91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Na! Fogtam magam G2 vs 4 db Spit V 42 es ász aikkal.
Elmolyoltam velük vagy 4-5 percig.
Megfordítottam a dolgot. (jelzem spittel nagyon ritkán repkedek)
Max 2 perc alatt megvoltak a messák.
Néha kopogott a szárnyon ez meg az , na meg robbant ,de látható jele nem volt és a kanyarodást ,valamint a sebességet sem befolyásolta.
Overhit volt mindvégig. Egy vicc ez a gép.
Most megnézem Lavorral is. -
sajna azt kell mondanom ha nem is túl jól de modelezték a külső hőt!Téli nyári sivatagi viszonylatban változik PL A20 téli mappon nem lehet megfözni.. nyárin igen...a gépek külső höméröje is müködik a müszerfalakon!! -
Glo #23633 Az a baj, hogy aLA5FN-nek és az il2-nek csak vizuálisan van meg a sérülésmodellje pl a szárnyon. A bazi lyukas La5 lefordult mint a pinty, míg a meszán (pláne a fókán) ha lyukas a szárny, vagy a belépő élen van valami kis légypiszok az már minimum 40-50km-es sebességvesztést, és baromi fordulóív növekedést okoz, arról nem beszélve hogy a gép húz oldalra mint az atom..
A LA5FN-es 30mp sötétedést valahogy sose tapasztaltam ellenfélnél, pláne alacsony sebességen. Nagy sebességnél a meszában is sötétedik az ember hamar.
Mondjuk ami igaz, hogy a mixtúra állítgatás nem hiányzik harc közben, az biztos :)
Amit én Oleg helyében lemodelleztem volna (nem lehet nagy ügy) az az, hogy a motor mennyi idő alatt melegszik túl a különböző külső hőmérsékletek hatására. Pl ha a sivatagot nézzük a téli tajgához képest (pláne ezutóbbinál 7-8K-n), 40 fokban nyilván hamarabb lesz overheat-ed mint minusz 60-ban. Ez vonatkozna a visszahűlésre is. -
Solt #23632 Hát erre nem tudok nem reagálni! ENNYI! 

-
Szepy2884 #23631 Nincs azzal semmi gond, ha az egyik oldalon G2 van, a másik oldalon meg kortárs Spitek. Ha Fóka is van, pl A4, akkor rá se nézek a G2-re. Így senki nem mondja hogy lány géppel megyek.
Drebil mondod, hogy a G2 így zuhan meg úgy. De azt kifelejtetted, hogy ha már fordulni is akarsz a zuhanásból, akkor jobb ha arról lemondasz. Márpedig a Messer B&Z gép, mert ha leállsz vele fordulózni, akkor az il2 kivételével mindegyik orosz csoda lefordúlja. Ja meg olajos szélvédővel is harcképes. Tévedsz kérlek szépen, mert ilyenkor nem látod az ellenséget ergo célozni sem tudsz, legfeljebb csak kétségbe esetten forgolódsz hogy merre menekülj, amit te harcképességnek hiszel. -
Figyu az itt következőket azért írom, hogy lásd a mi oldalunkról jövö panaszokat!Csak hogy az anomáliák kiegyenlítetségéröl essen szó!
La5FN: 350km/h fölött közepes bothúzás 30 mp sötét képernyőt okoz a motor teljes hütövel egyenes repülés közben 90% fölött tulmelegszik 10 perc alatt +5perc besül!!!Fordulózás közben ez az idő drasztikusan csökken!(de ez például a sima La5F ben nincs, az is melegszik de jóval kevésbé)Ítt jegyezném meg hogy az eszméletvesztéses probléma fokozottan jelentkezik a La7ben! (És igen sok gondot okoz a Yakokban ÉS A SPITEKBEN IS!)A La5 sérülés modelje valóban előnyös de itt is igen gyakran ellövik a gázbovdent ami alapjáratot eredményez!A gépészkedés még így is sokkal tőbb mint a Bf ben a keverék és a sürítő állítgatása elengedhetetlen az eredményes légiharchoz úgyhogy észnél kell leni és figyelni a magasságot!(Mellesleg a La5FN másfélszer annyi benyát eszik mint a sima F változat, de miért?)
