91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Farbiter
    hát úgy mindegyikkel
  • Richtofen
    Milyen géppel, milyen bombát? Dive bombing, level bombing, skip bombing? Sok dologtól függ.
  • Richtofen
    Pontosan. A CRT=2 beállítás csak annyit csinál, hogy csatlakozáskor (?) ellenőrzni, hogy a szerver SFS fájljai (és az azokat kiegészítő mod könyvtárak) pontosan egyeznek e kliensen levővel. Ezekben elvileg semmilyen eltérés nem lehet sem pluszban sem minuszban, hogy beengedjen.
  • Willenbrock
    A földet érés pillanatában pedig a sebesség már ne legyen 200 fölött.
  • Willenbrock
    A leszállás gyakorlása előtt nézd meg a tutorial videókat-ott benne van az is.A lényeg hogy messziről állj rá a pálya irányára,a beereszkedést ne túl magasról kezd,nyisd ki a flapsot leszállási helyzetbe(csak 350 alatt)aztán futót ki.Én a célkeresztet szoktam a leszállópálya középső részén tartani és úgy fokozatosan ereszkedek kb 250-el,mikor éppen érintené a futó a pályát kissé fel kell húzni az orrát kb 3-5 fokot csak.Aztán egészen le a gázt és a messzer szépen "leül" a végén.Ha jól csinálja az ember még azt sem nagyon érzi mikor ér a futó földet.Jó gyakorlást.
  • Farbiter
    helló!mikor kell ledobnom a bombát hogy eltalálja a célt??
  • imp99
    Sziasztok!

Elkészítettem 3D-ben egy stukát, és color profilokra lenne szükségem, pontosan melyik színeket használtak egyes kamuflázsokhoz. Illetve amit keresek még az ilyen 'matricagyűjtemény' a gépekre.

Ha vki tud ilyen oldalakat ahol ezek letölthetők és belinkelné megköszönném.

Üdv
  • TG Gida
    A BoB1940 is így megy egy ideje.
  • Vogel
    Ezt spec nem vágom, modos szerver de a crt2 nem vágja ki pont a modot? Vagy ha egyezik a szervermoddal akkor beenged?
  • Richtofen
    "Starting on March 27th WCWF will run 4.09b1m + AAA’s UI1.1.1 with 6DOF and CRT=2"
  • Richtofen
    Igen valahogy hónap végétől AAA modpackkel megy a szerver. Nagyon rég nem voltam fenn amúgy
  • Lacusch69
    Jó, hogy itt vagy.

ERRŐL mit tudsz? Engedik a modokat?
  • Richtofen
    Jobb klick rajta.
  • bakvarnyu
    A térkép méretét lehet valahogy változtatni?M-est
  • Richtofen
    Nagyon ratyi a leszállás algoritmusa. Ugyanazon a pályán kezdenek körözgetni a gépek, és rohadtul nem figyelnek egymásra, csak a véletlenen múlik, hogy egyszerre érnek be a leszálló-körbe, vagy nem.

A saját rajra is vigyázni kell, mert ha elkezdek leszállni, és nem küldöm el őket a búsba, akkor próbálnak követni, és megesik, hogy vagy nekem jönnek a kifutó felett, vagy földhöz verik magukat.
  • nalyib
    Nem nagyon figyeltem mit művelnek ilyenkor, mikor egyszer láttam véletlenül, fél méterre repültek egymástól körözés közben, aztán leestek.
  • Vogel
    Sztem többet tanulsz a full reál géptörésből, mint az árkád ökörködésből. Olvass a leszállás után a századfórumokon.ITT olvass utána, hasznos.
  • Vogel
    Ha két külön staffelben vannak akkor földhöz vágják magukat általában. Szembe leszállásnál sem veszik figyelembe egymást, sőt a géppárod a halálba visz ha te leszállsz az esetek 30%-ában, mert mögötted csattan.
  • Sanyix
    tűri az a féloldalas leszállást, akkor nem ha földhöz csapod. Régebben milyen rommátört messzerekkel szálltam le... lenullázott álló motor, olajos szélvédő, hiányzó bal csűrő, lyuk a szárnyon (nagy meglepetésemre szétrobbant egy il2 egy 30-as találattól).
  • Sanyix
    én még nem láttam olyat hogy leszálláskor egymásnakmennek, mert szépen leszállási engedélyt kérnek, és tesznek egy kört ha nem szabad a pálya (kivéve ha játékos akar leszállni, mert azt leszarja minden ai). A sérültek szoktak lezuhanni, meg akkor szoktak amikor a 2 méteren repülő ellenséget üldözik, rácsapkodnak, és néha a föld szintje alatt akarják felhúzni :D
  • messerharcos
    értem, de ez nevetséges[#vigyor2XD
    a harcban kemények, meg szedik le az ellenséget, meg ugy összedolgoznak mint állat, utána meg leszállásnál ugy furakodnak, hogy egymásnak mennek:D ezek szerint németország a leszállásokkor vesztette el a hháborút XD biztos megéheznek a bevetés alatt, és oyan éhesek leszneek, hogy a repülőtérnél már nem birják ki. :D
    full reált még azért hagyom egy kicsit, mert akkor minden leszállás futóműtöréssel végződik, az valamiért nagyon nem megy, csak kb 3-ból egyszer sikerül, és a messer nem türi, hogy ha előbb ér le az egyik oldalon a kerék. ja, és ez külső nézetben megy ilyen rosszul, kabinból még egyszer se sikerült.

