91392

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • VO101Tom
    Laca, ezek a méretek nem pontosak TS-re feldobok egy jpg-t.
  • acidrain
    Szívemből szóltál, teljesen egytértek veled.
  • Vogel
    Van olyan gép, ahol nem mozgatható a kacsaszárny?
  • Solt
    Büszke vagyok rád!! :D
  • Her Laca
    Röviden leírom a dolog mikéntjét.
    Először is kell egy kemény ,fekete ,cső amibe ugye a led belefér. Állatkereskedésben lehet kapni 450 huf ,a végén valami bojt van egy madzagon. 3 infraled ,végül is mindegyik jó de most direkt erőset kértem .
    Ja meg egy 10 ohm-os ellenállás.

A méreteket ugyan így lerajzoltam, levágtam egy darabot a csövemből de hoszabra hagytam azért,majd a végeit ledugóztam és sóval megtöltöttem.
    Egy lapos tálba vizet forraltam,majd beletettem a csövet ,egy perc múlva már hajlott mint a nádszál,,kivettem majd a sablon mellett hajlítgattam. A középső lednél átfúrtam ide egy toll végéből aplikáltam a led tárolót.
    Vezetéknek utp kábel száljait használtam,mivel elég merevek és könnyen lehet tologatni a csőben. Először a két szélső ledet huzaloztam behúztam őket középre ott a lukon a megfelelő irányba kihúztam.Meleg ragasztó pisztollyal rögzítettem a ledeket,ezek után a középsőt kötöttem majd ragasztottam be.Jön a test . Az első darab egy golyóstoll műanyag kattintólya,vagy mi amivel bekapcsóljuk a tollat. Ez egy kicsivel kisebb mint a cső így a furatba beletudtam tenni. A végén ez zárt és van egy kis peremeis. A perem mellett függőlegesen fúrtam egy lukat majd egy másik toll testét méretre szabtam. Ez fekete gumibevonatos toll, ez fontos részlet. Tudniillik egy mefelelő méretű fúróval a végétől 1-1,5 cm re átfúrtam és a vékonyabb az előzőekben tárgyalt tollkapcsolóra húztam ,úgy ,hogy a kapcsolóba fúrt luk a csőre nézzen. A gumírozás az oldalán szoros ,ámde mozgatható kötést eredményezett ,egyáltalán nem laza. Most jön az a fekete kis henger.
    Ez egy régi USB kábelen volt valami vas ,vagy mágnes volt benne ,van ilyen egy csomó kütyü kábelén is. Szét lehet pattintani,belül szép nagy hely van.Az egyik felének az oldalára lukat fúrtam,ebbe tettem a gumírozott tollam végét ,majd pákával kiperemeztem,hogy ne tudjon kiesni.Ez kész volt még összeragasztás előtt ,behúztam a vezetékeket,,a hengerben ráforrasztottam az USB -t meg az ellenállást majd rögzítettem meleg ragasztóval. Rátettem a másik felét a hengernek. A csipesz olyan nadrágtartót vállfán volt arra ráragasztottam a hengert ,persze azt is megcsapoltam,biztos ami ziher.
    Ja minden forrasztást zsugor csővel láttam el.
    Asszem elég is volt belőle:) szerintem házilag ennél többet nem nagyon lehet kihozni ,bár még a legón töprengek:)
  • messerharcos
    köszönöm
  • Solt
    Besza-behu... :D
  • Rue East
    először is a kacsaszárny az attól még, hogy nem mozgatható, az kacsaszárny marad
    a Szu-27 család kacsaszárnnyal rendelkező típusainál teljes értékű mozgatható kormányfelületekként szolgálnak, bár a legújabb típuson (Szu-35BM) már nincsen
  • DummyBoy
    Wow ... Gratula ... profi munka!

