91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Lacusch69
    torrent
  • VO101Tom
    Hello.

1. hsz közepe felé van torrent link és más letöltés is a full UP 2.01-hez.
    http://ultrapack.il2war.com/index.php/topic,1536.0.html
  • Matthew Baker
    Ultrapack 2.1 full: ennek nem tudná megadni valaki a letöltési linkjét legyen oly szíves
  • acidrain
    Akkor Szikiröl hazafele beugrok veszek 1 et tartalékba
  • VO101Tom
    Igen. Az alap, nem Froce Feedbackes, vezetékes változat (aluminium színű az alja).
  • VO101Tom
    Na igen, ezen ilyen furcsa dolog, hogy pont azoknál a gépeknél sem kell igazán foglalkozni a légcsavarállásszöggel, amin nincs automatika...
    Én azt várom, hogy a BOB mennyire lesz bonyolult. Most arról van szó, hogy a bonyolultságon (kezelhetőségen) nem nehezítenek, mert az átlagjátékosokat csak elrettenti, a játékélményt pedig nem fokozza, hogy motorindítási vagy üzemeltetési procedúrákat végig kelljen játszani (pedig dehogynem). Persze ez sántít, hiszen kikapcsolható könnyítéseket tudnának programozni, ha akarnak. Viszont az FS szerű, egérrel klikkelhető kabinnal is eleinte úgy voltak, hogy nem foglalkoznak vele, aztán mostanában látni egy-egy videón, hogy mégis lesz.
  • TG Gida
    1500?
  • V Domino #26749
    Válaszoltam
  • VO101Tom
    Budapesten is annyiért kapható a MediaMarktban. Messerharcos vett asszem pár hete ilyet.
  • Lacusch69
    Privi ment
  • V Domino #26746
    Szia!

Nekem feltétlenül kellene egy,hálás lennék a fáradozásért.Hogy tudjuk lezsírozni?
  • Lacusch69
    Srácok, a szegedi MM-ben nevetséges 1500 Ft a Saitek Cyborg Evo.(Egyikhez sincs telepítő lemez.)

Ha valakinek kell, SOS jelezze, bolti ár + postáért küldöm.
  • Her Laca
    Na ez jó ötlet.
  • Szepy2884
    Galiba eddig hogy áll a mérleg? ...Galiba? Galiba!!! Nem meg mondtam neked, hogy nem menj a kocsma közelébe!? Na megállj csak
  • Fürtös
    Gyerekek kint vagyok a pusztában valahol Szentes mellett hétfőn megpróbálok beugrani a bankba.De jövő hét folyamán mindenképp!

• Szepy2884
    Hát nem szó szerint de az értelmét gondolom sokan értik
  • VO101Tom
    Ez a szekelyland project egyre érdekesebb ;)
  • tothgyorgy
    Asszem 2x60db 20mm-es+gpu.
  • Lacusch69
    Szepy, biztosan azt jelenti az aláírásod harmadik sora, amit írtál?
  • szekelyland
    Ez jó ötlet lenne, pl két azonos gép esetében, hogy valójában egy folyamatos forduló hogy szerencsésebb, trimmel vagy ívelővel, erre jó lenne egy ilyen összehasonlító tesztet csinálni.
    Az automata prop pitch leginkább a modokban szereplő A2 meg A3-as fókáknál lett lemodellezve szerintem, hihetetlen hogy lehet vele a korai spiteket szívatni, még egyenlő energiaesély esetén is - legyorsulod, otthagyod faképnél, megfordulsz, pofán lövöd, megint otthagyod, megfordulsz, stb....
  • Szepy2884
    Ja ja mennyi az annyi?
  • tothgyorgy
    Így van, csak a lőszer kevés. Spórolni kell! Lecsapni, lőni, visszaemelkedni. Nincs utánakanyarodás. Húzni fel amíg a lendület tart, aztán vissza.

Galiba ! Hogy áll a projekt? Mennyi gyűlt össze?
  • Lysandus
    Az egész prop pitch dolog eléggé kidolgozatlan az Il-2-ben. Talán legjobban a 109-esen modellezték le, de ott meg a legjobb automatán hagyni. Azt hiszem épp nálatok a pumaszálláson olvastam egy kiváló elméleti anyagot a légcsavar-állásszög jelentőségéről. Mintha az rémlene belőle, hogy nagy állásszög emelkedéshez jó, a kicsi pedig a szintben gyorsabb repüléshez. Ezt talán egyedül a Messzerben látni, ahogy mozog a kis mutató emelkedéstől, sebességtől stb. függően. Ehhez képest orosz (vagy éppen a japán) gépeken, ahol nem volt automatika, beállítja az ember a játékban 100 %-ra és úgy hagyja. És így kapja a legnagyobb vonóerőt mint szintben, mind emelkedve a szobapilóta. Pedig a valóságban nyilván nem így volt.