ha majd az is sikerül, akkor tuti csak abban nyomom.
  • Scottt
    Full reálon repülj,speed bar on.Úgy lesz az igazi élmény:)Veterán AI ellen..
  • nalyib
    Általában egymásnak mennek, mert annyiranagyon jók (;Ð), szerintem legjobb, ha elsőnek szállsz le és kilépsz. Vagy elintézed valahogy rádióparancsokkal, hogy ne legyenek egymás közelében.
  • messerharcos
    nem vette el a kedvem, még ha 10%-os is lenne a dolog:))))
    mindig is ki akartam próbálni, milyen lehet egy vadászpilóta bőrében lenni, és a többi szimu közül a legélethűben még mindig ez adja vissza az érzést. amugy kipróbáltam tegnap a po-2-esek ellen magam, olyan 650-el csaptam közéjük általában, az elején nem ment olyan jól a célzás de egy 5 kör után már határozottan jobb volt. a legtöbbször azért haltam meg(mer vagy 3-szor ottmaradtam), mer addig lőttem, hogy túl késő volt, nem tudtam felhúzni a gépet, és ütköztünk. kipróbáltam egy küldetést teljesen a pilótafülkéből történő vezetésel is, a leszállás kivételével, tényleg jóval nehezebb igy, amikor kivülről harc közben körülpillantottam, akkor egyből mindent fel tudtam mérni, és általában 2-3 gépet mindig lelőtem, de most csak 1 jött össze, és majdnem ott maradtam, meg stalloztam is, de volt életem mert még könyüben nyomom, és visszapattantam a földről XD. amugy a karakterkészitésnél a küldetésesben nem tudjátok, hogy lehet beálitani, hogy a többijek ok nélkül ne haljanak meg? mert a harc sikerül nekünk gépveszteség nélkül, 8 ivánt lelövünk, aztán leszállásnál 4-en elkezdenek a repülőtérnél kiabálni, hogy elkaptak elkaptak! és darabokra hullanak a levegőben. nem fnotos tudom, de elég idegesitő. melyik beálitási pontal lehet a karakterkészitésnél változtatni ezen?
  • Chazz76
    Megértettem,most hogy így elmagyaráztad.És miután jót kacagtunk a humoron,zárjuk is le a vihart a biliben.
  • Lebowski
    hajjaj.gondom nincs azzal ha valaki vitatkozik. de annak is megvan a maga módja. érdekes nalyib kollega egyből értette a túlzást és úgy is reflektált. az, ha valaki nem érti az iróniát nem az én hibám, az viszont, hogy ennyire félreérthető volt már az enyém. jó pár éve csapdosom magam földhöz eme gyöngyszemmel, és igenis megvan róla a véleményem, anélkül hogy ültem volna II.VH-s kávédarálóban. és ha egy kritika (hozzáteszem komolytalan, és szerintem érzékelhető) elveszi egy kezdő kedvét, bármiről legyen szó, hurkapálcahegyezés, gomblukasztás v tökömtudja mi, akkor az meg is érdemli.

