapkával,meg pöttyökkel ,ne adj isten drótokkal,és ledekkel felszerelkezve amint tekergeti a fejét ide oda:)
    De ez én vagyok ,más máshogy áll a kérdéshez.
  • Sanyix
    mert úgy nem működhet, mivel az egy 8 állású kapcsoló. Ezért fos.
  • Vogel
    Mondjuk az nem volna szar, botra egy olyat tenni.
  • Her Laca
    Nekem úgy működik. Egér funkcióra van bekalibrálva. Miért lenne fos?
  • Sanyix
    pillanatok alatt körbefordítod ja... csak pontatlanul. Ez a baj a hat switchel. Egy fos. Igazából úgy kéne működnie mint az egérpöcöknek(mint egy mini analóg joystick), úgy még talán tűrhető is lenne.
  • PhantomAss
    bocs, de ez mellébeszélés, én nem erről írtam
    általában azok "hisznek a tr-ben, akiknek nincs, és úgy gondolják, hogy emiatt jó valaki
    hát ez abszolút nem így van
    sokat segít, de a lényeg a te tudásodon van
  • DonZorro
    És a miénkkel mi van? Elég érdekesen néz ki pl a szavazós rész és alul a bejelentkezett nevek...
  • Her Laca
    Ne haragudj ,de ebben nem értek egyet veled. Nekem a hatswitc en van a nézelődés ,hüvelyk ujjal tökéletesen kezelem,pillanatok alatt körbe fordítom a "fejem" . Mivel jobb ha a fejemet mozgatom,mint ha az ujjamat?
    Megszokás kérdése ez az egész. Én nem érzek hátrányt ebből.
  • Her Laca
    Maga a technológia adott. Tavaly láttam valahol a neten ,hogy hajlítható monitort teszteltek. Igaz még kicsiben ,de már működött. Ha jól emlékszem egy egyszerűnek kinéző műanyag darab volt a megjelenítő.
  • Vogel
    Biztos nem mondok újat de van hajlított extraszéles monitor. Volt is egy kép valahol róla. Lehet ki kéne bérelni a planetáriumot erre a célra :D
  • Her Laca
    Szerintem pár év és meg lesz az.ha jól tudom már létezik hasonló.
  • Sanyix
    a lényeg, hogy egy gömb alakakú függőleges -30, +160 fok víszintes 320 fokos gömb alakú kijelző kéne, amibe hátul lehetne beülni, és aztán csak a fejet kell forgatni :)
  • Solt
    Bizony bizony... közel sem akkora előny, mint amilyennek hiszik... ha pedig valaki nem állítja be rendesen, akkor akár hátrányt is kovácsolhat magának, amikor a túlérzékeny TrackIr a túlfordulás miatt "megzavarodik"! :D
  • Vogel
    Ja és 6DOFban kifejezetten nehéz repülni, mert a német gépek többségénél neked kell belenézned a revibe. Ha erősen húzod a gépet akkor a head shake miatt belenyomódsz az ülésbe és lekúszik a szálkereszt én meg a székemből kiemelkedek hogy lássak valamit :D Ez az "állandó középen van" a kereszt meg nevetséges ha belegondoltok. Saját magamnak nehezítettem, hogy reális legyen.
  • Vogel
    Nem tudom próbáltál-e már trackIRt, de én nem érzek előnyt mióta TrackIRem van. Csak 6DOF miatt vettem. Ez elött x52 kék pöckével nézelődtem, elötte meg egérrel. Hat swicset sose tudtam kezelni. Egyébként az egér a legpontosabb, akkor tanultam meg bal kézzel egerezni:)
    Ez kb ugyanannyit ad mint egy gázkar, kényelmi extra.
  • Sanyix
    azokkal a gombokkal semmire sem vagy képes a trackir-hez képest... sokkal jobb a trackir.

Aztán jöttek a trackir-esek, és lenyomták ezeket, mert a gombokkal szerencsétlenkedtek :) vagy vettek ők is tracirt.

