91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
tothgyorgy #18275 Hát furcsa fizikája van az szent, de lelőhető, csak nem szabad forgolódni ellene. Ők meg a fókát utálják, mert nem érik utol. Ha megpróbálnak utánazuhanni, szétesik a spit. -
Mondjuk lehet, mert múltkor finn kampányt nyomtam, és a rata legyorsulta a hurricane mk i-em, ráadásul vagy 4 másodpercen keresztül soroztam telibe a 8 meggymagkötővel, kb 50 méterről és komolyabb sérülés nélkül továbbrepült, én meg kifogytam. Majd lelőtte bal csűrőmet, és az is kifogyott :D
Amúgy kipróbáltam valamelyik nap a híres shitet... hát tényleg nem semmi. Szinte helyben megfordul minimális sebességveszteséggel, és olyan kanyarodással, hogy talán még egy zerot is lefordulna, de emellett lazán, pillanatok alatt 600-ra gyorsul, és ha le veszem a gázt, úgy lassul, mintha fékszárnyat nyitottam volna, tehát nem kell olyasmikkel szórakozni leszálláskor mint mondjuk fókával éles s- kanyarok, vagy 262-vel csúsztatás, hanem egyszerűen le a gázt, és máris leszállósebességen van.
Egy vicc az a gép ebben a formában, méghosszá elég rossz vicc... -
tothgyorgy #18273 Én is repültem coopot végig felkapcsolt navval. A vezető kérésére mindenki így repült és írtottuk az ai-ket. -
Villantással már iktattunk ki ugy enemyt hogy mindenki felkapcsolta és aki nem azt kell lőni :D -
Félelmetes ellenfél egy rata ha emilben ülsz. -
Leszakadt a kísérő, és keresi a vezért a példa címe, hogy érthető legyen -
nehogy már egy waron i-16 vs bf109 legyen már, az nem kicsit egyenlőtlen. Más orosz gépeken meg van nav. -
Gyakori eset:
-villants egyet plz
-megtettem.
-Ok, megvagy Vogel.
Kb ilyen szinten, primitiv de hasznos néha :) -
tothgyorgy #18267 Pont arról volt szó, hogy a korai orosz gépekkel nem lehetett. Persze ha villantott, akkor az orosz rögtön láthatta hogy enemy. -
Hogy villantanak hogy felismerjék egymást? Az enemy is megteheti ugyanúgy... -
Solt #18265 Ezek annyira gyerekes dolgok, soha nem fogom ezt megérteni! Mi ArmA ACE moddal úgy játszunk 30vs30 csatákat, hogy nem igazán egyenlőek a feltételek, és egy árva szó nincs, hogy bezzeg az AK nagyobbat rúg, vagy a PK-val nem lehet állva lőni, bezzeg a SAW-al meg igen! És akkor még az egyéb technikai különbségekről még nem is beszéltem!
Aki kiválaszt egy oldalt, az tudomásul veszi az előnyeit, hátrányait, esetleg azt, hogy egyiknek több az előnye, mint a hátránya! Oldal kiválaszt, bemagol, aztán kussol Pityuka, vagy, ha nem tetszik menjen focizni, a labda mindkét csapatnak gömbölyű! :D
-
Nem is tudod mekkora balhé volt egy front war forumán, hogy betiltsák a navi light használatát, mert hátrány éri őket (oroszokat régi típusokon, mert nincs), hiszen a villantás a társad felismerésének egyik eszköze és ők nem élhetnek ezzel a lehetőséggel. -
istikovacs76 #18263 Szerintem is legyen kapcsoló. DE!
Szerintem is jó a mostani ötlet, hogy van full realistic, normal és arcade mod is. A szervereken most is, ha repülök, megválasztom a szervert. Én például nem szeretem a zárt fülkét, vagy a teljesen full szervert. Nincs track ir-em sem, és 6 dof modom sem. Sőt, nem is szándékozom beszerezni.
Ezért, ha valaki kapcsolgati akar, az kapcsolgathasson, a full real szervereken, de a hasonló hobbi játékosoknak legyen meg az egyszerű kezelhetőség, ne kelljen a propeller állásszóöget állítgati, a keveréket, gyújtást.