A "rosszulmodelezet" Merlin motor akár Spit akár P51 első kiskaliberre leáll, egy kop és kalap!Nagyon ritka, hogy tovább megy és akkor is 1-2 perc alatt nyikorog!A leirások alapján A Spit síkban ha nem is sokkal de 20-30 km/h val gyorsabb volt mint a BF (emelkedésben a Bf volt jobb szárnyprofil kialkítás miatt evidens)még egy darab F4 est sem tudtam utolérni (ha huzza a füstöt akkor sem) MKV ös el!!
Felvételem van róla hogy egy war küldiben egy F4 ef 70DB 50cal os löszertöl még csak nem is füstölt!! (Egyébként ha spitekkel harcoltál és nem valami P40 es volt mögötted, akkor vagy 7,7mm es vagy a 20mm es Hispano talált el azokban csak az volt!)
Igaz hogy az FW széria híres volt a jó sérülésállóságáról de mi idegbajt kapunk attol hogy 5-6 20mm es plussz az apró max benyafolyást okoz nekik (ezt nem veszem be, hogy ennyit is simán elvisz)Ja arrol is van trackem egy "papir" G6 ra estemrá P47 el elszámoltam és elcsaptam a farkát Én explodáltam neki leesett a jobb vizszintese!!!MÉG ILYET!!
(az AW n híres hirhedt Krauz tesótok azóta van Ignoron nálam amióta egy G6 al ment elöttem a report szerint 58 szor találtam hatástalanul aztán nekimentünk 2 en P47 el és karcolás sem volt rajta!:D (jó a srác mi))
A P39 Kabin ablaka vakítva csillog anappal átelemben ez azért fasza mert ha kinézael a z egyikoldalon a nap miatt nem látsz semmit a másik oldalon meg a csilogás miatt vaksizol!
STB...STB...stb...no enyit ízelitönek
"Na de majd a BOB!!!"
Nos ezeket sírja az én oldalam plussz sok mást is de ez eléggé érzékelteti a dolgot.... -
teljes mértékben egyetértek
az egyik legnagyobb csíter gép az egész játékban a g2
ha azzal vagyok, bármit bevállalok, nincs olyan gép amitől megilyednék
ezért "utálom" is, mert általában ha egy mapon van g2, szinte mindenki azzal nyomja (vörös oldalon meg persze shittel)
ha én csinálnék szervert, a planesetből kivennék minden lánygépet (g2, shit, la, jak3, zero, stb)
egyébként én nem vagyok elkötelezve egyik oldalon sem, ha lehet akkor a kék oldalt választom, de mindig oda állok, ahol kevesebben vannak, mert mindkét oldalon találok nekem megfelelő gépeket
(a kedvenceim egyébként a fóka és a mustang, ha lehet ezekkel repülök)
csak sajnos általában mindenki a neki szimpatikusabb oldalt választja a játékban, az senkit nem érdekel, ha pl 14 kék gép van 4 piros ellen, mint tegnap -
"De azt te ismerd el hogy itt ezen a fórumon elléggé egyoldalu a sírásrívás! "
Ha megnézed a pumaszállás főoldalát, baloldalt a magyar századok listáját, és hozzávesszük azt, hogy a 99RB és a 124RAF gyakorlatilag már nem létezik (legalábbis évek óta nem adnak életjelet), az MH59 pedig Lock-On század, te is láthatod, hogy 8:1 arány a magar és a szövetséges századok között. Kiegyensúlyozott sírásrívást ennek fényében szerintem ne is várj :) -
Na de majd a BOB!!! Ott minden reális lesz. Egyelőre,mivel orosz csodamasinák még nem lesznek benne:)) -
Glo #23626 Mindkét oldalon azok panaszkodnak, akiket agyonlőttek, mert nem modellezték jól a gépet, vagy nem modellezték ELÉG jól
-
Lacusch69 #23625 DREBIL, ÉRTSD MEG, HOGY NEM A SZEMÉLYEDDEL VAGY BÁRKIVEL A 77-ESEK KÖZÜL VAN PROBLÉMÁNK!
A PROBLÉMÁINKAT "OLEG CSODÁLATOS VILÁGÁNAK ANOMÁLIÁI" OKOZZÁK!
Végül is melyik oldal panaszkodna: amelyiknek túlmodellezték a gépeit, vagy amelyiknek nem? -
Tessék PÁRIA vagyok! Tudtam, hogy kemény lessz ez a dolog! Megtérni nem fogok, gyerekkorom óta jobban vonzanak az angolszász tipusok és azóta csak romlott a helyzet!Lehet majd kikopok a forumból mert a szélmalom harc nem az erösségem. De amíg birom addig tartom itt a frontot...ha nem is gyözhetek legalább a börömet nem adom olcsón..:D -
Glo #23623 Amúgy a Zuti 1.11-ben levették a messzer sérülésmodelljének "hatásosságát", azaz a "papírszárnyat", jobban bírja a lövéseket a gép. Állítólag. Még nem próbáltam :) -
Glo #23622 Ugyan Drebil, dehogy bannoltatunk..
Akkor kivel veszekednénk? :D -

-
Drebil!!!
Fogd már föl ,hogy az itt megfordulók többsége a világos ,a helyes úton jár ,míg az elenyésző kisebbség akiket képviselsz és akiket sajnos elcsábított a sötét oldal kevésbé vannak jelen a fórumon:) De megtérni soha nem késő!!!
El sem tudnám képzelni,hogy kereszt helyett csillag legyen a gépemen:))Főleg veres:DD
Így a nézőpontok is eléggé egyoldalúak.:) -
Egy jó kis oldal,tele II.Wh-s roncsokkal.
Roncsok Norvégiában -
Te félre értesz engem!!!
ÉN TUDOM ÉS ELISMEREM HOGY AZOK A HIBÁK ÉS CSÚSZTATÁSOK BENNE VANNAK AZ IL2 BEN! TÖLEM CÁFOLATOT NEM OLVASTÁL ÉS IGAZÁN MÉG EL SE KEZDTEM PANASZKODNI!
De azt te ismerd el hogy itt ezen a fórumon elléggé egyoldalu a sírásrívás! Én azt akarnám elérni hogy arra is figyeljetek föl hogy a hibák vagy a rossz modellezés nem csak titeket sulyt!Illetve nem vagytok azért olyan hátrányban ami a fórum egyszerü olvasása alapján érződik!
Tudom hogy elöbb utobb Bannoltatni fogtok hogy ne zavarjam a helyi kék pilóták nyugalmát de gondoltam hátha tudok hatni a kevésbé elfogultakra!:D:D

-
Mért sajnálnám?
A lány gép az lány gép. Ennyi.
PL én tisztellek azért téged ,mert ritkán ülsz bele LÁNY gépekbe.
Azokat akik csak azokkal mennek ,már kevésbé.
Mert lássuk be ,ha én beleülök egy lavorba akkor (mint már a múltban bebizonyítottam) kúrva dolgokat tudok vele művelni. Mondjuk az nem az én ügyességemet dicséri . Én pl a spitet nem tartom LÁNY gépnek.
De La5FN ,LA7,Jak3.Na azok viszont durván.Ufók! -
Lacusch69 #23616 A G2 max. zuhanósebessége 750km/h volt a valóságban, a játékban 800.
A Shit IX-XI-XIV-é a valóságban 720 volt, a játékban 820.
Valami érdemi magyarázat? (Az adatok a Pumaszálláson található eredeti manualok alapján)
Ugyanebben a manualban szerepel, hogy a 3000 1/min (főtengely)fordulatszám 5 percig engedélyezett.
Besülnek-e egyáltalán a játékban a Merlin motorok?
Elárulok egy axis-"titkot" :)
Ha a csetepaté fölött vagyunk, és nézzük, hogy ki kicsoda, a fényjelzőkön kívül a Shitfire-ok azonosításának pontos módszere az, hogy ki végez UFO-szerű sarkon fordulásokat.
" viszont 700km/h fölött zuhan remegés nélkül!"
Ellenben rohadtul hatástalanok a kormányok, pedig az inkább csak az "E" szériáig volt jellemző. (forrás: Len Deighton: Vadászrepülők)
"olajosra löve még 5-8 percig harcképes !(szövi oldalon ezt csak a P39 mulja fölül)"
Néhány hete egy darab .50-es tőből levitte a G2-m bal szárnyát. Előtte pár mp-cel 4-5db 20mm-es szárnytalálat után a Shitfire még vígan manőverezett...