Az a baj, hogy az előre gondolkodás, eddig csak nostradamus-nak tűnt úgy hogy ment. Más nem lát a jövőbe :D így nem tudja megfejteni a legtöbb ember, hogy a holttérben merre kanyarodik az enemy, mert sajnos szoktak irányt változtatni.

kb annyi a különbség a gomb, és trackir között, mitha egy fps-ben falonátlátás nélkül, és falonátlátással játszanál...
  • Lacusch69
    Sok minden más, mint a valóságban.
    Én mondjuk elég béna vagyok "Fókából" (kivéve Dora), de ha (ritkán) elkapom a fonalat, nagy pusztítást lehet végezni a szövik között, a rossz kilátás ellenére is.

A Track IR-t bizonyos szinten ki lehet váltani: vagy egeret használsz, vagy az X52-re írsz egy profilt, hogy a hat switch egérként használható.
  • PhantomAss
    sztem nincs akkora előnye a trackirnek mint gondolnád
    nem leszel tőle jobb pilóta, a joy sztem többet számít, főleg az, hogy el kell-e engedned harc közben vagy minden funkciór rá tudsz pakolni a botra
    1-2 évvel ezelőtt olyan emberek játszottak még, akik nem használtak trir-t, és akárkit lenyomtak dogban (ultima, grauadler, krasnaja, nem akarom sorolni, sajna egyiküket sem láttam jó ideje)
    szal jobb vele játszani, de a pilóta a lényeg
    a kilátás meg engem pl nem zavar, előre kell gondolkodni, hogy a lövés pillanatában hol lehet az a gép ami eltűnt a holttérben
    egyébként én pont ezért szeretem a zárt fülkét, mert így van esélyed meglógni, úgy mint a valóságban
    külső nézettel viszont ez tényleg csak egy légi quake3
  • Richtofen
    Kicsit szétcsúszott a PHP, vagy lehet valaki "megviccelte" az oldalt.
  • Sanyix
    igen ezt már halottam, de a játékban pont az ellenkezőjét tapasztalom.
  • PhantomAss
    oké hogy kell ilyen szerver, csak a lobbys szerverek 90%-a már most is ilyen külső nézetes übergépes gyorsanlőjünklemindenkit szerver
    azzal nem tudok mit kezdeni, hogy 3-4 csaj a reptér fölött 3ezren köröz a spittel, majd felváltva a nyakadba esnek és esélyed sincs lőni
    ha van külső nézet akkor ez van sajnos
    csak egyszer kéne kipróbálni ugyanazt a dogszervert, akár übergépekkel, de zárt fülkével
    sztem a nem annyira profik is élveznék
  • TG Gida
    Mi történt a Dongók honlapjával?
  • Her Laca
    Semmi baj:) Én is hibás voltam.
    Na most így szépen mindenki ,megkövet mindenkit:DD ez tetszik. Gyere nyugodtan közén sőt a ts re is .Szívesen látunk.
  • Lacusch69
    Visszaemlékezések szerint a Fókából kifejezetten jó kilátás volt.
  • Chazz76
    Elnézést a stílusért,utána már rájöttem,hogy ez történhetett,toltam az arcba egy kicsit,aztán ez lett belőle,mégegyszer sorry.Különben is te hostoltál,így végképp nincs jogom kérdőre vonni.A poén,hogy utána én is eldőltem,már nem is akartam maradni-))Egyébként tényleg jobb lehet így csapatban repkedni,mint egyedül kalózkodni.
  • Sanyix
    meg az történik, hogy a trackir-es hatalmas előnyben van, a német oldalon repülők mindenhogy hátrányban (a hülye motor mögé besüllyesztett 0 panorámás ülések miatt, szemben a a legtöbb szövi gép nagyságrendekkel jobb kilátásával).
    Én is mostanában belsőnézetezem, és ezért f4u-c-vel repülök, mert ezt és a p38-at szeretem csak szövi oldalról. Azért f4u-val, mert repülési tulajdonságokban nagyon hasonlít a fókához, és mert a c változaton jókis 20 mm-van a szaros meggymagköpködők helyett, és azért nem fókával, mert az f4u vs fw190 panoráma kábé olyan viszonyban van hogy, hdtv 200cm átmérővel, vs 1 db normál filmkocka nagyítás nélkül :D
    (mert a fóka ülése be van sűllyesztve jól, így lefelé semmit se látni, 2 bazinagy gerenda tartja a kabint, mondjuk az f4u-nál meg egy tetűnagy páncéllemez van hátul, így hátra a fókánál is kevésbé látni, de előre és oldalra 1000x jobban).
    Egyébként hihetetlen hogy ilyen körülmények között olyan eredményeket értek el irl ilyen fókával... sztem a játékban valami el van cseszve az üléspoziciókkal, mert ennyire nem lehet csőlátós egy vadászgép.
  • Her Laca
    Az egész kérdéskör elég összetett . Sajnos (főleg a fiatalabb korosztálynak) fogalma sincs pl mitől repül a repülő,milyen hatások érik,mit miért kell csinálni. Ezt nem nekünk kell elmagyarázni,(szerintem) ezeknek bizony utána kéne olvasni. A pumáknál,sőtt a Dongóknál is komoly gyűjtemény van ezen írásokból. Ha van késztetése valakinek akkor könnyedén megszerezheti az alapvető ismereteket,ha nem annak ez a játék sem több mint a CS.
    Na de nem akarom én osztani az észt:) Nekem sincs sok belőle.
  • Her Laca
    Persze,hogy nem:)
    De akik ezeket a gépeket használják,valószínű nem akarnak komolyabban foglalkozni a dologgal,bár lehet nincs igazam.
  • nalyib
    De nem is olyanba, amiben egészen mindegy pl., hogy pocsékolod az energiádat, vagy nem...
  • Vogel
    Igen
  • Vogel
    Azért ha sikerélményt szeretnél a kadétodnak, nem valószínű, hogy fókába ülteted:)
  • Her Laca
    "Minden kezdő a La-7 3xB20-at vagy a 25lbs Spitet választaná! "

