IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
Tom. Hogy lehet beállítani a TR-t,hogy kis mozdulatra is nagyot forduljon a fej?

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

VO101Tom
A TrackIR egy megvásárolható célhardver, a freetrack pedig egy webkamerákhoz írt ingyenes szoftver.

www.pumaszallas.hu

Mi a különbség a kettõ között? Mi az egyik és mi a másik?
Herr Laca
Az idõdet nem szeretném rabolni, de ha van még egy Freetrack-es verziohoz alapanyagod és kedved az elkészítéséhez, akkor szeretnék benevezni egyre. Az ellenszolgáltatásért még kamrakutatást tartok a mai napon.

Her Laca
Ja az még a kérdés,hogy TR hez vagy Freetarck hez kell e. Nem mindegy ugyanis az infra led erõssége. Ha nagyon erõs a TR nél összeakadnak a jelek. Kamerához viszont szerintem az a jobb. találtam Infra reflektor ledet is😊 Na annál már barnulni lehet😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Jöhet😊
Akkor eddig van kettõ KV és neked.Jövõ hét közepére elkészítem ,sajna eddig volt lustálkodás most meg a nyakamba szakadt a meló. De addigra megcsinálom.

Nem tudom, hogy mekkora az a vödör... Egy liter jóféle házi? :-)
jah 😄
😄
Rosszul fogod fel:
Te csak a kisütõfeszültséget tesztelted...

Si vis pacem, para bellum.

én onnan tom h pont így jártam egyet sikerült kisütni😊
Her Laca
Mindig mondom😊 Hogy tanult embernek nincs párja😄 Csak kimûvelem itt magam mikroelektronikából😊
Én betettem mindenesetre.

😄😄

www.smart-bus.hu

szekelyland
A ledek általában 5-50 mA áramerõséggel mennek, nyitófeszültség 1,6-2,2 Volt, ha ennél kisebbet adsz rá, az ellenállása végtelen, nem vezet. Ha a nyitófeszültsénél nagyobb feszt adsz rá, az ellenállása majdnem 0 ig csökken, ezért már 5 voltnál ellenállás nélkül több száz miliamperig felmegy az áramerõsség ami nem tesz jót a ledek egészségének, és lehet hogy az alaplap se veszi jó néven az USB port hegesztésre való használatát...

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Ha egyszer egy üzlet beidul... 😊

"Asszem lassan bármibõl megcsinálom amit összekukázok"
Mint a kínaiak 😄

azért is kell h ne kapjon túlfeszt mert ha nem lenne ellenállás az 5V kisüti a ledet és annyi is utána neki
Her Laca
Ha nem állíthatót csinál az ember ,érdemes felpróbálni a fülesére építés közben. Azért ,hogy tökéletesen be lehessen pozicionálni .

Her Laca
Ha valakinek kell ilyen cucc egy veder páleszért csinálok😊
Már kikísérleteztem mibõl ,hogy lehet megcsinálni tökéletesen ,az állítható verzsön kb 2 ezer forintból megépíthetõ. Mert ugye a háztartásban fellelhetõ alkatrészek végesek😊 ,bár tegnap unalmamban összeütöttem még egy clipszet abba került sziló kupaktól gumikupakig,filc tol testen át minden😊 Asszem lassan bármibõl megcsinálom amit összekukázok😊

Her Laca
Én úgy tudom,hogy az ellenállás azért kell ,hogy tuti annyi áramot kapjon mindig a led. Mivel itt usb rõl kapja a delejt ,úgy gondolom ,ha nincs az se baj,hiszen itt nem ingadozik az áramerõsség. De lehet butaságot mondtam.

szekelyland
Sztem azok a fránya szerelõk lehúztak v 40 lityit a gépbõl és megbuherálták a mutatót, hogy ne látszódjon.....

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Vogel
Tegnap spit vs 109 szerveren repültem fóka A-8-al. Egy furcsa jelenségre lettem figyelmes. Hazafelé leszállás közben kifogyott az üzemanyag. Nem ez az érdekes hanem, hogy a a mutató épp elérte az 50 litert és a piros lámpát. Találatot nem kaptam, tökéletes ép géppel voltam. Bugged, hogy 50 literes mutató mellett és felfénylõ pirosnál kifogy a nafta? Találkozott ilyennel vki?

DummyBoy
Az a 100mA az nem a max? Csak mert általában a maxot szokták megadni 😊

Én azért írtam a 10 ohm-ot, mert a nagy fényerejû speckó IR ledeken kívül elvileg majd minden lednek elég 50-75mA 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

ha bekapcsolod a difficulties menüben a realistic navigation-t, akkor offline is olyan lesz
ajánlott olvasmány a 4.10 manualja

Zpogi
Cliff's of Dover hivatalos Ubi forum.
LINK

Zpogi
Ezen az oldalon kitudod számolni,hogy mekkora ellenállás kell.

és ha olyan a led aminek 100mA kell?
487 es ledet tudtam szerezni annak az adatlapja szerint ennyi kell
akkor annak 20 ohm os elõtét kell és ennyi?
2Pete
Hogy ne legyen zsákbamacska, ezt tudja:

meg akár ezt, de ez extrém:

2Pete
Ezt talán érdemes lenne kipróbálnod:
http://il2fovchanger.byethost7.com/

A saitek.com contacts oldalán ezt adják meg Hungáriára:

Business Software Center Kft
HUNGARY, 1133 Budapest,Vésõ u. 7.
Tel:+36 1 452 4683
http://www.bsc.hu

A honlapon nem sok info van, de egy telefont megér.

értem már
NA MOST SEGÍTSEN VALAKI!

Saitek szervizt keresek itthon, garancián túlit.
(Pedál meghalt...)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Igen, gyorsabb volt a kezem mint az eszem 😊

DummyBoy
Öööö ... nem 😊 Az elõtét a ledekhez az áramerõsség miatt kell 😊

Soros kapcsolás esetén a ledeken folyó áram így olyan 50mA lesz, ami bõven oké 😊

😊

vagy csak feszültséget akart kelteni <#buck>

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Nem. A LED-eket áramerõsségre méretezik.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Nem kötekedésbûl, de feszültséget akartál írni, ugyi? 😉

Nem tudom észrevettétek-e, hogy a 4.10-ben pl: a Messer és a Fóka irnytû tárcsája statikus és a rádió iránytû repülõt stilizáló mutatója jelöli az aktuális irányt. Én észrevettem, hogy ez csak online van így.

Offline olyan mint a 4.09-ben azaz szabadon mozog. Magyarán a tárcsa elfordulása mutatja az akt. irányt, a rádió iránytû meg az eredeti funkciójának megfelelõen a következõ fordulópont irányát jelöli.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Az arma topicot nem olvasa, hogy ezt most ide kellett írni <#conf>

Nincs mit. Ahogy Solt et. is írta, majd a BoB. (Addig is RoF, ha wide-ot akarsz szim.ben)

Nincs mit Uram... majd a BoB... 😊)

www.smart-bus.hu

acidrain
Solt, Lacusch, köszönöm a válaszokat.

Akkor ebbe beletörõdök. 😞

Talán majd egyszer valamelyik patch-ben orvosolják ezt az apró problémát.

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Nem. Ez ilyen, csak 4:3-ban megy az Il-2.
A 16:9(16:10) úgy alakul ki, hogy levágnak kb.80-80 pixelt a kép alsó és felsõ szélébõl.

Tudtommal nem... sajna szélesvásznúban ez ilyen! 😞

www.smart-bus.hu

acidrain
Il2 beállítással kapcsolatos kérdésem lenne:

conf.ini:

width=1920
height=1080
ColourBits=32
DepthBits=24
StencilBits=8
ChangeScreenRes=1
FullScreen=1
DrawIfNotFocused=0
EnableResize=0
EnableClose=1
SaveAspect=0
Use3Renders=0

Save aspect O-án, ilyen a kép:
Ennél hátrébb nem tudom vinni a revitõl a nézetet, csak a magasságmérõig látszik a mûszerfal.

Save aspect -et átírom 1-re:

Ez a legtávolabbi nézet, látszik a következõ sor mûszer is, viszont a kép nem szélesvásznú.

Namármost be lehet-e állítani valahol, hogy a szélesvásznú képen is hátrébb lehessen vinni a nézetet?

Pár napja cseréltem monitort, és nagyon szokatlan, hogy nem látom a golyót csak úgy, ha mindíg lefelé pillantok.

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Egy másodperc alatt írta az egészet?<#csodalk>

Vagy írta 1-2 hónapig és akkor töltötte fel?

mijki
Nohab, gyere armázni! 😄

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

DummyBoy
Igen. Elõtétellenállás, ez biztosítja, hogy a ledekre megfelelõ áramerõsség jusson.

a 10ohmos ellenállás azért kell mert usbre kötöd a ledeket?
Az látszik az egészbõl, hogy a videokártya mhz-ének emelésével 3.5%-~9% közötti gyorsulást lehet elérni, még a cpu órajelének emlésével az elsõ lépcsõben 3,5%-5%-os növekedést, illetve a legmagasabb cpu órajeéen csak 0,5%-0,6%-os növekedést.