Ha akarom állítgatni, átmegyek egy másik szerverre.
Ezért érdekes lenne, amit Vogel írt, hogy az I-16-nál nincs rádió, de egyes japán gépeknél sincs.
Szóval, ott elesne a "Ts" használatától a játékos.
-
Ennyi erővel a ratánál betilthatnánk a TeamSpeaket mert abban nem volt rádió :) -
Solt #18261 Teszek rá! :D Ezt szimulátornak becézik, akkor legyen az! Ha egyenlősdit játszunk, akkor tessék nevén nevezni a gyermeket... legyen arcade repülős játék, és egy büdös szót nem szólok!
Így gáz! 2009-ben illene egy élő fülkét a játékos elé varázsolni egy szimulátorban! -
Lysandus #18260 Szerintem azért nem, mert ez a ruszki gépek vezetőinek dolgát bonyolítaná harc közben. A Mesza és Fóka sokkal pilótabarátabb volt. -
Én csak azt nem értem, hogy DCS-ben sikerült mindezt megoldani. Acrade vs szim kapcsoló. 2007 óta biztosan el lehetett volna készíteni vagy öt gépnek így a konfigját, mert ugye nem egy helikopter bonyolultságú egy mesza kabinja se :) -
Richtofen #18258 Én is úgy hiszem. Az il-2 se volt tökéletes, mégis, nagyot durrant, és még ennyi év után is népszerű.
Egyszerűen a célközönség nem a vaskalapos szimulátorrajongó lesz; kis számú, soha nem elégedett felhasználók helyett nagy tömegeknek akarják eladni. -
KLIKK és KATT nélkül is szeretni való lesz.
-
Kicsit offtéma de azért kéne egy kis segítség:Mig Alleyt feltelepítettem a gépemre.Rendben fut is a progi XP SP3 alatt is csak 1 gond van:Nem reagál a joyra pedig a beállításoknál kiírja a nevét tehát érzékelnie kell.Enabled be van pipálva,stick,rudder,throttle funkciókra megfelelő tengelyek ki vannak választva.Játékvezérlők részben elsődleges eszköznek választottam a joyt.Frissítettem drivereket is,másik USB csatlakozóba is átettem már,így se jó.Aki ismeri ezt a progit és tudna segíteni az akár priviben is kérném hogy segítsen. -
Ez az.Harc közben meg amúgy is nem nagyon van ideje az embernek Shift+meg Ctrl+izéket nyomogatni tehát ez bonyolítani is fogja a dolgot meg nem is olyan élmény mintha egérrel billentenél át egy kapcsolót 3d-ben.Ráadásul ha egy két dologra lesz is billentyűparancs az is világosan benne van a szövegben-ha jól értettem-hogy komplex motorindítás nem lesz.Na ez az ami kissé kiverte nálam a biztosítékot.Elég nehezen tudom elképzelni hogy a klikkelhető fülke stb. annyi + forrást igényelne-elég sok progiban megoldották már.Ez inkább csak valami magyarázkodás lehet hogy miért árkádosították.Talán a kiadóval kellett ilyen kompromisszumot kötniük. -
Fürtös #18254 Igazábol senkit nem zavar az ,hogy ha lenézel a fülkében látod a pedálokat mozogni láb nélkül?
Ez csak nekem zavaró?
Nehéz lenne oda berakni legalább valami falábat?