Viszont a játékban nincs rajta benzines szélvédő-mosó, ami a valóságban volt.
Na, azért a P40-est sem kell papírrepülőnek beállítani, meg az Il-2-est sem. (Az iwiw-es adatlapomon van egy screenshot egy Il-2-ről, négyzetméteres lyukakkal a szárnyán.)
Másik kérdés: a Shitfire-ok tükre ki-és bekapcsolható. Hogyan? 600-nál kinyúlt a pilóta a fülkéből és felragasztotta tapadókoronggal? 700-nál meg levette?
Valamelyik német pilóta (azt hiszem, a JG.52-ből) repült zsákmányolt La-5FN-nel. Azt mondta annyi kezelőszervet kellett állítgatnia, hogy képtelen volt a légtérre figyelni.
Oleg csodálatos világában ilyen persze nincs...
Ha egy kicsit ráérek délután, néhány száz hasonló kérdést még felteszek.
-
Nem sajnálom Laca csak felhívom a figyelmeteket arra hogy nektek is van!
Egyébként nekünk azért kell több lány tipus mert kell a nyugati frontra kell a keleti frontra és a Távolkeleti fronton nincs is Lány gépünk wazze..:D(nektek meg ott az A6M meg a Ki84) Ti meg mindenhol kaptok F4-G2 öt meg a többit!:)) ugyhogy te ne sajnáld tölünk..:D -
OK:)
Egy az öthöz minimum a javatokra. Azt az egy darab jól használható "lány " gépet sajnálod tőlünk?
De hiába a propaganda:)
-
Na azért ez, ebben a formában nem teljesen igaz ám Drebil kolléga...
-
Ja és már mióta itt olvasgatom a szövi oldal "LÁNY" gépeit Tennék néhány ezirányú megjegyzést!
KÉK OLDALI LÁNY GÉPEK: Bf109F4-G2
Lássuk hogy miért: 130-140Km/h nál emelkedve még jól kormányozható viszont 700km/h fölött zuhan remegés nélkül! Jobban emelkedik jobban ollózik és palástozik mint bármi a szövi oldalon! Aki a trimmes trükköt jól ismeri még a konstans fordulót is birja (bár az a Bf pilóta aki leáll fordulni az meg is érdemli a sorsát) A fegyverzete löszerkészlete általában jobb mint a versnytársaké, olajosra löve még 5-8 percig harcképes !(szövi oldalon ezt csak a P39 mulja fölül)
Úgyhogy ez is csak egy LÁNYGÉP!
Most mennem kell de folyt.köv. -
Hoppsz,kicsit elírtam a címét :) -
Egy kis könyv ajánló:
A Kisherceg titka
Még nem olvastam,de azt hiszem mindenképp beszerzem. -
:D Nem tudom mióta repülsz ZIL2 vel(ahogy itt emlegetik) de a Lagg3 story nem így volt!:D
A Lagg3 a 404 es patch ig szinte fölülmúlta a La5 öst kezdöként imádtam mert jó élményeket biztositott! Aztán Olegék bejelentették hogy BOCSI FIUK DE A GÉP KICSIT KÖNNYEBRE SIKERÜLT A KELLETÉNÉL!És a 404 ben kapott +300kg hályat (illetve nyirfaforgáccsal kevert bakelitot) a pociára. És a Lagg3 vissza esett a valós szint közelébe(Garantáltan lakkozott koporsó) ezalól a 66 os széria kivétel de az is csak FW ellen jó igazán a közepes és annál jobb Bf huszárok megeszik reggelire. -
Nos a Lényeg Szepy! IGAZAM VOLT!:D -
Szepy2884 #23607 "probáld ki az A3 as fókát az dog fighter lett!"
Igen, pont olyan lett, ahogy azt Norbert Hannig leírta, miután átképezték a Messerekről... -
Szepy2884 #23606 Na, épp az imént repültünk Pogi polgártárssal a legújabb patch-el az Ukded3-on. Örömmel tapasztaltuk, hogy az AI-k olyan agresszíven dogolnal ahogy talán a humán se. Ennek ellenére 1 felszállással 6 vadászt lőttem nagyobb részt humánt.
