91395

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Solt
  • Her Laca
    Na nem lett meganom:) Megint szét hullott valami benne :) nem indul ,ráadásul lezárt a központi zár és nem lehet kinyitni. Úton van az autó mentő.
    Mi ez ha nem isteni jel:))
  • Her Laca
    Megyek megnézem ezt:)

Ennek sose lesz baja.
    Ezeket a srácokat ismerem is.
  • Solt
    Ez oké, de 2002-ben lett behozva! :)

#36440: Ennyi! :)
  • Romeo One
    Akkor meg 9 éve hajtja itthoni utakon, itthoni szervizkörülmények között. Az a Svájc meg nagyon régen volt...
  • Her Laca
    Köszke:)
  • Romeo One
    Svájc nem EU tagállam. Ezért csak jóval magasabb normáknak megfelelő járműveket lehet onnan behozni, most fejből nem tudom, hogy Euro3 vagy négy de ennél az Audinál 3 évvel fiatalabb Mondeom NEM felelt meg neki. Ezeket a járműveket is csak egyedi forgalombahelyezéssel lehet papírozni, miután kifizetted a regadót ÉS a vámot. Ha nem felel meg a normának, viheted vissza. Én 3 hónap (!) után csak olyan varázslattal hozhattam be, hogy Jóanyám kint dolgozik, és mint saját tulajdonát hazahozhatta, de még a kinti munkavállalóiját is kérték itthon, természetesen fordítással együtt. Valójában majdnem annyiba került a kocsi, mintha itthon vettem volna valamit, mondjuk kategóriákkal jobb állapotban (Még megvan az eredeti szervizkönyve). Ja, és mindezt úgy, hogy a kocsit anyám munkahelyén vitték volna a zúzdába, tehát a kezembe nyomták a kulcsot, hogy vigyem onnan, és kvittek vagyunk.
    Szóval egy ilyen korú autót legálisan nem hozhat be nepper, és nem is akarná, mert anyagilag nem éri meg. Ezért mondom, ha hozzárakom a helyesírást, akkor gázos az egész.
  • Solt
    2002-ben lett behozva.... gondolom azóta ő hajtotta... de értem mire gondolsz! :)
  • Her Laca
    Menjél csak:) Úgy sincs mit beszélni az Il2 ről,Cod meg még úgy sincs:)
  • Her Laca
    Ok :) Feladom.Megy mindenki BKV val ,nekem meg ott a jó kis teherautóm.
    Ma bementem Opelba,Citroen be,Renault-ba ,Fia-tba,ja meg Chevrolet-be de 4 milla alatt nincs autó. Annyit meg adjon értük a radai.Ezek beütötték a fejüket.
    Nálunk itt a Pesti úton egymást érik a kereskedések ,nem is értem ,hogy élnek meg.
  • Romeo One
    Nem úgy értem. Nepper nem hozhat be ilyen korú autót Svájcból. Nem tudja lepapírozni. Nem akarok részletekbe menni, mert az végképp off lenne.
  • Solt
    Persze, hogy sántít... de ezt a célközönség 90%-a úgysem veszi észre... :) No meg, ettől akár még lehet egy jó darab is... :)
  • Solt
    Ez a városban biciklizés szerintem öngyilkosság kategória... jó forró tüdőre a pösti jó levegő... én inkább sétálok szépen nyugiban! :)
  • Romeo One
    Ha nepper, akkor eleve sántít a dolog.
  • Romeo One
    Az autóját szeretheti, ez igaz. De ezt a típusú fogalmazást a norvég gyöngyhalászoknál szoktam látni. Akkor meg ez az autó sosem volt Svájcban. Legfeljebb a papírja. Svájcból ilyen öreg autót papírozhatóan behozni különben is csücskös. Tapasztalatból tudom. Konkrétan szinte lehetetlen. Svájc nem EU tag.
  • Her Laca
    Tököm tele van:) Veszek mindenkinek egy biciklit oszt jó napot.
    Szomszéd is épp most vett egyet melóba járni:) rendőr a szentem és drágállja a benzint:)
  • Solt
    Viszonylag ritka az intelligens nepper... :D Győr környékén svájci autóval... biztos nem egy átlagos család hétvégi autója! :D
  • Her Laca
    Most ,hogy mondod:) De attól még az autóját szeretheti:)
  • Romeo One
    A helyesírás speciális. Én előbb megnézném a tulajt...
  • Solt
    Én biztos nem vennék dízel autót. Egyszerűen a falra mászom a hangjától... teherautóban, buszban természetesen más, de személyautóban... gyűlölöm! :D Anno még volt értelme, mert szakadéknyi különbség volt a gázolaj, és a benzin közt. No meg a dízel autók is mások voltak... az 1.6-s TD golfomban legalább fél millió km volt, de egyszerűen hibátlan volt...