Nekem jöhet! :)
  • Zpogi
    Itt úgy tűnik,hogy mozog:
  • messerharcos
    szerintem inkább készits egy rendes egymáshoiz képest méretarányos rajzot;)
    de, inkább, sztem várj meg a tervezéssel engem is:)
  • messerharcos
    félig talán, mert tudtommal azt nem lehet mozgatni, vagyis nem hagyományos értelemben vett kacsaszárny. De Tomot kéne kérdezni:)
  • mijki
    összetörted az álmom :D

Majd megnézzük hétvégén, ok? átmegyek és beszélünk...
  • messerharcos
    szerinted majd én tudok egy ilyen rajz alapján gépet épiteni? xD Mijki nem foltok kellenek rá, nem kell kiszinezni, nem utánégetőt kell rajzolni, hanem egy sima, 3 nézeti rajzot, ami egymáshoz képest méretarányos, és minden ki van mérve, és egymáshoz képest lehetőleg egy vonalban legyen. Egíy oldal és egy felülnézeti rajz a minimum minimuma. aztán ki kell kisérletezni miféle szárnyxprofillal müködik vagyis csak sima domború felületű egyrétegessel, vagy hagyományossal, azon belül is, milyen iveltségűvel, esetleg szögletessel, bár az nem vszinű. Bocs de ezzel még én semmire sem megyek.
  • Her Laca
    Ahogy ígértem. Elkészült a dolog. Kétféle mozgásra is képes ,jobbra ,balra és le föl forgatható.
    Csináltam a munkafázisokról fényképeket ,ha valakit érdekel elküldöm .
    [IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG][IMG][/IMG]
  • Zpogi
    Hát...igazad lehet.
  • mijki
    #34463-->sok smájlit hagytam ki belőle :)
  • mijki
    Mester ezt a gépet csináljuk meg a hétvégen. Hátha(mert mért is ne) repül.
  • mijki
    Lyandrus! Ez a gép ketté fordulja a shitet, a vektorálható hajtóművével és
    La-5FN motorját nyársra tűzi a Vulcan gépágyújával. Ez a gép, Raptort eszik reggelibe, ez a gép, egy mestermű!

Ui.: nem vagyok mazsola! Nem vagyok kicsi!
  • Lysandus
    Mazsola! A shitek úgyis lefordulják, legyorsulják, lebéendzézik! :-))) Nem is beszélve a La-5FN-ről! :-)))
  • messerharcos
    su-33, su-35:) Bár az nem hagyományos kacsa ugytudom, nem hiszem hogy lwehet mozgatni. Vagy tévedek? nem tudom vki válaszolja meg:)
  • Zpogi
    Szerintem az előrenyújtott szárnytő elrendezést nem alkalmazzák együtt "kacsa" szárnnyal. :)
  • mijki
    Mijki Repülő Tervezői Iroda
    első prototípusa: az XM-01 "Héja", 2011

Ui.: A rajz elég béna, ha nem színeztem volna ki, sokkal jobban nézne ki. Elbaxtam. Na mind1. Viszont a gép formája, művészi-
  • Solt
    Nem ismerem a típust, de szerintem ne nagyon erőltesd... :)
  • mijki
    ez fájt :D

Akkor úgy mondom, felpörgetni...teljesítményt növelni, károsodás nélkül?
  • Solt
    Cérnával addig amíg el nem kopik! Ha szerelsz rá kerekeket tovább bírja... ráadásul így még tolhatod is! :D
  • mijki
    A GT240-et, meddig lehet húzni? És mivel?
  • DummyBoy
    Köszönöm mester, nekem van eredeti és hómméd is :) Csak az építés öröméért csinálnám :)

(Bár tudok valakit, akit nagyon meg tudnál lepni egy ilyen szerkezettel, ha annyi lesz, hogy nemtod hova tenni :) )
  • Her Laca
    Ez nagyon király lesz. Majd meglátod:))De odaadom az 1.0 sat:) ha kell:)
  • Solt
    Köszi... :)

( 2xSSAA mellett egész tűrhető, de maximalista vagyok! :) )
  • DummyBoy
    Kiváncsian várom :)