Hasonló a helyzet a szövi gépeknél is, ott az automatika max annyit csinál, hogy 3000-en tartja a fordulatot. Tehát olyan az egész, mintha a légcsavar vonóerejének szabályozását egyedül a gázkarra tették a fejlesztők. Ez nyilván leegyszerűsít néhány dolgot a szimulátoros pilóták számára, de egyre több flight instruktiont végignézve a youtube-on kiderül: ez korántsem volt így.
  • VO101Tom
    Érdemes pedig kipróbálni, ha fordulózni kell, szerintem jobb mint az ívelő. Én szinte mindíg csak ezt használom (tengelyre tettem, nem gombra). Corner speeden is kényelmesebben tartható ezzel a gép.

Lehetne néha külön szerón 1v1-eket repülni (persze nézőkkel, folyamatosan forogva), hogy az ilyen egyéni szokásokat gyakorlatban próbálgassuk. Tanulni qrva sokat lehet ebből, nagyon rég nem 1v1-eztem én sem, néha hiányzik az is :)
  • szekelyland
    Ha hátra van trimmelve a gép, akor ha húzod a botot, hamarább átesel, én trimmet csak nagy sebességnél használtam, meg fel-leszállásnál, ott is inkább a JU88-nál
  • szekelyland
    Angolul mindkettő cracking, (anno angolul is tanultam vegyészetet az egyetemen - de,hiába.. )
  • Lacusch69
    Az a krakkolás...
  • zmok
    Régebben nagyon érdekelt a repülés, főleg ez a korszak.A 90-es évek elejétől rendszeres olvasója voltam a Top Gun- nak, aztán 8-9 év után ez "elmúlt" :). Teljesen véletlenül akadtam rá erre a játékra pár hónappal ezelőtt, Valójában ez az első játék, ami igazán leköt, előtte volt 1-2 másik, de pár hét után uninstall.....
    Most kicsit más a helyzet, úgy éreztem, hogy erre érdemes áldozni.Gyorsan vettem egy Cyborg Evo-t , meg egy Pro Flight Throttle Quadrant-ot, az egyik karra beállítottam a magassági trimmet, ezzel szoktam szűkíteni az íveket :) , mert néha nem bírom ki, hogy ne álljak le fordulózni. :D Kicsit necces, mert néha majdnem átesek... :) Kipróbálom majd a Herr Laca- féle harcmodort is.:) Beállítottam a csövek összetartását, köszi Székelyland!
    Nagyon köszönöm a tanácsokat!
  • galimatika
    Jaja. Sikerült életet lehelnem bele.
    Köszönöm a segítséget.
  • Her Laca
    Ja és eszembe jutott még valami.
    Ritka amikor emillel lefordul valaki ,köszönhetően annak ,hogy intenzíven használom a flaps-et. Mondjuk nekem X52 őm van és az egyik tekerőre van beállítva így nem csak combat,vagy landing állás van hanem fokonként finoman tudom állítani. Nagyon hasznos.
    De mindennél fontosabb ,hogy soha (bármelyik gépre igaz) semmilyen körülmények között ne engedd hogy elveszítsd a sebességed. Dinamikusan repülj az a legfontosabb.Ha nem tudsz lőni ,hagyd és huss tovább majd a következőben ,vagy utána sikerül. Néha unalmas ez a típusú harcmodor de mindenféleképpen hatékony. Minap G2 vel nyugisan csapkodva 5 gépet lőttem,fókáról nem is beszélek ,mert azzal már tényleg uncsi volt.
    Persze ehhez az is kell,hogy az ellenfél legyen annyira ostoba,hogy azonnal berohan a harcba és alacsonyan marad,mert ugye ismerünk olyanokat akik a 7 ezer méterről az istennek se jönnek le és az mán izzasztó tud lenni.Ott cseszhetjük az energia harcot.
  • Her Laca
    No ,én is utaltam.

Galiba! Én már nem is válaszolok a kérdésedre:) Tudsz mindent:)
    És örömmel látom,hogy ujj emberek is idevetődtek.
    Belegondoltatok már,hogy egy (játékok világában) nagyon öreg játék mennyi embert vonz még ma is?

zmok!

Az emil nem csak B&Z gép szerintem. Persze egy ratával ne álljon le az ember forgolódni,de pl a korai spitek ,p40,no meg a Hurrik ellen szerintem minden tekintetben megállja a helyét. Én anno mikor sokat repültünk a csatorna mapon az egyik szerveren azt tapasztaltam,hogy verhetetlen.
    Persze a FW 190 A2 az igazi:) Azzal mit lehetett variálni,persze csak modos szerveren van de átkozták is a veres kollegák rendesen:))
  • szekelyland
    Azt hittem a krekkelés egy kőolajipari művelet, amivel benzint is lehet előállítani....
  • szekelyland
    Helló, kössz a segítséget! Az emilnél még nagyon fontos az ágyúk konvergenciájának a beállítása, mivel ezek a szányakban vannak, ezért érdemes arra a távolságra allítani, amelyikről általában lősz, pl 200 méter. Ez azért fontos, mert ezek a 20millisek szép nagyot robbannak ugyan az ellenséges gépeken, de sokszor csak látványos tűzijáték az egész, de ha közel egymáshoz több 20-as becsúszik akkor azt már megérzi az ellenség. Meg aztán sajnos kevés van ebből a lőszerből és mindig akkor fogy el amikor pont a legmegfelelőbb lőpozicióban vagy...

• Lacusch69
    Nézd, mi nem szoktunk krekkelni...

Egyébként a Hyperlobby kell a multiplayerhez (www.hyperfighter.sk)
  • vindzsi
    Helló mindenkinek
    Lenne egy nagy kérdésem.
    Feltettem az IL2-játékot, kkrack-eltem,feltettem a javításokat,a skin-t, és nem akar menni multiplayer modban. Az uj netem T-homos a régi kábelnet volt,és azon ment. Tudna valaki segíteni? Mert nem igazán tudom mi is a baj... Előre is köszi a segitséget
  • zmok
    Köszönöm a segítséget, alkalmazni fogom.Rengeteg hasznos dolgot találtam a Pumaszálláson, nagyon igényes!!!
    Hétfőn utalok.
  • VO101Tom
    Hello.

Kiváló gép B&Z-ra (szigorúan csak saját évjáratában), de van pár dolog, amire az Emillel figyelni kell. Egyik, hogy a E-7Z típusnál a GM-1 teljesítményfokozó 6500m alatt nem használható, mert a motor tönkremegy. A motor egyébként is érzékeny, a túlmelegedést, túlpörgést egyátalán nem bírja. Ez utóbbi akkor fordulhat elő, ha ráadott gázzal zuhansz. Alapgázon, esetleg manual prop pitchet nullára tekerve tudsz Vmax környékén repülni (a prop pitch számozás az összes típusnál fordítva jelez, 100% a legalacsonyabb tényleges légcsavar állásszög, a 0 pedig a legnagyobb). Induláskor ha ráadod a gázt, de a féket nyomod (felszállóirnyba akarsz fordulni mondjuk), akkor minden előjel nélkül, szép komótosan bólinthat egyet, és odaveri a légcsavart. (a földön mozgó gépek elég botrányosan vannak modellezve, csomó érthetetlen és logikátlan hülyeség van a progi ebben a részében sajnos). Lassabb mint a többi messzer (nehezebb elszakadni a légiharcból), zuhanásban előbb szétesik (a 800-at már nem bírja), a fegyvere viszont erős, kis sebességen is jól irányítható, a közvetlen befecskendezéses hajtómű pedig negatív G-s manőverekben sem áll le, nem úgy, mint a karburátoros fosok.

Ha még nem ismered, az Il-2 compare progit szedd le innen. Az ebben szereplő adatok 4.07 patchre vonatkoznak, a mostani verziótól eltérések lehetnek benne, de nagyságrendileg teljesen jól leolvashatók a különböző gépek teljesítményadatai, grafikonokon ábrázolva. A Hardball Aircraft Viewerben pedig listaszerűen ki vannak gyűjtve a típusok jellegzetességei, fegyverzetük, méret és teljesítményadataik.
  • Szepy2884
    Isten hozott kedves kolléga! Az Emil széria nekem is nagy kedvencem és az az időszak és planeset amiben repül. Itt még eléggé kiegyensúlyozott a két oldal gépkiosztása.

Igazábol nincs mit igazán elmondani az E sorozatról. Klasszikus B&Z gép mint a Messerek és általában a német gépek, azaz használd ki a jó emelkedő képességét és sebességét aztán magassági fölényből csapkodj vele, de kerüld el a vontatott forduló harcot mert abban a szövi gépek a jobbak. A 2 db huszasa nagyon szépen tud robbani az ellenfél gépén hatásosan
  • zmok
    Tiszteletem Uraim!
    Már hónapok óta olvasgatom a fórumot, engedelmetekkel én is szeretnék csatlakozni ehhez a közösséghez.Nem rég telepítettem az 1946-ot , az Emil- széria a kedvencem, ha van valakinek tapasztalata ezzel a típussal, és megosztaná velem, nagyon megköszönném! A székelyland joystick- projecthez én is csatlakoznék! Manapság ritka az ilyen összetartás, ebből nem maradhatok ki!
  • GaBenc
    Nyugi........más fórumról jött és ott így kell. Én is azért csodálkoztam, hogy itt mi van. Mert kicsit más. De ezt ne változtassátok meg. Ezért kezdtem komolyabban foglalkozni a játékkal mert látom a társaságot.

kokos. kicsit figyeljél mit irkálsz és minden segítséget meg kapsz.