91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Kferro #26556 A Tom által belinkelt Ultrapackban az általad említett mindhárom gép repülhető. -
Zoli105 #26555 Köszönöm szépen!De az összes AI-s gép elérhető lesz?(gondolok itt a B-17,Pe-8,B-29 stb.?!)A skinek viszont nagyon szépek!! -
Romeo One #26554 Ellencsűrtem, felhúztam, oszt nem változott semmi... 
1000-1500 körül csúszhattam bele, volt még némi időm próbálkozni, csűrővel, oldalkormánnyal, gázzal, gázfröccsel, gyk semmi nem változott, rezzenéstelenül nyomta a spirált, sebesség nőtt, magasság csökkent, paff.
Soha nem repültem igaziból Messzerrel, úgyhogy nem tudom, mennyire volt élethű a dolog, de nekem tetszett, hogy jól lemodellezték a leárnyékolt kormányfelületeket.
Ugyanerre pozitív példa, hogy légiharc közben sikerült berántanom egy elég durva dugóhúzóba. A megnyomom-ellencsűrök-ellenlépek éppen csak lassított a pörgésen, viszont nem volt magasságom, úgyhogy végső esélyként kib@sztam a futót meg az ívelőt, a forgás szinte rögtön megállt, és fűnyíró üzemmódban még éppen sikerült felvennem az orrát is.
-
úgy értem magyarok repülte típusra :) -
Külön patch nincs. Vannak külsős fejlesztők készítette MOD-ok, amit feltelepítve új gépek, és repülhető AI-k is lesznek. A MODokból most a legújabb -amit sokan használnak- az Ultrapack 2.1. Az alap offline hadjáratokban értelemszerűen ez nem működik, ott ugyanazt a gépeket repülheted. Online szervereken (ha a hostnál is ugyanez van beállítva), vagy offline Coop és Quick missionban viszont használható.
4.10 patch még nincs. Csak infók róla.
A pumaszállás oldaláról leszedhetők gépfestések minden, a játékban is benne lévő magyar típusra. Klikk ide: Skinek -
A sturz-spirál miért nem jött ki? Ellencsűrsz, és felhúzod - feltéve, ha még megvan mindkét szárny :) -
Romeo One #26550 Az AI kötelékhez való hozzáállása elég érdekes. Egyszer a légiharc kellős közepén hisztizik a vezérgép, hogy maradjak a kötelékben, aztán meg Sztálingrád fölül mindenki hazajön, kivéve a vezérgép, aki ott köröz rendületlenül. Nyomtam egy quitmissiont, mielőtt kifogyott volna a neki a nafta.
A repülési modell viszont tök jó. Élethű, ahogy bombával/konténerrel terhes bálna lesz a gépből. Meg az is, hogy a G-6 dugóból még csak kijön valahogy, de tegnap becsúsztam egy sturc-spirálba, na az aztán csak a földfelszínnél állt meg... -
Zoli105 #26549 Üdv mindenkinek !
Látom itt sokan a repülés szerelmesei!Hát lenne egy kérdésem hol találok olyan patchet ahol az összes gépet tudom irányítani(amit csak a AI irányíthat)meg arra az 4.10 is érdekelne hogy hol lehetne leszedni!
Mert szívesen repülnék magyar gépekkel!:)Köszönöm előre is a segítséget! -
Én csak amikor landolok...
A gázlevevés sztem olyan kétségbeesett manőver mint a Fóka dugóba rántása ha sebbesség nélkül szuttyogsz egy spit előt...
Kivételes eset a palástorsó, hiretelen orsó közben flaps ki, gáz 0. Kezdő spitesek 50%-a beveszi a trükköt, mire észbekapna már előtted orsózik.... Habár amikor ritkán spitben repülök (mitha most két éve egyszer mentem volt vele...) és látom az ellenfél fókájának az orsózós taktikáját felhúzok, hogy ne zavarjam, várom h nyugodtan fejezze be.... -
Mikor veszed vissza a gázt? Meg az mire jó? Taníts mester?:)
-
Kojak23 #26546 Én T-Mobil mobilnettel repülök, és nem szokott gáz lenni, bár néha amikor túlterhelt a rendszer, akkor csinál 500-1000 körüli pingeket, ki is rúgnak miatta, de szerencsére ritkán van ilyen. Viszont hostolni szerintem már nem lenne jó... -
Sintér #26545 Lehet mobilneten játszani IL-2-vel, de alapvetően csak azzal szerintem. A Pannon/Telenor korlátlan előfizetéses csomagja stabil 80-100-as pinget produkál, még akár hosztolhatsz is vele. (letöltési sebesség 400 Kbyte/sec körüli)
100-as ping még jó az IL-nek, de egy FPS-hez már karcsú. -
Sintér #26544 Ha ennyi sebességfölénye van, nem veszed vissza a gázt .... :) -
Ahogy silabizálom az írásod,ebből az anyagból nekem is jól jönne:)).
Amúgy meg szinte látom,ahogy a kis Oleg csillogó szemekkel hallgatja a nagyfater meséit a nagy légicsatáiról,majd ez alapján megcsinálta nekünk az Il-2-t,közben meg a gyéduska a hadtáposoknál lapított végig és pucolta a krumplit.
-
Osztán az ellen meg vígan elrepül fölötted full gázon ,vigyorogva csinál egy manővert felfele (még mindig full gázon) te meg vakarózhatsz a lecsökkent sebességeddel miközben szépen visszacsap rád és te még mindig vakarózol ,vagy tekeregsz mint giliszta a horgon. Max azon gondolkodhatsz,hogy lesz e időd ugorni. -
nekem az AW-n meg online arra h kapcsdolgfassakk neigen volt időm...
Lehet h papíron az A5 meg A6 csak a szárnmyvanm külömbözik, de Oleg testvérünk ezt másképp gondolta..... (vagyis mesélte neki a Szovjetúnió hőse nagyapja 2 -3 lityi voci utánn ) (ugye odaát az anyaországbnan a litér az lityi muhhahhaaaa... )...
Szepi mester a prop pitch olyan mint a kqpcsolószekrény, magasabbb---mintha visszakaőpcsolnál s kihúzatnád....
Bocs de be vagyiok b**szva mint albán szamár és társai, semmit e találok a billenyűűn.... ma ne repülök mert még ,lufivasl se tudnék felszállni -
Szepy testvérem, próbáld meg a DATANET-et. Annak van 15-ös csomagja! Nekem is az van, 6 ropi körül adják... 
-
Szepy2884 #26539 Az én receptem, meg az, hogy fókán 100% pp minden helyzetben, messeren meg hozzá se nyúlok. Ha elkapnak, vagy lelőnek, az az én hibám egyedül, vagy az ellen volt túl jó pozícióban amit jól használt ki.
Off
Srácok, lehet mobil nettel online játszani? És ha igen, melyik szolgáltató melyik csomagjával? Otthon nekem 15 Megás netem volt, de itt győrben még csak hasonlót se találok kábelesben az biztos
-
Sintér #26538 Az hogy fékez nem jelenti azt hogy ész nélkül kell használni - ha túlpörögne, auto pp visszakapcs.
Gázlekapás meg 600+ gratulálok. :)
350-nél fordulóban életszerübb szvsz olyan gép ellen aminek csapnivalóak a kis sebességű tulajdonságai - pl MiG-3.
A5 és A6 ugyanaz a motor, csak a fegyverzet más. -
én ha nagy sebességnél meszzerben még ha 0 gáznál is 100% ra teszem a pp-t akkor úgy felpörög a motor hogy kampó neki. Nálam a nagy sebesség 600+ azt meg azért sajnálom ilyesmivel elkoptatni, inkább fulltrimmes kanyar, a lentebb leírt tehhnikával, ami miatt az ellen totál kifeketedve robog bele a földbe...
A fókánál az én receptem: felszállás, emelkedés - 100%, utazás 80-85% PP, zuhanás - automata. Aminél használom: A4, A6,A8, A9. Az A5 és A5 1,65 Ata túlpörög könnyen és tökremegy a motor -
Sintér #26536 Messzernél ha nagy sebességnél lekapod a gázt alapra és állítasz egy 100% prop pitchet, kiváló féket kapsz, gázlekapásos trükközésnél nagyon meg lehet vele lepni az ellent, olyan mintha orrba rúgták volna a gépedet, úgy lassul...
-
Sintér #26535 Tom, javaslom hogy emelkedéshez fókánál használj 80%-ot.
Nálam így megy amúgy a prop pitch:
-indulás 100% pp
-250 kmh sebességtől 350 kmh-ig 80% pp
-350 kmh felett 100% pp
-légiharcban auto 100 % és 80% között váltok -
Patch 4.10 hírek - Reggiane Re.2000/MÁVAG Héja pilótafülke. -
Oké, nem értettem pontosan, hogy mit akartál a hasonlattal, csak azt láttam melyik kérdésre válaszoltál. Azért is írtam, hogy inkább ne keverjük őket, mert ég és föld (hehe, szó szerint) a különbség közöttük :) -
Rue East #26532 félre érthetően fogalmaztam, bocsánat
de nem a kocsit hasonlítottam össze a repülővel és nem is a farolást az áteséssel, hanem arra céloztam, hogy kocsiba se tekered koppig a kormányt ha irányt akarsz váltani nagysebességnél -
Köszönöm szépen a kimerítő választ. Azt hiszem van még mit tanulni. De a linkek sokat segítenek. Azt hiszem van ott mit olvasgatnom és ráérek utána kérdezni.