Keveset megyek személyautóval, így nem érdekel a fogyasztása. Jelenleg nincs is kisautóm, de, ha lesz rá ingerenciám, tuti valami böszme nagy disznót fogok venni... a régi S8-tól orgazmusom van... annak a 4.2-s motornak hangja amikor megindul, egyszerűen zene! :D Vagy egy sti subaru... csak akkor valószínűleg csomagolhatnék! :D
  • Her Laca
    Na ezért vonzódom a dízelek felé már vagy 15 éve:)
    Bár amiket ezekről a mai dízelekről összeolvastam ,lehet nem kéne erőltetnem.
  • Solt
    Gyönyörű!!! Ha az automatának nincs nyűgje, akkor jó kis járgány ez is... csak hát a fogyasztás... :)
  • Her Laca
    Na mesterem:) Te mint jó ismerőse a karikás márkának.
    Erről mi a véleményed?
  • Her Laca
    Különben a tököm ki van,hogy manapság nem lehet egy normális autót venni.
    Újat nem veszek ,mert egyrészt annyi pénzem nincs jelen pillanatban,másrészt a bankokat sem vagyok hajlandó finanszírozni. A fiatalabb modernebb autó csodák meg vacakabbnál vacakabbak. Minddel nyűg ,baj stb. De még az 1 éves akármikkel is.
    Mindjárt begorombulok és tényleg veszek valami öreg ketyegőt .
  • Lacusch69
    Ja, nekem is volt 123/240 "zőccséges" Merci kombim.
    Akkoriban Romániában fele volt a gázolaj, mint itthon.
    Mit mondjak, ritkán tankoltam hazai kutakon... :)
    Jó kis kocsi volt, csak kibaxottul rohadt, meg a motor elég harmatos volt (1550kg / 70Le).
    Amikor megvettem, 80-90ezer km volt a felújított motorban. Namost olyan Merciket 6-700-nál újítanak fel. Én még tettem bele olyan 100-at.
    2001-ben eladtam Szegedre, a napokban még láttam. 32 éves...
  • Romeo One
    Nem ahhoz kellett a hősiesség, hanem ahhoz, hogy miután földhözvágta, ne rugdossa addig amíg mozog. A kis pufi szerintem is jó csávó.
  • PhantomAss
    hát igen, unokatesómnak volt egy régi szívó 123-as mercije (talán 2.5-ös dízel? már nem emlékszem)
    na azt semmi pénzért nem adta volna el senkinek
    kb 5-6 l gázolajjal elment a világ végére, és akkora fotelok voltak benne hogy öten vígan átutaztuk az országot
    igaz, hogy 90-100 fölé nem nagyon hajtotta, a gyorsulása nulla volt, de kit érdekelt? a legócskább seftelt gázolajat bele lehetett tölteni, annak mindegy volt (hozzáteszem apám buszvezető volt, ha a miénk lett volna még tankolni se kellett volna :)
    sajnos a mai common-rail-ek már nagyon érzékenyek az üzemanyag minőségére is
  • Her Laca
    Röhej de pl a Fiatomnak semmi baja sem volt soha. Igaz sima szívó 1,9 es van benne 280 ezer,szépen elballagok vele teli szerszámmal 6 literrel.
    Volt a saxom abba 1,5 ös szívó volt 260 ezer volt benne a motorhoz soha nem kellett nyúlni,ellenben 10 év fölött gyönyörűen elkezdett szétesni a jármű:)
    Igazság szerint szemeztem egy jó 20 év feletti 2,5 ös dízel mercivel is a szememben az az auto . Ismerek olyat ami másfél millió kilóméterrel a háta mögött is tökéletesen üzemel. Amúgy meglátom ,mert ma hozza a srác a járgányt, elviszem megnézetni és attól teszem függővé,hogy a szerelőm mit mond.
    Kicsit félek tőle :)) Olvasgattam róla ,meg amit tis is mondtatok,hát az sok bizakodásra nem ad okot.
  • Solt

Azért megint beigazolódott, hogy "kicsi világ"! :))
  • szekelyland
    Hát igen, jó hosszú löket abból lesz a nyomaték, kilowatt csak a fordulatszám miatt lesz. A turbó meg csak vhol 2000-2200 körül talál magára.
    Ahogy a mondás van: a lóerő azt szabja meg hogy mekkorát csattansz a falon, a nyomaték, hogy meddig viszed magaddal a falat.....
    Ha megfigyeled, egy ilyen régebbi V6 -osnak olyan a nyomatékgörbéje mintha valaki vonalzóval húzta volna, 1500 tól szép egyenes és 5000 után lassan lekonyul. A mostani csúcsmotorok meg (tisztelet pár kivételnek) 3-4000 ig szinte semmi, utána egy nagy púp s azután megint semmi. MEgvan kilówatt, lóerő, l@fasz, minden, de ha nem azon a bizonyos fordulatszám tartományban tartod akkor az ezeröcsi is legyorsul... ez a benzineseknél. A dízeleknél is trend lett ez a kis tartományban nagy nyomatékmese - a céges 140 lovas 2.0 -ás passát totál utálat vezetni - rálépsz, turbó kapcs, rohadt nagyot húz, gyorsan kapcsolsz, megint egy nagyot húz megint kapcs....és jópár esetben a 125 lovas 12 évvel régebbi audiva megszívattam már - persze 80-120 közt 4-esben ő a király, de csak ha nem rakom vissza én 3-asba....
  • Lacusch69
    Érdekes dolog ez a V-motor.
    Többek közt van itthon egy 2.8V6 Scorpió is (210Nm, 150Le, szerencsére az automatát már kidobtuk belőle, 5-ös kézi az igazi...).
    Ha mögé akasztom a futót, olyan 5-6 mázsa összsúllyal, akkor is rángatás nélkül, simán megy 5-ben 50-nel, és onnan még "gyorsul" is.
    Ellenben a 2.0-ás Saab Turbóm jóval erősebb (265Nm, 185Le), viszont az futó nélkül sem szereti 50-nel az 5-öt, sőt a 4-et sem...
  • Lacusch69
    Egy közeli, jó barátomnak volt C3 1.4HDI-je. Azon mindig rossz volt valami.
    Párszor elmentem segíteni bikázni, légteleníteni, szerelőhöz vontatni, stb...
    Egyszer elhúztam egy autóvillanyossági müszihez. Épp toljuk be az udvarba, jön egy öreg paraszt:
    -Fiatalember, milyen motor van a kocsijában?
    -1.4turbódízel.
    -Akkor az keveset fogyaszt...
    -Igen, 4-5 liter között. Ha megy. De mivel nem mindig megy, annyit költöttem rá, mintha egy 5000-es V8-assal járkáltam volna...
  • szekelyland
    Tudtommal ez az Renaultos 1.5 DCi porlasztóinak az élettartama kb 100-120000 km, ha most volt kicserélve akkor annyiban jó, hogy tudod már, hogy mikor kell kb eladni az autót...

Kár hogy elmúltak azok a régi szép idők, amikor még 190D, 250D 300D volt a kocsik hátulján, a turbót meg csak a repülőkről és pár exotikus autóról ismertük és a legbonyolultabb elektronika az autón a tranzisztoros rádió volt.
    Jó, elhiszem hogy jó dolog a modernizáció, csak ne ez a hülye euro-normáknak nevezett átcseszés és a kihegyezés lenne a fő dolog.
    régen ha kraftos kocsi kellett, vettél egy hat-nyóchengeres dörmögőt, és nyomtad, nem egy kihegyezett egynégyes sokszelepes szarral vinnyog az ember amit olyan érzés vezetni mint ha egy porszívón ülnél.... s ha spórolni kellett vettél egy sima dízel valamit ami egy kanál ecettel egész nap ketyegett. Most meg mindent ugyanabból akarnak kihozni, ami vagy nem lesz tartós vagy drága lesz vagy mint a legtöbb esetben mindkettő....
    Én most pl downgrédelek, adom az 1,8-as A4-esemet egy 2,6 -os 80-as audiért plusz 1-2 ezrest még ad a másik külömbségbe. az enyém 125 lovas az övé 150 ló, de sztem abban bajor sörhúzó ló lehet, az enyémbe meg valami mongol pónik mert ég és föld a külömbség a kettő közt. ÉS közben alig van fél liter fogyasztás külömbség. Persze a hülyegyereknek újabb kocsi kell, A4es mert az menőbb kocsi... így hamarosan csere lesz....
  • PhantomAss
    Laca, tudod a mondást: f-betüs autót ne vegyél (franciát+fiatot:)
    jók ezek a mai dízelek, de pont ez a űrtechnológia a hátrányuk is: törvényszerű hogy a közös nyomócsöves korszerű dízelek nem bírják sokáig (persze egy régi szívó az a világ végére is elment)
    amúgy ha mindent kicseréltek rajta akkor lehet hogy jó lesz egy ideig
    de én azt mondom, hogy modern dízelt csak az vegyen akinek sok pénze van :)
  • Lebowski
    *tuk
  • Lebowski
    Az Üteget bedózerolták sajnos :) helyette házat építettek/építenek (azóta nem jártunk arra mióta megláttok eme tragédiát:D ).
  • VO101Tom
    Itt vannak hasonló összeállítások.

ww2 uniforms
  • Solt
    :D:D Nosztalgiának jó az... :D
  • Her Laca
    Putri ,putri:) Menj el rákospalotára a Palánk ,Bocskai környékére.
    Nem szálltam ki a kocsiból:) Pontosítok. Nem mertem:D
  • Solt
    Úgy vélem igen! :D