IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Offline vs. online: Nem vagyok mai csirke online (Bár repülni csak pár éve repkedek ...) viszonylatban, csak IL-2-höz vagyok ennyire noob :) Köszi a figyelmeztetéseket, tudom, hogy hiába az offline királyság, online szétszednek :)
De amíg az alapvetõ gép ismeretek nincsennek meg, manõverek, billkiosztás ismerete, engine management, stb, meg egy kis célzási gyakorlás, addig nem mennék fel online játszani, mert gyakorlatilag csak a csapat esélyeit rontanám :)
Ráadásul a joy beállításokon is van mit finomítani :) Felugrottam ROF-ozni a srácokkal pár napja, és olyat csinál a ROF, hogy mikor lecsapok az ellenre és elkezdem lõni, akkor a tüzelés beragad, a ROF meg átugrik a menübe, aztán kapjál gyorsan az ESC-hez, meg back to game, meg ne lõjjé, mert elfogy a lõszer, meg ne gyorsuljak nagyon a zuhanásban, mert összetörök, de ne is rántsam fel, mert megint összetörök ...
Szóval van még mit átnézni :)
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
A videokártya-cpu limit ügyben kicsit méregettem a saját házam táján.
Elõször is, alaplap gigabyte h55m, 4gb 1600 ram, win7/64bit. És alényeg i5 760 2.8mhz, és HD6850oc.
Az alaplap zud gyári tuningot, 3 lépcsõben. az elsõben alap a mhz, 2.8 utána emeli 3,15mhz-re, majd a 3.-ban 3.36-ra. A videokártya alapban a garfikus chip 820mhz-en megy, ezt a gyári catalyctban 875 mhz-ig lehet húzni. A "high performance memory clock settings" alapban 1050 mhz, ezt 1200 mhz-ig lehet emelni. A garfikus chip 4200mhz-es.
A mérést 3d mark 11-el csináltam. Minden a gyári hûtõvel. Na, eddig a száraz adatok.
1 pcocesszor 2794 mzh videokártya 820/1050 videokártya 875/1200 eredmények 3516 3755
2 processzor 3150 mhz videokártya 820/1050 videokártya 875/1200 eredmények 3636 3953
3 processzor 3360 mhz videokártya 820/1050 videokártya 875/1200 eredmények 3656 3980
A processzor órajeének emlésével, ergo magasabb órajalû processzorral jobban kihajtható a kártya.
Elnélzést, ha valakit untattam.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.
Magas beállításon, nagy felbontásban ezekkel a kártyákkal bõven vga limit van... takarékosságból ide bõven elég az amd 4 magos... :)
www.smart-bus.hu
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Bocsi Szepy de ez bitang magas labda volt:)
Velem is így volt. 12 éves korom óta szimulátoroztam. Az il2 volt az elsõ online találkozás. Addig azt se tudtam mi az hogy energia harc meg hasonlók.
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."
www.pumaszallas.hu
Jelenleg még nagyon csirke lennék én a multi repüléshez ... De majd letesztelem az xfire-t.
@Lacusch69: Erre én is gondoltam. 5-en voltak a kéken, 3-an a piroson, így vadul kattintgattam a pirosra ... és semmi ... a vicc, hogy a végén a kékre engedett be :)
@Po Lee: Köszi. A gond nem a "miként"-el, hanem a "hogyan"-nal volt ... hiába kattintottam a bázisokra, nem engedte õket kiválasztani sehogyan. Ezt nem értettem ...
Ha legközelebb belépsz egy szerverre elsõ lépésként kiválasztod a repteret (Home Base ), ha megjelenik rajta egy kis zászló akkor nyomd az Arrming gombot.Ekkor két eset lehetséges, vagy feljön egy kis ablak hiba üzenettel (tele a reptér válassz másikat), vagy beenged a gép választó menübe. Remélem innen már menni fog.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Sokan voltak az adott bázison, ha nem rakott ki neked oda egy kék zászlót.
Ha volt zászló, akkor egyszerûen béna vagy... :), bár ezt azért nem hiszem.
az sokkal több szervert mutat mint a lobby
GOOBY, pls
Mert vehetsz bitang kártyát ha a procid kevés hozzá,ezt már én is tapasztaltam.
FreeTrack topik , véletlen találtam egy topikot, ami érdekes lehet :)
A PS3 Eye webcam ugyanis tud 120 FPS-t :)
Mondjuk égtem mint a Rejsztág ... Beléptem a szerverre, gondoltam repülök egyet vele, aza tuti, rányomok az "Arming"-ra, erre kiírja hogy válasszak Home Base-t.
Ott van a 2 bázis, rákattintok az egyikre, semmi ... rákattintok a másikra ... semmi ... duplaklikk ... semmi ... balklikk ... semmi ... szokásos zoomoláson kívül semmi sem történik ... hmmm ... kipróbáltam minden létezõ billentyûvariációt a klikk mellé ... semmi ...
Hú ... ez égõ ... gyorsan alt+tab, letöltöttem egy noob guide az online il2-höz-t ... abban sincs semmi ...
Na fasza, szégyenszemre megkérdeztem a chaten: Válasz: klikkeljek a bázisra ... Na mondom magamban fasza, 10 perce azt csinálom ... megint klikkelek ... semmi ... elkezdtem vadul klikkelni mint a meszes ...
És valahogy csak sikerült ...
Mit csinálhattam rosszul? Valami ötlet?