-
Hello.
A kocsikat inkább hagyjuk, értelmetlen összehasonlítani :) Amit Rue East írt, a "kifarolás" a repülésben a kifelé csúszó fordulónak felel csak meg (fordulóban nem döntöd be eléggé, vagy nagyon beléped a géped orrát), ami okozhat átesést, de közel sem jelenti magát az átesést.
A kérdésekből gondolom, hogy mostanában ismerkedsz az aerodinamikával, szerintem érdemes lenne alaposan utánanézni, mitől repül a repülő, mik az alapvető fizikai törvények. Azok nélkül sokkal szenvedősebben tanulsz meg bánni a géppel.
Próbáltam érthetően leírni, ha sok lesz a tök idegen kifejezés, akkor adok egy tippet ezt és ezt is olvasgasd át.
A fordulóban a 100% hajtómű teljesítmény nem az egyetlen amire figyelni kell. A géped be van döntve, a szárnyakon keletkező felhajtóerő ott már nem felfelé hat, hanem a gép függőleges tengelye mentén a kör közzéppontja felé dől az is. Minnél jobban megközelíted a 90 fokos bedöntést, annál jobban csökken a felhajtóerő függőlegesen ható ereje. A centripetális erő köríven tart, de valszeg ekkor már folyamatosan süllyedsz (Próbáld ki az erősen húzott fordulókat 10-20 m-en. Látni fogod, hogy esélytelen késben (teljesen bedöntve) repülni anélkül, hogy bele ne dárdázz a földbe - állandó sebességnél értem ezt). Ha a golyót nem tartod középen, akkor már a szárny sem pont szemből kapja a megfújást (kifelé, befelé csúszol), az őt megkerülő levegőt a szárnyvég, szárny-törzs csatlakozás nagyon megkavarja, ami szintén a felhajtóerőt rontja. Ráadásul a húzott bot miatt a szárny állásszöge is megnő, ami légelenállást növel, ezzel pedig értékes sebességet vesztesz. Ez a sok tényező együttesen okozza azt, hogy az átesési sebességet - ami mindíg a körülményekhez képest változik, és ilyenkor pl. elég magas - nagyon hamar eléred, és süllyedni, zuhanni, dugózni kezdesz - attól függően, hol és hogyan ért a végzet.
Hogy ezt megelőzd, az a lényeg, hogy kerüld a nagyon élesen bedöntött fordulókat, vagy ha ilyenbe repülsz, ne hagyd olyan 250km/h alá esni a sebességet. Ha mégis, akkor kicsit kiengedsz a botból, hogy vissza gyorsulj. Élesen bedöntött, lassú fordulóban ha erősen beletépsz a botba, 100%, hogy átesés lesz belőle. Ez már nem alap vezetési technika, inkább a légiharc alapjaihoz tartozik, hogy a fordulóban koppig hasra húzott bot egyébként is rossz. A fordulási sebességed nagyon alacsony, hiába fordulsz szűken, aki kicsit nagyobb köríven, de sokkal nagyobb sebességen köröz, simán utolér. Ezt a legoptimálisabb sebességet corner speednek hívják, messzernél ez olyan 300-330 km/h körül van, Fw 190-nél 350-400. De ez erősen típusfüggő. Az ideális az lenne, hogy fordulózásban csak annyira húzd a botot, hogy ne menj ezek a sebességek alá (max akkor, ha ellenfélre rátépve azonnal le is lövöd. Folyamatos körözgetésnél viszont ezek a legideálisabbak).