Ha már a pilotát ugyis lemodellezik... -
mcsaba #18253 Azt hittem rosszul látok mikor azt olvastam hogy nem lessz klikkelhető fülke, eddig azt hittem hogy a BOB egy igazi szimulátor lessz, már már szinte túlzásnak gondoltam azt a részletességet amit a képeken látni lehetett, hogy még a gépek belső szerkezetét is lemodellezték de úgy látszik ennek megvan az ára is. Ha lessz is mindenre billentyűparancs amit kétlek az nem ugyan az lessz mitha klikkelni lehetne. Én is egy olyan szimre vágytam amibe foroghatok a fülkébe és közbe én magam kapcsolhatom a müszereket készülékeket, ha csak billentyűparancs lessz az ugyan olyan lessz mintha nyomnánk egy I betüt, csak így még a sok kombinációt is megkéne jegyezni, ezért kétlem hogy mindenre kiterjedő billkombinációk lesznek. Az igaz hogy harc közbe jól jönnek a kombinációk, na de inditás vagy csak sima repülés közbe nagyon árkádos szintre kerül ha nem lehet egérrel kapcsolgatni a müszereket. Nagyot csalódtam én is. -
Richtofen #18252 BOB béta :) -
readswift #18251 én atomdurva hangokat akarok , na azt lefizikaimodellezhetnék, de erről nem nagyon szól a fáma :(( -
akkor van egy kerülőút. Rejtsék el iniben a realizmus beállításokat, és akkor nincs szemelőt a reális része, csak a butított szar. Vér istván meg nem fogja megtalálni az iniben az elrejtett okosságot. -
Solt #18249 Dehogy haragszom, nincs nekem arra időm! :D
Egyébként jogos amit írsz... ahogy Cifu mondta az ArmA topikban... az átlag embert nem a realitás érdekli, lássuk be! :D
Az átlag ahhoz egoista, hogy butítva játsszon, ahhoz meg lusta, és buta, hogy tanuljon, és küzdjön...:S -
Valka #18248 a cikk alapján ez egy überfasza progi lesz! 2024-ben.
-
nalyib #18247 ja ne haragudj, korán volt még:D
gondoltam arra célzol hogy harc közben úgyse tudsz egérrel piszkálódni, mert a "sürgős" kapcsolókat tényleg mind muszáj lenne billentyűzetre osztani.
A cikk il2 vs. bob részéhez meg annyit, hogy szerintem felejtsétek el az überkomoly repszimet, amit vártok..:) szebb lesz mint az il2, pár dologban szerintem komolyabb is, de eszükbe sem jutott szimulációt írni az "őspró" közönségnek, ahol többet kapcsolgat az ember, mint lő.
Egyrészt, mert ahogy Oleg is mondja: ez sok energia, és jó ha pár száz embert érdekelne a világon; másrészt megfigyeltem a játék eddigi történelmében, hogy az átlag ilkettő-huszárt ZAVARJA, ha lebutítva játszik, de egyben az is ZAVARJA, ha a játék nehéz.
Szóval mint más játékoknak, ennek is célja, hogy az átlag játékos is úgy érezhesse, "ő nagyon ért valamihez". Itt pl a vadászrepüléshez, pedig egy Cessnával sem bírna felszállni.
-
Solt #18246 Az az! :) Egy mostanában megjelenő, magát szimulátornak nevező játéknál szerintem alap dolog már a klikkelhető kabin, és 6DOF. Bármelyik hiánya elég gáz... -
Ja ezt útáltam a lock on-ban is, hogy a fegyvereknél mindenféle szart lehet állítani, de persze csak billentyűről. És nem bírtam megjegyezni a kombinációkat.
Ebben jobb az ms fs, mert ott lehet nyomogatni, na meg az orbiter... abban egy indulás kb ilyen: aksik/epu be, apu indít, néhány áramkör bekapcs(számítógép, mfd, hud, life support(ezen belül: zokszigén nitrogén arány, co2 szűrés, párásítás, hőszabályzás), airlock, engine, radio), majd utána futómű hidralika(mittudomain) be, fő hajtómű üzemanyag szivattyú be, rcs hajtómű szivattyú be, légzsilip, orkkúp bezár, epu off, mfd-ket beállítani izlés szerint, ha kell meghívni a pályára állító autopilóta programot egy pro 209 spec 42-vel (42 fok felé kell az iss keringési síkja felé emelkedni), hajtómű indít, felszállás, autopilóta on, turbo pump be, és 20-30 perc mire pályára ér :D
tök egyszerű egyébként XD, pár próba után lazán megy. Viszont ugyanez billentyűzettel... hát az durva lenne. -
Richtofen #18244 ... vagy még egy dolog amit remélhetünk: a nem "clickable" jelentheti, hogy billentyűkkel pár dolog kapcsolgatható, csak nem egérrel.