lényeg a lényeg, én azt gondolom hogy a humor nagy úr, érteni meg jó dolog...
  • Chazz76
    Az a gondod,hogy valaki vitába száll veled?Tettél egy túlzó kijelentést,én meg leírtam a saját véleményemet,szerintem egy fórum pont erre való.Kár,mert vannak tárgyszerű hozzászólásaid.Különben meg azt gondolsz,amit akarsz,én a játék miatt irogatok ide,aztán vagy tetszik ez valakinek vagy nem,nem fogok személyeskedni.
  • Vogel
    A trim az más néven kormányerő csökkentő. Mivel a meszán nem volt farok trim (fizikailag a magasságit állították a kabinból), illetve később fix (pl K-4esen lehet látni erőteljesen) trimmes volt (+kabinból)a így valóban a bot nyugalmi helyzetét mozgatták le-fel. Ezzel csökkent a terhelés a pilótára nézve, nem kellett feleslegesen húzni vagy nyomni.
  • Lebowski
    ja és kvra nem a kiegyensúlyozottság a lényeg, de Te mint kezdő (by u) baromira rátapintottál a lényegre.
  • Lebowski
    néha úgy érzem hogy túl komolyan gondolod magad. és ezzel nem akarok belemászni az aurádba...
  • Lacusch69
    Ha jól emlékszem, a trimm nem változtatja meg a FFB joy állását. (De ez nem 100%, mert egymás után használtam a MS Prec. Pro-t és a Prec. Pro FFB-t. Lehet, hogy keverem a kettőt, este kipróbálom)

Vagy Szepy tudja, ha éppen errefelé kolbászol...
  • nalyib
    Próbáld ki, milyen alacsony sebességet tudsz tartani, ha trimmel emeled az orrát... aztán ugyanazt bottal:)
    Nekem 109-esen 120 km/h a kitartott rekord.

Ezért használtam mindig leszálláskor, míg új volt a 4.08 (tudod, 1.22-ről "tértem át"), és ezért használom néha harcban is.
  • Richtofen
    Ahogy én látom a játékban a trim nem csinál mást, mint a kormányfelület "nyugalmi helyzetét" állítja fentebb-lentebb. A trim lapok nincsenek külön modellezve szerintem.
  • nalyib
    hmm erre még nem is gondoltam:)

valóban, a játék trimjének illene kimozdítani az FF botot is...mivel mechanikus kormány volt a gépekben, a trimmelt kormánylapátok visszahatnak a kormányra. (gondolom)
  • mumpic
    Ja ok. Csak azért gondoltam, mert amikor a játékban trimmelek, és nézek a fülkébe befelé, akkor látom hogy tolja a botot. FF joystickkel meg még nem találkoztam, de mivel úgy hallottam, hogy arra hat a játék, gondoltam állĩtja.. :) no, de akkor nem ĩgy van, erre voltam kĩváncsi. ^^
  • nalyib
    A joystick trimje a számítógépnek küldött adatokat "ferdíti", nem a botot magát:) Ha a windows (vagy a játék) setupjában nézegeted a működését, hamar megérted.

A játék trimje (trimmelőlapok) egész más, még csak nem is úgy viselkedik tőle a repmodell, mint a kézi húzástól.
  • mumpic
    Csak egy gyors kis kérdés, így közbeszúrva a marakodásba. :)
    Force feedback-es botnál ha trimmelsz, akkor változik az állása? Vagy csak a trimmelő lapok pozíciója változik, a bot meg marad függőleges?
  • Chazz76
    Így van,ez itt a lényeg,a kiegyensúlyozatlanság a két oldal gépei között,nem az hogy mennyi köze van a valósághoz.Ahhoz nem tudunk viszonyítani,tehát nem zavar,ha 10%(de nem annyi),a játékon belüli arányok eltolódása az igazi probléma+a sok csitter hülyegyerek.
  • Lacusch69
    Kb. arra a következtetésre jutottunk, hogy a program egy-egy gép legfőbb tulajdonságait nagyjából visszaadja.
    Általában az angol, orosz, japán gépek jól fordulnak; a német, amerikai gépek gyorsak, jól zuhannak (+ a Messzerek jól emelkednek).
    Az viszont bántó, hogy a jól forduló gépek SOKKAL JOBBAN manővereznek, mint ahogy a valóságban volt.
    Egyszerű példa: menj Messzerrel egy humán Shit, Jak, vagy La ellen közelharcot, aztán nézz meg egy Luftwaffe guncam felvételt...

Mielőtt félreértenéd: mi itt morgunk, köpködjük Oleget, és minden anyámtyúkja, de nagyon szeretünk ezzel játszani... (ameddig rá nem jövünk, hogy valakinek a Shit IX.25lbs vagy a La7 3xB20 sem elég, és belepiszkál a repmodellbe...)
  • nalyib
    Nem azt mondta neki hogy ne játsszon vele mert szar, hanem hogy ne számítson túl erősen arra, amit a pilótáktól olvasott.

A 10% szerintem is túlzás, de ha a játékban nem úgy működnek a dolgok, ahogy az ászok emlékeznek, vagy ahogy a teszteredmények mutatják, azon nem tudom mit kell titkolni.