Vannak olyan finomságai ennek az aerodinamikának, hogy például az is okozhat dugóhúzót, hogy erősen bedöntött fordulóban, kritikus állásszög közelben repülve semmit nem húzol a boton, egyszerűen csak forduló belseje felé csűrsz. Ekkor a külső szárnyvégeken a csűrőlap lefelé tér ki, ami gyakorlatilag a csűrő szakaszán a szárny állásszögét még jobban megnöveli, kritikus állásszög fölé megy, szárnyvég átesik, és nagyon durván, egy -mondjuk- balra húzott fordulóból azonnal csinál egy pördületet jobbra, és már dugózik is. Az Fw-190 volt hajlamos az ilyen kis aranyos manőverekre, azt sem tudod hitelen hol a fent és a lent. :)
Ha dugóba esel, abból a kivétel az, amit már több kolléga le is írt, bot koppig előre, és teljesen beléped forgással ellentétesen a pedált. Viszont ha jók a reflexeid, akkor dugóba pördülés elején, ha azonnal minden kormányt az ellentétes sarokba gyűjtesz (ott már használj csűrőt is), akkor pördület nélkül van esélyed kivenni belőle. Ezt hívják lebillenésnek. -
A múlt ködébe vesző szép napon, bevetésről hazaérve a reptér előtt úgy koptattam el a sebességet, hogy levett gázzal S fordulókba rángattam a gépet, jobbra-balra. Már az első balrában egy kicsit túlhúztam, a gép egyből átbillent a jobb szárnyára és azonnal leadta az orrát. Rávágtam a teljes gázt, volt ott pedál, bot ide-oda, majd a néhány méter magasságban egyenesbe hoztam. Egy iskolakör alatt rendeztem a gondolataim és leszálltam.
Két V4-es pilóta éppen engem figyelt, ők csak annyit láttak, hogy háton/orral a földnek eltűnik egy domb mögött... majd pár másodperc múlva bömbölő motorral elhúz a pálya fölött. :D Én csak annyit tudtam mondani, hogy bazmeg, ők pedig nem mertek szólni, nehogy megzavarjanak a gépészkedésben. Akkor sajnos még nem lehetett felvenni a tracket, máig nem tudom, hogy hoztam ki.
Persze a legtöbbször nem jön össze a dolog, de mindig meg kell próbálni menteni magad és a géped is. -
Lacusch69 #26528 Nulla gáz + bot teljesen előre + ellentétes irányba teljesen belép + szerencse. -
Rue East #26527 túl nagyot húzol, olyan mint a kocsi, ha gyorsan mész és hirtelen akarsz kanyarodni felborulsz/megcsúszol -
Köszike......ez a válasz kellet nekem. Ezt gyakorolni fogom.
Viszont akkor a másik kérdés. Motor 100%, fordulásnál mit baszok el hogy átesik a gép? Ugye azt már észreveszem néha, hogy átakar esni és megfogom. De mit rontok el? -
Rue East #26525 mondjuk szárnyak nélkül elég nehéz lesz kivenni a zuhanásból :D -
Kojak23 #26524 Én először le szoktam húzni a gázt nullára + a féklapot is kiengedem, aztán hirtelen gázt rá, féklapot vissza, lebólintani és ellenkormányozni. -
spargarepa #26523 Ha átesel és dugóhúzóba zuhansz akkor van egy módszer amivel hha elég magasan vagy meg lehet menteni a gépet: padlógáz, botot teljesen előre és az oldalkormány a forgással ellentétes irányba teljesen kitéríteni (nem a csűrőt!) aztán ha szerencséd van és mindent jól csináltál akkor egy idő után átmész egy meredek egyenes süllyedésbe amiből már simán ki lehet venni a gépet, de ne legyél túl gyors a bothúzással mert újabb átesés les az eredménye.
ha meg leszakadnak a szárnyaid akkor ugrás és refly...
remélem segítettem -
Pontosabban átesel vagy leszakadt a szárnyad? A zuhanás elég tág fogalom :) -
Köszi a tanácsot, én is valami hasonlót csináltam (A6-al), mikor le kellett lépni, vagy gyorsítani, akkor manual 100%, zuhanásban, cirkáláskor automata. Így nem volt gondom a besüléssel, az is igaz, hogy dogszerveren voltam, nem online küldiben. -
Gyakorolgatom a repülést. Már mint próbálok forogni, gyorsan lassan. Van hogy elkezdek zuhanni. Ki lehet venni vagy akkor már mind1? -
Fóka és a prop pitch nálam így müxik: A-6tól használom 100%ot, alatta gyorsan berág a motor, fölös. 100% mindig be van kapcsolva, kivéve rácsapásnál. Rácsapás után ismét visszateszem 100%ra. Így ki tudok csikarni némi plussz teljesítményt. -
Lacusch69 #26518 Tudom milyen, 4 évig nekem sem volt normális netem.
Ha nem kizárólag kampányokban gondolkodsz, hanem jó a "single mission" is, akkor nézz szét a neten, rengeteget lehet találni.
Pl. ITT
(regisztrációt igényel)
-
Romeo One #26517 Talán nem olyan nagy durranás, mint onlány, de ez van. Otthon nincs net.
És én szívesen játsszom offlány is.