Ezzel sem értek egyet!
    Akik így és ezekkel repülnek azok nem kezdők,hanem csak nem akarnak komolyabban foglalkozni a dologgal.
  • Her Laca
    Visszaolvastam a hozzászólásokat. Én nem találtam fikázós részt ,max volt egy két beírás amit akár gunyorosnak is lehet venni ,bár gyanítom nem annak szánták.Köztük én is.
    Én nem tartom jó dolognak ,ha lekönnyített körülmények között tanulnak meg repkedni . Most is van két srác akik csak úgy idetévedtek,megkértek minket hogy tanítgassuk őket. Ők is hiányolnak bizonyos könnyített opciókat,de én aszt mondom nem kell. Ha kitartóak ,pár hét alatt elsajátítanak mindent ami ahhoz kell ,hogy némi eséllyel tudjanak normális servereken repkedni. A leggyakoribb probléma a tájékozódás ,meg a gépek azonosítása. Ezt gyakorolni kell ,nincs mese,de pont ettől szép ,és érdekes ez az egész. Mondtam is nekik ,hogy az előszőr nehéznek,mi több lehetetlennek tünő feladatok sikeres elvégzése,milyen örömöt tud okozni,és biza most ,hogy kitartó munkájuknak köszönhetően pl le bírnak szállni géptörés nélkül, ezt el is ismerték.
    Itt mindenkinek aki egy kicsit is tudja használni eme játékot felelőssége vagyon,hogy a kezdő embereknek segítséget nyújtson.
    Én azt hiszem mi minden tőlünk telhetőt megteszünk ,hogy segítsünk,és ne az legyen ,hogy a kezdő kollega két perc múlva a sarokba dobja a játékot ,mert nem tud vele mit kezdeni. De ehez két fél kell.
    Azzal nem tudok mit kezdeni aki abban leli örömét (itt a FUN serverre értem)hogy a reptéren álló gépemet NÉGYSZER egymás után rommá lövi ,miközben a motort indítom. Erre írtam én ,hogy a tudásom sajnos kevés ide.
  • Her Laca
    Mentem aludni!!!!!!!!!!! Zártam a hostot ,és gondoltam belelövök az előttem repülő gépbe még egyet. Ez lehetett volna akár bármelyik századtársam is éppen ,lévén fogalmam nem volt ki repül előttem.
    Bocsi ha félreérthető volt a dolog ,máskor ígérem előre jelzem az ilyetén szándékomat(lehetőleg három példányos beadványban):D
    Különben nem zavartál ,és a továbbiakban is szívesen látunk.
    De nem fogok magyarázkodni.
  • GorduinT
    Helló mindenkinek
    Sziasztok!

