UPC Internet
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8
1 haveromnak be van kötvea fiber
de sajna a linksys 54G rutere édes kevés hozzá
ruter terén van valakinek valami tapasztalata hogy milyen lenne jó hozzá
: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
Ati
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
Hát persze, hogy fontosabb a kaja, mint a net idõben befizetése.
A UPC irodában azt mondták augusztus közepéig kéne befizetni, addig nem lesz gond.
Hát ennek ellenére sikerült másnap 16 kilobit/s-re korlátozniuk...
Ezzel csak 2 gond van:
-A telefonos ügyfélszolgálat szerint rosszul tudták az irodában, magyarul át lettünk baszva
-1-2 éve a szemem elé került egy hírközlési törvény, és az díjhátralék esetén a legdurvább korlátozást 64/64 kilobit/s-ban határozza meg. A UPC véleménye errõl az, hogy õket nem érdekli a hírközlési törvény, mert egyéni szerzõdési feltételeik vannak.
Azt nem tudom, hogy a hírközlési törvény az BTK vagy PTK kategória. Mert ha BTK, akkor egyéni szerzõdés így-úgy, a UPC bûncselekményt követett el, mert ez kb olyan, mintha én szerzõdésben feljogosítanám magam, hogy embert öljek, és erre a szerzõdésre hivatkoznék, amikor a rendõrség jönne letartóztatni.
Ha PTK, akkor sem vagyok benne biztos, hogy ezt egy szerzõdés felülírhatja.
A lényeg az, hogy jogos, hogy lekorlátoztak, elvégre nem fizettünk, de ha már nem kapcsolják kapásból ki, akkor adnák meg legalább azt a 64 kilobit/s-t, mert az már elég kb annyira, hogy böngészni lehessen vele, de 16-al a böngészés is kínszenvedés.
Nem tudom ez miért jó nekik, a 30 megabithez képest tök mindegy lenne nekik az a pár kilobit...
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
ETS 2 + Logitech Driving Force GT
szal kicsit több értelme van, ha mégiscsak veszel routert.
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Silver netem van. egyelõre csak egy gépem van, de lehet hogy hamarosan kettõ lesz. Routert nem akarok venni, mert a 2 gépet nem egyszerre használnám, hanem hol az egyiket, hol a másikat. Gondolom a másik gépet is be kellene regisztrálnom. Viszont ha újra az elõzõ gépen szeretnék netezni, akkor újra be kellene regisztrálnom? És mindig gépváltásnál újra meg újra regisztrálnom kellene?
ETS 2 + Logitech Driving Force GT
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
Egyébként rájöttem, hogy miért akadozott elõször a sebesség. Dlink DI-524-es routerem van, amiben van egy olyan funkció, hogy DMZ, ami egy bizonyos belsõ gépet képes kirakni a netre, mintha közvetlen abba a gépbe lenne dugva a modem. Ugye ennek elõnye, hogy az ember mindenhol aktiv, tud hosolni, hisz minden portot automatikusan forwardol a router a belsõ IP-re. Ez volt a gond. Amint ezt kikapcsoltam, a sebesség jó lett.
Viszont akkor pyrohun javaslatát kipróbálom:)
Igen! A silvernél csak 1, a gold és fiberpower csomiknál 3 PC-t regisztrálhatsz be <#wave>#wave>
PC || MS 360-as és XOX doboz || XBOXLive: gduckHUN
Újfajta Motorola modemet kaptam, ami elég sok ideig vacakol az elején, több, mint negyed óra volt, mire lett net.
Nem tudom, hogy más is leírta-e már a tapasztalatait a váltással kapcsolatban, de valahogy ennél az új Fiber Power csomagnál nem azonnali a sebességnövekedés. Ezt csak azért írom, mert ha más is bekötteti, ne ijedjen meg, hogy a upcmeres.upc.hu oldalon nem hasít a nete rögtön a névleges értékkel.