Bár az enyémnek semmi baja, most elkezdtem morfondírozni azon, hogy csinálok egy újat a Te terveid alapján :)

@Solt: Átküldöm majd a beállításaimat ROF-hoz ... ha nekem GTX275-ön megy simán, akkor neked nem értem miért nem megy a 460-al ...
  • Solt
    Nem oltanak le, csak másnak más a tapasztalata. A GTX 460-nak meg pont a 6850 a párja mind árban, mind teljesítményben. Il2 alatt nekem semmi gondom nem volt... volt egy széria, amikor 2-3 hónapig a 4xxx szériához szar volt az open gl rész, emiatt a szövegek helyén kockák jelentek meg... ezt már rég orvosolták... ezen kívül semmi gondom nem volt, pedig pár széria megfordult a kezem alatt...
  • Solt
    Tipikusan a "parasztnak tejcsoki esete" a 99%! :D Hisztiznek, hogy mi nem működik, közben a 99% azzal nincs tisztában, hogy mi a hivatalos driver eltávolítás, telepítés menete... és akkor még a buherált rendszerekről, meg a szarrá húzott rendszerekről nem is beszéltünk...

Én úgy látom, úgy tapasztaltam, hogy a driveres gondok minkét oldalon 90%-ban user error-ból adódnak. Elég csak a CCC, meg az ATT egyszerre történő telepítésére gondolni... :D
  • Vogel
    Lehet szépíteni, de ati-val csak gondom volt il2 alatt. Kevesebb fps, ugráló, perfekt mód hibásan tölti és így tovább. A legjobb az átlátszó textúrás gép. Nemhiába lett csere egyik jetflyon, mert lehalt majdnem az összes atis gép. Ja arról nem is beszélve, hogy borzasztó képet adott. Összehasonlítani a 460at a 6xxx-el? nem igazán fair két különböző generációt venni. (cuda +fizix nem is beszélve). Kértek egy segítséget, elmondtam a véleményemet, erre leoltanak.
  • Solt
    Csak eszmét cseréltünk, nem vitáztunk! :))

Nekem volt mindenféle vga-m... 7600GT, 3870, 8800GT, 4870, és most a 460-s... igazán komoly nyűgöm egyikkel sem volt! Sem driver, sem működés terén...

Kisebb ( inkább nagyobb, és nekem az a fő bajom az NV-vel ) csalást észrevettem NV-vel ArmA alatt, a 4870-n meg nincs SSAA... kb ez a két dolog ami megmaradt bennem.

Az ATI-k élsimítása teljesen eltérő az NV kártyákhoz képest, így az SSAA hiánya ezzel magyarázható a 48xx szériánál... arról nem beszélve, hogy tényleg gyenge hozzá, mint ahogy a GTX460 is! :) 4x SSAA az, aminek már van értelme... ez meg padlóra vágja a GTX460-t! Hiába van az 57xx kártyákon, azok is gyengék hozzá... csak ott már más az élsimítási eljárás... tiltani meg gondolom nem akarták.

Én a RoF, és annak a shimmering jelensége miatt vettem NV kártyát... nem oldódott meg a shimmering jelenség, mert gyenge hozzá... vissza kell venni több látványos szűrőt ahhoz, hogy a különböző élsimítási variálások után a shimmering kiküszöbölhető legyen. Viszont így meg kevesebb fps-t hoz, mint az 512-s 4870... :S Ott vagyok ahol a part szakad, csak szegényebb lettem pár tízessel! :D

Ami a lényeg... driverek terén ugyanúgy vannak apró érdekességek. ATI-nál egy ideig szarok voltak az open gl driverek, NV-nél pedig a GTX460 nálam most sem reagál a driveres SSAA beállításra RoF alatt. Külön tool kell hozzá, ami kényszeríti...