-
Ja a fókát azt nem tudom,csak messzerrel szoktam repülni régóta az a kedvencem mégha nem is vagyok túl eredményes vele.Formára a La-5 is nagyon szép gép szerintem,sőt az LaGG-3 is,de sokak szerint ezek "lánygépek" ezért könnyű velük sikeresnek lenni.Én is próbálgattam már ezeket a gépeket és az LaGG-3 jobban manőverezik mint a Bf 109,az első IL-2 ben még talán nem(abban még olyan nehézkesen emelkedik)de a későbbiekben biztos,pedig a valóságban arról volt híres hogy manbőver közben túl gyorsan vesztett sebességet,a játékban ez inkább a 109-re jellemző. -
viszont a fókák sokkal jobbak sztem
az összes sokkal jobban fordul mint az alap 409-ben
a ruszki 20mm-es ágyúknak pedig úgy érzem visszavették kicsit az erejét -
Mi belenéztünk a progiba és nem kis plusszolás van egy két gépen a 408 hoz képest egyépként probáld ki az A3 as fókát az dog fighter lett! -
Van is erre egy pozitív példám.
A UKDed3 szerveren,Málta térkép.
Éppen felszálltam egy G-2 Trop-val,500kg bombával a hasam alatt,és ahogy fordultam irányra észrevettem,hogy valakire lőnek a hajóink,dobtam az ötszázast és a nyomukba eredtem,alig 200m-en menekültek hárman,ill. ketten üldöztek egy kollégát,mint később kiderült. Már majdnem a saját szigetüknél értem csak lőtávolba,kicsit haboztam is tüzelni,mert az elsőt már lőtte a légvédelem,ezért még közelebb merészkedtem és lejjebb nyomtam az orrát,hogy jobban lássam a szárnyának az alakját,egy Shit MK Vc volt(még mindíg nem vettek észre a tükörben,lehet,hogy AI?-gondoltam).Közvetlen közelről tüzetnyitottam és le is esett a szárnya,a következő delikvens pedig élesen felhúzta előttem,egy rövid sorozat,és már füstölt is a motorja,a következő fordulónál pedig becsapódott a vízbe.
Két Grij-es kolega volt kötelékben.Már rég repültek nekem agyag-galambot,pláne ketten :) -
Én ultrapakkal repülök a Spit vs 109mod szerveren és szerintem nem igazán változott a fizikája a messzernek,ugyanúgy körberepüli a spit mint ezelőtt,továbbra sem fordulóharcos gép.A motorja is igen könnyen túlmelegszik ahogy ezelőtt,nem veszem észre miben változtatták meg a gépeket vagy azt hogy most csökkent volna a 109 és a vörös gépek közti teljesítménykülönbség. -
Igen ez egy ördögi kör sokáig sorolhatnám a kérdéseket!
Szepi engem nem is látsz ilyen gépekkel repülni csak ha nincs más! Én P39 ben P40 ben is jól érzem magam és a pilótáinkat is a nehezebb gépekre gyurom. De itt az SG-n túl sok a Messzer fun és kicsit elvakultságot is érzékelek, egyébként aki arra vágyik hogy jobbak legyenek a me-k meg az fw-k az repüljön ultra packal, azt kékek csinálták....:)!!
Nem kenyerem a fölös szálytépés! Én csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy nem csak az egyik oldalt kéne vizsgálni nagyítóval hanem a magunk házatályán is lehetne nézelődni! Azt is vegyük figyelembe, hogy egy piros pilótának hány tipust és altipust kell jól repülnie és mennyit a kékeknek!
Valamint azt, hogy a játék valósága mint már említettem!
-
FreeTrack és X52 is megy szépen alatta, profil ügyben pedig csak akkor kell újat csinálnod, ha régi SST-s profilod van (nem .pr0 a kiterjesztés ...)
Apropó ... Van valakinek X-52 (Neadjisten x-52 Pro) IL-2-es profilja?
Persze az új .pr0 féle ...
Megköszönném, ha ideadná :) -
Lebowski #23598 ja és máshova kell elmenteni a profilt, és nem kezeli a 32 biteset, hanem újat kell csinálni. -
Lebowski #23597 x52-nek kell új controllert beszerezni, de azt egy pinanyalat alatt beállítod magadnak itt. -
Szepy2884 #23596 Zuti 1.11