Nekem csak 20/2Mbit sebességet mért eleinte. Innen nem akart feljebb menni. Az upload még a garantált minimumot (3mbit) se érte el. Pár áramtalanítás, dugdosás, újboli modemregisztráció után egyszercsak jó lett. Azt hittem, hogy a routerem nem bír valamit, mert amikor közvetlen a PC-be dugtam a kábelmodemet, rögtön jó lett. Ehhez ugye a prov.chello.hu -n újra kellett regelnem a PC-m hálókártyájára a netet. Megjelent egy opció, amit én eddig nem láttam, vagy nem vettem észre, régen csak egy rádiógomb volt: replace existing MAC address vagy hasonló kiírás. Most volt egy Add as New PC gomb is, azt választottam. Lehet így most mindkét mac-et eltárolta?
No lényeg, hogy azóta hasít és egész szépen hozza is a sebességet, bár azt nem értem, hogy itt lejjebb láttam speedtest.net-es sebességmérést, amin a 120Mbitet is kijelezte szépen.
Érdekes módon nekem a speedtest.net 16mbitnél nagyobb értéket nem mért letöltésre. Upload szépen megvolt 6mbit. Hiába választottam miskolci, nyiregyházai szervert a budapesti helyett, mindenhol 16mbit volt. upcmeres.upc.hu-n viszont 60mbitem van, és a torrentek is száguldanak lefele 6-7mbittel:)
Vagy 1221 és megmondják.
Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit
Router alkalmazása esetén honnan kap a géped IP-címet?
A routertõl.
Szóval az ipconfig mely DHCP-szervertõl kér és kap új IP-címet?
A routertõl.
Router esetén a számítógépen kiadott ipconfig parancs van bármilyen hatással is a UPC által kiosztott IP-címre?
Nem.
Elvileg jobb routerekben a webes felületen vannak release/renew gombok, azokkal érdemes játszadozni, de nem biztos, hogy lesz érdemi hatása.
Egyébiránt pedig úgy kéne netezni, hogy ne bannolják az ember IP-címét, khm...
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'
\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'
Az ipconfig/release futtatása után áramtalanítsd a modemet.
Gépeld be az ipconfig/renew parancsot és akkor küld el amikor a modem újraindítása után minden led egyszerre világít rajta. Kb 3 sec.
Nálam simán lecserélte az IP címet.
Az ip csere után nem árt neki még egy újraindítást tolni, és akkor visszatenni a routert.
Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Barátomnak UPC-nél van internete. Szeretné megváltoztatni az IP címét, ami ugye elvileg dinamikus, de mint tudjuk az UPC ettõl függetlenül kb. csak fél évente változtatja az IP-t. Van egy SMC routere is neki az osztja 4 felé a netet. Sajna nem igazán találtam mûködõ megoldást, próbáltam már az ipconfig /release majd az ipconfig /renew parancsokat is, nem vált be. mindent áramtalanítottam 3 percig majd vissza, de maradt a régi IP-je. Hallottam egy olyan megoldásról, hogy változtassam meg a router MAC címét majd a pcreg.chello.hu címen regeljem be az mac címét és új IP-t fog kapni, de sajnos ezzel az a gond van, hogy nem találják a szülei a szerzõdést amivel be lehetne lépni a regisztrációs oldalra. A kérdésem az lenne, hogy meglehetne valahogyan oldani úgy hogy ne kelljen a szerzõdés? ill. ha nem, akkor ha felhívnánk az UPC-t és megkérnénk Õket hogy legyenek szívesek adni új IP-t akkor megtennék? mik a tapasztalatok? Elõre is köszönöm szépen a segítséget!
Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM
Majd fognak sírni amikor beviszem a modemet, hápoghat hogy nincs idõben a visszaigazolást megküldték, hogy megkapták.
Az ÁSZF szerint akár faxon is lemondhatod.
Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.
steam, origin: ACE_hun

Am mennyibe kerül ??? valahogy én nem találtam
www.icewebhu
-----------------------------
pyrohun, az se rossz, p2p korláttal is 50Mbit :D az jó, naés sikerült valamit elérni a több torrent letöltése esetén?
Ati
Ennyit errõl :)) Ez még így lassítva is brutális :DDD