Olvasgatom a témával kapcsolatos fórumokat. Köztük ezt is. Most valahogy nem tudtam megáli hogy hozzászóljak!
    Dicséretes kezdeményezések a magyar dogszerverek!

Sanyo: ha kialakul a szerver végleges koncepciója úgy gondolom sokan támogatnánk! Igénye, színvonalas dologba szerintem sok magyar beszállna (köztük én is)!
    S! a fáradozásért

Frenky:
    Ne törődj vele hogy itt lefikázott néhány „nagy ász” akik már szárnyakkal a hátukon születtek, sosem használtak külső nézetet és fél kézzel ütik le az égről a sok spitet, lavórt, stb.
    (" akinek nem inge ne vegye magára; de akinek az az felöltözhetne már")
    A FUN szerver jó kezdeményezés.
    Vannak akik nem szárnyakkal születnek…Kell egy olyan szerver is ami a kezdőknek, fejlődésben lévőknek szól (élvezzék a játékot, legyen benne sikerélmény )
    Csak az a sok UFO tönkreteszi. Így nagyon árkád !
    Minden kezdő a La-7 3xB20-at vagy a 25lbs Spitet választaná! Hogy csak a légcsavaros UFO-kat említsem. Az ilyen szerveren esélye sincs senkinek egy Emilel vagy egy Hurrikánnal repülnie ! Pláne egy kezdőnek nincs esélye. De ezt a problémát mások már korábban körülírták; megoldást is javasolták!
    Személy szerint szeretem a pörgős bobózgatós dog szervereket ( repterek max 3-4 szektorra, légiharc 4000-5000 alatt )! Nem kell félórákat emelkedni, útvonalat repülni kondenz csíkot húzva ( Ez egy dog szerverre számomra unalmas !)

Ami pedig a történész urakat illeti – hogy hány spit repült a balcsi felett – !!! Na hagyjuk ezt a Sz@rt...
    IL2-Sturmovik 1946 : Lerche; Go229 stb. Ennyit a történelmi hőségről !
    De ami a legfontosabb kit érdekel egy ilyen dog szervernél! Aki ilyet akar : WOE; Spit vs.109; stb.

Olykor szoktam gyakorolgatni a Lobbyn:
    Szívesen hostolok a fikázós „verbális ászoknak” (többnyire csak Speed Bar van, ha nem gond) biztosan tudnak mutatni olyat amiből van mit tanulni!
    Komolyan …keressetek.

Franky legközelebb vasárnap leszek gép közelben majd csinálok egy map-ot; elküldöm!
    Bár szerintem lesz aki megelőz.

Üdv
  • Frenky
    Jó reggelt_it!
    Szóval akkor csinál valaki egy jó térképet 2-2 géptipussal?
    Már nagyon feltemmém a szerverre :-) A nehézséget majd egy közös nevezőre összehozzuk....
    "a V12 legyen veletek"
  • mumpic
    Lehet hogy hülye kérdés, de:
    A fóka, amit emlegettek, az focke-wulf?
  • Chazz76
    Máskor elég annyit mondani,hogy TAKARODJ INNEN,MERT GYAKORLUNK!!
    Az is korrektebb,mint sunyin levadászni,és utána kibaszni a szerverről!
  • Vogel
    igen, ilyesmi linkre gondoltam. Találtam német linket de azt sokan nem értik.
  • Chazz76
    Inkább a frontvonalat kellene lemodellezni,minél több célpont a front kb 5 km-es sávjában,semmi mozgás,ez beleférne simán