Egyikkel sem felhőtlen az élet, de egyikkel sem jártok rosszul, bármelyiket is veszitek... Én most azért fogok ATI-t venni, mert az jön a sorban... :)
  • Her Laca
    Ja és Dummy:) Megálmodtam a végleges Topp verziót!
    Pár óra múlva teszek fel képeket ha sikerül:)
  • Her Laca
    Én nem gondolkozom a videó kártya gyártmányán. Max az árán
    Egy biztos. Minap nézegettem a prohardver fórumát. Ati driverek topik versus NV driverek topik. Nézzétek meg a hozzászólások mennyiségét ,kitérve arra,hogy a két topik megnyitása között mennyi idő is telt el
  • istikovacs76
    Jaja. Lassan átmegy fórum ati/nvidiába:) ránk fog szólni a moderator (ha van egyáltalánolyan).
    Mindegy, remélem az új IL-2 alatt minegyik kártya simán fog menni, függetlenül attól hogy nv vagy ati. (persze minimum 1 gigás)
  • DummyBoy
    Mi Solt mesterrel sokat vitáztunk ezen anno :)

Nekem is főleg nVidia kártyáim voltak, aztán most mivel ár/teljesítmény arányban jobb volt, így Ati-t vettem. (4870-est)

A nagy nevekkel semmi gondom nem volt ... minden ment szépen ... de szimek alatt szarakodás volt. (Shimmering, drivergondok, stb ...)

Ami végképp feldühített, hogy az Ati kártyái is tudnák mindazt amit az nvidiák, ha a driverei nem lennének ilyen zártak, és lehetőség lenne alternatív dolgokra (Mint pl: nvidia-nál az nHancer volt, vagy most az Inspector ...)

Ami kiverte a biztosítékot, hogy az SSAA azért nincs bekapcsolva a 4-es szériánál, mert nem elég a HW hozzá, ellenben az 57xx-asokon meg működik. (amik persze lassabbak mint a 48xx-asok ...) KAMU. Marketing csalás ... Vedd meg a drágább, újabb és lassabb VGA-t, hogy egy olyan feature-t bekapcsolhass ami egy GF4-en már működött ... (Más kérdés hogy lassan ... ) Na itt gondoltam meg magam ...

Vettem egy nvidia karit és megoldódtak a gondok. (Hozzáteszem, ha most Falcon szerelmes lennék akor meg pont Ati kártya kellene, mert a flakonnak meg az nvidia driverrel vannak gondjai ...)

Jelenleg pont jó a kártyák állása, mert párban vannak, csak mind másban tud extrát ...

Ati-nál ott az Eyefinity, nVidia-nál meg ott a Physx és a CUDA (Meg esetleg a 3D...).

Ati-tól nem a teljesítménye, hanem a driverei miatt félek ... Mindenki jöhet azzal, hogy az nvidianak meg volt olyan drivere, ami tönkretehette a kártyát ... Persze ... Viszont Ati-s driverekkel is van gond ...

Sajnos viszont AMD-ék jobban tudják mi az a szó: mézesmadzag ...

Unlockolható procimagok ... unlockolható VGA-k ... Eddig mindig az Ati és az AMD volt erről híres ... Ha nem lenne ilyen akkor nem is gondolkodnék mit vegyek ... De most elgondolkodtam megint ...

Bocs a hosszú offért.

A végére egy kis féloff:

nVidia Inspector - olyasmi mint az nHancer
  • istikovacs76
    Én is cumiztam ati-val, hd 2600 pro-val.
    Előtte volt még időrendben. 440mx, ati9200se, vele párhuzamosan nv5200fx , nv4200Ti, hd2600 (ez cumi volt), 7600gt majd hd6850.
    az ati régen jó volt, de szerintem újabban kezd magára találni. Igaz a driverekkel lehet gond, de nv-nál is hallottam már driver problémáról, sőt a 7600gt-nél volt is gond, pont az il2-nél, de a gyári drivert visszatéve jó lett, azóta is az a driver van fenn azon a kártyán. Az atinál meg szerintem minnél újabb egy driver annál jobb:)
    Mondom mégegyszer szerintem.