Amúgy egérrel kattogtatni nekem soha nem tetszett, olyan mintha a pilóta hurkapálcával piszkálná a műszerfalat. Billentyűkkel is tökéletes lenne számomra, ha kicsit részletesebben modelleznék a folyamatot. -
Solt #18243 Ráadásul mennyivel más a hangulat, ha "élnek" a kapcsolók... főleg 6DOF mellett... odahajolsz, bekapcsolsz valamit, később odanézel, a kapcsoló állásából tudod, hogy bééé kapcsoltad-e, avagy sem... stb, stb...
Szóval ezzel az információval kinyírtak... olyan mintha Penelope Cruz nálam töltené az éjszakát, viszont a puncusát bevarrnák... :D -
Szerintem is ezzel csapják agyon a legjobban. Mindent apró részletet kidolgoznak, csak az indítás folyamatát nem. -
Solt #18241 Ironikusan írtam! :) DCS-ben imádom a fülkében forgolódva, kapcsolgatva, nulláról életre kelteni a helit... kurvára idegesít, hogy itt nem csinálják ezt meg... :(
Cseszhetjük a 25000 poligonos modellt, ha megint az élettelen kapcsolók fognak fityegni belül! :( -
Erről annyit olvastam, hogy már a Project Galba programozóinak nagy része is a BoB-on dolgozik, hogy végre befejezzék. Gondolom a kiadó már morgolódik a sok csúszás miatt. -
Ehhez pedig itt:
"PCP: Has the flight modelling been improved in BoB?
OM: First of all, 'improved' is probably not the right word to use here, because BoB is not a continuation of the IL-2 series. It's a whole new sim engine built from scratch -we are not re-using any part of the IL-2 code. We're building it from scratch with the same core team, and therefore with the experience gained from building IL-2. A lot of that experience entailed learning that some things in IL-2 could have been done better. So flight modelling, like everything else, is built from scratch, with past experience in mind, and with the future in sight. So 'improved' is a given. BoB is an evolutionary 'next step'. Regarding the flight modelling itself, I've touched upon this in a previous question, but basically we're doing more complex physics calculations in BoB, which give even more precise results based on a larger number of variables than was possible in IL-2. However, we were actually quite close to reality with IL-2, so the net result is not an immediate dramatic difference, but rather a more subtle progression. Differences in this area are less obvious than the huge jump forward in the graphics department, but after you have flown BoB for a while and go back to IL-2, you'll really notice the difference."
Na itt a végén észre is vettem egy fordítási hibámat, mindjárt javítom is. ;) -
Itt az eredeti szöveg:
"PCP: Will the aircraft come with interactive and clickable cockpits and will we be able to do a full manual start-up procedure with each one?
OM: Cockpits will not be clickable in BoB, and there will not be a full manual start-up. We still don't believe modelling such elements is an efficient use of our resources. Doing that would greatly increase the development time for each aircraft, resulting in fewer flyable aircraft on release; and the pay-off would not be justified."
Az egészet csak azért nem másolom be, nehogy a fejemre koppintsanak. Megvan az eredeti újság, abból dolgozom. Az angoltudásomban bizonyára vannak hiányosságok, sosem tanárnál tanultam (tv, internet :). Aki vállalkozik a teljes anyag újrafordítására, átadom neki a szöveget. -
Lacusch69 #18237 Biztos, hogy jól fordítottad ezt a részt?
"Egyébként egészen közel voltunk a valósághoz az Il-2-ben, " -
nalyib #18236 Ha Mindent kezelni lehet egy műszerfalon akkor baromira nem felesleges, mert nem bírnál megjegyezni annyi kombinációt:P
Szal ha "A pilótafülkékben nem lesznek kapcsolható elemek," akkor igen, megint kb Ibetű.
Dehát már megbeszéltük, ki a **** játszana egy II.vh légiharc-SZIMULÁTORRAL?:)