Más kérdés: ez a crt=2 ez MINDEN módosításra vonatkozna elméletileg?
Tehát nem csak FM/DM, egyéb komoly módosításra hanem pl: javított cockpitre, 6DOF-ra és társaira is?
Elõre is köszi!
Függ a hosttól is, hogy a CRT=2 be van-e állítva, elvileg annak kellene kiszûrnie a hosttól eltérõ beállításokkal csatlakozni akaró játékosokat. Ha viszont a crt2 be van állítva, és mégis beengedi, akkor ez szimpla csalás (sérül az egyenlõ feltételekkel való repülés elve)... mondjuk amióta moddolják az ilcvót, azóta bármit meg lehet csinálni sajnos :/
www.pumaszallas.hu
Nos, engem idegesített, hogy 4.10 alatt nincs 6DOF ...
De van :) Bár szenvedõs - manuálos, de ha valaki 4.10 alatt akar pár modot belõni, akkor van rá lehetõség:
1: Il-2 - 4.10 szûz telepítés
2: SAS Modact 2.5 letölt - mindent felülír (SAS Mod Activator 2.5 beta for 4.10))
3: 6DOF for 4.10m letölt és bemásol (6DOF for 4.10)
Nem olyan elegáns mint a jgsme, de legalább mûködik :)
Van pár mod ami már így is mûködik, a mods mappába másolva ... a SAS Modact topikban elég sokat felsorolnak!
Sok sikert :)
PH-n a hardveraprón... elõbb nézz körül minek milyen ára van, és utána lõdd be valami eladható kategóriára... :)
www.smart-bus.hu
Már csak egy kínom van. Mit kezdek majd a régi gépemmel. Megkéne majd hírdetni valahol kompletten. Csak sajnos nem vágom mit kérjek majd érte :(
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
www.smart-bus.hu
illetve van egy nem vezérelt verzió is, amikor mindig az áramlás irányába fordul, de ezt nem nagyon alkalmazták, hirtelen csak a Ye-8 jut eszembe (Mig-21 igen alaposan áttervezett verziója)
Zuhanó repülõn soha nincs ateista..
Amúgy tökéletesen mûködik.
"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."
www.smart-bus.hu
Elõször is kell egy kemény ,fekete ,csõ amibe ugye a led belefér. Állatkereskedésben lehet kapni 450 huf ,a végén valami bojt van egy madzagon. 3 infraled ,végül is mindegyik jó de most direkt erõset kértem .
Ja meg egy 10 ohm-os ellenállás.
A méreteket ugyan így lerajzoltam, levágtam egy darabot a csövembõl de hoszabra hagytam azért,majd a végeit ledugóztam és sóval megtöltöttem.
Egy lapos tálba vizet forraltam,majd beletettem a csövet ,egy perc múlva már hajlott mint a nádszál,,kivettem majd a sablon mellett hajlítgattam. A középsõ lednél átfúrtam ide egy toll végébõl aplikáltam a led tárolót.
Vezetéknek utp kábel száljait használtam,mivel elég merevek és könnyen lehet tologatni a csõben. Elõször a két szélsõ ledet huzaloztam behúztam õket középre ott a lukon a megfelelõ irányba kihúztam.Meleg ragasztó pisztollyal rögzítettem a ledeket,ezek után a középsõt kötöttem majd ragasztottam be.Jön a test . Az elsõ darab egy golyóstoll mûanyag kattintólya,vagy mi amivel bekapcsóljuk a tollat. Ez egy kicsivel kisebb mint a csõ így a furatba beletudtam tenni. A végén ez zárt és van egy kis peremeis. A perem mellett függõlegesen fúrtam egy lukat majd egy másik toll testét méretre szabtam. Ez fekete gumibevonatos toll, ez fontos részlet. Tudniillik egy mefelelõ méretû fúróval a végétõl 1-1,5 cm re átfúrtam és a vékonyabb az elõzõekben tárgyalt tollkapcsolóra húztam ,úgy ,hogy a kapcsolóba fúrt luk a csõre nézzen. A gumírozás az oldalán szoros ,ámde mozgatható kötést eredményezett ,egyáltalán nem laza. Most jön az a fekete kis henger.
Ez egy régi USB kábelen volt valami vas ,vagy mágnes volt benne ,van ilyen egy csomó kütyü kábelén is. Szét lehet pattintani,belül szép nagy hely van.Az egyik felének az oldalára lukat fúrtam,ebbe tettem a gumírozott tollam végét ,majd pákával kiperemeztem,hogy ne tudjon kiesni.Ez kész volt még összeragasztás elõtt ,behúztam a vezetékeket,,a hengerben ráforrasztottam az USB -t meg az ellenállást majd rögzítettem meleg ragasztóval. Rátettem a másik felét a hengernek. A csipesz olyan nadrágtartót vállfán volt arra ráragasztottam a hengert ,persze azt is megcsapoltam,biztos ami ziher.
Ja minden forrasztást zsugor csõvel láttam el.
Asszem elég is volt belõle:) szerintem házilag ennél többet nem nagyon lehet kihozni ,bár még a legón töprengek:)
www.smart-bus.hu
a Szu-27 család kacsaszárnnyal rendelkezõ típusainál teljes értékû mozgatható kormányfelületekként szolgálnak, bár a legújabb típuson (Szu-35BM) már nincsen
Nekem jöhet! :)
de, inkább, sztem várj meg a tervezéssel engem is:)
Majd megnézzük hétvégén, ok? átmegyek és beszélünk...
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro